sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Kauneusbloggaajien tapaaminen

Viime sunnuntaina 4.12.2011 oli Helsingissä suuri Kauneusbloggaajien tapaaminen. 


Blogitapaamisen teemavärit olivat musta ja pinkki.

Samoilla väreillä, kynttilöillä ja ilmapalloilla oli koristeltu myös viihtyisä tilamme, jonne kokoonnuimme Helsingin kattojen ylle sateisena ja kylmänä päivänä nauttimaan ihanasta kosmetiikasta, hauskasta ohjelmasta ja hyvästä seurasta.


Ohjelma alkoi Duroyn siveltimien esittelyllä.

En ollut tiennytkään, että Duroy on vuonna 1974 perustettu suomalainen perheyritys. Erityisen kivalta tuntui se, että meille oli puhumassa Duroyn perustajan tyttärentytär, joka itsekin toimii yrityksessä. Duroyn logo on vieläkin vanhempi, vuosisadan alusta, nykyistä edeltävästä yrityksestä. Sympaattinen tarina, jota kannattaisi mielestäni pitää vielä enemmänkin esillä!

Myös Duroyn sivellinvalikoima oli paljon laajempi kuin olin itse ymmärtänytkään.

Duroylla on sininen College-sarja, jossa ovat ainakin kaikki perussiveltimet. Lisäksi on punainen Red Devil -sarja ja valkoinen Proffs-sivellinsarja. 

Duroy tekee myös ainakin muidenkin meikkibloggaajien himoitsemia vaahtomuoviaplikaattoreita, joita on muilta merkeiltä vaikea löytää ja viistopäistä rajaussivellintä, jota ei myöskään esim. lempparimerkkini MACin sivellinvalikoimasta löydy.


Duroy on tehnyt myös yhteistyössä meikkitaiteilija Raili Hulkkosen kanssa sivellinsetin tämän toiveiden mukaan. Siihen kuuluu 11 erilaista sivellintä.

Lisäksi Duroy valmisti kuulemma aikoinaan myös Lumenen siveltimiä.

Olen pikkuhiljaa uusinut sivellinkokoelmani melkein täysin MACn siveltimiin. Minulla on kuitenkin vanhoista sinipäisistä Lumenen siveltimistäni jäljellä poskipunasivellin ja kulmakarvasivellin, joita en ole kokenut tarvetta vaihtaa mihinkään. Ne ovat varmaan ainakin 10 vuotta vanhat, mutta toimivat hyvin edelleen. Pisteet Duroylle siis laadukkaista, kestävistä tuotteista! 


Saimme Duroylta myös lahjaksi siveltimiä. Vaihtoehtoina oli kaksi erilaista settiä, toisessa oli suurimpana siveltimenä meikkivoidesivellin ja toisessa pullea kynäsivellin. Minä sain sen meikkivoidesivellinsetin, mutta onneksi sain vaihdettua meikkivoidesiveltimen siihen kynäsiveltimeen ystävällisen kynsibloggari Sinikilpikonnan kanssa, sillä meikkivoidesivellin minulta löytyy jo ennestään MACilta. 


Lisäksi setissä oli pinsetit ja pitkävartinen vaahtomuoviaplikaattori. Tykkään kovasti tuosta aplikaattorista, sillä se on sirompi ja pienempi kuin muut omistamani, joten sillä pääsee kätevästi mm. painelemaan valoa tuovaa vaaleaa luomiväriä silmän sisänurkkaan.  

Opin myös uusia kiinnostavia asioita siveltimistä ja niiden hoidosta.

Synteettiset siveltimet sopivat kuulemma parhaiten rasvaisille, voidemaisille ja nestemäisille tuotteille. Synteettinen sivellin mm. liukuu iholla paremmin. Aito luonnonkarva sopii sen sijaan paremmin puuterisille tuotteille. Aina siis luonnonkarvainen sivellin ei ole välttämättä paras tiettyyn tarkoitukseen.

Duroyn meikkisienet ovat synteettisiä, koska Suomessa on paljon atooppisen ihon omaavia, jotka voivat helposti saada kumiallergian.

Siveltimet pitää myös pestä riittävän usein jos haluaa niiden kestävän. Jos sivellin on likainen, meikkituote ei tartu siihen kunnolla ja sivellin voi alkaa syöpyä rikki. Myös Duroy tekee erilaisia sivellinpesuaineita. Omaan käyttöön riittää tavallinen pesuneste tai Marseille-saippua, mutta jos käyttää siveltimiään muiden meikkaukseen, ne on syytä pestä desinfiointiaineella, samoin kuin jos on ollut vaikka silmätulehdus tai jotakin muuta ikävää. Hyödyllistä tietoutta!

Duroyn siveltimiä myydään ainakin Sokoksella ja Stockmannilla. Stockmannin Helsingin tavaratalon uudistuneella kosmetiikkaosastolla Duroy on saanut oman seinän parfyymiosaston vierestä rullaportaiden alta. Kävin siellä perjantaina ihailemassa, ja valikoima vaikuttaa kyllä hyvältä ja kattavalta.


Duroyn jälkeen oli L'Orealin tuote-esittelyn vuoro.

L'Oreal aloitti esittelynsä huikeasti oikealla kohu-uutisella: Garnier tuo vuoden alussa Suomeen ensimmäistä kertaa myyntiin BB Creamia eli Blemish Balmia tai Beauty Balmia.

BB Cream on suosittu aivan uudentyyppinen tuote Koreassa ja aasialaisilla markkinoilla, jotka rakastavat täydellistä ja virheetöntä ihoa. Se on voide, joka on kehitetty alun perin leikkauspotilaiden iholle. BB Creamin pitäisi kosteuttaa ja suojata ihoa, ja tehdä siitä vaalea, kuulas, hehkeä ja tasainen. Vähän kuin meikkivoide ja hoitava kosteusvoide samassa tuotteessa. Kuulostaa kyllä paremmalta kuin hyvältä!


Olen halunnut jo pitkään testata BB Creameja, ja harkinnut sellaisen tilaamista netistä. Nyt siis saimme kokeilla Garnierin versiota, jota on Suomessa myynnissä kahdessa sävyssä: light ja medium. 

Ja voi onnea, en ollut uskoa, että saimme myös kaikki purkilliset BB Creamia testattavaksi. Tämä oli mielestäni Kauneusbloggaajien miittiä parhaimmillaan; tietoa kiinnostavista uutuuksista ja mahdollisuus kokeilla niitä ennen niiden tuloa markkinoille. Hyvä L'Oreal!

Garnierin BB Creamissa on suojakerroin 15, ja jopa vaalein light -sävy vaikuttaa minun hyvin vaalealle iholleni aavistuksen tummalta. Aion siis säästää sitä enemmän kesää kohti, jolloin sekä suojakerroin, sävy että kevyt, hehkuva koostumus tulevat olemaan täydelliset!

Garnierin BB Creamin hinta tulee olemaan Suomessa 12,90 euroa ja kaupoista sitä pitäisi alkaa löytymään joskus tammikuun aikana.


Toisena uutuutena meille esiteltiin L'Orealilta amerikkalainen kynsilakkamerkki Essie, jonka L'Oreal on ostanut noin puolitoista vuotta sitten.

Essien edustus on tähän asti ollut Suomessa Carpelan Cosmeticsilla, mutta nyt jättiyhtiö L'Oreal tuo Essien vuoden alusta myös päivittäistavarakauppoihin. Tähän astihan Essieta on saanut Helsingissä vain aika harvoista paikoista: Willhelmsin apteekista Kasarmitorilta (ennen Aleksanterinkadulta) ja Urban A:sta Erottajankadulta. Mielenkiintoista nähdä mitä niiden Essie-valikoimalle tapahtuu nyt kun Essie siirtyy L'Orealille.

L'Orealin edustaja kertoi kiinnostavasti Essien historiasta. Essien perusti 1981 Essie Weingarten, joka oli haaveillut kauneusalan yrityksestä nuoresta saakka. Hän investoi 10 000 dollaria yritykseensä, ja myi aluksi kahtatoista eri kynsilakkasävyä Las Vegasissa, jossa on tarvetta näyttäville kynsilakoille. Sieltä Essie laajeni vähitellen erityisesti kynsisalonkeihin ympäri USA:ta.

Essieta käytetään vieläkin paljon ammattilaispaikoissa, joissa varsinkin Yhdysvalloissa monet käyvät laitattamassa kyntensä. Sen vuoksi Essien paksua salonkikoostumusta on muutettu Suomen kuluttajamarkkinoille ohuemmaksi, ja lakkauksen helpottamiseksi sivellin taas on paksumpi kuin USA:ssa.


Kuvassa esittelyssä olleita Essien kynsilakkoja eli vasemmalta oikealle takana upea hehkuva sininen Aruba Blue ja sen edessä tuntematon pinkki tähti (voisikohan olla Status Symbol kevään 2009 kokoelmasta?). Takarivin vanha roosa Eternal Optimist oli suosikkini näistä. Se ainakin ilmestyi Essien kevään 2009 kokoelmassa. Eternal Optimistin edessä on herttuatar Kate Middletonin häissään käyttämä Allure. Alluren takana magenta Big Spender Essien syksyn 2008 kokoelmasta, ja sen edessä taas suosittu vaaleanvihreä Mint Candy Apple Essien joulukokoelmasta 2009 Sweet Time of the Year.  

Essiehän on kuuluisa varsinkin laajasta valikoimastaan erilaisia vaaleanpunaisen ja nuden sävyjä. Olen tykännyt kyllä viime vuosina myös kovasti Essien kausikokoelmista, jotka ovat poikkeuksetta olleet mielestäni hienoja ja oivaltavia. 

Essie on siis erittäin tervetullut Suomen markkinoille laajemminkin. Kauppoihin on tulossa ilmeisesti n. 70 eri sävyä. Essien kynsilakkojen hinta tulee olemaan päivittäistavarakaupoissa 13,90 euroa ja hoitolakkojen 14,90 euroa.    

Saimme myös lahjaksi Essien kynsilakkoja, mutta niistä saamani sävyt esittelen teille tarkemmin sitten myöhemmin.   


Seuraavana ohjelmassa seurasi yllätyssesiintyjä eli meikkitaiteilija Mariela Sarkima. Olen päässyt kuuntelemaan häntä useammankin kerran tänä syksynä, kun hän on ahkerasti kiertänyt eri tapahtumia julkaisemansa Make Up Bible -kirjan myötä.

Nyt oli kuitenkin kivaa kuulla Marielaa jutustelemassa intiimimmin ja yksityiskohtaisemmin urastaan ja tavoitteistaan. Hän joi kahvia ja kertoili herttaisesti elämästään.

Mariela kertoi todella kiinnostavia tarinoita mm. toimimisestaan kampaajana Barcelonassa ja Karibian risteilijällä. Barcelonassa hän oppi kuulemma föönaamaan ja risteilijällä tekemään isoa tukkaa. Barcelonassa naiset kävivät ottamassa kampaamossa pelkkää hiusten föönaustakin, koska se oli niin edullista. Risteilijällä rouvat taas saattoivat käydä viikon alussa laitattamassa tukkansa kerran, ja sitten sen piti pysyä kuohkeana koko viikko. Kuulemma lakkaa kului, sen voin uskoa.

Make Up Bible -kirjansa Mariela Sarkima on tiennyt haluavansa tehdä uransa alusta asti. Kirja on suunnattu nimenomaan tavallisille meikkaaville naisille, ja siksi pääosa kirjan malleistakin on muita kuin ammattimalleja. 

Kirjan markkinoinnin suhteen minusta Mariela Sarkimalla oli ollut loistava ajatus: ei myyntiin vain kirjakauppaan, vaan sinne missä meikkejäkin myydään eli kosmetiikkaosastolle. Pitkän harkinnan jälkeen Sokos oli myöntynyt tähän, ja nyt perjantaina huomasin että kirja oli myynnissä myös Stockan päivittäiskosmetiikkaosastolla. Hienoa!   


Mariela puhui rohkaisevasti myös tavoitteiden asettamisesta ja haaveiden saavuttamisesta. Yhtenä esimerkkinä siitä oli tietysti hänen kirjansa, mutta myös mm. sivellinyhteistyö Cailapin kanssa.

Cailap on julkaissut 6 erikseen myytävää by Mariela Sarkima sivellintä, ja lisäksi kolmen siveltimen  Classic Make Up -setin, joka sisältää meikkivoide-, poskipuna- ja luomivärisiveltimen, sekä Smoky Eyes -setin, jossa on häivytys-, luomiväri- ja rajaussivellin. Me saimme Cailapilta pikkujoululahjaksi ne Smoky Eyes -siveltimet. Kaupoissa setin hinta on 19,90 euroa.  

Voisin arvata, että Mariela Sarkiman lempiväri on turkoosi, sillä hän käyttää sitä usein meikeissään, ja myös hänen kirjansa kansi ja Cailapin siveltimet ovat turkooseja. Se ei ole sattumaa, sillä Mariela sanoi, että hän ei nimenomaan halunnut mustia siveltimiä, vaan iloisia värejä. Ihanaa, väriä ja iloa meikkaamiseen, sen filosofian allekirjoitamme täällä Pumpulipupussakin täysin!


Vieläkö jaksatte? Niin kuulkaas mekin jaksoimme Kauneusbloggaajien tapaamisessa, 7 tuntia putkeen ja siihen vielä jatkot päälle hössöttää näitä ihania kosmetiikkajuttuja.


Seuraava esittely meille oli Gel Spa -jalkahoito (linkki on Olivia-lehden Puuterituiskua-blogiin, jossa on juttu tuotteesta), joita on kahta lajia: virkistävä teatree ja greippi sekä rauhoittava laventeli ja sitruunaruoho.

Jalkahoito tehdään kahdessa vaiheessa. Ensin lämpimään veteen kaadetaan kuoriva ja pehmittävä aine, joka muuttuu vedessä pikkuhiljaa geelimäiseksi. Sen perään samaan veteen lisätään toinen pussi suolamaista ainetta, joka taas puhdistaa ja desinfioi jalat.


Kuvasta kiitos Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonialle. Valitettavasti en kyllä tiedä kenen jalat tuolla ovat tällä kertaa hemmoteltavana.

Jaloista pitäisi kylvyssä tulla pehmeät ja kosteutetut. En ole mikään maailman innokkain jalkahoitojen tekijä, joten aion todellakin testata tämän Gel Spa -tuotteen. Sen hintakin on vain 8,95 euroa kolmelta annokselta ja sitä myydään ainakin Prismoissa.

Todella, todella kiinnostava uutuus tämäkin!


Sitten vielä viimeinen yllätysesiintyjä, joka oli kuitenkin sitäkin kivempi. Universal Music nimittäin lähetti meille esiintymään ihanan Kristiina Wheelerin, joka lauloi antaumuksella ja suoraan sydämestä.

Esityksensä jälkeen sydämellinen ja hauska Kristiina vielä jakoi omistuskirjoituksia sinkkuihinsa ja toimi arvontamme onnettarena. 

Kristiina myös paljasti, että hän on todella kiinnostunut kosmetiikasta. Hän oli myös hienosti panostanut esiintymiseensä nimenomaan Kauneusbloggaajien miitissä aniliininpunaisella huulipunalla ja tummaksi värjäämäänsä tukkaansa tehdyillä kiharoilla. 


Pyysin Kristiinalta omistuskirjoituksen itselleni tuohon Ihanaa-sinkkuun ja miehelleni Sininen sydän -sinkkuun, sillä mieheni lempiväri on sininen.

Kristiina Wheeler oli kyllä todella mukava, karismaattinen ja lahjakas tyttö, joka oli ilo tavata, ja jolle toivon mitä parasta menestystä!   


Viimeisenä meillä oli vielä mahdollisuus saada meikkauksia Glitz & Glam -blogin Minnalta, kynsiopastusta Konadien käyttöön Shiny Nail Art -blogin Shinylta ja kampauksia B's Diary -blogin Betteltä. Ihanaa hemmottelua tämäkin!


Konad-leimailuihin olisi ollut käytössä nämä isot Konadin mallilaatat, ja olisin kovasti halunnut erinomaisen kynsitaiteilijan Shinyn tekevän minulle kynnet.

Kaikkeen en kuitenkaan millään ehtinyt, joten valitsin Glitz & Glamin Minnan meikkauksen.

Minna teki minulle aivan ihanan silmämeikin Coastal Scentsin Metal Mania -paletin punertavilla sävyillä. Lisäksi Minna meikkasi minulle pehmeästi kulmakarvat ja teki huulimeikin. Valitettavasti kuvia ei ole, sillä pyöräilin miitin jatkojen jälkeen kuubalaisesta ravintola Havannasta vesisateessa kotiin, joten kaunis meikkini oli muisto vain.


Tässä Minnan jättimäisen meikkipakin sisältöä, eikö näytäkin kivalta!  


Ja järjestelyistä ja sponsoroinnista vastasivat seuraavat ihanat tahot:

Kiitos vielä kaikille aivan ihanasta päivästä! 


Seuraavaksi pääsettekin sitten availemaan kanssani blogimiitistä tulleita runsaita lahjakasseja:

Ihanaa, en malttaisi odottaa!

8 kommenttia:

 1. No on ollut upea tapahtuma!! Toivottavasti pääsen itsekin mukaan seuraavalla kerralla.. :)

  VastaaPoista
 2. Mä en vieläkään pysty käsittämään tota meistä kiinnostuneiden sponsoreiden määrää. Mä kun aina luulin että niitä kiinnostaa vain muotiblogit, mutta kappas vaan, 10 euron osallistumismaksulle sai aika hyvän katteen tuolla. :D

  VastaaPoista
 3. Wow miten kattava ja mukavasti kirjoitettu juttu miitistä! Kyllä olisi ehkä _vähän_ harmittanut jos en olisikaan päässyt tuonne...

  VastaaPoista
 4. Mulle toi BB-voide oli kanssa ihan liian tummaa. :< Mä kun oon tämmönen kalkkilaivan kapteeni. :D Kesällä se saattais mennä säkällä mulle. Mut sit kokeilin sitä mineraalimeikkipuuterin alle ja jipii, ei loistanut liian tumma voide alta ja tuli tosi kiva pohja!

  VastaaPoista
 5. Hieno, kattava postaus miitistä :) Toi BB-Cream oli kyllä niin loisto uutinen! Harmi kyllä tosiaankin kun se vaalein sävy taitaa olla monille liian tumma. ...Mä en kyllä valitettavasti ehtinyt kenellekään niitä konadointeja sitten loppujen lopuksi tekemään :(

  VastaaPoista
 6. Harmittelen nyt edelleen sitä kun en miittiin päässyt! Upeita tuotteita olette saaneet ja olisi ollut kerrassaan mahtavaa nähdä teidät kaikki :) Ja päästä höpöttelemään kosmetiikasta kerrankin oikein kunnolla...

  Ehkä ensi kerralla sitten :) Odotan innolla arvostelujasi tuotteista.

  PS. Laitoin sulle sähköpostia ;)

  VastaaPoista
 7. Tiia: Oli kyllä tosi hieno ohjelma ja valtavan kiva päivä. Kiitos vain kaikille järjestäjille, ihan hirveä vaiva siinä varmasti oli, mutta kannatti, niin hyvin meni ja kaikilla oli tosi mukavaa!

  Uskon, että näitä kosmetiikkabloggarien tapaamisia järjestetään pian uudelleenkin, joten lämpimästi tervetuloa vain silloin mukaan! :)


  Sonia: Oli kyllä ihan mahtavaa, että niin moni yritys lähti sponsoroimaan tapahtumaa! Ja monet olivat vielä selvästi miettineet tosi huolella, että miten osallistuvat. Lämpimät kiitokset vielä vaan teille järjestäjille, teillä oli kyllä tosi kova työ kaikien noiden järjestelyissä.

  Luulen, että yritysten kohdalla voi olla kyse vain siitä, että ei tiedetä, että kosmetiikkablogejakin on. Kun muotiblogit ovat olleet niin paljon esillä mediassa, että ehkä eivät ole vain tulleet ajatelleeksi, että meitä meikkiblogejakin on. Siksikin tämä tapahtuma oli niin hyvä, että saatiin kosmetiikkablogit kerralla niin monen yrityksen tietoisuuteen! :)


  Sanni: Kiva että tykkäsit, kiitos!

  Yritän aina kirjoittaa kaikista kivoista tapahtumista mahdollisimman kattavasti, jotta nekin jotka eivät päässeet itse tapahtumaan, pääsisivät kuitenkin edes tunnelmaan mukaan. Lisäksi siinä kirjoittaessa saa itsekin ihanasti elää kaikki kivat hetket uudelleen. :)

  Samoin minua olisi harmittanut aivan valtavasti, jos en olisi mahtunut tapahtumaan mukaan. Näin jälkeenpäinkin on myös tosi kiva lukea muiden blogeista mitä mieltä olivat ohjelmasta ja eri tuotteista, kun me kaikki on kuitenkin kiinnitetty siellä huomiota vähän eri asioihin. :)


  Passion for Nails: Samoin minä olin vähän yllättynyt, että Garnierin BB Creamin vaaleinkin versio on noin tumma. Kun suurin osa suomalaisista on kuitenkin tosi vaaleita, joten valitettavasti tuo lightkin voi olla joillekin (kuten myös minulle) ainakin talvella liian tumma. Pelkästään Suomen markkinoita varten ei varmaan kannata vaaleampaa valmistaa, mutta olisi silti tosiaan kiva jos tulisi vielä joku extra-light versio tms. meille hyvin vaaleaihoisille. Mutta kesällä tuo BB Cream menee varmasti ihan hyvin, kun on vähän ruskettunut. En vain malttaisi millään odottaa sinne asti! :)

  Hyvä idea myös tuo, että BB Creamin voisi laittaa jonkun vaaleamman tuotteen alle. Koska kyllähän se hehku varmaan sieltäkin loistaa, ja ihoa parantavat ominaisuudet pääsevät toimimaan. Mulle on vain jäänyt 1990-luvun alusta niin pahat traumat liian tummasta meikkipohjasta, että en tiedä uskallanko siltikään kokeilla.... :)

  VastaaPoista
 8. Shiny: Kiitos, kiitos! Tätä oli myös tosi hauska kirjoittaa, kun sai elää samalla kaikki nuo kivat hetket uudelleen!

  Valtavasti vielä kiitoksia teille kaikille järjestelyistä, oli kyllä niin mukava päivä! :)

  Minusta oli myös niin mahtavaa, että BB Creameja on vihdoin tulossa myyntiin Suomeen ja päästiin vielä kokeilemaan niitä näin etukäteen. Tosi hyvä idea kyllä L'Orealilta tuoda ne Suomeen!

  Sääli vaan, jos vaalein sävy on tosiaan noin tumma, kun suurin osa suomalaisistahan on hyvin vaaleita, joten ehkä tarvitsisimme vielä yhden, hyvin hyvin vaalean sävyn. Sinänsä ironista, koska ymmärtääkseni alkuperäisten BB Creamien on nimenomaan ollut tarkoitus vaalentaa aasialaisten vähän tummempaa ihoa. :)

  Jo, harmi että Konadit jäivät nyt testaamatta, mutta eihän me millään ehditty kaikkea, kun ohjelmaa ja juteltavaa oli niin paljon. Pitää äkkiä järjestää uusi tapaaminen, niin että ehditään tekemään kynsikoristelujakin. :)


  Elisa: Oli kyllä tosi harmi, että et päässyt tällä kertaa osallistumaan! Meillä oli ihan mielettömän kiva päivä kyllä. Onneksi kaikki ovat kirjoitelleet siitä aika laajalti blogeissaan, niin pääset vähän tunnelmaan mukaan. Ja toivottavasti seuraava tapaaminenkin järjestetään taas pian ja nähdään siellä! :)

  Ihan uskomatonta kyllä, että olisi varmaan hyvin jaksettu noita kosmetiikkajuttuja vielä toinenkin samanlainen päivä. Aika lensi ihan siivillä, niin kuin se tekee when you're having fun! :)

  Oi, sähköpostisi ei ole tullut vielä perille, mutta arvaan hyvin mitä se koskee. Laitan sulle osoitetietoni ensi tilassa, kiitos vielä!!! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)