lauantai 31. joulukuuta 2011

31 viikon kynsilakkahaaste: viikko 6, violetit kynnet

31 viikon (tai päivän, kuinka vain haluatte) kynsilakkahaaste jatkuu!

Haaste oli tauolla joulun ajan, jolloin esittelin joulukokoelmien kynsilakkani - kaikki red hot! - mutta nyt jatkamme haastetta violeteilla kynsillä. 


Minulla on aika paljon violetteja kynsilakkoja, sillä olen ollut ajoittain hyvin innostunut väristä.

Edellinen violetti kausi minulla oli melkein tasan vuosi sitten tammikuussa 2011, jolloin minulla lähti ns. vähän lapasesta kosmetiikan ostelu Tukholman Åhlensilla. Silloin ruotsalaista erinomaista halpismerkkiä Viva la Divaa ei saanut vielä Suomesta (nykyään sitä myydään Kickseissä). I went bananas ja haalin paniikissa lähes kaiken tykkäämäni Viva la Divan Åhlensilta.

Tämän shoppailuhuuman ansiosta Viva la Divaakin löytyy violettien kynsilakkojeni joukosta muutama.


Ylärivissä vasemmalla on Viva la Diva numero 121. Viva la Divan kynsilakkojen pulloissa ei valitettavasti ole nimiä vaan pelkkä numero. Numero 121 kuitenkin kuului Viva la Divan talven 2010 Rocks-kokoelmaan, jossa sillä oli nimi Fallen Angel.

Numero 121/Fallen Angel näyttää kuvassa melkein tummansiniseltä, mutta todellisuudessa se on tumma violetti. Lakan sisältämät glitterit heijastavat fuksiaan. Oh my, todella kaunis kynsilakka!

Sen vieressä vähän vaaleampi violetti Viva la Diva numero 61 ei häviä 121/Fallen Angelille kyllä kauneudessa yhtään. Kuusykkösen glitteri on sinistä ja punaista, jopa aavistus vihreää on aina siellä täällä seassa. Miten näin kauniita kynsilakkoja voi edes olla!

Ja kuulkaa, sama ihanuus vain jatkuu, eli ylärivissä toinen oikealta on Nubarin upea voimakkaan fuksia-violetti Petunia Sparkle Nubarin Sparkles Collectionista keväältä 2010. Sen ostin samanvärisen Odd Mollyn kaulahuivini innoittamana, joka näkyy tuossa Åhlensin ostospostauksessa. Myös Petunia Sparkle on TÄYNNÄ fuksianväristä glitteriä. Se ei kuitenkaan valitettavasti sovi mielestäni kynsille yksinään, vaan vaatii alleen värillisen pohjalakan toisin kuin nuo Viva la Divat.

Petunia Sparklen vieressä on sitten IsaDoran minikokoinen 633 Violet Vain Isadoran joulun 2010 Glitzy-kokoelmasta. Sekin on oikein hyvä violetti, aika tumma, but it's got nothing on its sisters on the left there. Mutta katsokaa nyt miten kovassa seurassa se kilpailee, eli mitä voi odottaakaan.

Alarivissä sitten vanhoja, hyväksi havaittuja violetteja.

Vasemmanpuoleisimpana on China Glaze Let's Groove China Glazen syksyn 2009 upeasta Retro Diva -kokoelmasta. Let's Groove on hieno, samettinen tumma violetti, todella suloinen sekin. Gorgeous!

Let's Grooven vieressä on yksi lempparini tummista kynsilakoista, OPI Lincoln Park At Midnight. Se on melkein musta, hyvin tumma munakoison väri. Sen olisi voinut luokittaa ehkä myös viininpunaisiin, mutta siinä on hyvin selvä tummanvioletti sävähdys. Sitä mainostettiinkin aikoinaan lauseella "where midnight meets purple".

Lincoln Park At Midnight on OPIn kuuluisan Lincoln Park After Darkin vielä tummempi, shimmerinen sisarlakka. Lincoln Park At Midnightin shimmer on kuitenkin hyvin huomaamatonta ja ilmenee lähinnä kiiltona.

Lincoln Park on muuten Chicagossa, ja Lincoln Park After Dark ilmestyikin alun perin OPI Chicago Collectionissa syksyllä 2005. Sen jälkeen se on kyllä jäänyt OPIn vakiovalikoimaan ja on varmaan yksi suosituimpia OPIn kynsilakkoja kautta aikojen. Itse en ole kokenut kuitenkaan suurta tarvetta hankkia OPI Lincoln Park After Darkia, sillä rakastan jo niin ehdoitta sen sisarta OPI Lincoln Park At Midnightia. 

Lincoln Park At Midnightin vieressä on toinen klassikko ja uusin violettini, Color Club Wild at Heart Color Clubin samannimisestä kokoelmasta syksyltä 2009.

Wild at Heart on holo niin kuin muutama muukin Wild at Heart -kokoelman kynsilakka. Tietäväthän kaikki muuten mikä on holo eli holographic eli hologrammikynsilakka?

Linkitän Playing with Polishin erinomaiseen suomi-kynsilakat-suomi sanakirjaan. Eli lyhyesti sanottuna holo-lakassa on yksi pääsävy, ja valon osuessa siihen tietyssä kulmassa se muodostaa hologrammiefektin ja heijastaa kaikkia sateenkaaren sävyjä.

Wild at Heartin tapauksessa pääsävy on violetti, ja valon osuessa siihen heijastus on viininpunaista, fuksiaa, sinistä ja hopeaa. Wild at Heartin holo on kuitenkin melko hienovarainen, eli ihan mistään täydestä ilotulituksesta ei vielä puhuta.

Tuota Viva la Divan numero 61:tä voisi varmaan muuten kutsua holo-glitteriksi, sillä valon osuessa siihen sen glitter hohtaa sateenkaaren väreissä.


Holo-lakkojen haaste on niiden tasainen ja peittävä levittäminen ja täyden hologrammin esiin saaminen.

Olin kuullut, että Goshin Fix Base Coat -aluslakka auttaisi tässä. Kun se tuli vastaani kesällä Sokoksen alessa hintaan 3,50 euroa (hei kuka myy tätäkin alennushintaan?), niin kaupat tuli tietenkin heti. 

Gosh Fix Base Coat varmaan kyllä auttoi, sillä Wild at Heart levittyi kuuliaisesti ja nätisti kahdella kerroksella.   


Ihan en ehkä ymmärrä suurinta kohua tämän Wild at Heart -kynsilakan taustalla, mutta toisaalta aurinkokaan ei ole viime aikoina hirveästi paistanut ja ehkä sen hienoin holo ei ole minulle vielä näyttäytynyt.

Kuvassa kuitenkin näkyy mielestäni Wild at Heartin kaunein puoli, eli kaunis punainen hohto joka siinä violetin pohjavärin lisäksi on.

Wild at Heart on muuten edukseen myös pimeässä. Nytkin kun kirjoitan tätä yöllä lampun valossa, punainen valo leikkii kynsissäni koko ajan ja violetti vain hohtaa.  

Eli holla back girls vaan if you feel me, holo sopii erinomaisesti uuteen vuoteen! Niin kuin muuten holo-glitter ja glitterkin!


Ihanaa uutta vuotta kaikille teille Pumpulipupun lukijoille, kimallusta ja säihkettä!


31 viikon kynsilakkahaasteen muihin osiin pääset tästä.

4 kommenttia:

 1. Ite en oo huomannut ongelmia hololakkojen kanssa, vaikka oon käyttänyt monia eri aluslakkoja. Enemmän koen, että siinä saa olla tarkkana, että lakan laittaa tasaisesti ja kunnon kerroksen, silloin se kimaltelee parhaiten.

  Mulla oli myös alesta tuo Goshin aluslakka. Annoin sen sitten viime vierailulla 11-vuotiaalle siskolleni, jolla ei ollut lainkaan aluslakkaa. Pitää se pienestä pitäen pitää kynnet kunnossa :)

  VastaaPoista
 2. Asetonihuuruja: Minulla on tuosta Color Clubin Wild at Heart -kokoelmasta toinenkin holo, ihana beige Love'em/Leave'em. Sitä olen käyttänyt myös milloin minkäkin aluslakan kanssa, eikä ole ollut ongelmia. Nyt vain kun näin tuon Goshin Fix Base Coatin kesällä alennuksessa, niin ajattelin että nappaan sen varmuuden vuoksi käyttöön, että jospa sillä saisi holoista vielä enemmän irti. En ole vielä kokeillut sitä Love'em/Leave'emin kanssa, joten en osaa sanoa että tuoko se siihen vielä jotakin extraa. Tuolla Wild at Heartilla lakkasin nyt vasta ensimmäisen kerran, joten siltä osin ei vertailupohjaa ole. :)

  Eli säkin löysit sen Fix Base Coatin alesta! Mä luulin että ne oli vain sillä Sokoksella josta sen itse ostin siirtäneet sen epähuomiossa aleeseen, mutta se on sitten ollut laajemminkin alessa. Vaikka sitä ei tarvitsisi holoihinkaan, niin on kyllä tosi edullinen ja ihan hyvä aluslakka. Eli varmasti on tarpeellinen myös sun siskolle. Ihana kun jo 11-vuotiaana isosisko opettaa käyttämään aluslakkaa, niin on sitten perusasiat selvillä myöhemminkin. :)

  VastaaPoista
 3. Oon pitkään jo miettinyt tuon lakan tilaamista, siis Wild at Heartin... Ei vaa ikinä oo sit lopulta päätynyt ostoskoriin asti. Viimeksi taisin pohtia tuon ja Aliaksen välillä ja valkkasin sitten Aliaksen. Mutta kivalta tuo näyttää, kyllä mä taidan sen vielä joskus hankkia. :)

  VastaaPoista
 4. Niniane: Wild at Heart on kyllä ihan kiva, mutta jotenkin odotin ennakkomaineen perusteella vielä paljon enemmän. :) Samoin minulla se on ollut usein vähällä päästä tilaukseen mukaan, mutta jäänyt sitten kuitenkin aina viime hetkellä pois, kunnes nyt joskus syksyllä vihdoin tilasin sen. :)

  Hienointa Wild at Heartissa on mielestäni tuon hologrammin lisäksi tietysti se punainen hehku, joka lakassa on violetin pohjavärin lisäksi. Se on kyllä todella omaperäinen, en ole missään violetissa kynsilakassa nähnyt aiemmin vastaavaa. Eli sikäli se varmaan kyllä kunnon keräilijän kokoelmiin pitäisi kuulua. :) Myös Color Clubin Wild at Heart kokoelman toinen holo, beige Love'em and Leave'em on mielestäni aivan ihana! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)