keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Babor Spa -kauneushoitola Tallinnassa

Terveisiä Tallinnasta kaunottaret!

Ollessani tällä viikolla Tallinnassa ajattelin käyttää tilaisuutta hyväkseni ja mennä taas ihanaan Babor Spahan hemmotteleviin kauneushoitoihin. Koitan kuvailla teille tässä mahdollisimman tarkasti sekä Babor Spata että noita hoitoja, siltä varalta että joku teistäkin haluaisi mennä sinne.

Babor on dayspa, joka sijaitsee Narva manteella (Narva mantee 5) kauppakeskus Forumissa vastapäätä Viru-hotellia. Sinne on kyllä oma yksityinen sisäänkäyntinsä, joten mihinkään keskelle vilkasta kauppakeskusta ei tarvitse pelätä joutuvansa.

Babor Spa on auki joka päivä klo 9-21. Hoidot voi varata sähköpostilla suomeksi, mutta vastaus tulee yleensä englanniksi.

The door to heaven.

Portaat kun kävelee ylös, päätyy vastaanottotiskille, josta sitten ohjataan eteenpäin pukuhuoneeseen, odotushuoneeseen ja hoitohuoneisiin. Kaikki tapahtuu hyvin ystävällisesti ja hienovaraisesti.

Baborin sisustus on vähän itämaisvaikutteista. Paljon murrettuja värejä, koristeellisia ornamentteja, tummaa puuta ja hämyisää lämmintä valoa. Minulla tulee siitä mieleen orkideat ja kiviasetelmat, eli sellaista modernia ja ylellistä, ei todellakaan mitään halpaa krääsää.

Pukuhuoneessa vaihdetaan valkoiseen kylpytakkiin ja tohveleihin. Baborissa on ajatuksena se, että samalla kun omat vaatteet ja tavarat jätetään pukuhuoneeseen, jätetään sinne myös ulkopuolinen maailma sekä Spassa tarpeettomat ajatukset. Sitten pääsee loikoilemaan divaaneilla sisustettuun pyöreään odotushuoneeseen, jossa on tarjolla vettä, teetä ja hedelmiä tai keksejä sekä lehtiä lueskeltavaksi.

Odotushuoneesta hoitajat tulevat hakemaan eteenpäin. Babor Spa ei ole mikään iso hoitola, hoitohuoneita on ehkä viisi kappaletta. Kun olin itse siellä tiistai-iltana, paikalla ei ollut ketään muita, joten sain ihan yksikseni rentoutua rauhallisessa tunnelmassa hiljaisessa hoitolassa.

Minulle tehtiin ensin Express pedikyyri, joka on lyhyempi ja nopeampi versio tavallisesta pedikyyristä.

Olen ymmärtänyt, että Spassa tehdään mieluiten manikyyrit ja pedikyyrit ennen muita hoitoja, jotta kynsilakka ehtii kuivua mahdollisimman paljon. Olen joka kerta miettinyt, että miksiköhän he eivät käytä kynsilakan pikakuivattajaa, koska se nopeuttaisi kuivumista huomattavasti. Ensimmäisellä kerralla olin Baborissa kahden ystäväni kanssa, ja meillä oli kaikilla runsaasti eri hoitoja. Aikataulujemme yhteensovittaminen oli hyvin haasteellista, joten minun pedikyyrini jouduttiin tekemään vasta viimeisenä hoitona myöhään illalla. Kynsilakat eivät ehtineet millään kuivua riittävästi, joten jouduin tepsuttamaan Narva maanteen yli takaisin hotellillemme hoitolasta saamillani paperisilla tohveleilla. Onneksi oli lempeä kesäilta.

Jalkahoidossa hoitaja poisti ensin huolellisesti vanhat kynsilakat, ja sen jälkeen sain liottaa hetken jalkojani lämpimässä saippuavedessä ja nauttia sillä aikaa kupillisen teetä. Sitten kynteni leikattiin, viilattiin, kynsinauhat siistittiin ja jalat raspattiin. Varsinkin tuo raspausvaihe oli todella huolellinen. Hoitaja hinkkasi varmaan 15 minuuttia pehmeästi viilalla jalkojani. Sitten jalat rasvattiin ja samalla hoitaja hieroi niitä.

Tämä oli nyt kolmas kerta kun olin Babor Spassa pedikyyrissä, ja joka kerta hoito on ollut hyvin huolellista ja ammattitaitoista. Tälläkin kerralla hoitajan otteet olivat varmoja ja harkittuja. Itse sain vain nukahtaa hoidon aikana. Myös hoitoon tarvittavat välineet on asteltu siististi puhtaan pyyhkeen päälle valmiiksi jo etukäteen, mikä minusta sekin on hyvän laadun merkki.

Babor Spassa käytetään Orlyn tuotteita. Kynsilakaksi valitsin Orlyn pirteän punaisen One Night Stand. Sen alle laitettiin aluslakka ja sitten kynsilakka päälle. Hoitaja pujotteli paperia varpaideni väliin erottamaan niitä lakkausta varten ja lopuksi sain jalkoihini kertakäyttöiset paperiset tohvelit.


Kuva ei ole todellakaan hoidon jälkeen, älkää pelästykö, vaan haudottuani jalkoja ensin koko päivän korollisissa talvisaappaissa, joissa myös raahustin ympäri loskaista Tallinnaa muutaman tunnin ennen kuvan ottoa. Pahoittelen.

Express pedikyyri maksaa vain 35 euroa, joten Babor Spata voi todellakin suositella myös hintatason puolesta. Varmaan se ei ole kyllä Tallinnan halvin, mutta toisaalta sitten ehkä ylellisin ja rentouttavin kauneushoitola. Kaikesta huolehditaan, itse voi vaan päästä irti ja kellua kaikessa ihanuudessa.

Varsinaiseen pedikyyriin (90 min, 57 euroa) kuuluu vielä ruusunlehtikylpy, kuorinta, parafiininaamio ja hieronta lämmitetyllä öljyllä, mutta kyllä tämä Express pedikyyrikin on minusta ihan riittävän kattava.

Pedikyyrin jälkeen otin vielä kasvohoidon. Viimeksi minulle tehtiin Babor Spassa New Skin -kasvohoito ja sitä edellisellä kerralla Vitamin-kasvohoito. Molempien jälkeen ihoni oli lähes hämmästyttävän hehkeä ja kirkas. Nytkin olin toivonut tunnin kasvohoitoa, esimerkiksi juuri New Skin -hoitoa.


New Skin -kasvohoito

Hoito, jonka tuloksena ihosi hyvänolon tunne palautuu ja se on kuin uudestisyntynyt. Innovatiivinen Lipid Repair Complex sisältää edistyksellisiä keramideja, valkoista lupiinia ja ratamouutteita. Uudistaa ihon luontaista lipiditasoa ja elvyttää ihon suojatoimintoja. Lipidien elvyttävä kokonaisuus on erittäin tärkeä edellytys terveen ja hyvin suojatun ihon varmistamiseksi. Ihanteellinen hoito ennen aurinkoista kesäaikaa!

 

Kasvohoidossa maataan hoitopöydällä kauniisti sisustetussa hämyisässä huoneessa lämpimän peiton alla ilman kylpytakkia. Klassinen musiikki soi ja hoitaja touhuilee hiljaa ympärillä.

Tällä kertaa hoitaja oli vähän vanhempi täti. Hän aloitti puhdistamalla meikit. Sen jälkeen hän tarkasteli ihoani kirkkaan lampun alla. You have combination skin, hän totesi. En uskaltanut alkaa väittää vastaan, vaikka aiemmin ihoani on minusta pidetty ihan vain kuivana, ei sekaihona. Babor Spassa on kuitenkin ihanaa se, että kaikki on niin varmaa ja viimeisteltyä, että hoitajien ammattitaitoon voi todella luottaa.

Hoitaja levitti iholleni vähän kirvelevää tai pistelevää nestettä. Hän sanoi ”hot mask”, joten ilmeisesti se oli tämä. Luulen, että tarkoitus oli puhdistaa ihoa. Sitten hoitaja teki yhtäkkiä varmaan jotakin mekaanisen ihonpuhdistuksen tyyppistä. Edellisillä kerroilla kasvohoitoni ovat Baborissa olleet vain pelkkää lellittelyä, pehmeää sivelyä ja taputtelua, joten en edes tiennyt että he tekevät myös kunnon ihonpuhdistuksia.

Sen jälkeen seurasi varmaankin seerumi ja runsaasti voidetta. Yhteensä hoitaja hieroi kasvojani ja hartioitani voiteen kanssa varmaan puoli tuntia, ihan käsittämättömän kauan. Kaikenlaisia erilaisia tekniikoita, painelua, töpöttelyä ja vatkaamista. Jos ei tämän jälkeen ole rentoutunut niin ei minkään!    

Lopputulos oli taas oikein kiva. Ei ehkä ihan niin hehkuva ja valoisa kuin edellisillä kerroilla, mutta toisaalta siihen nähden että keinotkin olivat vähän kovemmat, niin ei todellakaan mitään punaisia läikkiä tai ärtynyttä ihoa.

Kuitissa lukee 49 euroa ja New Skin kasvohoito, mutta minusta tämä oli kyllä erilainen kuin edellinen New Skin -kasvohoitoni viime kerralla. Erilaista oli ainakin tuo ihonpuhdistusosuus. Mutta ihan sama, kun se kerran toimii. Hoidon jälkeen ihoni oli hyvin pehmeä ja kosteutetun tuntuinen. Ja taas hyvin edullisesti, Helsingissä ei kyllä saa näin huolellista ja hyvää kasvohoitoa tuolla hinnalla mistään.

Ostin lisää myös viime kerralla minulle suositeltua Babor Skinovage Argan -kasvovoidetta, joka on pitänyt ihoni todella tasapainoisesti kosteutettuna. Sen hinta oli 50,95 euroa, kun netistä USA:sta tilattuna se maksaa yli 100 euroa.

Koko lysti maksoi 134,95 euroa, josta hoidot yhteensä 84 euroa.

Baborissa voi maksaa luottokortilla. Tunnuslukua syöttäessäni olin niin väsynyt ja leijuin aivan muissa maailmoissa, että en tahtonut muistaa sitä. Vastaanottotiskin ystävällinen tyttö sanoi, että it’s okay, on ollut pitkä päivä ja olemme kaikki varmaan väsyneitä. Siitä tuli hyvä mieli, niin kuin joka kerta muutenkin Baborissa käydessä!

7 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta, koska menin sen perusteella Baborille kasvohoitoon :) Ja paikka oli aivan ihana! Kävin tosiaan eilen äitini kanssa hoidoissa, ja aika saatiin tosi pienellä varoitusajalla. Mulle tehtiin toi New Skin-hoito, jossa kyllä tehtiin sellaista ihonpuhdistusnyppimistä myös, ja sitten istuskelin siellä suolahuoneessa. Äitini otti kosteuttavan kasvohoidon ja pikamanikyyrin, ja tulokset olivat silminnähtävät. Ihanaa oli se kun hikisen shoppailupäivän jälkeen pystyi käymään suihkussa, vaihtamaan kylpytakin päälle ja sitten vain keskittyä hemmotteluun :) Menen varmasti uudelleenkin. Äitini sai mukaansa 15ml näytepurkin kasvovoidetta ja mä sain pari näytepussukkaa. Kovasti olisi houkuttanut ostaa kosmetologin suosittelema stressaantuneen ihon voide, joka oli 20% alessa, mutta korkea hinta ja kasvovoidevaraston suuri koko nyt rajoittivat. Ihoni on nyt ollut aika ongelmallinen stressin vuoksi, ja hoitaja suositteli että kuukauden päästä olisi hyvä hoitaa uudelleen, ja varata siihen vähän pidempi aika kuin tuo tunti. Onneksi on ollut puhetta tässä että alkukesästä mentäis miehen kanssa käymään Tallinnassa, pääsen uudelleen ihanaan Babor-hoitoon :) Että et turhaan suosittellut! Oletko muuten katsonut minkälainen hintataso Suomen Babor-hoitoloissa on noiden tuotteiden ostalta vrt. Viro, kerran tota Argan-voidetta jossain vaiheessa olit tarvitsemassa? Mietin että jos muutankin mieleni ja haluan hankkia sen voiteen että oisko se paljonkin kalliimpaa täällä...

  VastaaPoista
 2. RockQueen: Niin kiva kuulla että olitte Baborissa ja tykkäsitte paikasta! Kiitos kun kerroit kokemuksistasi, oli niin mukavaa lukea niistä! :)

  Tosi hyvä että saitte ajan lyhyelläkin varoitusajalla. Joskus aiemmin muutama vuosi sitten Baboriin oli todella vaikea saada vapaita aikoja, mutta viimeiset kaksi kertaa minäkin olen saanut ajan ongelmitta, tosin arkipäiväksi viikolle.

  Tosi kiinnostavaa kuulla, että sinunkin New Skin hoitoosi kuului sellainen ihonpuhdistusosuus! Hyvähän se vain on että puhdistavat jos epäpuhtauksia kerran on. Ehkä mulla ei vain ollut niitä ensimmäisellä kerralla, niin siksi vasta toisella kerralla New Skiniin kuului myös mekaanista ihonpuhdistusta. :)

  Minulle tehtiin ekalla kerralla Baborissa sellainen c-vitamiinikasvohoito, ja oli ihan uskomatonta kun tuloksen näki heti suoraan peilistä. Koskaan ei ole iho näyttänyt kasvohoidon jälkeen niin hehkeältä, en tiedä mitä aineita he oikein käyttävät. Sama oli tulos ekalla kerralla New Skin kasvohoidon kanssa, iho vain hehkui ja loisti. Ihanaa että sun äidillä oli sama kokemus! :)

  Babor on kyllä niin rentouttava paikka, ihana Tallinan matkan kohokohta. Kivaa kun se on myös niin lähellä, Helsingistä vain muutama tunti. Parasta on varmaan juuri noin että ensin shoppailemaan ja sitten hemmotteluhoitoihin illaksi, niin ihanaa! :)

  Tosi kiva että saitte myös näytteitä! En ole itse koskaan saanut niitä, ehkä se on joku uusi käytäntö... :)

  Minäkään en raaskinut ensimmäisellä kerralla ostaa kosmetologin suosittelemia voiteita, mutta toisella kerralla ostin eikä ole kyllä kaduttanut. Baborin Argan kasvovoiteeni on todella hyvä. :)

  En ole tiennytkään, että Baborin tuotteita käytetään myös suomalaisissa kauneushoitoloissa! Hinnat voivat olla kyllä kalliimmat kuin Tallinnassa, mutta hyvä tietää että voiteita saa tarvittaessa ehkä lisää myös Suomesta.

  Olen niin iloinen että teillä oli onnistunut ja kiva kokemus Baborissa, ihanaa! Juuri eilen ystävieni kanssa mietittiin myös, että mennään sinne taas kesällä uudelleen. :)

  VastaaPoista
 3. Mulla kyllä on ihon kunto parantunut tuon hoidon myötä. Päivän jälkeen alkoi pientä hilseilyä mutta nyt on iho jotenkin uudistunut ja paljon parempi, ihonalaiset muhkurafinnitkin ovat vähentyneet selvästi! Jos oisin tiennyt että kasvohoito voi auttaa näin paljon olisin käynyt jo paljon aiemmin :) Baborin sivuilta pystyi katsomaan suomalaisia hoitoloita, mutta en tiedä onko se kuinka ajan tasalla kun siellä oli muutama paikka jonka en muista myyvän sarjaa... Houkuttaisi muuten ostaa tämä Offeriumin Babor-hoitotarjous :) http://offerium.fi/Helsinki/Kauneus/1290/Kauneushoitola/Jalkahoitola+Klabit+KA Täytyy vaan ensin soittaa sinne että miten vapaita aikoja löytyy kun toukokuun loppuun mennessä pitäisi käyttää, arkivapaita kun ei ihan joka viikko ole.

  VastaaPoista
 4. RockQueen: Ihan mahtavaa, sittenhän sulla se New Skin todellakin toimi! :)

  Itselläni ei ole kovinkaan paljon mitään epäpuhtauksia tms., joten odotan kasvohoidolta lähinnä kosteutusta ja sellaista tervettä hehkua ja valoa iholle. Niitä noista Baborin hoidoista on todellakin myös saanut. :)

  Minäkin aina ennen ajattelin, että miksi mennä kasvohoitoon, kun samalla hinnalla voi ostaa todella laadukkaat tuotteet kotiin ja käyttää niitä monta kuukautta. Vasta nyt ole viime vuosina tajunnut, että kosmetologi pystyy todellakin tekemään iholle niin paljon enemmän, valitsemaan juuri sinun ihollesi sopivan hoidon jne, että todellakin kannattaa! :)

  Hei, en ollut itse huomannutkaan että siellä Baborin sivuilla olisi listattu niitä suomalaisia kauneushoitoloita. Täytyy todellakin tarkistaa, sillä aineet ja menetelmät joita käyttävät ovat varmaankin aivan samat kuin Tallinnassa, hinnat vaan varmaan vähän kalliimmat. :)

  Ja hienoa että huomasit tuon tarjouksen! Tosi edullinen hinta, melkein sama kuin Tallinnassa ja kuulostaa muutenkin tosi hyvältä. Ja kauneushoitolan sijaintikin on kannaltani vielä tosi hyvä. Luulen, että aion ostaa tuon, sillä sain mieheltäni joululahjaksi lahjakortin kasvohoitoon joka on vielä käyttämättä. Muutenkin näin keväällä olisi hyvä aika mennä hoidattamaan iho kesäkuntoon. :) Kiitos paljon vinkistä, aivan mahtavaa! :)

  VastaaPoista
 5. Mä jäin miettimään liian pitkäksi aikaa ja nyt tais diilin myynti mennä jo kiinni. Huvikseen googlettelin noita hoitoloita ja Lahteen on avattu Suomen ensimmäinen Babor Spa! http://baborlahti.fi/ Mutta juu, hoito teki vaikutuksen ja toki haluan uudelleenkin. Kerro sit millainen oli Klabitin hoito jos sinne menet :)

  VastaaPoista
 6. ...ei kun olihan se vielä auki, ostin diilin ja varasin ajan :)

  VastaaPoista
 7. RockQueen: Kiitos kun tulit informoimaan myös minua, niin kiva! :)

  Minäkin vielä mietiskelen, sillä toukokuu on minulla tosi kiireinen. Toisaalta, kyllähän kasvohoidolle pitäisi aina löytyä aikaa. :) Ja kesälomaan on vielä pitkä aika, jolloin saattaisin olla menossa Tallinnan Baboriin. Hyvä että diilissä on aikaa kuitenkin vielä jäljellä, niin voi rauhassa harkita. :)

  Ja hei, kerrothan sitten myös millainen tuo hoito ja hoitola oli kun menet, kiitos! Olisi tosi mielenkiintoista kuulla! :)

  Hauska löytö tuo Suomen ensimmäinen Babor Lahdessa. Kuulostaa aika kivalta! :) Ja hinnatkin ovat aika kohtuulliset, eli joskus jos on Lahteen päin asiaa voisi hyvin harkita. Tyttöjen kanssa jo nimittäin aiemmin mietittiinkin, että miksei Suomessa ole Baboria. No nythän siis on! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)