tiistai 17. tammikuuta 2012

Tallinkin ja Tallinnan Kaubamajan kosmetiikkatarjonta

Olin viime viikolla Tallinnassa, ja pysytellään niissä tunnelmissa vielä sen verran, että esittelen teille vähän Tallinkin laivan ja Tallinnan Kaubamajan kosmetiikkatarjontaa.

Ihanan Pretty Sweet -blogin ihana Mirssiina kirjoitti myös kesällä Viron kosmetiikkatarjonnasta. Hän on Virosta kotoisin, joten tietää todella mistä puhuu.

Minäkin pidän Tallinnasta kovasti. Olen yleensä yrittänyt esitellä vähän täällä blogissani ulkomaiden kosmetiikkatarjontaa matkustaessani jonnekin. Vieläkin minulla on syksyn matkoista rästissä Kööpenhaminan ja Brysselin lentokenttien kosmetiikkatarjonnat, mutta tulossa ovat. Tallinnaa kauemmaksi ei tarvitse kuitenkaan matkustaa päästäkseen erinomaisten kosmetiikkavalikoimien ääreen.


Matka Tallinnaan Tallinkin pikalaivoilla Starilla ja Superstarilla kestää 2 tuntia ja maksaa noin 28-40 euroa suuntaansa.  

Star ja Superstar ovat nopeudestaan huolimatta tavallisen risteilyaluksen oloisia. Ruotsinlaivoilta tuttua ylellisyyttä ei ole kuitenkaan niin paljon, molemmat ovat aika arkisia tapauksia.

Sama koskee laivan kosmetiikkatarjontaa. Teoriassa tax freessa on varmaan melko pitkälle sama tarjonta kuin ruotsinlaivoilla ja kivojakin merkkejä. Perusdiorien ja lancomejen lisäksi löytyy mm. amerikkalainen suosittu meikkimerkki Smashbox, hyvälaatuisia ihonhoitotuotteita tekevä ranskalainen L'Occitane, hiustuotemerkki Tigi, luonnonkosmetiikkamerkki Weleda ja uutuutena jopa vanha tuttu The Body Shop. Alkoholi- ja karkki tax freen puolelta saa vielä virolaista edullista luonnonkosmetiikkamerkkiä Puhas Loodus.

Kaikki on kuitenkin vähän arkista, sitä samaa tax freen luksuksen tuntua kuin lentokentällä ja Tukholman laivoilla ei ole niin paljon.


Hintataso Tallinkilla on sama kuin Siljan Tukholman laivoilla, samaa yhtiötähän ne nykyään ovatkin.

Rakastan hintavertailuita, joten vertasin viiden usein käyttämäni tuotteen hintaa Tallinkin ja Siljan tax free -katalogeista hintoihin maissa:

 • Lancome Hypnose -ripsiväri: hinta laivalla 26,50 euroa, maissa 34 euroa
 • Dior 5 Couleurs -luomiväri: hinta laivalla 43,50 euroa, maissa 66,40 euroa
 • Clarins Colour Quench Lip Balm: hinta laivalla 14,90 euroa, maissa 18,90 euroa
 • Kanebo Liquid Eyeliner: hinta laivalla 29,90 euroa, maissa 37,50 euroa
 • Chanel -kynsilakka: hinta laivalla 17,90 euroa, maissa 27,20 euroa

Lentokentän tax freen hintoihin verrattuna esim. Lancomen Hypnose ripsiväri maksaa Helsinki-Vantaan lentokentällä 25,90 euroa, Diorin viisikot 43 euroa, Kanebo Liquid Eyeliner 28,10 euroa ja Chanelin kynsilakat 17,20 euroa. Lentokenttä on siis vielä aavistuksen laivaa edullisempi.

Erityisesti olin tällä kertaa kiinnostunut Lancomen Teint Miracle -meikkivoiteesta. Sen hinta oli Tallinkilla 32 euroa, kun maissa se maksaa normaalisti 49 euroa ja nyt tammikuussa Sokoksella kanta-asiakastarjouksessa 39 euroa.

Vertailun vuoksi Lancomen uuden Visionnaire seerumin hinta laivalla on 73,90 euroa, kun se normaalisti maksaa maissa 85 euroa. Nyt kuitenkin tammikuussa Stockalla on siitä erinomainen kanta-asiakastarjous, 68 euroa, joka on jopa edullisempi kuin laivan tax freessa. 

Tallinkilla oli myös ilmoitettu top 5 eniten myydyt meikkituotteet. Ne olivat:
 1. Kanebo 38 -ripsiväri
 2. Lancome Hypnose -ripsiväri
 3. Lancome Definicils -ripsiväri
 4. Dior Dior Rouge -huulipuna
 5. Dior Addict Ultra-Gloss -huulikiilto
Makes sense, sillä suurin osa naisista käyttää ainakin ripsiväriä ja huulipunaa tai huulikiiltoa, ja laivaltahan on ihanaa ostaa jotakin vähän laadukkaampaa merkkiä. 

Top 5 ihonhoidostakin oli mielenkiintoinen:
 1. Biotherm Lait Corporel -vartalovoide
 2. Clinique Clarifying Lotion -kasvovesi
 3. Estee Lauder Daywear Plus Tinted Moisturiser -sävyttävä päivävoide
 4. Biotherm Aquasource Cream -kasvovoide
 5. Biotherm Skin Energetic Day Cream -kasvovoide
Biotherm varmaan vetoaa ainakin suomalaisiin, sillä sillä on luotettava, mielestäni melkein jopa apteekkimainen, raikas ja turvallinen imago. 

Ja kun kerran laivalla ollaan, pakko on vielä kertoa parfyymien top 5: 
 1. Paco Rabanne Lady Million
 2. Versace Bright Crystal
 3. Dolce & Gabbana Light Blue
 4. Gucci Guilty
 5. Giorgio Armani Acqua di Gioia
Voisin veikata että nämä ovat miellyttäviä kukkaistuoksuja ja raikkaita vesituoksuja, joukossa ehkä joku vähän itämaisempikin mausteisempi tuoksu. Ensi kerralla täytyy kyllä nuuskia nämä kaikki läpi.

Nämä top 5 listaukset ovat nimittäin siitä hyviä, että näistä voi löytää suosikkeja myös omalle ostoslistalleen. Suuri yleisö on mielestäni harvoin väärässä, kyllä hyvät tuotteet erottuvat ja pärjäävät markkinoilla vuodesta toiseen.


Mutta sitten sinne Kaubamajaan. Kaubamajahan on Tallinnan suurin tavaratalo, joka sijaitsee aivan Viru-hotellin kyljessä Tallinnan keskustassa.

Kosmetiikalle on omistettu Kaubamajasta koko alin kerros, ja tuotteiden määrä on suorastaan pyörryttävä. Merkkejä löytyy, huomattavasti enemmän ja laajemmin kuin rakkailta Stockaltamme ja Sokokseltamme.

Kaubamajassa myydään normaalin selektiivisen kosmetiikan (Lancome, Dior, YSL, Shiseido, Chanel, Clarins, Giorgio Armani jne.) lisäksi mm. MACia, Make Up Storea ja nykyään myös Too Facedia. Luonnonkosmetiikalle ja sitä lähellä oleville tuotteille on oma osastonsa, samoin kuin kynsituotteille. Edullisemmat meikkimerkit (Lumene, IsaDora, Max Factor, Manhattan, Art Deco, Bourjois, Pupa, Gosh, Maybelline) on sijoitettu yhteen, samoin kuin ihon - ja vartalonhoitotuotteet.

Kiertelin onnessani hyllyjä varmaan kaksi tuntia, ja ihailin vain kaikkea tarjontaa.

MACn meikkien hinta Kaubamajassa on sama kuin Suomessa, esimerkiksi luomivärit maksavat 15,90 euroa, kun hinta Suomessa Stockalla on 16 euroa. Valikoima on kuitenkin Kaubamajassa huomattavan hyvä, joten varmaan mm. limited edition -tuotteita kannattaa kysellä myös sieltä jos ne ovat jo Suomesta loppuneet.

Amerikkalainen ihanan vaaleanpunaisenhöttöisä Too Faced, jota aikaisemmin sai Pohjoismaista Tukholmasta, mutta nyt vain Kööpenhaminasta, on Kaubamajassa vähän edullisempi kuin mm. kosmetiikkaketju Sephorassa, jossa sitä myös myydään. Esimerkiksi Too Facedin kuuluisan aurinkopuuterin Snow Bunnyn hinta oli Tallinnassa 21,90 euroa, kun syksyllä maksoin siitä Rooman Sephorassa 26 euroa. Too Facedin erinomainen silmämeikinpohjustaja Shadow Insurance maksaa Tallinnassa 14,90 euroa, huulikiillot 17,40 euroa ja luomivärit 15,40 euroa.

Jos etsitte Too Facedia Kaubamajassa, se on lähellä ulko-ovia luonnonkosmetiikkaosaston lähellä. Vieressä oli myös kiinnostavannäköinen amerikkalainen merkki The Balm, joka muistuttaa nostalgiselta 1950-luvun imagoltaan paljon amerikkalaista Benefitia.


Kaubamajassa oli myös ale, mutta ihailtavasti hillitsin itseni.

Tässä olivat ainoat ostokseni sieltä tuhansien kiinnostavien tuotteiden joukosta. Silmänympärysvoide virolaiselta luonnonkosmetiikkamerkki Joikilta ja Essien kynsilakka.


Joikia suositteli minulle Pretty Sweetin Mirssiina, ja se onkin aikamoinen löytö.

Kaikki luonnonkosmetiikka ei ole kallista, ja virolainen vuonna 2006 perustettu Joik on myös hyvin edullinen. Tuotteiden ulkonäkö on kuitenkin yksinkertaisen tyylikäs ja raaka-aineet ovat laadukkaita. 

Kiinnostavia kasvo- ja vartalonhoitotuotteita oli Joikilla paljon, mutta valitsin ensimmäiseksi kokeiluun mangovoita ja arganöljyä sisältävän silmänympärysvoiteen. Sen inci eli ainesosalista on vakuuttava. Alkaa vedellä ja sisältää paljon erilaisia rasvoja ja öljyjä:

water, mango butter, argan oil, macadamia oil, wheat germ oil, aloe oil, ceteareth-15, glyceryl stearate, stearic acid, Ecocert certified preservative, natural vitamin E, oat protein

Jos tämä combo ei toimi, niin en tiedä mikä toimii.

Hintaa 15 ml:n purkilla tätä kallisarvoista ainetta oli tadaa: 6 euroa.

Joikilla on myös nettikauppa, jossa hinnat ovat vieläkin edullisemmat. Siellä tämä silmänympärysvoide maksaa 4,40 euroa, mutta siihen tulee tietysti vielä postikulut. Jos haluaa säästää, tuotteet voi ilmeisesti tilata myös Joik Showroomille Tallinnaan Pärnu maanteelle ja hakea sieltä. Mutta eivätpä ne nyt niin kalliita ole Kaubamajassakaan. Isomman tilauksen kanssa kannattaa kuitenkin ainakin varmaan harkita tuota Showroom-vaihtoehtoa.

Aion ehdottomasti testata jatkossa muitakin Joikin tuotteita, niin kiinnostavilta ne vaikuttavat!


Kaubamajan kynsilakkaosastolla on laajat valikoimat mm. OPIn kynsilakkoja. Erilaisissa kausikokoelmissa löytyy, ja hinnatkin ovat edullisemmat kuin Suomessa. OPIn kynsilakat maksavat Kaubamajassa 10,60 euroa, ja ihanantuoksuiset Avojuice Skin Quencher -käsivoiteet 10,40 euroa, kun OPIn kynsilakkojen hinta Suomessa on 16,20 euroa ja Avojuicejen huimat 21,60 euroa.

Kaubamajassa myydään myös erinomaista kynsilakan pikakuivattajaa Seche Vitea. Hinta on 8,88 euroa, kun se Suomessa Kicksissa maksaa 13 euroa.

Aiemmin Kaubamajassa oli myös hyvät valikoimat Essien kynsilakkoja, mutta nyt tilalle oli tullut China Glaze. Ihan hyvä ratkaisu varmasti Kaubamajalta, sillä ainakaan Suomessa ei myydä China Glazea kuin aivan vaatimattomassa määrin Kicksissä. Essie on ehkä hienostuneempi merkki, mutta China Glazella on mielikuvitusta!

Kaubamajassa oli kaikki China Glazen viime aikojen kausikokoelmat saatavilla (Metro, joulukokoelma Let It Snow, Crackle Metals ja Eye Candy 3-D Glitters), ja lisäksi runsaasti perusvalikoimaa. Ja hintakin oli edullinen, 7,10 euroa, joten varmasti tekevät kauppansa.

Oletan, että Essie on poistumassa kokonaan Kaubamajan valikoimista, ja sen vuoksi Essien kynsilakkoja myytiin siellä alessa hintaan 5 euroa. Tarjolla oli paljon kivoja sävyjä, mutta nappasin vain pirteän ja iloisen korallinvärisen Flirtin, jota ihailin Kaubamajassa jo viime kesänä. Se tulee näyttämään hyvältä erityisesti lyhyissä kynsissä myös tänä kesänä!   

Kosmetiikan ulkopuolisia suosikkejani Tallinnassa ovat vanhassa kaupungissa ihana suklaakahvila kauniilla ja rauhallisella sisäpihalla Pierre Chocolaterie (Vene 6) ja vehreä ja romanttinen Kadriorgin puisto lähellä Laululavaa ja Kumu taidemuseota, jotka molemmat ovat myös käymisen arvoisia paikkoja.

Onko teillä kivoja Tallinnan vinkkejä?

39 kommenttia:

 1. Kiva raportti Tallinnasta. Nyt alkoi tehdä mieli taas kaikenlaista ! Mun frendi on menossa sinne parin viikon kuluttua. Voipi olla, että hän saa tuoda mulle Too Facedin Shadow Insurancen. Olen jo pitkään halunnut kokeilla sitä ja se oli ostoslistallani kevään reissua ja Sephoraa varten. Mulla on toivottomat luomet. Ne rasvoittuu niin nopsaan ja mikään luomiväri ei pysy kunnolla. Tuota en ole vielä kokeillut. Ja Joikin sy-voide kuulosti kyllä loistavalta ostokselta, jonka voisi kotiuttaa. Ehkä uskallaan käydä heidän nettisivuillaan ja tilata vain maltillisesti :D Vain yhtä tuotettahan ei missään nimessä kannata tilata, jo ihan postikulujen takia.

  VastaaPoista
 2. Nyt löytyy Suomen verkkokaupasta myös "Puhas loodus" tuotteita .
  www.livishop.com

  VastaaPoista
 3. Jeejee Too Facedia myydään myös Kaubamajassa! Tiesin ennen, että vain I.L.U- liikkeissä myytiin Too Facedia ja The Balmia, mutta tosi kiva kun Kaubamajassakin nyt on :) Too Faced on imagoltaan vaan niin mun merkki!

  En malttaisi odottaa seuraavaa Tallinnan matkaa shoppailujen osalta :)

  VastaaPoista
 4. Innostuin myös Joikista ja tuolta nettikaupasta ei vissiin suoraan saa postituskuluja Suomeen, vaan pitää erikseen ottaa yhteyttä asiakaspalveluun ja kysyä paljonko maksaisi ja voisivatko toimittaa. Hankala systeemi, muuten olisi heti lähtenyt tilaus vetämään :/

  VastaaPoista
 5. Ooh Joik. Innostuin itse kyseisestä tuotesarjasta viime syksynä ja ostin ensimmäiset tuotteet kokeiluun viime lokakuussa Tallinnassa käydessäni.

  Mukaan lähtivät seuraavat tuotteet:

  Silmänympärysvoide
  Päivävoide kasvoille
  Kasvoseerumi
  Kaakaovoistick vartalolle (Moisturizing and nourishing cocoa butter mousse)
  Kimalteleva vartalovoide

  Olen pitänyt tuotteista paljon. Erityisesti vartalostickistä ja päivävoiteesta. Mielenkiintoista noissa voiteissa on se, että ne ovat melkoista lirua. Päivävoidetta tuli roiskittua ympäriinsä, kun ei osannut aluksi (eikä aina vieläkään;D) varovaisesti painaa voiteen pumppua. Tuotteet kuitenkin kosteuttavat kivasti ihoa. Seerumi on hieman liian kosteuttava jatkuvaan käyttööni, mutta talvella yökäyttöön maltillisesti käytettynä sopiva. Stick on ihanan helppo käyttää, kun sitä ei välttämättä tarvitse käsin levittää. Suosittelen kokeilemaan Joikin tuotteita. Joukosta löytyy myös monta 100 % luonnontuotetta.

  Oho, tulipas kirjoiteltua hehkutustekstiä. Lisääkin voisin kirjoittaa, mutta ylläolevasta sai jo ehkä selville, että kannattaa kokeille, jos luonnonkosmetiikka kiinnostaa. Kasvoille tarkoitetut tuotteet eivät ole myöskään kovin hajustettuja, joten sopinee sellaisille, jotka eivät välitä voimakkaista tuoksuista. Tuotteet ovat myös erittäin kohtuuhintaisia.

  Ehkä pitäisi laittaa tuonne Joikille viestiä, että ottaisivat käyttöön postituksen Suomeen.

  Itsekin tykkään käydä Kaubamajan kosmetiikkaosastolla kiertelemässä ja katselemassa, koska siellä on sellaisiakin merkkejä myynnissä, joita ei saa helposti Suomesta. Luonnonkosmetiikkaakin on hyvin tarjolla.

  Pääsitkö Pumpulipupu Tallinnan-matkalta ainoastaan kahden tuotteen kanssa kotiin, jos Baboria ei lasketa? :)

  Lupasin kertoa viimeisimmät alelöytöni, mutta pitää ensin etsiä ne kaikki ja tulla sitten tunnustamaan synnit tänne;).

  VastaaPoista
 6. Nina: Kiitos, kiva että tykkäsit! :)

  Tosi kiva jos ystäväsi voisi tuoda sinulle sieltä Kaubamajasta Shadow Insurancen. En usko että se on ainakaan kalliimpaa kuin Sephorassa. :)

  En ole itse kokeillut Too Facedin Shadow Insurancea, mutta siitä on kyllä sanottu, että on aivan yhtä hyvää kuin Urban Decay Eyeshadow Primer Potion, jota itse käytän. Hyvä pohjustaja on kyllä varsinkin rasvoittuville silmäluomille elinehto! :)

  Minustakin Joik vaikutti aivan mielettömän hyvältä. Aika paljon tutkailin niitä incejä siellä, ja mielestäni todella hyviä raaka-aineita todella edullisesti. Ei kyllä Suomesta löydy vastaavaa. Aion kokeilla myös muita tuotteita kuin silmänympärysvoidetta. En vain pystynyt niin nopeasti päättämään siellä että mitä kaikkea, niin otin alkuun tuon silmänympärysvoiteen, kun sitä tarvitsee jo tässä iässä aina. :)


  PL: Kiitos vinkistä, kiva että Puhas Loodusta saa myös Suomesta tilattua! Näin Puhas Loodus -tuotteita ensimmäisen kerran Kauneusmessuilla Helsingissä nyt syksyllä, ja oli kiva yllätys, että niitä sai myös Tallinnan laivalta. :)


  Mirssiina: Eikö olekin ihanaa, Too Faced on myös mun ehdottomia lemppareita! Niitä suloisia tuotteita ei voi vain vastustaa! :) Olen muuten juuri ihastunut kovasti Snow Bunnyyn, minkä ihanan hehkun se jättääkään. :)

  The Balm oli mulle aivan uusi merkki, mutta näytti kyllä tosi kivalta! Netistä katsoin, että se on Kaliforniasta peräisin niin kuin monet muutkin kivat amerikkalaismerkit. :)

  En muuten vielä ehtinyt etsiä Tallinnasta niitä muita kosmetiikkakauppoja kuin Kaubamajan. Menen ehkä Tallinnaan seuraavan kerran helmikuussa, niin silloin sitten. Ehkä silloin tulee shoppailtua myös Too Facedia. :)

  VastaaPoista
 7. Elisa: Okei, voi harmi, kun mä vaan katsoin, että toimittavat myös Suomeen. Se on aina tylsää jos joutuu erikseen kyselemään ja odottelemaan vastauksia. Jos jotain haluaa, niin se pitäisi saada mieluiten heti! :)

  Toivotaan kuitenkin, että postikulut eivät kovin paljon olisi. Muuten voi tulla pian jo halvemmaksi ihan matka Tallinnaan. :)

  Joo, ostoslakko, multakin se unohtui taas iloisesti tässä innostuksessa! :)


  TQ: Tosi kivaa kuulla sun kokemuksia Joikista! Ihana kun olet ollut tyytyväinen tuotteisiin!

  Tuo seerumi kuulostaa oikein kiinnostavalta, samoin kuin nuo vartalotuotteet. Aion ehdottomasti testata! :)

  Varmasti Suomesta löytyisi kiinnostusta laajemminkin Joikia kohtaan jos sana vain leviäisi. Olisi kyllä hyvä jos nettikaupassa olisi automaattisesti jo laskettu postikulut Suomeen niin kuin Elisakin edellä toivoi. :)

  Kaubamajan valikoima on kyllä ihan mahtava. Siellä on niin ihana kierrellä ja ihailla kaikkea! :) Siellä on melkein kaikki tuotteet mitä toivoa saattaa. Valitettavasti Suomessa ei ole kyllä missään niin hyvää valikoimaa. Mutta onneksi se on lähellä meitä, useamminkin voisi käydä! :)

  Joo kuules, kyllä pääsin kahdella tuotteella (+ Babor, mutta sitä ei lasketa kun oli välttämättömyyshankinta!), mutta siinäkin on oikeastaan kaksi tuotetta liikaa, sillä munhan piti olla maailman tiukimmassa ostoslakossa. :) Mutta nyt jo harmittelin, että olisiko sittenkin pitänyt ostaa Too Facedia varastoon, kun en ole ihan varma koska seuraavan kerran olen menossa Tallinnaan. Ja myös tuo Joik kiinnostaa. Jos menen helmikuussa niin voi olla, että ihan kahdella tuotteella ei enää silloin selvitä. :)

  Ehdottomasti pitää tulla tänne kertomaan kaikista kivoista alelöydöistä! Olen itse tekemässä juuri seuraavaa postausta Yves Rocherin alelöydöistä, eli ei tämä ostoslakko vain näihin Kaubamajan juttuihin sortunut. :)

  VastaaPoista
 8. Hyödyllinen postaus! Ja kiva kun linkkasit tuohon Mirssiinan blogiin myös, en ollut lukenut sitä.

  VastaaPoista
 9. Kiinnostava postaus. Itsellä on mielessä Tallinna, Tukholma tai Riika keväälle... Ja juurikin kaikissa vaikuttais tää kosmetiikkashoppaus aika hyvältä :) Jos siis mies vaan suostuu oottamaan, kun katselen purkkeja ;)

  Pitäis saada pidettyä pitkä vloppu, kunhan muut ovat pitäneet talvilomansa. Oon ollut sen verran vähän töissä, että oikeaa lomaa mulla ei vielä ole.

  VastaaPoista
 10. Hellin: Kiitos paljon, kiva että tykkäsit! Matkoista on aina kiva kirjoittaa, silloin muistaa itsekin mitä kaikkea hauskaa siellä näki ja koki ja voi yrittää antaa muillekin samoja, toivottavasti hyviä vinkkejä.

  Minustakin tuo Mirssiinan postaus oli loistava. Sain myös itse siitä paljon tosi hyödyllisiä ja kivoja vinkkejä kosmetiikkashoppailuun Virossa. :)


  Asetonihuuruja: Kiva jos tästä oli apua myös matkapohdintoihin! Kaikissa noissa on kyllä erinomainen kosmetiikkatarjonta, eikä mikään ole kovin kaukana. Tallinna ja Riika ovat tietysti vähän edullisemmat, mutta Tukholma on kyllä muuten niin kiva. :)

  Toivottavasti sun miehellä kärsivällisyys riittäisi. Mulla oli vaikeuksia kesälomamatkalla Riiassa, kun mies ei olisi millään jaksanut odotella kosmetiikkakauppojen ulkopuolella. Tällä kertaa olin Tallinnassa yksin, niin sain ihan rauhassa kierrellä tuolla Kaubamajassa. :)

  VastaaPoista
 11. Tykkään käydä Tallinnassa monta kertaa vuodessa, joten postaus oli kiintoisa :) Olen itseasiassa lähdössä nyt viikonloppuna sinne joten ei tarvitse edes kauaa odottaa että pääsee Kaubamajan ihanuuteen :D En ole törmännyt Joik-merkkiin aiemmin, täytyy aivan ehdottomasti katsastaa tuotteet! Olen ostanut Essietä aiemminkin Kaubamajasta vitosella. Merkin alus- ja ns. hoitolakat ovat aiemmin maksaneet 8,95€ mikä ei ole mielestäni paha. Myös Garnierin hiusvärejä on tosi usein tyyliin 3€:lla, olen useasti ostanut miehelleni blondausvärit sieltä. Pakettien mukana ei vaan tule sekoituspulloa, mutta olen säästänyt muutaman pullon vanhoista Suomesta ostetuista.
  Puhas Looduksen kurkku- ja kehäkukkavoiteet ovat minun suosikkejani, olen kokeillut sarjaa aika kattavasti ja siinä on kyllä hyvä hinta-laatusuhde!

  VastaaPoista
 12. Ai niin, Make Up Store on muuten Virossa noin 30% halvempaa kuin Suomessa. Maakohtaiset hinnat näkee merkin sivuilta ja eroa todella on! Sitä myydään siis Kaubamajassa.

  VastaaPoista
 13. RockQueen: Kiva kun tykkäsit ja tästä oli hyötyä myös sulle! Vaikka olet kyllä varmasti parempi Tallinna-asiantuntija kuin minä, mä en käy yleensä kuin ehkä kerran vuodessa. Mutta joka kerta ajattelen kyllä, että useamminkin pitäisi mennä. Niin lähellä se on, ja niin paljon kaikkea kivaa sieltä löytyy! :)

  Joik on Kaubamajassa omassa hyllyssään siellä keskellä päivittäiskosmetiikkaa, eli lähellä vartalovoiteita ym. Eli ei siellä luonnonkosmetiikan puolella. Ehkä on ajateltu, että se ei ole niin "hieno" tms., ja hinnatkin ovat tosiaan kovin edulliset. Mutta tuotteet vaikuttavat tosi hyviltä!

  Kiva kuulla myös, että olet testannut ja tykännyt Puhas Looduksesta. Mulle se oli aivan uusi merkki. Sain yhden näytteen syksyllä Helsingin Kauneusmessuilla, ja nyt tosiaan huomasin että sitä myydään myös Tallinkin laivalla. Kaubamajassa en sitä huomannut, mutta voi hyvin olla että sitä myydään myös siellä, niin paljon merkkejä siellä on. Pitää kyllä ehdottomasti testata jossakin vaiheessa!

  Essien kynsilakat olivat 5 euron alennuksessa myös viime kesänä kun kävin Kaubamajassa viimeksi, mutta silloin siellä oli vain joitakin sävyjä ja perusvalikoima edelleen hyllyssä. Nyt hyllyyn oli tullut Essien tilalle China Glaze, ja Essieitä oli vain alennuspöydällä, joten siitä päättelin, että Essie on varmaan poistumassa Kaubamajan valikoimasta kokonaan. Mutta ei hätää, ainakin Tallinnan Stockalla sitä on myös ennen myyty. Saa kyllä nähdä tuleeko Essien tarjontaan ylipäänsäkin muutoksia nyt kun L'Oreal on ostanut sen. Ainakin Suomesta sitä saa varmaan jatkossa laajemmin, mutta hinta on toki sitten jotakin muuta kuin 5 euroa. :)

  Ja kiitos myös tiedosta tuon Make Up Storen hintatason suhteen! Niitä en verrannutkaan Suomen hintoihin, kun en nykyään yleensä käytä niin paljon MUS:ia. Yleisestikin ottaen kosmetiikan hintataso on minusta Tallinnasta noin tuon kolmanneksen edullisempi. Valitettavasti tämä ei päde kuitenkaan MAC:iin tai yhteen suosikkimerkkiini IsaDoraan, joka on Tallinnassa jopa kalliimpaa kuin Helsingissä. :)

  Niin kivaa kyllä vaihtaa näitä Tallinnan kokemuksia ja vinkkejä, kiitos!

  VastaaPoista
 14. Sain etsiskellä Joik-hyllyä aika kauan, suuntasin tietty eka sinne luonnonkosmetiikkatarjonnan luokse. Lopulta ne sitten löytyivät ja ostin sitruksentuoksuisen vartaloöljyn. Kasvovoiteet vaikuttivat myös ihanilta mutta niitä on jemmassa vähän liikaa. Silmänympärysvoiteen testeri oli pumppupullo mutta myyntipakkaus sitten purkki, aika jännä. Liruun koostumukseen sopisi se pumppupullo kyllä paremmin. Innolla jään odottamaan käyttökokemuksiasi ostamistasi tuotteista!

  Oli kyllä taas Tallinna hyviä kosmistarjouksia pullollaan, monista houkutuksista sain kieltäytyä. Kaubamajassa oli mm. pitkään himoitsemani Biothermin Skin Ergetic-voiteet 31€, kun tax freessä ne taitavat olla n.38€ ja maissa 44€ (ellei enemmänkin).

  Laivalta bongasin uuden ihanan tuoksun, nimittäin Max Perttulan luoman Eau de Finlanden! Se oli aivan ihana ja juuri sellainen mitä olen hakenut, joten se oli pakkohankinta :) Laadukas tuoksu, olisin tuoksun kestävyydestä voinut luulla että kyseessä on EdP mutta se on EdT. http://www.eaudefinlande.com/

  VastaaPoista
 15. RockQueen: Voi kurja, että jouduit etsiskelemään siellä Kaubamajassa sitä Joik-hyllyä pitkään. Mä ehdin vastata sun kommenttiin liian myöhään, ja ajattelin että löydätköhän sä sitä sieltä. Kun itselleni kävi aivan samalla tavalla, eli etsin vain sieltä luonnollisemmalta puolelta, ja vasta lopuksi tajusin katsoa sieltä päivittäiskosmetiikkaosastolta. Kiva kuitenkin kun löytyi! :)

  En sitten tiedä onko Joik laitettu sinne päivittäiskosmetiikan puolelle edullisten hintojensa ja virolaisuutensa vuoksi. Ehkä Kaubamajassa kannattaisi kuitenkin tehdä toisin päin, eli nostaa oikein erityisesti esille virolainen luonnonkosmetiikka kuten Joik ja Puhas Loodus. Latvialainen Madarahan on onnistuttu hyvin markkinoimaan läpi vähän laadukkaampana merkkinä. Kaubamajassa käy varmasti niin paljon turisteja ym., että voisi ihan hyvin onnistua. :)

  Joikin silmänympärysvoiteesta ei ollut varmaan ollenkaan testeriä silloin kun kävin muutama viikko sitten. Olisin kyllä kiinnittänyt huomiota siihen, sillä en muista testanneeni silmänympärysvoidetta ollenkaan, ja olisin kyllä ihmetellyt tuota pumppupullo vs. purkki juttua. Yleisesti ottaen kyllä pumppupullo olisi aina hygienan kannalta parempi ratkaisu, mutta se on varmaan myös kalliimpaa. :(

  Voi että, kiva että Tallinnassa oli taas hyviä tarjouksia! Minuakin kiinnostaa tuo Skin Ergetic, oli kyllä tosi hyvä hinta! Yleisesti ottaenhan Kaubamajan kosmisosasto ei selektiivisessä kosmetiikassa ole varmaan edullisempi kuin laivan tax free, mutta jos sattuu hyvä tarjous kohdalle, noin voi näköjään olla. :)

  Siis uskomatonta, että sitä Eau de Finlandea myytiin laivalla! Tosi hieno juttu! Siitä ja Max Perttulasta on kuulunut paljon kiinnostavaa, joten täytyy ehdottomasti check this out, jos sitä sattuu olemaan Tallinkilla helmikuussa kun seuraavan kerran varmaan Tallinnaan menen. Kiitos, aivan mielettömän kiva vinkki!

  VastaaPoista
 16. Osaatko sanoa, mistä saa BeYu-meikkejä Tallinnasta (mielellään keskusta)? Kiitos ;)

  VastaaPoista
 17. Anonyymi: Valitettavasti en kyllä tiedä. :(

  Tallinnan Kaubamajassa on kyllä erinomainen tarjonta myös edullisemmista meikkimerkeistä, joten löytyisiköhän sieltä... Kaubamajahan on aivan keskustassa Viru-hotellin rakennuksessa. Tiedän, että Tallinnan keskustassa pitäisi olla myös erillisiä kosmetiikkaliikkeitä, mutta en ole koskaan löytänyt niitä sieltä.

  Olen menossa Tallinnaan seuraavan kerran kyllä helmikuun alussa, joten voisin silloin yrittää katsastaa näkyykö BeYu:ta, ja laittaa sitten vaikka kommenttia tähän postaukseen jos löydän. :)

  VastaaPoista
 18. Kiitos kovasti, jos viitsit vaivautua.
  Toinen mitä etsin on Isadoran värillinen kulmageeli Color&Shape Eye Brow gel, jota ei suomesta ilmeisesti saa.
  Itse olen menossa Helmikuun lopussa ja sillä kyselin ;)

  VastaaPoista
 19. Kiitos kovasti, jos viitsit vaivautua.
  Toinen mitä etsin on Isadoran värillinen kulmageeli Color&Shape Eye Brow gel, jota ei suomesta ilmeisesti saa.
  Itse olen menossa Helmikuun lopussa ja sillä kyselin ;)

  VastaaPoista
 20. Kiitos kovasti, jos viitsit vaivautua.
  Toinen mitä etsin on Isadoran värillinen kulmageeli Color&Shape Eye Brow gel, jota ei suomesta ilmeisesti saa.
  Itse olen menossa Helmikuun lopussa ja sillä kyselin ;)

  VastaaPoista
 21. Anonyymi: Joo, totta kai katson jos BeYu:ta näkyy! :) Olen menossa tosiaan Tallinnaan en ensi vaan seuraavalla viikolla (eli helmikuun eka kokonainen viikko), joten laitan sitten tänne vaikka kommenttia jos löydän jotakin. :)

  Tarkoitukseni on etsiä myös yksi niistä erillisistä kosmetiikkaliikkeistä keskustan alueelta jos vain ehdin, eli ei pelkkää Kaubamajaa tällä kertaa. :)

  Minulla on tuo IsaDoran Color&Shape Eye Brow Gel värissä Soft Brown, ja sitä ei tosiaan ymmärtääkseni Suomesta saa. Harmi, kun aika harvalla merkillä on muutenkin värillisiä kulmakarvageelejä. Omani olen ostanut Tukholmasta. Katson, jos sitä näkyy Tallinnassa. Kaubamajan IsaDora valikoima ei kyllä ole mitenkään huikea, mutta on siellä vähän eri valikoimaa kuin Suomessa välillä. Hinnathan ovat jopa vähän kalliimpia kuin Suomessa, mutta ehkä se ei haittaa jos tuollaista erikoistuotetta etsii. :)

  VastaaPoista
 22. Moi! Ehditkö katsastaa, löytyykö?

  VastaaPoista
 23. Anonyymi: Yritin katsoa oikein tarkasti, mutta valitettavasti kumpaakaan ei löytynyt. Eli ei BeYu:ta Kaubamajasta eikä isaDoran kulmakarvageeliä Kaubamajasta eikä Stockalta. Yritin myös etsiä erillistä kosmetiikkaliikettä keskustan alueelta, mutta valitettavasti sitäkään ei löytynyt. :(

  Toivottavasti sinulla olisi kuitenkin parempi tuuri, oikein kivaa ja hyvää matkaa sulle! :)

  VastaaPoista
 24. Kiitos tiedoista, aurinkoista kevättä sinulle ;)

  VastaaPoista
 25. Tiedätkö myydäänkö kaubamajassa ArtDeco sarjaa? tai jossain muualla tallinnassa, olis varmaan halvempaa kun suomessa niissä muutamassa paikassa, missä sitä myydään.

  VastaaPoista
 26. Sweetie: Mielestäni on ainakin myyty. Löytyy sieltä edullisempien meikkimerkkien puolelta, jossa on mm. Max Factor, Lumene, IsaDora, Manhattan ja Bourjois. Uskon myös, että se on edullisempi Tallinnassa!

  Tallinnassa pitäisi olla myös erillisiä kosmetiikkamyymälöitä ainakin nimeltä Rosalind tms., mutta en ole niitä itse koskaan etsinnästä huolimatta löytänyt. Niistä voisi ehkä myös löytyä, sillä Art Deco on mielestäni hyvin laajasti myynnissä Baltiassa Suomeen verrattuna. :)

  Pretty Sweet -blogista löytyy myös hyviä vinkkejä Tallinnan kosmetiikkatarjontaan laittamalla esim. Googleen hakusanaksi Pretty Sweet ja Tallinna.

  Toivottavasti löytäisit etsimäsi! :)

  VastaaPoista
 27. Kiitti vinkistä :) Huomasin ainakin että I.L.U. liikkeissä virossa myydään artdecoa, mutta käyn silti myös kaubamajassa koska monet muutkin merkit kiinnostavat... varsinkin toi Joik rupes houkuttelemaan kunnolla, kerta on niin edullisia ja vielä kauniin näkösiä pakkauksiakin. Oon lähössä siis ens viikolla tallinnaan :)

  VastaaPoista
 28. Kiitti vinkistä :) Huomasin ainakin että I.L.U. liikkeissä virossa myydään artdecoa, mutta käyn silti myös kaubamajassa koska monet muutkin merkit kiinnostavat... varsinkin toi Joik rupes houkuttelemaan kunnolla, kerta on niin edullisia ja vielä kauniin näkösiä pakkauksiakin. Oon lähössä siis ens viikolla tallinnaan :)

  VastaaPoista
 29. Sweetie: Hyvä jos vinkeistä oli hyötyä! :)

  Toivottavasti löydät I.L.U.:n Tallinnasta. Itselleni on jäänyt vähän epäselväksi Tallinnan muiden kosmetiikkaliikkeiden sijainti etsinnöistä huolimatta, koska suuntaan aina Kaubamajaan ja Stockmannille. :)

  Art Decollahan oli muuten kiinnostava kausikokoelma hiljattain, aiheena oli nimittäin burleskitaiteilija Dita von Teese. En tiedä olisiko vieläkin kaupoissa. :)

  Joikin hinta-laatusuhde on mielestäni oikein erinomainen, joten kannattaa katsastaa. Kesällä ihastuin myös BYS:n poskipuniin, todella hyvä pigmentti ja ihan järkyttävän halpoja, joten ne voivat myös kiinnostaa.

  Ihanaa Tallinnan matkaa sinulle!

  VastaaPoista
 30. Myydäänkö Kaubamajassa Bare Mineralsia? Hintataso?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en ole ainakaan itse huomannut että näin olisi. Toisaalta olen viimeksi käynyt Talinnassa viime kesänä, joten saattaahan se olla että se on tullut valikoimiin, mutta en ole ainakaan kuullut. :)

   Poista
  2. Osaatko sanoa mistä sitä Tallinnasta löytäisi? Onko tietoa onko se halvempaa mitä Suomessa? Toukokuussa lähden sinne lomalle ja tarkoitus olisi täyttää kosmetiikkavarastot :) Kiitos vastauksestasi ja blogisi vinkeistä!

   Poista
  3. Voi ei, en kyllä yhtään tiedä. Suoraan sanottuna ihmettelen, että Kaubamajassa ei ole, kun muuten siellä on niin hyvä kosmetiikkavalikoima. Ehkä koittaisin katsella joistakin yksityisistä kauneushoitoloista jos niitä katukuvassa näkyy.

   Tallinnassa on myös ainakin sellainen kemikalioketju kuin Rosalind, mutta en ole koskaan käynyt niissä kaupoissa. Niissä tietysti saattaa olla BareMineralsia, mutta vähän epäilen. Vähän alkaa vaikuttaa onko sitä koko Tallinnassa, eli löytyykö edes maahantuojaa. Ainakaan nopealla Google-haulla ei valitettavasti löytynyt. :)

   Voi kiitos kiitoksista, lämmittivät mieltä! :)

   Poista
 31. Baremineralsia saa puoleen hintaan netistä ilman postimaksuja kahdesta eri osoitteesta: beautybay.com ja lookfantastic.com älkää missään nimessä ostako enää kaupoista sitä koska kaikki on puoleen hintaan siitä mitä ne maksaa esim. kicksissä tai stockalla/sokoksella! Olen tilannut ne aina noilta sivuilta, ihan pilkkahintaan! :)) ja toimitus kotiovelle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkistä, ei tarvitse siis mennä edes Tallinnaan saadakseen edullisesti BareMineralsia. Suomessa ne ovatkin ihan järkyttävän kalliita. :)

   Poista
 32. Kiva raportti! Sori en jaksanut koko ketjua lukea, jos joku tosta Too facedista jo kommentoi! Jos joku vielä haluaa Too faced Shadow insurancesta tietää niin mulla on se. Se on tosi hyvä! Melkein parempi kuin UD primer mutta ainakin yhtä hyvä! Too facedin luomivärit myös hyviä, itse hankin Boudoir eyes-paletin ja tykkään! On testattu primerin kanssa työreissulla, pysyi työpäivän aikana ja sen jälkeen vielä lennot Suomeen, niin että kotio saapuessa, ei silmämeikki ollut liikahtanutkaan! :)

  VastaaPoista
 33. Kiva raportti! Sori en jaksanut koko ketjua lukea, jos joku tosta Too facedista jo kommentoi! Jos joku vielä haluaa Too faced Shadow insurancesta tietää niin mulla on se. Se on tosi hyvä! Melkein parempi kuin UD primer mutta ainakin yhtä hyvä! Too facedin luomivärit myös hyviä, itse hankin Boudoir eyes-paletin ja tykkään! On testattu primerin kanssa työreissulla, pysyi työpäivän aikana ja sen jälkeen vielä lennot Suomeen, niin että kotio saapuessa, ei silmämeikki ollut liikahtanutkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kiva kuulla että tykkäsit! Tämä Tallinna-juttu on yksi blogini suosituimpia juttuja, vaikka alkaakin olla jo vähän vanha. Yllätyin itsekin kuinka paljon kommentteja tämä on jo kerännyt. :)

   Kiitos tiedosta, pitäisi varmaan itsekin kokeilla Too Facedin Shadow Insurancea, sillä olen nyt juuttunut Urban Decayn Eyeshadow Primer Potioniin. Se on vain niin hyvä, että en ole kokenut tarpeelliseksi vaihtaa. Mutta hyvä tietää että vähintään yhtä korkeatasoinen ja erinomainen tuote löytyy myös tarvittaessa korvaajaksi! :)

   Tykkään muutenkin Too Facedista kovasti. Haluaisin kokeilla seuraavaksi jotakin luomiväripalettia, sillä ne ovat niin ihania. Tuo Boudoir Eyeskin on tosi nätti ja varmasti käyttökelpoinen! Olen menossa muutaman viikon päästä Sephoraan Ranskassa, joten eiköhän jotakin Too Facedia sieltä lähde mukaan, ihanaa! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)