tiistai 20. joulukuuta 2011

Meikkejä joulukokoelmien tuotteilla

Ihanaa, joulu tulee pian! Olen juhlinut siitä jo viikon meikkailemalla töihin tämän vuoden joulukokoelmien tuotteilla.

IsaDoran joulukokoelma on nimeltään Red Rush. Kirjoitin siitä jo aiemmin tarkemman jutun johon pääset tästä.


Siis tässä kuvassa en ole minä, jos joku jo erehtyi, vaan kysessä on IsaDoran Red Rush -kokoelman lookkikuva. :)

IsaDoran Red Rush -kokoelman päävärit ovat jouluiset ja juhlavat kulta ja punainen.

Huomasin, että Chanelin joulukokoelma (tai holiday, kuten sitä poliittisesti korrektisti kutsutaan) Les Scintillances de Chanel eli Chanelin säkenöinti on rakennettu samojen värien ympärille. 

Chanel tarjoaa meille jouluksi kultaa ja mustaa silmiin, kun taas huulipuna ja kynsilakka ovat kirkkaan punaiset.

Chanelin punainen on aavistuksen kylmällä puolella, ehkä sitä sävyä mitä kutsutaan rubiininpunaiseksi, jopa vähän kirsikkaiseksi. Se tekee mielestäni Les Scintillances de Chanelista mielenkiintoisemman ja omaperäisemmän kuin pelkkä puhdas punainen. Muuten kyseessä on aika perinteinen joulukokoelma. Mutta ollaanhan tässä nyt glamourin ytimessä taas, herran jestas. It's Chanel!   

Kieltämättä samaa henkeä on aika paljon tuossa IsaDoran Red Rush -kokoelman mainoskuvassa.
  
Minulla on IsaDoran Red Rush -kokoelmasta Eye Shadow Trio -luomiväripaletti 87 Golden Fig ja Jelly Kiss -huulipuna 59 Merry Berry.

Merry Berry -huulipuna on sitä lämpimämpää punaista, mutta Red Rush -kokoelmaan kuuluu myös kylmemmän punainen Perfect Moisture Lipstick 148 Red Rush, jota tuossa kokoelman mainoskuvassakin on varmaan käytetty. 

IsaDoran trio-luomiväripalettien hinta on 15,10 euroa ja Jelly Kiss -huulipunien 13,50 euroa.

Valitettavasti Golden Fig -luomiväripalettini putosi melkein uutena lattialle, jolloin tuon vaaleimman värin dome irtosi ja rikkoutui. Onneksi se on kuitenkin paletin heikoin lenkki, aivan järkyttävä, variseva glitterpommi. Glitteriä on all over the place kun sillä meikkailee.

Keskimmäinen kultainen persikansävy on sen sijaan paletin pigmenttisin. Todella kaunis, hohtavan lämmin sävy. 

Tummin luumunväri sen sijaan ei ole aivan niin hyvä, mutta kyllä sillä varjostukset pystyy tekemään. 


Tässä tällainen ihan perinteinen, arkinen silmämeikki Golden Fig -paletilla töihin.

Vaalea glitterpommi on sisäkulmassa, persikanväri liikkuvalla luomella ja luumu ulkonurkassa. Rajaus tummanruskealla paletin ulkopuolisella värillä.

Ihanan lämmin, mausteisen jouluinen meikki, josta olen tykännyt kovasti!


Tässä myös kauniin punainen Merry Berry -huulipuna huulilla.

Sävy on nätti, kirkas punainen. IsaDoran Jelly Kiss -huulipunien koostumus on mukavan kevyt ja vetinen. Eivät ole ollenkaan sellaisia perinteisiä vahamaisia tätihuulipunia, vaan huomattavasti ohuempia. Ja tuoksu ja maku on ihanan vaniljainen!

Alkuun ajattelin, että en käyttäisi Golden Fig -luomivärejä ja tätä Merry Berry -huulipunaa yhtä aikaa, mutta kyllä ne yhteenkin sopivat, jos haluaa meikkiin kunnolla lämmintä väriä.  


Toinen tämän vuoden joulukokoelmista, josta hankin luomivärejä, oli MACin Dazzlesphere!.

Tässä on Dazzlesphere!-kokoelman kolmesta pigmenttitornista punertavansävyinen Smoky Berry Ornament. Kirjoitin siitä aiemmin tarkemmin tässä.

Dazzlespheren neljän pigmenttipurkin tornit maksavat Helsingin Stockalla 33 euroa, mutta valitettavasti ne ovat varmaan jo loppuunmyytyjä.

Smoky Berry Ornament osoittautuikin sitten meikissä melko hankalaksi. Se on minusta vielä paljon vaikeampi kuin aiemmin ostamani MACn kesän 2011 Surf Baby -kokoelman vastaava Summer Stash -pigmenttitorni.

Smoky Berry Ornamentin luomivärit ovat hyvin kimaltavia, melkein metallisia. Kuulkaa minun yli kolmenkympin iässäni alkaa varmaan olla viimeiset hetket käyttää niitä, sen verran tuntui että ne korostivat silmäluomien ryppyisyyttä.

Levittäminen ei ollut myöskään mitenkään helppoa. Pigmenttien työstöä pitää varmasti harjoitella, että ne eivät jysähtäisi yhteen paikkaan vaan levittyisivät tasaisesti ja kauniisti. Ei paljon naurattanut, kun yritin arkiaamuna niitä kiireessä häivytellä.


En nyt tietysti valinnut aivan helpointa meikkaustapaakaan Berry Ornamentilla, vaan lähdin rohkeasti käyttämään päävärinä tuota punaisinta ja omaperäisintä Spicy Smoke -sävyä.

Eli tässä meikissä vaalein Pearl sisäkulmassa, vaaleanpunainen Rose Light liikkuvalla luomella ja punainen Spicy Smoke ulkonurkassa. Rajaus on tehty ruskealla Roasted Chestnutilla.

Näistä vaalein Pearl on melkein vastaava hilepommi kuin IsaDoran Golden Fig -paletin vaalein sävy. Vaaleanpunainen Rose Light on aika helppo, samoin kuin punainen Spicy Smoke  vaativaa punaista sävyään lukuunottamatta. Ruskean Roasted Chestnutin rakenne on melko karkea, joten se varisee levitettäessä jonkun verran.  


Erikoisen punaisen joulumeikin näillä kyllä saa, sitä ei voi kieltää. Jouluinen tunnelma on taattu!

Helpommalla pääsisi, jos laittaisi ruskeaa Roasted Chestnutia suosiolla varjostuksiin, koska punainen silmämeikki voi helposti antaa epätoivotun itkusilmäefektin. Päätin kuitenkin olla välittämättä siitä ja sitkeästi vain ajattelin, että meikkini on hieno ja erikoinen.  

Smoky Berry Ornament myös kiehtoo haasteellisuudessaan minua. Olen varma, että jos osaisi, sillä saisi upean hehkuvan punaisen meikin. Niin kuin MACn Make-up Artist -myyjät varmasti osaisivat sillä tehdä.


Loppuun täytyy vielä kehua Lancomen Hypnose -ripsiväriä. Se on tuossa kuvassa etualalla. Takana vasemmalla on IsaDora Golden Fig ja oikealla MAC Dazzlesphere! Smoky Berry Ornament valtavassa läpinäkyvässä joulupallopakkauksessa, jossa se myydään.

Olen käyttänyt muita ripsareita tässä välissä (mm. Max Factor False Lash Effectia ja IsaDora Flashy Curlia), kun nyt taas palasin Lancomen Hypnoseen. Ja täytyy kyllä sanoa, että se on ehdottomasti paras ripsiväri minulle. Tekee harvoista tikkuripsistänikin pitkät, kaarevat ja tuuheat. Olen aivan rakastunut siihen, lumoavaa!


Ihanaa joulunodotusta teille rakkaat lukijat! 

4 kommenttia:

 1. Irtopigmenteillä toteutetut meikit ovat usein upeita ja intensiivisiä. Itse olin kuitenkin pressattujen luomivärien ystävä, enkä omista yhtään irtopigmenttiä. Meikkaaminen olisi varmasti ihan helppoa jos opettelisi tekniikan, mutta viitseliäisyyteni ei riitä siihen. Varsinkin kun usein silmämeikin tekemisessä on apuna useampi kissa niin kaikki avonaiset putkit ja purnukat ovat vaaravyöhykkeellä.

  VastaaPoista
 2. Mua on noiden pigmenttien kanssa auttanut todella paljon se, että laitan alle UDPP:n lisäksi vielä Paint Potia sävyssä Bare Study. Se tekee pigmenttien levittämisestä ja häivyttämisestä helpompaa eivätkä ne varise niin paljoa :)

  Minuakin houkuttaisi taiteilla oikein punainen meikki tuolla Spicy Smokella! Jotenkin se punainen vaan pelottaa, mutta ehkä netistä löytyisi jotain vinkkejä käyttöön. Nää on taas sen päivän juttuja kun ei kotoa tarvitse liikahtaa mihinkään...

  Mielestäni olet tuossa omassa meikissäsi onnistunut hyvin, eikä ainakaan valokuvien perusteella näytä itkusilmämeikiltä :)

  VastaaPoista
 3. Tuo Golden Rushin mainoskuvan silmämeikki on kyllä niin ihana! Sopii yllättävän hyvin yhteen tuon punaisen huulimeikin ja punaisten kynsien kanssa (:
  Nuo sinunkin silmämeikkisi ovat kyllä upeita! Nuitten irtopigmenttien työstäminen ei tosiaan ole helppoa! Omistan pari halvemman merkin pigmenttipurkkia ja meikatessa aina suurin osa väristä on luomien sijasta poskilla.. Ehkä sitä vielä joskus oppii :D

  VastaaPoista
 4. Eiko: Uskon samoin, että noilla irtopigmenteillä saisi aikaan todella vahvoja värejä ja kiinnostavia meikkejä jos vain osaisi. Se kesällä ostamani MAC:n Summer Stash -pigmenttitorni ei ole mielestäni yhtään noin hankala levittää kuin tuo Berry Ornament, vaikka hyvin kimaltavia ja metallisia ovat senkin luomivärit.

  Harmittaa, kun teoriassa tiedän että pitäisi saada upeata jälkeä aikaan, mutta en vain osaa. Mutta ei auta kuin harjoitella enemmän, en usko että vika on todellakaan noissa pigmenteissä.

  Kuule eilen ja tänään kun meikkasin perinteisillä puuterisilla luomiväreillä, niin voi vitsi kuinka helppoa se olikaan. Kaunis meikki syntyi tuosta vaan hups, verrattuna pigmenttien kanssa taisteluun.

  Joo kissojen ja avoimien purkkien kanssa kannattaa todellakin olla varovainen! Mulla on jo vaikeuksia ilman niitä kissojakin, kun pudottelen jatkuvasti myös puuterisia luomivärejä. Siksi yritän olla erityisen varovainen noiden pigmenttien kanssa, siitä syntyisi ihan järkyttävä sotku! :)

  Muuten nuo ovat kyllä mielestäni aika helppokäyttöisiä. Teen niin, että kaadan niitä vähän purkin kanteen ja levitän siitä. Kantta vasten töpöttelemäälä saa helposti pakattua siveltimeen tavaraa. Tosin tasaisen jäljen saamisessa siitä silmäluomelle on vielä tekemistä. :)


  Elisa: Kiitos paljon Paint Pot -vinkistä! Minulla ei ollut alla kuin UDPP, joten voisin kokeilla lisätä siihen päälle vielä Paint Potia. Minulla on niitä kaksi: Painterly ja Rubenesque. Luulisin, että erityisesti persikanvärinen Rubenesque olisi tuossa hyvä. Täytyy kokeilla jos se auttaisi asiaa!

  Suosittelen kyllä kokeilemaan meikkiä myös tuolla punaisella Spicy Smokella, mutta ei herranjestas sellaisena päivänä kun sulla on joku tärkeä meno. Mä vedin sitä vain rohkeasti työaamuina, ja koko päivänä töissä en ollut aivan varma onko meikki ihan ok vai ihan kauhea. Mutta ainakin tuli mielenkiintoa myös työpäiviin! Nyt joulun aikanahan olisi hyvää aikaa rauhassa kokeilla... :)

  No kiitos, kiitos, olet kiltti, mutta ei se meikki kyllä aivan mielikuviani vastannut. Ja levittämisessä oli kyllä vaikeuksia ja työtä, voi että...


  Hiutale: Minustakin se on tosi kiva! Luulen, että silmämeikissä on ehkä käytetty Red Rush -kokoelman beigensävyistä Leopard -luomiväripalettia. Swatchasin sen kaupassa, ja se vaikutti kyllä tosi kivalta. Ilmeisesti muutkin ovat tykänneet, sillä ainakin eilen ne olivat Helsingin keskustan Sokokselta loppu.

  Ruskea-kultainen silmämeikki sopii tosiaan yllättävän hyvin yhteen punaisten huulien ja kynsien kanssa. Ei näytä yhtään tunkkaiselta kuten helposti voisi luulla, vaan aika modernilta ja glamourilta. Tosi onnistunut joululookki mielestäni IsaDoralta (ja Chanelilta!).

  Kiitos kovasti, kiva että tykkäät! Itse olen niin perfektionisti, että erityisesti tuo punainen silmämeikki harmittaa. Halusin kuitenkin julkaista sen, koska ehkä joku muukin kamppailee noiden pigmenttien kanssa ja löytää tästä lohdutusta. :)

  Pitää vain ehdottomasti harjoitella enemmän. Luulen, että lopputulos palkitsisi, jos vain oppisi kunnolla käyttämään noita pigmenttiluomivärejä. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)