perjantai 13. tammikuuta 2012

31 viikon kynsilakkahaaste: viikko 8, metalliset kynnet

31 viikon kynsilakkahaaste jatkuu osalla 8, metalliset kynnet.  


Olin muutama vuosi sitten kovasti innostunut metallisista kynsilakoista.

Metallinen koostumus oli jotakin aivan uutta, mitä ei oltu nähty koskaan aikaisemmin. Ainakaan minun nuoruudessani 1990-luvulla ei tällaisia upeita kiiltävän metallisia kynsilakkoja ollut. 


Metalli-innostukseni alkoi China Glazen kevään 2009 loistavasta Romantique-kokoelmasta, jossa ilmestyi 12 metallista kynsilakkaa. 

Romantique Collectionin kynsilakkoja myytiin kahdessa kuuden kynsilakan setissä: kylmät ja lämpimät sävyt. Omani olen ostanut erikseen, mutta merkitsen nimen perään kirjaimen C (cold) jos se on kylmästä sarjasta ja W (warm) jos lämpimästä.

Kynsilakat vasemmalta oikealle:
 1. Cherish, vaaleanvihreä (C)
 2. Emotion, pinkki (W)
 3. Joy, violetti (C)
 4. Poetic, persikka (W)
 5. Magical, beige (W)
 6. Delight, ruskea (W)

Sattumalta minulla on näitä juuri kuusi, mutta joukossa on muutama kylmä sävy lämpimien lisäksi.

Suosikkejani noista ovat kaunis violetin-viininpunainen Joy, suloinen persikka Poetic ja lämmin suklaanruskea Delight. Joy ja Delight ovat jopa varmaan top 10 lempparikynsilakoissani.

Sen sijaan kylmää vaaleanvihreää Cherishia en ole käyttänyt kertaakaan. Emotion on outo metallinen purkkapinkki. Teoriassa kiva idea, mutta käytännössä ei toimi ollenkaan. Ja beige Magical on vain jotenkin valju.

Kaikenkaikkiaan tämä oli hieno, hieno kevätkokoelma China Glazelta. Kuulaita ja keveitä metalleja kevääseen, thinking outside the box!

China Glaze Romantique-kokoelman kynsilakat sopivat myös Konad-leimailuun, joten monet hankkivat niitä vain sitä varten. 


Sitten tulee loput valitut palat näistä metallilakoista, eli kolme IsaDoraa ja yksi Viva la Diva.

Mietin ensin vähän, että voiko nämä luokitella metallikynsilakoiksi, mutta sitten päätin että voihan ne. Katsokaa ainakin tuota metalllista kiiltoa!

Vasemmalta IsaDoran kultainen 652 Gold Sparkles ja sen vieressä hopeinen 651 Silver Sparkles. Näistä Silver Sparkles jättää aivan kiiltävän hopeisen peilipinnan, kun Gold Sparkles jää vähän epätasaisemmaksi.

Sitten oikealla kaksi hyvin samannäköistä kynsilakkaa eli IsaDora 629 Icy Purple ja Viva la Diva numero 44. Nämä ovat molemmat violetilta kaudeltani viime vuoden alusta, ja kuin pakkasessa jäätyneitä violetin-vaaleanpunaisia sävyjä. Jommankumman olen ostanut ensin, Viva la Divan Tukholmasta ja IsaDoran alesta, muistamatta että minulla on jo toinen. Well, it happens.


Ja kuten huomaatte, tällainen metallinen beige-roosa miellyttää minua kovasti. Voisi jopa sanoa että minulla on ongelma, eli ostan samaa kynsilakkaa aina vain uudelleen.

Vasemmalta ylimaallisen kaunis Orly Rage Orlyn Foil FX -kokoelmasta keväältä 2010. Foil FX:ssa ilmestyi vaaleanpunaisen Ragen lisäksi kultainen Luxe ja hopeinen Shine. Ihastuin niistä tähän Rageen sillä kultainen on minulla helposti tunkkainen ja hopea liian kylmä. Omistin sitäpaitsi silloin jo nuo IsaDoran kultaisen ja hopeisen kynsilakan, joten kovin montaa hopeaa ja kultaa ei tyttö tarvitse.

Foil eli folio tarkoittaa ohutta metallikalvoa tai päällystettä. Vähän sellaisen vaikutelman nämä kynsilakat antavatkin.

Foil FX:n jälkeen ranskalainen jo 1970-luvulla perustettu Orly on tehnyt lisää aivan loistavia kokoelmia: avaruusvaikutteinen Cosmic FX, linnuista inspiraationsa saanut Birds of a Feather ja nyt viimeisimpänä kivistä (!) inspiroitunut Mineral FX.

Mitähän tuo FX muuten noissa Orlyn (hienoimpien) kokoelmien nimissä tarkoittaa, tietääkö joku?

Minua naurattaa muuten aina tuo Orly Ragen nimi, kun ajattelen heti raivoa, ja sitä miten raivo voi muka olla vaaleanpunaista, kevyttä ja kimaltavaa. Mutta ihana lukijani Maijuemilia, joka on englantilaisen filologian opiskelija, valisti minua viimeksi tätä asiaa täällä ihmetellessäni, että Rage voi tarkoittaa myös intohimoa, kiihkoa tai villitystä. Mutta mielikuva nimen ja kynsilakan välillä on minusta niin hauskan ristiriitainen, että olen antanut sille itse mielessäni pysyvästi nimeksi raivo. Ja se on tietysti myös yksi lempparikynsilakkojani, definetely siellä top 10:ssä.

Pitäisi muuten joskus tehdä top 10 kynsilakat postaus, se olisi hauskaa! 

Valitettavasti nuo muut metallisen beigen-vaaleanpunaiset eivät hyvyydestään huolimatta oikein pärjää ihanalle Ragelle.

IsaDora 682 Metal Glitz on vähän ruskeampi kuin raivo. Se on IsaDoran joulun 2010 Glitzy-kokoelmasta. Minulla on sitä tuollainen pikkupullo, ja poikkeuksellisesti myös back up, sillä se on varsin nätti ja tietysti limited edition.

IsaDoran vieressä sitten Goshin nyt jo myös lakkautettu Frou-Frou, jota metsästin kissojen ja koirien kanssa, ja löysin viimein tänä syksynä Goshin kotimaasta Tanskasta Kööpenhaminasta Magasinet du Nord -tavaratalosta. Kaunis sekin on, siitä ei päästä mihinkään.

Sitten ainoa Lumenen kynsilakkani, 10 Eternity, Ikuinen Huuma, joka on näistä vaaleanpunaisin. Ostin sen iloissani 2,50 eurolla, kun pääsin kerrankin Tokmanni-halpakauppaan, ja jotain oli vain pakko saada muistoksi. Ei mitään vikaa tässäkään, mutta vähän liian kovassa seurassa se vain ui.


Metallikynsilakkojen alle kannattaa ehdottomasti laittaa kynnen pintaa tasoittava ridge filler, muuten ne paljastavat armotta kaikki kynnen epätasaisuudet ja virheet.

Minulla on tällä hetkellä käytössä Zoya Get Even Ridge Filling Basecoat. Se on koostumukseltaan vähän ohuempaa kuin aiempi OPI Ridge Fillerini, eikä siten toivottavasti paksuunnukaan yhtä nopeasti.

Olen muutenkin alkanut suosia kynsilakkamerkeistä Zoyaa ja Orlya, sillä niiden kynsienhoitotuotteet ja kynsilakat eivät sisällä formaldehydia, tolueenia tai muita ikäviä myrkkyjä.


All together now, eli kuten näette, metallia löytyy!

Jos joku on oikein tarkkanäköinen, huomaa että tuolla on vielä yksi ylimääräinen metallinen China Glaze yläkulmassa toinen vasemmalta. Se on China Glazen Robotika China Glazen Khrome Collectionista syksyltä 2009. China Glaze yritti toistaa syksyn 2009 kuuden kynsilakan Khrome-kokoelmassa kevään 2009 Romantiquen menestystä, mutta ei onnistunut siinä mielestäni kovinkaan hyvin.

Robotikakin on outo, vähän likainen punertavanruskea metallisävy.

Chrome eli kromi on metallien alalaji, harmaa, kiiltävä ja kova. Kromia käytetään eri metallien pinnoittamiseen. Sarjassamme harrasta kynsilakkoja ja sivisty.

Metallikynsilakoissa on hyvää myös se, että ne kuivuvat tavallista nopeammin. Sopivat siis erinomaisesti kiireisille nykynaisille!


Jätän teidät tämän kauniin kuvan pariin. Orly Rage - kaikessa ihanuudessaan!


31 viikon kynsilakkahaasteen muihin osiin pääset tästä.

5 kommenttia:

 1. Jos joskus tuntuu siltä, ettei Cherishille löydy käyttöä, voin ostaa sen sinulta pois. Olen haaveillut sävystä jo pitkään, mutta en ole kertaakaan bongannut sitä kynsilakkatilauksia tehdessäni.

  VastaaPoista
 2. Ihania metallisävyjä! Mäkin tykkään ihan hulluna metallisävyistä, mutta koska lakkoja ei ole paljoa kertynyt muutenkaan niin eipä mulla montaa ole varastossa. Tästä sai hyviä vinkkejä mitä hankkia, meillä menee maku näissä(kin) aika yksiin :)

  VastaaPoista
 3. Nekku: Kiitos paljon tarjouksesta, kiva jos se pääsisi hyvään kotiin! Sopisi sulle varmaan myös fantastisesti, on hieno, erikoinen väri. :)

  Olen vähän säästellyt Cherishiä siihen, että JOS oppisin vihdoin leimaamaan Konadeilla. Mutta ainakaan tähän mennessä sille ei ole ollut käyttöä. Eli tehdäänkö vaikka niin, että jos jossakin vaiheessa tavataan (toivottavasti!) jossakin blogitapaamisessa niin tuon sen sulle sinne, jos se on edelleen mulla käyttämättömänä. Koska kyllä se varmaan avaamattomana säilyy ihan hyvin. :)


  Elisa: Metallikynsilakat ovat kyllä kivoja! Niiden jättämä hieno, kiiltävä pinta on kyllä jotakin aivan extraa, mitkään muut kynsilakat eivät tee samanlaista jälkeä. :)

  Kiva jos tästä oli apua metallikynsilakkojen etsintään! Mua aina huvittaa se meidän sama (ja hyvä, totta kai!) maku, kun on melko varmaa, että jos jompikumpi ostaa jotakin, se voi jo hyvin löytyä toiselta. Hauskaa! :)

  VastaaPoista
 4. Sovittu! Olisi tosiaan mukava tavata, toivottavasti pääsen mukaan seuraavaan blogimiittiin. Ja jos satut pyörähtämään Tukholman suunnalla, laita ihmeessä viestiä, niin kahvitellaan vaikka. :)

  VastaaPoista
 5. Nekku: It's a deal! :)

  Toivottavasti tosiaan pääsisit johinkin blogitapaamiseen, niissä on ollut aina huippuhauskaa ja olisi tosi kiva tavata myös sut ja nähdä sun upeat silmämeikit luonnossa. :)

  Edellisessä blogitapaamisessa tuijotin vain koko ajan lumoutuneena Mustaa Kajalia Heidin ja One of Beauty's Daughtersin Duvessan upeasti häivytettyjä silmämeikkejä, ihan käsittämättömän taitavia tyttöjä! :)

  Voi harmi kun en nykyään käy enää Tukholmassa niin usein kun paras ystäväni muutti sieltä hiljattain takaisin Suomeen. Mutta ehkä keväämmällä tai kesällä lähdetään kyllä taas käymään, Tukholma on niin mielettömän kiva kaupunki! Nauti olostasi siellä! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)