torstai 5. tammikuuta 2012

The September Issue tänään FST:llä!

Poikkeuksellisesti jotakin muuta kuin kosmetiikkaa, darlings.

Täysin puskista YLE FST5 esittää nimittäin tänään torstaina 5.1.2012 klo 22 meille myöhästyneenä joululahjana The September Issue -dokumentin, joka kertoo muotimaailman raamatun, amerikkalaisen Voguen syyskuun numeron tekemisestä.

Eiköhän täällä kuitenkin meikkejäkin nähdä!


Syksyn muodin esittelevä Voguen syyskuun numero - The September Issue - on aina muotimaailman vuoden suurin tapaus. Esimerkiksi vuonna 2011 se oli 758 sivua ja kannessa super-super-model Kate Moss.

Minäkin ostan aina Voguen syyskuun numeron, vaikka en muuten yleensä ostakaan Vogueta.

The September Issue kertoo vuoden 2007 syyskuun numeron tekemisestä. Ja voi, juuri se puuttui kokoelmistani.

Voguen syyskuun 2007 numeron valmistelu aloitettiin puoli vuotta ennen sen ilmestymistä, se oli 840 sivua laaja (joista 727 mainoksia) ja kannessa oli näyttelijätär Sienna Miller. Nykyään siitä maksetaan kuulemma ebayssa 80-115 dollaria, kun alkuperäinen hinta oli noin 5 dollaria.


Jos tykkäsit The Devil Wears Pradasta, nyt on mahdollisuus nähdä kuinka kaikki oikeasti tapahtuu. The Devil Wears Pradanhan on nimittäin huhuttu olevan avainromaani, ja kertovan oikeasti Amerikan Voguen päätoimittajasta, legendaarisesta jääkuningatar Anna Wintourista, joka komentaa muotitoimittajien armeijaa ja hallitsee Vogueta tiukalla otteella.  

Ohjelman pitäisi olla tämän jälkeen vielä 7 päivän ajan nähtävissä Yle Arenassa.

2 kommenttia:

 1. Tämä oli tosi hyvä dokkari! Katsottiin äidin kanssa, ja vaikka äiti ei todellakaan ole mikään muoti-ihminen niin liimauduimme molemmat ruudun ääreen. Ja mielestäni Anna oli just niin etäinen ja kylmä kuin The Devil Wears Pradan komenteleva muotipäätoimittaja. Välillä, varsinkin tyttärensä kanssa, Annasta paljastui se lempeämpikin puoli mutta tosiaan muuten oli sellainen fiilis, että tässä todella on sellainen raudanluja nainen joka ei ketään kumartele. Oli hauska katsoa kun kaikki muotisuunnittelijat mielistelivät ja selittelivät kokoelmiaan ja Annan kommentti koko kokoelmalle saattoi olla "Hmmh. You didn't use any colours then?"

  VastaaPoista
 2. Elisa: Kiva että tykkäsit! Minustakin se oli tosi kiinnostava dokumentti, myös naisjohtajuus- ja jopa blogin pitämisen näkökulmasta sen ihanan muodin lisäksi. :)

  Luulen, että Anna Wintourin persoonaa ja johtamistyyliä selittävät aika paljon mm. hänen kommenttinsa autoritäärisestä toimittajaisästään, kuinka tämän äiti ei koskaan puhunut hänelle ym. Ihan näin keittiöpsykologian pohjalta arvioituna. :)

  Kiinnostavaa oli myös se, kuinka huolella Vogueta ja niitä muotikuvia ja -juttuja rakennetaan. Ihania visioita, joita he toteuttavat. Dokumentin näkemisen jälkeen olen lukenut Voguetakin ihan eri tavalla: tiedän että jokainen juttu, kuva ja asettelu on todella huolella mietitty. Ja sanotaanpa Anna Wintourista mitä vain, niin näkemystä hänellä on, ja on saanut myös Voguen menestymään entistäkin paremmin.

  Mielenkiintoista oli sekin, että kuuluisa amerikkalainen lehti on niin voimakkaasti brittien vallassa... :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)