lauantai 7. tammikuuta 2012

31 viikon kynsilakkahaaste: viikko 7, musta-valkoiset kynnet

Tämän viikon 7 kynsilakkahaasteen värit ovat musta ja valkoinen.


Ne ovat sattumalta myös Coco Chanelin lempivärit. Ymmärtääksemme mustan kynsilakan viehätyksen, of course we have to do Chanel.


Chanel julkaisi mustan Black Satin -kynsilakan kesällä 2006, ja musta kynsilakka tuli muotiin with a bang.

Black Satin oli alun perin limited edition, ja sitä varten oli jonotuslistat kaupoissa kuten aikoinaan myös Chanelin Vamp (Euroopassa nimellä Rouge Noir)  -kynsilakkaa varten vuonna 1994. Syksyllä 2006 Chanel vihdoin taipui kysynnän ja tarjonnan lain edessä, ja sen jälkeen Black Satinia on saanut Chanelin vakiovalikoimasta.

Oman Black Satinini olen ostanut alesta puoleen hintaan, erikoista kyllä. Tuo 12,85 euroa alkaa olla jo varsin edullinen hinta tästä klassikosta.

Black Satinin menestyksen myötä Chanel jäi muuten vähän jumittamaan Satin-nimen kanssa. Nimittäin mm. keväällä 2008 ilmestyivät Aurora Blues -kokoelmassa White Satin, Rose Satin ja Blue Satin -kynsilakat. 


Minä en hirveän usein käytä mustaa kynsilakkaa, vaikka Chanel toikin sen Black Satinin myötä takaisin seurapiiri- ja työkelpoiseksi. Myönnän kyllä, että se on tosi chic yhdistettynä esimerkiksi mustiin ja valkoisiin klassisiin vaatteisiin ja lyhyisiin kynsiin.

Black Satinin lisäksi minulla on mustia kynsilakkoja vain Wet n Wildin Black Crème ja Mavalan 48 Black.

Kaikki ovat kyllä oikein hyviä mustia. Väittäisin, että näiden mustien kynsilakkojen kanssa ei ole niin tarkkaa, eli jos haluatte budjettiversion niin ottakaa vaikka Wet n Wild tai Mavala. Mutta tietenkin se voi tunnelmaan vaikuttaa, että tietää käyttävänsä nimenomaan aitoa Chanelia.Valkoinen on sen sijaan yksi lempivärini kynsilakoissa, kuten kuvastakin huomaatte.

En nyt lähde tarinoimaan näistä tämän enempää, mutta kysykää halutessanne kommenteissa niin mielelläni kerron näistä enemmän.

Olin muuten niin ylpeä kun sain laitettua tuohon kuvaan nuo pienet numerot kynsilakkojen kohdalle, niin luettelen ne nyt vain tässä:
 1. OPI Alpine Snow. Käytän ranskiksen tippeihin.
 2. Wild and Crazy Montana. Peittävä ja edullinen valkoinen, käytän mm. neonlakkojen alle.
 3. Mavala 49 White. Käytän ranskiksen tippeihin.
 4. Essie Marshmallow. Pitäisi olla hyvä koko kynnen valkoinen, en ole vielä kokeillut.
 5. Misa Sugar Daddy. Ihana, sokerihuuruinen valkoinen.
 6. Essie Jackie Oh My. Todella kaunis, aavistuksen beigeen menevä valkoinen.
 7. IsaDora 649 Glamour White. Melko peittävä valkoinen shimmerillä.
 8. Color Club Oui! Oui! Oui!. Color Clubin kevään 2009 Femme Fatale -kokoelmasta aavistuksen hopeaan ja siniseen menevä duochrome.
 9. OPI Happy Anniversary! OPIn hieno valkoinen glitterlakka, parhaimmillaan muiden kynsilakkojen päällä.
 10. OPI Oh So Glam! OPIn kevään 2008 Beyond Chic -kokoelmasta kullanhohtoinen valkoinen.
 11. LCN 265. Valkoista hienoa glitteriä tässäkin.
 12. OPI She's Golden. Numero 10 Oh So Glamin hyvin samantyyppinen sisarlakka samasta kokoelmasta.
 13. OPI Pearls Night Out. Edelleen samaa ihanaa Beyond Chic -kokoelmaa kuin 10 Oh So Glam ja 12 She's Golden, mutta tämä heijastaa hopeaan.
 14. Essie Pearly White. Hyvin kauniin, helmenkaltaisen ja melko peittävän pinnan jättävä hieno, hieno Essie. 

Mutta sitten niihin kynsiin.

Valitsin pohjaksi peittävimmän valkoiseni, joka ei kuitenkaan ole creme eli IsaDoran 649 Glamour White.  

Olisin tietysti mieluiten lakannut tähän musta-valkohaasteeseen Chanelin Black Satinilla, mutta mielestäni se on parhaimmillaan yksinään, ilman mitään koristeluja.


En nyt lähtenyt väkertämään mitään myöskään Glamour Whiten päälle mustan kynsilakan kanssa, vaan menin reilusti siitä mistä aita oli matalin ja käytin koristeluna musta-valkoisia tarroja.

Nämä Broadway Nailsin herkät kukkatarrat olen saanut aikoinaan Tukholmassa asuneelta ystävältäni. Niistä huomaa että ne ovat laadukkaita, eli pysyvät hyvin ja asettuvat siististi kynnen muotoisesti. Poistamiseen kannattaa käyttää kynsilakanpoistoainetta, muuten näitä ei saa ikinä irti.

Broadway Nailsin Fashion Diva -tarroja saa myös Suomesta mm. Sokokselta. Hinta on kyllä aika suolainen, esim. tälle Pick Me -paketille 5,90 euroa. 


Tässä Glamour White tarroilla koristettuna.

Ihan kivasti näinkin yksinkertaisesti koristellut, sievät kynnet herättivät huomiota, miehenikin huomasi ne heti.


I have said that black has it all. White too. Their beauty is absolute. It is the perfect harmony.

Coco Chanel


31 viikon kynsilakkahaasteen muihin osiin pääset tästä.

8 kommenttia:

 1. En muuten suosittele kellekään Mavalan mustaa. Käytin sitä monta pulloa ylä-aste ja lukioaikoina ja vaikka se oli melkeinpä ainoa kynsilakka jota käytin aktiivisesti ehti se silti ainoa paksuuntua ja kökkööntyä ennen pullon loppumista. Eli kuivii harmittavan nopeasti. Mulla ei vieläkään ole tuota Chanelin mustaa, mutta Blue Satin kyllä löytyy. Ihan plainin mustan lakan virkaa toimittaa Zoyan Raven, joka on lähes identtinen Chanelin kanssa (tai niin yritän itselleni aina toistella).

  Tuolloin Mavalan musta on ainoa musta kynsilakka jota löytyi kaupoista (sen LaFemmen mustan lisäksi, mutta se oli ihan kamala) ja monta kertaa sitä metsästettiin ympäi kylää kun se oli loppu melkein joka paikasta. Toisin on asiat nyt ;)

  VastaaPoista
 2. Heidi B: Tosi kiinnostavia ja kivoja muistoja sulla Mavalan mustasta kynsilakasta! Ja onhan tosiaan musta kynsilakka ollut suosittua tietyissä piireissä jo huomattavasti ennen Chanelin Black Satiniakin. :)

  Tuo minun Mavalanikin on usemmman vuoden vanha, ehkä kolme, mutta ei ole onneksi mennyt miksikään. Tykkään kyllä sen lopputuloksesta, aika kiva sellainen vähän lakritsi- tai lateksimainen pinta, ja peittää kunnolla muutamalla kerroksella. Ehkä koostumus on muuttunut paremmaksi viime vuosina, tai sitte minulla on vain ollut hyvä tuuri. :) Nuo Mavalat ovat siitäkin käteviä, että pullo on tarpeeksi pikkuinen, niin lakka tulee käytettyä nopeammin ja toivottavasti jo ennen kuin se ehtii hirveästi paksuuntua. Mutta muuten täytyy kyllä sanoa, että Mavalaan on mennyt ainakin minulta maku, kun olen tutustunut Opeihin, China Glazeihin, Zoyiin ja muihin laadukkaampiin merkkeihin. :)

  Minusta on nimenomaan huhuttu, että Zoya Raven olisi täysi dupe tuosta Chanelin Black Satinista, joten ihan perustellusti voit uskotella edelleen niin itsellesi. :) Toisaalta Black Satin olisi kyllä niin sun kynsilakka! Minun ei ehkä niinkään ole, mutta silti on hauskaa omistaa tuo klassikko, varsinkin kun sen alesta satuin niin edullisesti löytämään. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvin mahdollista, että koostumus on muuttunut parempaan suuntaan. Mun lukioajoistakin kun on jo jokunen vuosi aikaa ;)

  Samaa olen minäkin lukenut Ravenista, mutta se Chanel tosiaan olisi vaan niin minua, että varmaan jossain vaiheessa taivun ja ostan sen..

  VastaaPoista
 4. Olen tykännyt näistä kynsilakkahaasteen viikkoesittelyistä. Kiitos niistä.

  Minua kiinnostaa, miten saat kynsilakan näyttämään ja säilymään kynsillä hyvinä pitkään? Itselläni on usein kestävyyden kanssa ongelmia, kun en osaa tarpeeksi varoa, minne käteni pistän. Paras ennätykseni pitkään aikaan melko hyvällä pohjustuksella ja päällystyksellä sekä hyvällä lakalla on noin 4 päivää. Kaikki vinkit ovat tervetulleita:).

  VastaaPoista
 5. Oijoi miten edullisesti olet saanut Chanelin kynsilakan. Tuohon hintaan minäkin ostaisin HETI! :D

  Silloin kun en harrastanut kynsienkoristelua ja minulla oli lyhyet kynnet, niin suosin paljon rokkaavia mustia lyhyitä kynsiä. Nykyään pitkille kynsille tulee käytettyä hyvin harvoin mustaa.

  Voi herranjestas miten monta valkoista kynsilakkaa sinulla onkaan! :D Itselläni on hyvin vähän valkoisia ja minun pitäisikin ostaa joku yber-kaunis valkoinen.

  VastaaPoista
 6. Heidi B: Joko tosiaan tuon Mavalan mustan kynsilakan koostumus on muuttunut vuosien varrella parempaan suuntaan, tai sitten mulle on vahingossa sattunut joku priimayksilö. :)

  Kyllä sun kannattaa varmaan joskus tilaisuuden tullen hemmotella itseäsi Chanelin Black Satinilla, kun on tosiaan niin sun juttu. Ja vaikka se onkin vain musta kynsilakka, niin onhan se kuitenkin CHANEL. :)


  TQ: Kiva että olet tykännyt näistä esittelypostauksista, minusta itsestänikin näitä on ollut tosi hauska kirjoittaa. Meinasin jo lopettaa nämä kun kynsilakkahaasteen perusvärit loppuivat, mutta en sitten malttanutkaan. :) Eli seuraavaksi on tulossa metallisten kynsilakkojen esittely, niitäkin minulla riittää. :)

  Tärkeimmät vinkit kynsilakan pysyvytteen ovat varmaankin aluslakka, päällyslakka, laadukas värilakka ja hyvin hoidetut kynnet. Säännöllinen käsien rasvauskin mielestäni auttaa, koska silloin kynnet pysyvät joustavampina ja siistimpinä, eivätkä lohkeile niin helposti. Yksittäisenä tuotteena voisin mainita lisäksi OPIn Top Coat -päällyslakan, joka itselläni parantaa kynsilakan kestoa jonkin verran. Sitä laitan aina, jos tiedän että joudun menemään samoilla kynsilakoilla pitkään, kuten esimerkiksi ulkomaan matkalla. OPI Top Coatin kanssa kynsilakan pysyvyyttä voi venyttää ehkä 4-5 päivään, sitten alkaa väistämättä olla näkyvissä ekat kulumisen merkit.

  Toivottavasti näistä vinkeistä olisi jotakin apua! Kiva kysymys, kiitos! :)


  Minna: Se oli kyllä ihmeellinen tuuri, en tiedä kuka laittaa tuollaisen Chanelin kynsilakan aleeseen, kun se on ihan klassikko ja kuuluu vakiokokoelmaan. Ostin sen aikoinaan Tapiolan Sokokselta ja samasta paikasta olen löytänyt myös Chanelin punaisen Firen puoleen hintaan. Kerran näin siellä myös tummansinisen Chanel Blue Satinin puoleen hintaan. Viimeksi siellä myytiin kesäkokoelman keltaista Mimosaa puoleen hintaan. Mutta nyt koko Sokos on tietääkseni remontissa, joten ainakin hetkeksi on alennus-Chanelien saanti lakannut. Muilla Sokoksilla en ole nähnyt vastaavia aleja. :)

  Minustakin musta kynsilakka sopii periaatteessa parhaiten lyhyille kynsille. Heti kun olin kuitenkin kirjoittanut niin, ajattelin että voihan se kyllä olla aika tyylikäs pitkissäkin kynsissä. Samoin kuin tummanharmaa näyttää minusta hyvältä pitkissä kynsissä. Eli ei kun käyttämään vaan. :)

  Valkoisia kynsilakkoja on tosiaan kertynyt minulle, hui. Mutta se on ehkä kuitenkin lempivärini kynsilakoissa, joten sekin selittää niiden määrää. Sitä paitsi samoin kuin lapset äidin mielestä, ne ovat kaikki minusta aivan erilaisia, ja rakastan kaikkia niitä kovasti. :)

  Sinullekin sopisi kyllä hyvin joku kylmä, huurteinen valkoinen kynsilakka. Esim. se Wet n Wildin valkoinen kynsilakka oli minusta sinulla kyllä oikein kaunis!

  VastaaPoista
 7. Mun mielestä valkoinen (jotain shimmeriä, hienon hienoa glitteriä tmv. sisältävä) lakka on yksinkertainen, mutta niin kaunis. Itse asiassa se on tyylikkäin lakkasävy mitä voi olla =)

  VastaaPoista
 8. Nova: No niin onkin! Juuri sellainen huurteinen, vähän shimmerinen valkoinen on niin kaunis ja puhdas, suorastaan eteerinen. Ehdottomasti kauneinta!

  Kuten kuvasta näkyy, mulla on ollut yritystä löytää myös tällainen täydellinen valkoinen kynsilakka, ja muutamia hyviä suosikkeja on jo löytynytkin. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)