tiistai 1. maaliskuuta 2011

Ripsivärit: Lancome Hypnose versus Max Factor False Lash Effect

Ajattelin aloittaa tällaisen uuden versus-sarjan, jossa vertailen kahta tuoteryhmässään erittäin hyvää kosmetiikkatuotetta ja arvioin, kumpi niistä on minusta parempi. Eikä muuten yhtään haittaa, että Versus on myös Versacen edullisempi fashion-forward merkki, ja myös oman alani ammattisanastoa.

Ensin vertailussa kaksi erinomaista ripsiväriä eli Lancome Hypnose ja Max Factor False Lash Effect.Ripseni kaipaavat ennen kaikkea tuuheutta. Ihan kiva, jos kaupan päälle tulee sitten lisäksi myös pituutta.

Katsotaanpa ensin, että miten näitä beibejä oikein mainostetaan:


LANCOME HYPNÔSE

Dare to go up to 6 times the volume. With each stroke, the patented Powerfull brush intensifies lashes from root to tip. Exclusive, fluid Soft Sculpt formula, enriched with Vitamin B5, wraps lashes one luxurious layer at a time without smearing, smudging or clumping. Result: Custom volume you control for hypnotic eyes.


MAX FACTOR FALSE LASH EFFECT

Miksi käyttää tekoripsiä kun voit saada saman lopputuloksen ilman niitä? False Lash Effect tekee ripsistäsi kaksi kertaa runsaammat ja saa aikaan katseen, jota et uskonut saavasi ilman tekoripsiä ja niiden vaatimaa vaivannäköä. Salaisuutena on Max Factorin kaikkien aikojen suurin ripsiväriharja yhdessä patentoidun Liquid Lash -teknologian kanssa. Suuri harja tuo ripsiin runsautta koko pituudelle ilman paakkuja. Katseita kääntävä vaikutus. Lopputulos on 100 % näyttävä. 100 % sinä.


Lancomen Hypnosella saa kokemusteni perusteella näyttävän lopputuloksen nopeasti. Max Factor False Lash Effect vaatii enemmän työstämistä ja kerrostamista. Yhdellä levittämiskerralla ei pääse vielä mihinkään, vaan tarvitaan vähintään neljä, jotta aletaan päästä sille volyymitasolle jonka haluan. Kyllä siinä meinaa hermo välillä mennä, kun niitä kiireessä yrittää sutia, vaikka lopputulos palkitseekin sitten kärsivällisyyden.

Hypnosella riittää yleensä kaksikin levityskertaa. Jälki on silti kutakuinkin samaa kuin False Lash Effectilla, Hypnosella ehkä aavistuksen jopa vielä näyttävämpää.Hypnosen harja on minusta huomattavasti näppärämpi ja käytännöllisempi kuin False Lash Effectin. Hypnosen harja on sirompi ja pidempi, joten sillä pääsee paremmin myös silmän ulko- ja sisänurkkaan. Lisäksi Hypnosen harjan varsi on muotoiltu keskeltä ohuemmaksi, joten se tuntuu miellyttävämmältä kädessä ja siitä saa tukevamman otteen. Tällaiset pienet yksityiskohdat ilmeisesti juuri tekevät laatueron ripsareiden välille.

False Lash Effectin paksu jumboharja on aika kömpelö. Aluksi minulla oli sen kanssa todella, todella suuria vaikeuksia. Vähitellen olen oppinut jotenkuten käyttämään sitä. Silti sillä voi sotkea erittäin helposti ja pahasti ripsarit ympäri silmiä.

Varoituksen sanana False Lash Effectista vielä sellainen, että ystävälläni, jolla on luonnostaan kauniisti kaartuvat ripset, FLE suoristi ne. Okei, siis ymmärrän ja kai on yleisestikin tiedossa oleva asia, että taivutuksia eivät pidä kuin vedenkestävät ripsarit, mutta siis se, että ripsari menee ja suoristaa jo luonnostaan taipuvat ripset. En ymmärrä. Minulla tätä pelkoa ei ole, sillä ripseni eivät taivu normaalistikaan yhtään mihinkään, enkä jaksa niitä edes taivutella, ellen sitten jonakin päivänä onnistu saamaan Shue Uemuran maailmankuuluja ripsentaivuttimia.

Mutta sitten se suurin Hypnosen ja False Lash Effectin erottava tekijä eli hinta. Hypnosen normaalihinta on 34 euroa, False Lash Effectin 17,90 euroa. Itse en koskaan osta niitä normaalihintaisina, vaan kyttään tarjouksia tai ostelen niitä ulkomailta.

Lancome Hypnosea saa nyt esim. Sokoksen ja Emotionin Kutsu Kauneuteen -tapahtuman aikana kahden maskaran pakkauksessa 42 euroa, jolloin yhdelle ripsarille jää hintaa enää 21 euroa. Tarjous on voimassa myös Sokoksen nettikaupassa, jossa toimituskulutkin ovat 13.3.2011 asti vain 1 euron. False Lash Effect on usein Stockkan Hullujen päivien tai Sokoksen 3+1 päivien tai alen aikana tarjouksessa noin 12,90 euroa.

Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonia sai minut pohtimaan vielä sitäkin, että False Lash Effect kestää minulla yleensä vain noin 3 kk ennen kuin alkaa kuivua. En sitten tiedä johtuuko se siitä, että joudun pitämään sitä enemmän auki ja pumppailemaan edestakaisin, kun sen levitys kestää kauemmin kuin Hypnosen. Mutta Hypnose menee minulla yleensä noin puoli vuotta, joten sehän tekee nuo hinnat vähän relatiivisiksi. Eli kaksi kertaa kalliimpi maskara kestää kaksi kertaa kauemmin on niin yksinkertaista, että taidan jatkossa siirtyä käyttämään pelkästään Hypnosea.

Lancomella on Hypnosen lisäksi muitakin suosittuja ripsivärejä, kuten taivuttava ja pidentävä Virtuose (en tykännyt, kun sitä tuuheutta ei tullut eikä edes taivuttanut ripsiäni, vaikka laiskurina yritin päästä helpolla ilman ripsentaivuttimia), pidentävä ja erotteleva Definicils (en ole kokeillut, mutta en ole kuullut myöskään pelkästään hyvää) sekä äärimmäisen pidentävä L'Extreme (olen kuullut kehuja). Lisäksi Hypnosesta on olemassa uusi hoitava versio Hypnose Precious Cells ja vielä enemmän tuuheutta lupaava Hypnose Drama.

Voisi sanoa, että kosmetiikkamerkkinä Lancomen ehdoton vahvuus onkin nimenomaan ripsivärit. They definitely know what they are doing. Lancome on ripsivärien kuningatar :)


J.K. Kirjoitin tämän nyt ilman aksentteja, mutta siltä varalta että se jotakuta ranskankielentaitoista ärsyttää (voin hyvin kuvitella että näin on, omalla lukioranskallani en edes huomaa, eli täydestä menee kuin väärä raha) niin tässä vielä sama homma aksenttimerkeillä eli: Lancôme, Hypnôse, Virtuôse, Définicils ja L'Extrême. Sanokaa heti jos vähänkin häiritsee, niin kirjoitan nimet jatkossa oikein.

4 kommenttia:

 1. Itse tykkään kyllä käyttää Lancomen Hypnosea, antaa kyllä todellakin tuuheutta ja ennen kaikkea sitä pituutta ja näyttävyyttä!
  Itsellänikin tulee usein ostettua ulkomailta etenkin lancomen kosmetiikkaa mutta kyllä tuon hinnan pystyy maksamaan suomessakin kun miettii lopputulosta.

  Mielestäni tuo lancomen ripsari oli myös tosi helppo pestä pois, verrattuna johonkin lumenen tönkkö ripsariin jota saa hinkata pois :D

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään tuosta Max Factorin ripsarista tosi paljon. Mun ripset on suorat, ja monikaan ripsari ei pidä taivutuksia, mutta FLE pitää.

  VastaaPoista
 3. Beauty Box. Kiitos kommentista! Ihanaa saada eri mielipiteitä tähän asiaan, kun itsekin häilyn aina noiden kahden ripsarin välillä, että kumpi on lopulta parempi.

  Lancome tosiaan irtoaa hyvin silmämeikinpoistoaineella ja vedellä. Mutta pakko kyllä sanoa, että tuo False Lash Effect lähtee minusta pois vielä helpommin. Lancome jättää joskus vielä mustaa silmien alle vesipesunkin jälkeen, mutta FLE irtoaa melkein kokonaan jo vanulappuun.

  VastaaPoista
 4. Elisa: FLE on tosiaan todella, todella hyvä!

  Todella mielenkiintoista kuulla, että sulla FLE pitää taivutuksetkin, vaikka ei ilmeisesti ole edes se waterproof-vesrio. Ehkä siinä on yksilökohtaisia eroja, kun ystäväni mielestä mikään muu ripsari ei ole kuitenkaan suoristanut hänen luonnollisesti taipuvia ripsiään.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)