torstai 29. joulukuuta 2011

Kosmetiikkaostoksia talven alennusmyynneistä

Joulun jälkeiset alennusmyynnit alkoivat Helsingissä tiistaina 27.12.2011, ja tänä vuonna minun piti suunnistaa sinne tarkan listan ja suunnitelman kanssa.

Arvaattehan kuinka siinä kävi. Eihän alennusmyynneistä ole yhtään hauskaa ostaa vain suunniteltuja juttuja, aina pitää olla tilaa myös kivoille yllätyksille ja heräteostoksille.Aloitetaan Sokoksen  alesta, jossa pysyin vielä tiukasti ruodussa.

Sokoksella ale ei tarkoita vain normaalistikin myynnissä olevia tuotteita alehinnoin, vaan Sokokselle tilataan lastikaupalla tavaraa pelkkiä aleja varten. Tästä johtuen Sokoksella onkin alessa vuodesta toiseen melkolailla samoja tuotteita.

En toki valita, sillä tiedän saavani sieltä varmasti joka kerta tarvitsemani vakiokäytössäni olevat jutut, mutta ei tämä minusta kyllä oikein aitoa alennusmyyntiä ole. Kosmetiikan osalta alessa on kuitenkin myös kausikokoelmien tuotteita ym. satunnaisuuksia, mutta näitä ei ole mainittu Sokoksen alekatalogissa, johon pääset halutessasi tästä. Tilanne on siis vähän sama kuin Stockan Hulluilla päivillä.Olin suunnitellut ostavani Sokokselta samat vakiojutut kuin aina alesta. 

Maybellinen vihreää hellävaraista, mutta tehokasta kynsilakanpoistoainetta ostin 2 pulloa varastoon. Niiden alehinta on 4,50 euroa, kun ne maksavat normaalisti 6,90 euroa.

Lisäksi ostan aina Klippoteketin loistavaa Pink-kuivashamppoota, jota kuluu minulla nykyään noin pullo kuukaudessa. Klippoteketin kuivashamppoo maksaa Sokoksen alessa 3,90 euroa, kun sen normaalihinta on 4,90 euroa. 

Karkkipäivän Sanni kirjoitti muuten juuri todella mielenkiintoisen jutun kuivashamppoista. Sanni oli havainnut, että tuuheuttavimmissa kuivashamppoissa on perunatärkkelystä niin kuin tässä Klippoteketissäkin. Muut tärkkelykset eivät vain ole yhtä tehokkaita. Tämä erinomainen havainto varmaan selittää senkin, miksi Lee Staffordin maissitärkkelystä sisältävä kuivashamppoo osoittautui hiuksissani täydelliseksi pettymykseksi. Sen jälkeen olenkin uskollisesti käyttänyt tätä vaaleanpunaista Klippoteketia.Bioteekin TehoPii & Kalkki + D -ravintolisää ostan myös aina säännöllisesti Sokoksen alesta. Sen pitäisi parantaa hiusten, ihon ja kynsien kuntoa.

En tiedä johtuuko se varsinaisesti TehoPii & Kalkki + D:stä (apua, miksi se pitää kirjoittaa noin hankalasti?!), mutta kynteni ovat yleensä vahvat ja hyväkuntoiset. Taikauskoisena en kuitenkaan uskalla lopettaakaan sen syömistä.


Sokoksella olivat myös alessa erittäin hyvät Lumene Wild Rose -huulikiillot. Niiden hinta oli 6,90 euroa, kun ne normaalisti maksavat 9,90. Vielä parempi tarjous Wild Rose -huulikiilloista on kuitenkin Kicksin alessa, jossa ne maksavat 4,95 euroa.

Kicksissä oli alessa myös ruotsalaisen Snowcrystalin kynsilakkoja. Makkaratalon Kicksissä oli - 30 % esim. Snowcrystalin kesäkokoelmasta, jossa ilmestyi mm. ihanan Karkkipäivän suosikki 630 Coral Pink. Snowcrystalin kynsilakat maksavat normaalisti 8 euroa, joten tuolla alennuksella niille jää hintaa 5,60 euroa.

Sokoksella myydään myös alessa Lumene Natural Coden pieniä ja värikkäitä kolmen luomivärin Eye Dramatizer Trioja, joista suosikkini Karkkipäivä kirjoitti myös aikanaan. Tiedättehän siis niitä, jotka näyttävät kuin pieniltä palapeleiltä. Hintaa niillä on 4,90 euroa, kun normaalihinta on 7,90 euroa.

Kicksissä taas olivat alennuksessa Lumenen erinomaiset Arctic Duet -mineraaliluomivärit. Ne ovat mielestäni parasta mitä Lumenelta on nähty pitkään aikaan. Hintaa niillä oli Kicksissä 7 euroa kun normaalihinta on 14 euroa, eli puoleen hintaan lähtee siis. Samoja paletteja oli myös Stockalla, mutta siellä hinta oli 7,70 euroa eli vähän kalliimpi.

Edit 30.12.2011: Lukijalta saamani tiedon mukaan sekä Lumene Natural Code Eye Dramatizer Trio -luomiväripaletit ja Lumene Arctic Duet -luomiväripaletit ovat poistumassa Lumenen valikoimasta, so get yours while you can!

Minä en kuitenkaan tällä kertaa sortunut mihinkään näistä (hyvä tyttö!), sillä omistan mm. Wild Rose -huulikiiltoja ja Arctic Duet -luomivärin jo ennestään. Kuvassa Wild Rose -huulikiillot numero 9 ja 18 ja Arctic Duet -luomiväri 25 Lupiinipellolla.  


Myös Body Shopissa on parhaillaan ale.

Sain ystävältäni joululahjaksi Body Shopin kookos-tuotteita, ja niiden taustalla paketissa oli koristeena tämä violetti pahvi.

Ihastuin heti sen kirkkaisiin väreihin, perhosiin ja eksoottisiin Hawaii-tyylisiin kukkasiin. Niinpä ilahduin hirveästi kun huomasin, että Body Shopissa oli samalla teemalla myynnissä myös meikkilaukkuja.Violetteja ei ollut, mutta otin tämän vaaleanvihreän. Siinä oli mielestäni kauniimpi väriyhdistelmä kuin pinkissä, jossa oli myös pinkit kukkaset eikä juurikaan muita värejä. Vihreä oli ihanan keväinen, heleä ja pirteä.

Nämä meikkipussukatkin olivat Body Shopissa alessa. Pussin oikea hinta oli 15 euroa, mutta se oli alennettu puoleen hintaan 7,50 euroa.

Ajattelin, että meikkipusseja tarvitsee aina, ja tämä on vielä näppärän pieni ja litteä. Kangas on sopivan liukasta, joten tähän ei ihan kaikkien töhryjen pitäisi tarttua. Sisätaskuja on kyllä vain yksi, vaikka mielestäni niitä saisi olla enemmänkin. En ymmärrä miksi niitä ei voi tehdä meikkipussukoihin enempää, kun niissä olisi niin kätevä kuljettaa luomivärejä ym. särkyvää.  

Body Shopissa olivat alessa myös mm. vartalovoit hintaan 12,50, kun oikea hinta on 18 euroa. Tuoksuina oli herkullinen parapähkinä (Brasil Nut), papaija, manteli ja monen sesonkisuosikki mustikka. Myös joulukokoelman vartalovoista Cranberry Joy eli karpalo ja Candied Ginger eli inkivääri olivat alennuksessa hintaan 13,30 euroa, kun normaalihinta on 19 euroa.

Papaijaa ja mantelia oli tarjolla myös suihkugeeleinä. Hinta oli 4,50 euroa kun se normaalisti on 8 euroa. Samoin ainakin karpaloa oli suihkugeelinä hintaan 5,95 euroa, kun ne normaalisti maksavat 8,50 euroa.Sitten siirrymme vielä Stockmannille, jossa sorruin pahemman kerran eli ostin kynsilakan. Ja niitähän minä en kyllä tarvitsisi yhtään enempää.

Minulle saa vain näköjään myytyä mitä vain jos nimi on kaunis ja inspiroiva. Eli tässä IsaDoran syksy-talvi Trend Nails -kokoelmasta ihana kitinvärinen 724 Crème de la Crème. Edellisen kerran sorruin IsaDoran kynsilakkaan kesällä aivan samasta syystä, eli kuvassa oikealla 649 Glamour White. Aikamoisia hohtavia kaunokaisia kyllä molemmat!

Stockalla oli alennuksessa muitakin IsaDoran Trend Nails -kokoelman kynsilakkoja. Hassua sinänsä, kun Sokoksella myytiin aivan samoja kynsilakkoja täyteen hintaan 8 euroa.

Stockalla ovat kaikki aletuotteet - 40 %, joten IsaDoran kynsilakoille jäi hintaa 4,70 euroa.

Nyt saisi sitten täällä Pumpulipupussa alkaa maailman tiukin ostolakko, eli näillä pitäisi pärjätä ainakin seuraavaan aleen asti!

12 kommenttia:

 1. mekin käytiin eilen tapin kanssa pyörimässä kosmetiikkaostoksilla, makkaratalon kicksissäkin :) tappi osoitteli seinustalla nököttäneitä purkkeja ja kommentoi: "kato maiju, hammastahnoja!" :) <3

  VastaaPoista
 2. Asutko mahdollisesti pääkaupunkiseudulla, sillä ainakaan täällä Tampereella suihkugeelejä ei ollut saatavilla... Ovatko ne siis joku kaupunkikohtainen juttu?

  VastaaPoista
 3. Anonyymi Tampereelta! Hämeenkadun Body Shopissa oli vaikka mitä suihkugeelejä alennuksessa, en tiedä sitten koskarin Body Shopista että onko siellä samat :)

  VastaaPoista
 4. Ai myös sesonkituoksuissa? Koskikeskuksen Body Shopissa oli kyllä niitä perustuoksuja alennuksessa, mutta manteli ja papaija houkuttaisivat kyllä enemmän...

  VastaaPoista
 5. Maijuemilia: Ihana, lapsen kanssa liikkuessa saa kyllä vähän eri näkökulmaa asioihin. Kiva kun Tappi jaksaa sun kanssa kierrellä kosmetiikkaosastoja. Pikkutytöt ovat mun mielestä kyllä usein jo hyvin nuoresta kiinnostuneista meikeistä ja kaikesta ihanasta. :)

  Minäkin olin mun kummipojan (4 v) ja hänen siskonsa (6 v) kanssa ennen joulua Stockmannin kosmetiikkaosastolla. He juoksentelivat ympäriinsä ja halusivat testata KAIKKIA meikkejä kasvoihinsa ja ihastelivat sitten toisiaan. Ihmeellistä kyllä miten kiinnostuneita he jaksoivat olla kaikesta. Tuli vähän erilainen vierailu kosmetiikkaosastolla, kun yleensä liikun siellä vain aikuismaisen rauhallisesti tiskiltä toiselle. Samalla huomasin, että hirveästi siellä on kalliitakin testereitä ym. lasten korkeudella. En ymmärrä miten jotkut äidit ylipäänsä pystyvät käymään siellä lastensa kanssa.


  Anonyymi: Joo, asun Helsingissä, eli olen pahoillani jos se ei käynyt tuosta jutusta selvästi ilmi! Eli kyse oli siis valitettavasti vain Helsingin Body Shopien aletarjonnasta. Se oli kyllä Helsingin keskustan alueella kaikissa kolmessa Body Shopissa melko lailla sama.

  Mun mielestä Tamperekin kuuluu samaan maahantuojan omistamaan ketjuun. Osa Body Shopeista on myös franchise-periaatteella, eli niitä pyörittää oma kauppias. Valitettavasti en osaa kuitenkaan sanoa, että miten valikoiman kanssa on, eli toimitetaanko kaikkialle maahan esim. samat sesonkituotteet. :(


  Melli: Kiitos kun vastasitkin jo anonyymille, eli tosiaan minulla ei valitettavasti ole tietoa Tampereen Body Shopien valikoimasta. Ihana kun apua ja tietoa kuitenkin löytyi, kiitos! :)

  VastaaPoista
 6. Lumenen luomiväriduot ja Natural Coden triot ovat alennuksessa, koska ne poistuvat markkinoilta. Ajattelin vain mainita, jos niitä joku vielä haluaisi jostain ostaa :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Kiitos tosi paljon tiedosta! Laitoin siitä tietoa tuonne varsinaisen postauksenkin puolelle siltä varalta että kaikki eivät luo kommentteja. Kiitos! :)

  Pitää nyt varmaan itsekin harkita noita luomivärejä uudelleen, jos niitä ei kohta enää saa. Tuosta Arctic Duet -duosta Lupiinipellolla olen tykännyt ainakin aivan hirveästi. Kauniit värit ja todella hyvä pigmentti varsinkin vaaleammassa värissä.

  Karkkipäivän Sanni on lisäksi tehnyt upeita esimerkkimeikkejä noilla Natural Coden trioilla, joten sikälikin ne olisivat kivoja.

  Jäin vain vielä miettimään, että mikäköhän on tilanne noiden Lumenen Wild Rose -huulikiiltojen suhteen, kun nekin olivat molemmat alessa sekä Kicksissä että Stockmannilla... Pitää varmaan kysäistä joltakin Lumenen konsulentilta. Jäin jo kaipaamaan niitä Wild Rose -huulikiiltojen edeltäjiäkin, olivatkohan ne nimeltään Berryfun -huulikiiltoja, joten todennäköisesti tulen ikävöimään noitakin Wild Rosejakin jos ne poistuvat valikoimasta. Tavallaan kivaa kun tulee uutta, mutta toisaalta sääli kun vanhat suosikit häviävät... :)

  VastaaPoista
 8. Joo huh, alennusmyynnit... Oli tarkoitus vain mennä kiertelemään ja katselemaan, mutta mitenkäs kävi. Kicksistä lähti mukaan pari China Glazen kynsilakkaa (kiitos Pumpulipupun hehkutusten;D) ja pari muutakin lakkaa. Lisäksi Sokokselta luomivärejä ja Kicksistä poistuva Lumenen aurinkopuuteri. Olen järkyttynyt;D. Stockmannilta sentään pääsin ostoksitta ulos, vaikka katselinkin tuota Isadoran Crème de la Crèmea. Taidan yrittää kiertää alennusmyynnit kaukaa tämän jälkeen, jos siinä vain onnistun;)...

  Vielä alennusmyyntiin kuulumatonta. Kävin katsomassa Kicksissä China Glazen Ruby Pumpsia. Todella ihana. Ei ihme, että kaikki oli myyty loppuun ja täällä on hehkutettu sitä:).

  Oikein ihanaa uutta vuotta 2012 kaikille:).

  VastaaPoista
 9. TQ: OMG, innostin siis sinuakin alennusmyyntisortumisiin, sori! Myös Sinistä pintaa -blogin Hellin "kiitti" alennusmyyntisaaliistaan minua, eli olen pahoillani. Mutta onhan alennusmyynneissä käyminen kyllä niin hauskaa! :)

  Tosi kivaa lukea sun löydöistä, ihana kun tulit kertomaan! Jos yhtään lohduttaa, niin itsekin lipsahdin vielä eilen kertaalleen Kicksin alennusmyynnissä kynsilakkaan, eli ostin ensimmäisen kynsilakkani niistä Kicksin oman merkin kynsilakoista, kullankeltaisen Studio 54. On kyllä hieno, ja oli vielä puoleen hintaan eli 2 euroa, eli sikäli ei kyllä kaduta yhtään! :)

  Helsingissä Makkaratalon Kicksissä oli tosiaan ainakin China Glazen kevään 2011 Anchors Away -kokoelmaa - 30 %. Ihan muutamia oli vielä jäljellä kun kävin siellä torstaina, mm. hieno keltainen Lighthouse ja niitä harmaansinisiä. Jos olisi ollut nudenkimaltava Knotty, niin sen olisin kyllä ottanut. :) Ilmeisesti siellä oli ollut myös kesän Island Escapea, mutta niistä oli varmaan ainakin suurin osa mennyt.

  Sokoksella oli kyllä aika hyviä luomiväritarjouksia näissä aleissa, mm. ne We Care Iconin soolot oli aika edullisia. Mulla on kuitenkin niitä jo muutama, niin en sortunut. :) Puhumattakaan niistä iloisenvärisistä Natural Coden pikkutrioista. Kiva että löysit sieltä ostettavaa! :)

  China Glaze Ruby Pumps on kyllä aika hieno, mutta pärjäät kyllä ilmankin tyttö ainakin taas vuoden verran. :) Se on mun mielestä niin selvästi joululakka, ainakaan itse en osaa oikein käyttää sitä joulun ulkopuolella. Eli sulla on taas vuosi lisää harkinta-aikaa, sillä en usko että se on menossa China Glazen valikoimasta mihinkään, niin suosittu se on.

  Oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta myös sulle! :)

  VastaaPoista
 10. Yhyy, kiva kun kirjoitat tämmösiä ja en pääse mihinkään kunnon kauppohin täällä maalla. Ei sillä, että ois tarvis ostaa ees mitään, mutta kosmetiikkashoppailumania iskee... :D Tein kyllä pienen tilauksen feeluniquen aleen, että ehkä se riittää. Sokokselta meinasin tilata netistä, mutten sitten muistanut tunnusta, ehkä parempi niin :D

  Oishan tuossa naapurikaupungissa pieni Sokos ja Body Shop, mutta en nyt lähde sinne ostamaan mitään... Pakko hulluna itelle puhua järkeä :D Kun ei tarvi mitään, mutta uudet jutut himottaisi, niin vaikeeta on.

  VastaaPoista
 11. Ihanaa, että täällä saa ymmärrystä alennusmyyntiostoksilleen ja joku on vielä kiinnostunutkin niistä:).

  Pumpulipupu: Itse kävin torstaiaamuna alennusmyynneissä. Luin vasta perjantaina alennusmyyntipostauksesi, joten ei huolta, et ole osasyyllinen aleostoihini;).

  "Jos olisi ollut nudenkimaltava Knotty, niin sen olisin kyllä ottanut. :)" *viheltelee* Arvaa kuka osti viimeisen kappaleen Knottya Citykäytävän Kicksistä;D... Ostin myös Electric Pineapplen. Harkitsin noiden kahden välillä pitkään (kohtuus kunniaan;)...), kunnes ostin kummatkin. Hyvä päätös. Knotty on kyllä aivan ihana <3. Pineapplekin on kiva. Iso Omenan Kicksissä en nähnyt yhtään CG:n kynsilakkoja tarjouksessa. Dependsin lakat olivat - 50 %. Ostin vaalean mintunvihreän lakan nro 245. Näyttää pullossa söpöltä.

  Sokokselta ostin Goshin voidemaisia luomivärejä kokeiluun, kun toisessa blogissa oli niitä kehuttu.

  Onko noissa Natural Coden pikkutrioissa minkälainen pigmentti? Olen nähnyt niitä muuallakin tarjouksessa.

  Sain puoliskolta joululahjaksi mm. Isadoran Summer Red -kynsilakan ja huulipunan. Niillä pärjään ensi jouluun asti:). Ruby Pumpsia voi sitten ihailla taas ensi jouluna.

  "Kicksin oman merkin kynsilakoista, kullankeltaisen Studio 54." Mistä Kicksistä ostit tämän puoleen hintaan? Itse yritin katsoa Kicksin omia lakkoja tarjouksesta, mutta en sillä hetkellä löytänyt.
  Päätin olla ostamatta muita keltaisia lakkoja tuon Pineapplen jälkeen. Chanelin Mimosa kyllä houkuttelisi...

  Jatkossa luenkin mielelläni Pumpulipupun blogikirjoituksia kuin TQ:n alehöpinöitä. :) Poistuu paikalta katselemaan raketteja...

  VastaaPoista
 12. Asetonihuuruja: Onneksi nykyään on kuitenkin tosiaan netti, ja sitä kautta koko maailman valikoima (ja jopa Sokoksen aletkin!) tarjolla! :)

  Itsekin luulen, että jos asuisin jossakin muualla kuin Helsingissä, niin tilailisin kosmetiikkaa vieläkin enemmän netistä. Useinhan se on onneksi vielä halvempaakin kuin kaupoissa, mikä on kyllä tosi kivaa. Ja vielä on paljon hyviä merkkejä, joita ei Suomesta edes saa, vaan netistä on tilattava. Toki se auttaisi erityisesti värikosmetiikan suhteen, jos näkisi tuotteen ensin kaupassa, niin tietäisi edes vähän mitä on tilaamassa... :)

  Ostohimo on kyllä kamalaa... Olen nyt itse yrittänyt opetella siitä pois, kun tuotteitahan meillä molemmilla varmaan kyllä riittää, pitäisi vaan opetella käyttämään niitä enemmän ja monipuolisemmin. Eli tekisi siitä itselleen haasteen, eikä siitä että mitä kaikkia ihania uutuksia on taas kauppoihin tullut. Kun niitähän tulee nimittäin koko ajan lisää. :)

  Oikein ihanaa uutta vuotta sulle!


  TQ: Joo, tämä on oikein varsinainen Anonymous
  Cosmetic Shoppers eli kyllä kiinnostaa ja tukea saa! :)

  Ja sehän oli oikein hyvä, että en sentään innostanut sua kaupoille, vaan ihan itse menit. :)

  Okei, eli siellä Citykäytävän Kicksissä (mäkin sanoin sitä aina ennen Citykäytävän Kicksiksi, kunnes joku korjasi mua että se on MAKKARATALON Kicks, mutta varmaan voidaan nyt hyvässä yhteisymmärryksessä kutsua sitä Citykäytäväksi, kun kumpikin tiedetään mitä tarkoitetaan :)) olikin sitten se ihana Knotty! Ja voi, voi, minä olin liikkeellä silloin torstaina puolenpäivän aikaan, eli sä olit sitten juuri käynyt ostamassa sen sieltä. Onneksi se pääsi siis kuitenkin hyvään kotiin. :) Samoin kuin Electric Pineapplekin, on varmasti myös hieno! :)

  Ison Ompun Kicksissä mä en ole ehtinyt vielä käymäänkään, enkä Vantaalla Jumbossa. Katsotaan jos huomenna tulisi mentyä Jumboon. Kun kaikissa Kickseissä on mielestäni vähän eri juttuja alessa, jopa Helsingin keskustassa Citykäytävän ja Forumin Kickseissä.

  Niitä Kicksin omia lakkoja oli puoleen hintaan muutamia sävyjä juuri siellä Citykäytävän Kicksissä. Olivat aivan siellä kaupan perällä pöydällä. Mielestäni siinä oli muutamia sinertäviä ja vihertäviä, ja sitten tuo kullankeltainen Studio 54. Keskiviikkona niitä oli vielä enemmän, mutta torstaina enää ihan muutama, ostamani Studio 54:kin oli viimeinen lajissaan. Mutta voi niitä ehkä Kicksin aleeseen vielä tulla, sillä toisin kuin muilla olen huomannut, että saattavat lisätä vielä uusia tuotteita aleen myöhemmin. Ja ainakin aleprosentit nousevat vähitellen, eli vielä ei ole nähty Kicksin perinteistä - 70 prosenttiakaan. :)

  Chanelin Mimosa oli muuten - 40 %:n alessa Stockalla, mutta se taisi jo perjantaina olla loppu. Aiemmin näin sitä alessa myös Tapiolan Sokoksella, mutta nyt en tiedä onko enää koko Tapiolan Sokostakaan, kun sen piti mennä remonttiin. Minulle Mimosa on vähän liian räväkkä, mutta hienohan se toki on. :)

  Ne Goshin voidemaiset luomiväripuikot on minustakin tosi hyviä. Minullakin on niitä melkein kaikissa sävyissä, mutta viime aikoina en ole niin hirveästi käyttänyt, kun olen yrittänyt opetetella meikkaamaan vähän hillitymmillä väreillä ja varovaisemmin. :)

  Minusta niissä Natural Coden trioissa ei ole kyllä valitettavasti mikään kovin ihmeellinen pigmentti. Mutta tosi hienoja meikkejä Karkkipäivän Sanni on niillä kyllä tehnyt, joten sikäli olen harkinnut niiden ostamista. :)

  IsaDoran Summer Redkin on oikein kiva, itselläni on myös se kynsilakkana minikokoisena. Se tuli sellaisen IsaDoran minikokoisten tuotteiden setin mukana, jonka sai kun osti kaksi IsaDoran tuotetta. :)

  Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta sulle, hienot oli raketit tälläkin kertaa! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)