sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Glitterin kampausvinkit

En aiemmin tiennyt, että korukauppa Glitter myy myös hiustarvikkeita, ennen kuin Glitter kutsui kosmetiikkabloggareita tutustumaan juuri ilmestyneeseen The Hair Guide Voulme 2 -opaskirjaansa. 

Olin vielä yllättyneempi, kun näin että Glitterin valikoimaan kuuluu myös hiuslisäkkeitä. En tiedäkään, että mihin olisin sellaista mennyt muuten ostamaan, ehkä kampaajalle. 

Myynnissä on jopa minulle sopiva punainen hiuslisäke. 


Glitterissä myydään myös runsaasti hiuskoristeita. Tässä on värikkäitä kesäisiä kukkia. 


Meillä oli mahdollisuus saada myös omiin hiuksiimme kampaus illan aikana.

Glitterin Petra ehdotti minulle nutturakampausta. Sitä varten Glitterillä on olemassa hiuksilla päällystetty valkki. Sävy ei ole aivan yksi yhteen oman punaisen tukkani kanssa, mutta se ei haittaa, sillä valkin päälle tulee omia hiuksia sen verran että se peittyy.

Koristeiksi Petra valitsi minulle pinkin ja oranssin Hawaii-kukkasen. Sattumalta kyseessä olivat lempivärini, vaikka en itse vaikuttanut valintaan mitenkään! 

Noin kaksi minuuttia meni, ja tässä on upea lopputulos.

Tämä oli niin glamour! Nuttura ei ole niskassa vaan sivulla, jolloin siihen tulee vielä lisää kiinnostavuutta. 

Aivan ihanan hehkuva ja näyttävä kampaus, ja niin nopea. Ihan uskomatonta, ihastuin tosi paljon!

Nuttura tehdään niin, että hiukset kiinnitetään ensin ponihännälle. Ponihäntä voi olla perinteisesti niskassa, korkealla päälaella tai vaikka tällä tavalla sivulla.


Sen jälkeen ponihäntä pujotetaan valkin läpi ja latvat käännetään valkin ympärille. Latvat voi kiinnittää pujottamalla nutturan yli sen ympärille toisen kuminauhan. Kannattaa valita mahdollisimman omien hiusten värinen kuminauha, siltä varalta että se sieltä vilahtaa. Minulla oli tässä ruskea. 

Latvat voi vielä tarvittaessa kierittää nutturan ympärille jos ne ovat kovin pitkät. Nutturan voi kiinnittää pinneillä, jotta siitä tulee varmasti tarpeeksi kestävä ja napakka. Päälle aavistus hiuslakkaa ja koristeeksi kukkaset.

Nutturavalkin hinta on hiuslisäkkeellä peitettynä 8,90 euroa ja ilman 3,90 euroa. Kukat maksavat 3,90 euroa/kpl. Minä sain ilokseni pitää nutturaani käytetyt tarvikkeet, joten voin yrittää tehdä samanlaisen kampauksen myös kotona. 


Shiny Nail Art -blogin Shinyn kampauksessa käytettiin myös noita Hawaii-kukkasia, mutta tällä kerralla kampauksena oli klassinen banaaninuttura. Trooppiset kukat sopivat kyllä hyvin koristeeksi tähänkin kampaukseen!

Banskussa voi käyttää ns. kampavalkkia, joita Glitter myös myy hintaan 7 euroa. Se on jo valmiiksi banaaninutturan muotoinenkin.

Kampavalkki kiinnitetään sivulle yhteen kerättyjen hiusten latvaan, ja sitten ne kieritetään päätä kohti. Valkki kiinnitetään pinneillä. Hiuksia voi vielä tässä vaiheessa liikutella, niin että valkkia ei jäisi näkyviin. Ja koristeeksi kukkaset!

Tämä on ehkä hieman vaikeampi kampaus hahmottaa kuin edelllinen nuttura, mutta tähän kierrenutturaankin löytyvät ohjeet Glitterin Hair Guidesta. 


Sinistä pintaa -blogin Hellinille tehtiin vähän vanhanaikaisen tyylinen nutturakampaus (linkki johtaa hänen illasta kirjoittamaansa juttuun). Rakastan tällaisia Jane Austen -tyylisiä nutturoita ja se sopi erinomaisesti myös Hellinille. 

Niskanuttura tehdään pään ympäri menevän pantanauhan avulla. Pannan alle käännetään hiussuortuvat sivuilta alkaen ja viimeiseksi keskeltä. Hiukset voi kiinnittää pinneillä jos haluaa lisää pysyvyyttä. Glitter myy pinnejäkin!


Tässä sama vaaleana variaationa One of Beauty's Daughters -blogin Duvessalla (linkki johtaa hänen illasta kirjoittamaansa juttuun).

Duvessan hopeinen panta sopi hienosti hänen korvakoruihinsa, jotka ovat Vivienne Westwoodin.  


Kivin koristeltuja nauhapantoja oli oranssina, hopeisena ja turkoosina. Hinta oli 11,90 euroa.

Kävin jo heti seuraavana päivänä kampausillan jälkeen ostamassa itselleni oranssin, niin paljon innostuin tästä viehättävästä ja helposta kampauksesta. 


Tässä on Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonialla perinteinen valkkinutturakampaus. 

Siihen saa kuitenkin uutta ilmettä valitsemalla koristeeksi erilaiset kukkaset. Sonian etuhiuksiin on myös tehty korkkiruuvikiharat.


Lovely Lenore's -blogin Lenoren hehkuvanväriset Hawaii-kukkaset sävytettiin hänen turkooseihin silmänrajauksiinsa. 

Tässä näkee hyvin, että sama nutturakampaus on aivan eri näköinen sen mukaan että mihin kohtaan se sijoitetaan: niskaan, sivulle vai päälaelle. Samoilla tarvikkeilla saa kuitenkin kaikki vaihtoehdot tehtyä eli: hiusvalkki, kaksi ponnaria, muutama pinni ja kukkaset. 


Tässä esitellään minulle aivan uutta tuttavuutta, eli hiusruuvia tai kierrepinniä, joka sen virallinen nimi taitaa olla. 

Hiusruuvilla voi kiinnittää nutturan tai pienempiäkin hiusosioita tukevasti.


Ruuvi vain käännetään kampaukseen sisään pitämään se paikallaan.

Glitter myy kierrepinnejä 2-pack pakkauksessa yhteishintaan 4,90 euroa. 

Tässä oli sitten vähän vaativampi juhlakampaus. Edellisten kampausten teko vei Glitterin taitavilta myyjiltä korkeintaan muutaman minuutin.

Tässä rakennetaan nuttura kampavalkkien avulla. 

Ensin yksi kampavalkki kiinnitettiin pään oikealle puolelle.


Hiukset vedettiin kampavalkin yli. 

Sen jälkeen vasemmalle laitettiin poikittain vielä toinenkin kampavalkki ja vedettiin hiukset senkin yli niin että valkki meni piiloon.


Lopuksi koko hoito kiinnitettiin pinneillä tiukasti.

Tässä niskahiukset ovat vielä auki jotta pinnitys näkyy, mutta latvat voi kääntää tuosta vielä piiloon nutturan sisään, niin lopputuloksena on sileä glamour-kampaus. Valkit tuovat siihen kuitenkin muodon ja runsauden. 

Tässä on esittelyssä minulle uusi apuväline eli hiuslasso (3,90 euroa).

Hiukset voi kiinnittää ensin löysästi ponihännälle ja sitten vetää osioita hiuslassolla niskan ja ponihäntälenkin välistä niin, että tuloksena on sotkuinen solmukampaus.  


Luonnollisen väristen hiuslisäkkeiden lisäksi Glitterissä myydään kirkkaanvärisiä hiusraita-lisäkkeitä (3,90 euroa). 

Tässä kampauksessa ne on sekoitettu nutturakampauksen joukkoon.


Tässä Miten niin liikaa -blogin Elisan lettikampauksen sekaan on letitetty vihreäsävyinen hiusraita.  


Elisan tukka on tosi pitkä ja tuuhea, joten tässä näkee millaisen näyttävän kampauksen sellaiseen voi tehdä. 

Oikealla puolella päätä ranskalainen letti kiertää vasemmalle, jossa hiukset on jätetty auki kihararyöpyksi ja kiinnitetty puoliksi ylös pinnillä. 


Joukossa on myös linnunsulkien värisiä hiusraitalisäkkeitä, joilla kampaukseen tulee vähän sellaista ihanaa intiaanityttö-fiilistä. 


Jos te lyhythiuksiset leidit nyt mietitte, että mitä teidän hiuksiinne voi Glitterin hiustarvikkeiden avulla tehdä, niin tässä on esimerkiksi Mustaa kajalia -blogin Heidillä kaksi värikästä hiusraitaa kiinnitettynä omien hiusten sekaan. 

Minua nauratti, kun nuo hiusraidat olivat niin Heidin lempiväreissä eli turkoosin eri sävyjä! 


En huomannut kysyä, mutta uskoisin että tätä kampausopasta saa Glitteristä.

Lisäys 27.5.2013: Glitteristä saamani tiedon mukaan saa, eli kannattaa hakea omansa, sen verran hyödyllinen opas on!

Lisäksi Glitterin myyjät ovat tosi asiantuntevia ja auttavaisia ja osaavat varmasti neuvoa kampausten teossa, ja ehkä jopa parhaimmillaan näyttää esimerkin juuri sinun hiuksiisi. Näidenkään kampausten tekijöistä kellään ei ollut kampaajan koulutusta, vaan kaiken voi itse oppia.

Glitterissä pidetään myös silloin tällöin kampaustentekotapahtumia, joihin suosittelen lämpimästi osallistumaan. Glitterin nettisivuilla on lisätietoja. Siellä voi myös liittyä Club Glitteriin, jolloin saa tietoa mm. kanta-asiakasilloista. 

En olisi nimittäin itse ikinä uskonut että minun puolipitkiin, ohuehkoihin hiuksiini saa tällaisen Hollywood-glamournutturan ellen olisi itse nähnyt!

12 kommenttia:

 1. Täytyykin käydä hakemassa tuollainen valmiiksi 'hiuksilla' päällystetty valkki, kiitos vinkistä! Nyt omistan vain ei-peitettyjä, ja tuskailen aina nutturan kanssa jotta saisin valkin piiloon ei-niin-runsaiden hiusteni kanssa ;)

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä tosi hyvä, en ollutkaan aiemmin tajunnut sen hyödyllisyyttä. Omien puolipitkien ja ohuehkojen hiuksieni kanssa toimi kuin unelma, ei haitannut yhtään vaikka vähän pilkistikin sieltä hiusten välistä. Paljon helpompi laittaa kuin tavallinen kun antaa niin paljon enemmän anteeksi. :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä, kampausopasta saa hakea Glittereistä :) T. Glitterin Myyjä

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon tiedosta! Lisään siitä maininnan tuonne itse blogitekstinkin puolelle. Kiva juttu, kun opas on tosi hyödyllinen! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus! Mulla on oma vielä työn alla, kun tuli nuo blogimiittipostaukset tähän väliin. Toivottavasti ehtisin saada sen ulos viikonlopun aikana! Saanko muuten käyttää joitain näistä sun kuvista siinä?

  Tuo hiusnutturavalkki on muuten ihan paras! Mä olin hankkinut sen jo ennen tätä iltaa ja tykkään kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru! :) Kiva kun kirjoitit silti teidän kynsitapaamisestakin, luin senkin suurella mielenkiinnolla. Ja upeat siniset kynnet sulla siellä oli, niihin olisi sopinut hyvin tuo sinulla näissä kuvissa hiuksissa oleva Glitterin Hawaii-kukkakin. Ostin muuten saman sinisen kukan eilen Forumin Glitteristä, oli viimeinen siellä. Sain hyvän vinkin, että se kannattaisi näin kesällä yhdistää esim. ruskeisiin vaatteisiin niin sininen oikein pomppaisi esiin. :)

   Hei, totta kai saat käyttää kuvia, ole hyvä vaan. :)

   Mun pitää varmaan ostaa myös tuollainen kampavalkki kuin sinulla oli banskunutturassa. Yritin eilen silmä kovana seurata Glitterissä että miten se oikein tehdään, kun siellä tehtiin nuttura sillä eräälle neitoselle. Molemmat nutturatyylit on tosi kauniit, ja valkki helpottaa niiden tekemistä kyllä tosi paljon. :)

   Poista
  2. Hih, kiitos <3
   Itseasiassa mulla olikin juuri se sininen kukka hiuksissa silloin, kun mun hiukset oli puoliksi kiinni päältä ja kiinnitetty vieläpä tolla hiusruuvilla! :D Harmi vain että en ehtinyt, tai muistanut, pyytää ketään ottamaan siitä kuvaa. Ei se kyllä niin hieno kampaus ollutkaan, kun oli aika kiire silloin aamulla laittaa hiukset.. :)

   En oo vielä kokeillut itse tehdä sillä kampavalkilla nutturaa, mutta toivottavasti osaisin myös sitä käyttää! :)

   Poista
  3. Okei, mulla meni se kukka jotenkin ohi kun luettelit että mitä kynsiin sopivaa sinistä sulla blogitapaamisessa oli. Sopi varmaan hyvin! :)

   Huomasin muuten juuri että Glitterin blogiin oli tullut vielä lisäohjeita banaaninutturan tekemiseen kampavalkilla. Minunkin täytyy ostaa sellainen ja alkaa harjoittelemaan, olisi todella tyylikäs kampaus moneen paikkaan. :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja kiitos samoin! Kävin kurkkaamassa sun luona ja lisäsin sen tuonne oman blogini sivupalkkiin. Jään ehdottomasti lukijaksi, kivaa! :)

   Poista
 7. Koska tiedän, ettet pahastu, viilaan vähän pilkkua. Valkkia ei vedetä poninhännän läpi vaan poninhäntä valkin läpi. Ei ollut muuta asiaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En todellakaan pahastu, eli ihan vapaasti vain! Olet aivan oikeassa, en ollut huomannutkaan. Eli tietysti ponihäntä valkin läpi, mitähän olen ajatellut. Varmaan sitä valkkia vain. :)

   Korjaan tuonne tekstinkin puolelle, kiitos! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)