tiistai 31. tammikuuta 2012

Lavera Neutral vartalovoide ja tehohoitonaamio

Luonnonkosmetiikkamerkki Lavera ehdotti minulle yhteistyötä, jossa kokeilisin muutamia heidän tuotteitaan. Kiitos Karkkipäivän ihanalle Sannille tässä avusta!

Suostuin erittäin mielelläni, sillä luonnonkosmetiikka kiinnostaa minua yhä enemmän. Uskon, että luonnonkosmetiikassa käytetään laadukkaita raaka-aineita, ja minua kiinnostaa kovasti toimivatko tuotteet todella.

Ensin vähän Laverasta. Lavera on vuonna 1987 perustettu saksalainen luonnonkosmetiikkayritys. Itse olen tottunut sanomaan nimenomaan luonnonkosmetiikka, mutta Lavera käyttää näköjään suomeksi myös sanaa luontaiskosmetiikka.

Lavera on latinaa ja tarkoittaa totuutta. Minulla tulee siitä taas ihanasti mieleen ruotsin sana lavera, joka on akvarellien eli vesivärien maalaustekniikka. Kaikki ovat varmaankin laveeranneet koulun kuvaamataidon tunnilla!

Mielikuva on joka tapauksessa heti positiivinen, ja niin on Laveran imagokin. Mainoskuvat ovat ihanan laadukkaita ja raikkaita; kukkia ja kauniita värejä. Heti tulee hyvä olo. 


Mielestäni Lavera erottuu myös muista luonnonkosmetiikan merkeistä edukseen: ammattimaista, raikasta ja kaunista. 

Ilolla siis kokeilen näitä tuotteita!    


Laveralta lähetettiin minulle ensin testattavaksi Laveran uudistuneen Neutral-sarjan vartalovoide ja tehohoitonaamio.

Minulla ei ole kokemusta vanhasta Neutral-sarjasta, joten en pysty vertaamaan näitä siihen, tai mikä olisi muuttunut vanhaan verrattuna.

Laveran Neutral-sarja on tarkoitettu kuivan ja allergiaherkän ihon päivittäiseen hoitoon.

Oma ihoni on varsinkin näin talvella hyvin kuiva, ja lisäksi myös herkkä, sanoisinko jopa ajoittain atooppinen ja allergiaan taipuvainen, joten tämä sarja sopii minulle loistavasti.

Heti ensin täytyy kyllä sanoa, että tämä Neutral-sarja on enemmän serious business -ihonhoitoa kuin mitään hauskanpitoa. Tuotteiden ulkonäkö on lääkemäinen, hyvin neutraali, jopa tylsä. Toisaalta, jos iho on hyvin kuiva ja jopa tulehtunut, en tiedä kaipaisinko minäkään sirkusta kaupunkiin ja värikkäitä ja iloisia pulloja, joista ei tiedä mitä kaikkea lisäaineita ja muita härpäkkeitä ne sisältävät. Jos iho tarvitsee some serious love and carea, kyllä minäkin varmaan tarttuisin mieluiten näihin luotettavan näköisiin purkkeihin.

Neutral-sarjan tuotteet ovat myös tuoksuttomia ja värittömiä, jotta ihoa ei turhaan rasitettaisi millään ylimääräisellä. Teemaan sopien Neutral-sarjaan kuuluu myös oma Baby & Kinder Neutral -linja bebeille. Minä en haluaisi ainakaan laittaa vauvan tai pikkulapsen iholle mitään lisäainepommeja. 


Neutral-sarjan tuotteet sisältävät mm. helokki- ja jojobaöljyjä ja shea- eli karitevoita.

Helokkiöljy uudistaa ja vahvistaa ihon luontaista happovaippaa, ehkäisee tulehdusta ja kutinaa. Se suojelee ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta, auttaa ihoa säilyttämään kosteustasapainonsa ja suojaa ihoa hapettumiselta ja ulkoisilta rasitustekijöiltä kuten auringolta, kylmältä, tuulelta ja saasteilta. Helokkiöljy sopii herkälle ja allergiselle iholle.

Jojobaöljy on koostumukseltaan ihotalin kaltaista. Se rauhoittaa, pehmentää, lämpösuojaa, hoitaa ja ravitsee ihoa. Se normalisoi ihon toimintoja ja sitoo tehokkaasti kosteutta ihoon estäen sen kuivumista. Jojobaöljy sopii erityisesti atoopikoille, akneiholle, psoriasiksen ja ihoärsytysten hoitoon ja arpien parantamiseen.

Shea- eli karitevoi on paksua ja rasvaista, ihoreaktioita rauhoittavaa ja ravitsevaa karitepuun pähkinöistä saatavaa ainetta. Se siloittaa kuivaa ja karheaa ihoa, parantaa ihon hapensaantia ja kuona-aineiden poistumista ihosta. Sillä on myös anti-age vaikutuksia. Karitevoi sopii hyvin atooppiselle iholle.


Ainesosista helokkiöljy ja karitevoi ovat minulle ennestään tuttuja. Helokkiöljyhän on hyvän ihonhoitajan maineessa sekä sisäisesti että ulkoisesti. Karitevoihin olen taas oppinut luottamaan erinomaisena kosteuttajana. 

Lavera Neutral vartalovoiteessa on näitä kaikkia ainesosia. Lisäksi siinä on inci-listan mukaan mm. oliiviöljyä ja auringonkukkaöljyä. Inci vaikuttaa minusta niin hyvältä, että on ihme jos tuote ei kosteuta kuivaa ihoa.

Silti voide ei vaikuttanut käytössä mitenkään järkyttävän paksulta ja tönköltä. Se imeytyi hyvin, eikä iho jäänyt yhtään rasvaisen tai öljyisen tuntuiseksi. Kun sitä laittoi tarpeeksi vähän, iho tuntui jopa voiteen imeytymisen jälkeen positiivisella tavalla kuivalta, niin että vaatteet saattoi pukea suihkun jälkeen nopeastikin taas päälle. Voiteen kosteutustehot ovat kuitenkin riittäneet jopa tässä pakkasessa hyvin minulle.

Tietysti tästä varmasta laadusta saa sitten myös maksaakin. Laveran suositushinta 200 ml:n vartalovoiteelle on 18,40 euroa. Stockmannilla hinta oli kuitenkin jopa 20,20 euroa. Hyvinvoinnin tavaratalo -nettikaupassa hinta on 16,90 euroa. Siellä on nähtävissä myös tuotteen tarkka inci eli ainesosalista.

Voisin ostaa Lavera Neutral vartalovoidetta itsekin lisää, erityisesti jos nämä kovat pakkaset jatkuvat monia viikkoja ja ihoni alkaa todella kärsiä kuivuudesta.

Mieheni muuten ihastui kerrasta Neutral vartalovoiteen tuoksuttomuuteen, luonnollisuuteen ja "peittävyyteen" kuten hän sitä kuvaili. En ole koskaan nähnyt hänen käyttävän niin innoissaan mitään kosmetiikkatuotetta, "kyllä tätä aivan ilokseen käyttää" hän sanoi.


Toinen Laveralta kokeiluun saamani tuote oli Neutral Intensive Face Mask eli tehohoitonaamio.

Naamio on pakattu pieneen pussiin, ja ainetta on siinä 10 ml. 

Mielenkiintoista kyllä, Neutral vartalovoiteen ja kasvonaamion incissä viisi ensimmäistä raaka-ainetta ovat samat. Sitten alkaa erojakin tulla. Vaikuttavia öljyjä naamiossa on pitkälti samoja kuin vartalovoiteessakin. Oliiviöljyä, karitevoita, jojobaöljyä ja avokadoöljyä.  

Laveran tuotteissa käytettyjen raaka-aineiden lista vaikutuksineen löytyy muuten englanniksi Laveran nettisivuilta täältä. Aivan kattava se ei näytä olevan, mutta oikein mielenkiintoista luettavaa kyllä!  


Neutral Intensive Face Mask -naamion pitäisi hoitaa ja rauhoittaa erityisesti kuivaa ja allergioihin taipuvaista ihoa. Sen pitäisi kosteuttaa tehokkaasti ja tukea ihon luonnollista uusiutumisprosessia parantaen ihon kuntoa selvästi.

Ehdotonta plussaa Laveran Neutral tehohoitonaamio sai minulta siitä, että sen saa jättää kasvoille vielä 10-15 minuutin vaikutusajan jälkeen. Muut kokeilemani naamiot on aina kehoitettu pesemään pois vaikutusajan jälkeen, mikä on tuntunut minusta hirveältä tuhlaukselta. Tiedän, että ne ehkä voisi jättää kasvoille senkin jälkeen, mutta en ole uskaltanut uhmata ohjeita, kun olen pelännyt ihoni tukkeutumista tms. 

Lavera Neutral tehohoitonaamio imeytyi hyvin, vaikka laitoin sitä toisella kokeilukerralla oikein paksun kerroksen. Mitään poispyyhittävää ei 15 minuutin vaikutusajan jälkeen jäänyt, vaan kaikki humahti kerralla sisään pakkasen kuivattamaan ihooni.


Lavera Neutral tehohoitonaamio kosteutti ihoa hyvin, jopa paremmin kuin normaalisti käyttämäni Dermalogica Skin Hydrating Masque -naamio.

Nämä naamiot ovat koostumukseltaan hyvin erilaiset. Lavera on valkoista voidemaista, kun taas Dermalogican koostumus on läpinäkyvän geelimäinen.

Laveran tehohoitonaamiokaan ei kuitenkaan pystynyt samaan kuin Dermalogica siinä, että Dermalogica jättää iholleni aina sellaisen selittämättömän hehkeyden, valoisan kuullon, jota en ole saanut aikaan millään muulla naamiolla. Tämä teki minut nyt todella uteliaaksi Dermalogica Skin Hydrating Masquen incin suhteen. Valitettavasti minulla ei ole enää naamion pakkausta, jossa se oli ilmoitettu.


Samalla on pakko kehua myös kuorinta-ainettani, Sensain jauhemaista Silky Purifying Silk Peeling Powderia. Kyseessä on luottotuotteeni. Tämäkin purkki on ollut minulla viikottaisessa käytössä alkuvuodesta 2007 alkaen, ja vielä riittää.

Kyseessä on kemiallinen kuorinta. Pieni määrä jauhetta sekoitetaan veden kanssa vaahtomaiseksi, levitetään kasvoille ja annetaan vaikuttaa muutama minuutti. Yhdessä Dermalogica Skin Hydrating Masquen kanssa tämä tekee iholleni ihmeitä.


Mutta takaisin vielä Lavera Neutral Intensive Face Maskiin. Näin talvisessa säässä tämä on myös hyvä vaihtoehto Dermalogican naamiolle.

Pussi on kätevä, sillä siitä riittää ainakin minulla noin viiteen käyttökertaan, ja sen saa näppärästi suljettua väliajaksi vaikka paperiliittimellä.

Laveran suositushinta naamiolle on 3,60 euroa, eli ei kerrassaan kovin paljon. Stockmannilla tätä ei näkynyt, mutta Hyvinvoinnin tavaratalossa sen hinta on 3,90 euroa. Sieltä löytyy myös tuotteen inci.

Se täytyy kyllä myös vielä sanoa, että näitä luonnonkosmetiikan tuotteita käytettäessä on hyvä ja turvallinen mieli. Tuntuu, että hemmottelee itseään ja ihoaan parhaalla mahdollisella hoidolla ja raaka-aineilla.  


Seuraavana luonnonkosmetiikan tuotteena arvioon onkin tulossa sitten vähän erilainen söpöläinen.

Born to Bio on uudenlaista, iloista, värikästä ja herkullisentuoksuista luonnonkosmetiikkaa. Pitäisi löytyä kaupoista helmikuun alussa, joten yritän saada tämän ihanan mangosuihkugeelin arviointiin täällä mahdollisimman pian!

2 kommenttia:

  1. Voi, tylsää että tuo vartalovoide on noin kallis. Kuulostaa niin täydelliseltä poikaystävälleni. No, ehkä voisin kuitenkin sen verran siihen satsata, varsinkin kun ei tule itselle. (Mulla ei ole kuiva iho vartalostakaan.) Muutenhan Laveralla on ihan kohtuuhintaisia tuotteita. Hauska tietää muuten tuo merkin nimen merkitys, ei ole tullutkaan vielä latinantunneilla vastaan. Niveasta oli puhetta :) (tarkoittaa lumenvalkeaa)

    VastaaPoista
  2. Hellin: Vartalovoiteen hinta on tosiaankin aika kova, itse olen tottunut yleensä maksamaan vartalovoiteesta jotakin 5-10 euron välillä. Harvoin ostan sitä kalliimpaa. Mutta onhan Lavera sitten laadukastakin, joten ehkä joskus kannattaa panostaa. :)

    Kiva että ajattelit voidetta poikaystävällesi! Mieheni tosiaan testasi tuota kerran ja piti siitä heti, vaikka hänellä ei edes ole kovin kuiva iho. Useimmat vartalovoiteet tuoksuvat jollekin, joten tämä sopii neutraaliudessaan kyllä hyvin miehille. Mun pitää varmaan piilottaa purkki häneltä tai sitten lahjoittaa se kokonaan hänelle (sitä en kyllä varmaan raaski tehdä). Mutta tämä ja ehkä muutkin Laveran tuotteet voisivat olla tosi hyvä synttärilahjaidea tms, kun eivät miehet muuten yleensä innostu kovastikaan kosmetiikasta. :)

    Nyt täytyy kyllä tunnustaa, että katsoin Laveran nimen merkityksen merkin nettisivuilta, eli näin pitkälle ei minunkaan yleissivistykseni riittänyt. :) Mutta ihana tuo Nivea, sitä en tiennytkään. Nimi sopii niin hyvin pehmoisille, valkoisille voiteille! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)