maanantai 2. tammikuuta 2012

Vuoden aikana kulutetut kosmetiikkatuotteet

Ihanaa uutta vuotta beibet!

Näin alkaneen vuoden kunniaksi on aika luoda katse ensin menneeseen.

Vuonna 2011 kirjasin ensimmäistä kertaa ylös kaikki vuoden aikana loppuneet kosmetiikkatuotteeni.

Eikä niitä ollut paljon, varsinkaan kun vertaa siihen miten paljon tavaraa tuli sisään. Sanoisin, että vaihtosuhde oli valitettavasti rankasti miinuksella.


Mutta katsotaanpas sitten cold, hard tilastoja eli vuoden 2011 aikana loppuneet kosmetiikkatuotteet, var så god:

- Kuivashamppoo 7 kpl (Klippoteket Styling Dust Spray)
- Vartalovoide 4 kpl (L'Oreal Nutri Soft Velvety Body Lotion Dry Skin)
- Yövoide 4 kpl (Lush Full of Grace -seerumi)
- Päivävoide 3 kpl (Lancome Hydra Zen, Lancome Aqua Fusion ja Babor Argan)
- Ripsiväri 3 kpl (Lancome Hypnose, IsaDora Flashy Curl, Max Factor False Lash Effect)
- Silmämeikinpoistoaine 3 kpl (Lancome Bi-Facil, joista yksi iso pullo) 
- Kynsilakanpoistoaine 3 kpl (Maybelline vihreä)
- Meikkipuuteri 2 kpl (Dior DiorSkin Forever Compact)
- Aluslakka 2 kpl (Nail Tek Intensive Therapy II ja OPI Ridge Filler)
- Deodorantti 2 kpl (Rexona)
- Meikkivoide 1 kpl (Giorgio Armani Luminous Silk)
- Silmämeikinpohjustaja 1 kpl (Urban Decay Eyeshadow Primer Potion)
- Meikinpohjustaja 1 kpl (Smashbox Photo Finish Primer)
- Silmänalusten peitetuote 1 kpl (Bobbi Brown Corrector ja Creamy Concealer)
- Parfyymi 1 kpl (Lanvin L'Eclat d'Arpege)
- Vartalovoi 1 kpl (Body Shop Coconut Body Butter)
- Käsivoide 1 kpl (Body Shop hamppukäsivoide)
- Huulirasva 1 kpl (Lypsyl)
- Itseruskettava 1 kpl  (Nuxe Soleil Prodigieux Multi-purpose Face)
- Sivellinpesuaine 1 kpl (MAC)


Mutta ei siis yhtään värikosmetiikkaa: luomiväriä, rajauskynää, huulikiiltoa, huulipunaa tai kynsilakkaa, vaikka meikkaan lähes joka päivä ja kynsissäni on aina kynsilakkaa. Eli tätä menoa minulla on samat luomivärit, huulipunat ja kynsilakat käytössä vielä eläkeikäisenäkin, great!

Kuivashamppoiden suuri määrä (7 kpl) selittyy sillä, että päätin viime vuoden alusta kampaajien suosituksesta alkaa pesemään hiuksiani vain joka neljäs päivä, kun ennen pesin ne joka toinen päivä. Ilman kuivashamppoota en selviäisi tuosta pesuvälistä hengissä millään. Se on jumalien lahja naisille!

Vartalovoidettakin on kulunut ihan kiitettävät määrät (4 kpl L'Oreal Nutri Soft -perusvartalovoidetta + 1 kpl Body Shop vartalovoita). Se on seurausta toisesta viime vuoden päätöksestäni, että alkaisin käyttämään vartalovoiteita säännöllisemmin.

Positiivista tilastoissa on se, että ripsivärejä kului vuodessa 3 kpl, eli olen nähtävästi vaihtanut ripsiväriä noin neljän kuukauden välein, kun suositus on kai kolme.

Silmämeikinpoistoaineiden (3 kpl) määrästä näette, että meikkaan tosiaan melkein joka päivä. Kokonaan meikittömiä päivä minulla on enintään yksi kuukaudessa, josta tulee vuodessa vain noin 10 kpl. Myös kynsilakanpoistoainetta menee, vuodessa näköjään 3 kpl ja aluslakkojakin 2 kpl. Silti värikosmetiikkaa ei näytä juurikaan kuluvan.

Laskin vielä karkean raha-arvion noille vuoden aikana kuluttamilleni kosmetiikkatuotteille. Se oli noin 650 euroa.

Kalleimpia ovat ehdottomasti Diorin meikkipuuterit, erilaiset kasvovoiteet, Giorgio Armanin meikkivoide ja Lanvinin parfyymi. Toisaalta ne ovat myös tuoteryhmiä, joiden laadussa en halua tinkiä, ja jossa mielestäni myös hinta korreloi usein hyvin laatuun. Meikkivoidetta, meikin- ja silmämeikinpohjustajia eli primereita ja silmänalusten peitetuotteita sekä parfyymia riittää näköjään onneksi kun ostaa yhden vuodessa.

Halvimpia käyttämiäni tuotteita ovat L'Oreal Nutri Soft -vartalovoiteet, Maybellinen vihreä kynsilakanpoistoaine ja Klippoteketin kuivashamppoot, jotka ostan kaikki vielä yleensä Sokoksen alesta.

Ainakin voin sanoa, että tällainen vuoden aikana käytettyjen kosmetiikkatuotteiden tilastointi on todella mielenkiintoista, valaisevaa ja paljastavaa. On siis selvää, että aion jatkaa tätä nyt alkavana vuonnakin. Suosittelen tätä myös lämpimästi kaikille muille!

5 kommenttia:

 1. Täytynee testata tilastoimista, uskoisin alkuvuoden sujuvan helposti, sillä töiden takia en pysty käyttämään tuotteitani poiskaan :D

  VastaaPoista
 2. Olipa mielenkiintoinen postaus! Muistaisipa itsekin pitää kirjaa, mutta mulla se aina unohtuu, vaikka alussa jaksaisinkin tehdä sitä tarkkaan. Jossain vaiheessa yritin pitää kirjaa rahanmenosta, mutta niin sekin vain jäi..

  VastaaPoista
 3. Loistava idea! Tykkään enemmän ehkä kuitenkin tällaisista kerran vuodessa tapahtuvasta loppuneet-postailusta, kuin että joka kuukausi listattaisiin loppuun kuluneet tuotteet. Tässä jotenkin näkee selkeämmin noita suuria linjoja, tyyliin kuinka usein ripsari vaihtui jne. :)

  Innostuin ja alan itsekin pitää kirjaa loppuneista tuotteista.

  VastaaPoista
 4. Itselläni on eräs MUS:n microshadow, joka on ostettu vuonna 2001. Eli joo, ei värikosmetiikasta ihan noin vain pääse eroon. Minulla ainoastaan ripsivärit vaihtuu tiuhaan tahtiin. :)

  VastaaPoista
 5. Mansikka: No sittenhän sun kannattaa ehdottomasti alkaa tilastoida. :) Ei vaan, oli oikeasti todella mielenkiintoista nähdä kuinka paljon ja mitä kosmetiikkaa loppujen lopuksi vuoden aikana kului. Tietää vähän myös mitä kannattaa jatkossa ostaa, eli ei ainakaan lisää luomivärejä ja kynsilakkoja. :)

  Ymmärrän kyllä hyvin, että jos kulutus on tosi kovaa, ei välttämättä jaksa ja muista kirjata kaikkea ylös, mutta mulla loppui kuukaudessa aina vain muutama tuote, joten kovin suuri vaiva ei siinä ollut. Enemmän olisi valitettavasti työtä ostettujen kirjaamisessa. :)


  Hellin: Kiitos paljon, kiva että tykkäsit!

  Mulla oli lista loppuneista tuotteista kalenterin välissä, niin aika hyvin muistin sinne kirjoitella. Ja onneksi noita tuotteita ei tosiaankaan loppunut kymmeniä kuukaudessa, vaan ihan vain muutama aina kuukaudessa, joten sikälikään ei ollut hirveästi vaivaa. :)

  Olisi myös tosi hyvä idea kirjoittaa ylös kaikki ostetut kosmetiikkatuotteet ja niiden hinnat. Taidankin tehdä sen lisäksi tänä vuonna, niin tulee vielä mielenkiintoisempia tilastoja! Tosi hyvä idea, kiitos! :)


  Elisa: Kiitos paljon!

  Mä rakastan kaikkia tilastoja ja listoja, joten luulen että alan tänä vuonna pitämään listaa myös kaikista ostetuista kosmetiikkatuotteista ja niiden hinnoista. Sitten vasta saadaankin mielenkiintoista vertailumateriaalia! :)

  Mä en ymmärrä sitä että miten ne jotka listaavat loppuneita tuotteita kuukausittain saavat kulumaan kymmeniäkin tuoteita kuukaudessa. Mun kuukauden loppuneet olisivat olleet lähinnä huvittavia: taas yksi Klippoteket-kuivashamppoo ja sitten joka toinen kuukausi L'Oreal Nutri Soft -vartalovoide, varmaan tosi mielenkiintoista. :) Siksi itselleni oli parempi tämä koko vuoden saldo. Oli myös oikeasti tosi kiinnostavaa nähdä, että mitä tuotteita tuli oikeasti käytettyä ja esim. kuinka kauan yksi meikkivoide tai UDPP kestää.

  Tosi kivaa jos säkin aloitat tämän! Sittenhän me voidaan tehdä vertailulistat, eli kummalla kului vuoden aikana enemmän mitäkin ja miksi. Kivaa! :)


  Milla: Minultakin löytyy jonkin verran vanhoja meikkejä, mutta ei nyt sentään ihan noin vanhoja, vau! :) Mutta silti: olisin nyt uskonut että olisin saanut vuodessa loppuun edes yhden vaivaisen huulikiillon tai kynsilakan. Mutta ei se mitään, hyvähän se kai on että vanhoja riittää eikä välttämättä tarvitse ostella uusia. Joitakin suosikkisävyjä tosin vähän säästelenkin, missä ei ole kyllä mitään järkeä, sillä ne voivat ihan hyvin mennä vanhaksikin.

  Mulle pahin (tai sitten järkevin) sääntö olisi varmaan sellainen, että en saisi ostaa yhtään luomiväriä tms. ennen kuin yksi on kulunut taas loppuun.

  Mutta se on hyvä että ripsaria kuluu, sillä sen pitkäaikainen käyttö ei olisi enää hygieenistä. Kuten ei noiden kasvovoiteiden ynnämuidenkaan. Huulipunat ja huulikiillot saisivat hygieniasyistä puolestani myös loppua vähän nopeammin, mutta luomivärit ja kynsilakathan säilyy aika hyvin. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)