perjantai 2. joulukuuta 2011

31 viikon kynsilakkahaaste: viikko 3, keltaiset kynnet

31 viikon (tai oikeastaan 31 päivän, mutta toteutan tätä vähän tarkoitettua hitaammin) kynsilakkahaasteen kolmas viikko eli keltaiset kynnet. 

No, tämähän oli nyt minulle vaikea.

Työpaikani dress code on varmaan business wear tai business suit, joten siihen ei kyllä keltaiset kynnet kuulu. Kuten ei myöskään vihreät tai siniset. Nude, ranskis, vaaleanpunainen tai punainen, persikka ja ehkä jopa jos oikein venyttää niin tumma violettikin on ok. 

Tiedän jopa työpaikkoja, joissa ei sallita värillistä kynsilakkaa (tai meikkiä) ollenkaan. Ja nyt en siis puhu mistään hygieniasyistä, jotka ovat toki aivan ymmärrettäviä, vaan puhtaasti asiakaspalvelutehtävistä tai muuten konservatiivisista pukeutumisohjeista. Ihan kauheaa olisi kyllä jos työpaikalla olisi niin tiukkaa!

Tosin muotialan grande damen Chanelin myötä nämäkin perinteiset käsitykset ovat varmaan vähän joustaneet. Chanelhan on paukauttanut markkinoille ensin mustan Black Satin -kynsilakan, sitten tummansinisen Blue Satinin, vaaleanvihreän Jaden, mudanvärisen Particuliéren ja viime kesänä jopa keltaisen Mimosan. Tämän syksyn it-kynsilakka Chanelilta on ollut kullanvihreä Péridot.

Jos nyt olisi ollut kesä, olisin jopa ehkä voinut ajatella Chanelin Mimosan hengessä keltaistakin kynsilakkaa töihin. Obviously, kuten kaikki tiedämme, nyt ei ole, joten piti keksiä jotakin muuta.Tässä mahtava keltaisten kynsilakkojen valikoimani, eli kaksi oikeasti keltaista ja sitten - niin, jotakin muuta.

Vasemmanpuoleisin Viva la Divan kynsilakka on pääsiäislahja rakkaalta ystävältäni (kyllä, olen saanut häneltä jopa pääsiäislahjoja!) keväältä 2010. Hän asui silloin Tukholmassa, ja Viva la Diva oli jotakin hyvin eksoottista, sillä sitä sai vain Tukholman Åhlensilta. Nythän ruotsalainen suht edullinen Viva la Diva tuli tänä syksynä myyntiin myös Suomen Kickseihin.

Viva la Divan kynsilakat ovat hintaansa nähden mielestäni erinomaisia. Niiden hinta Kickseissä on 5,50 euroa. Viva la Divalla on laaja valikoima kivoja värejä, ja kynsilakkojen levittyvyys ja kestävyys on hyvä. Ainoa huono puoli mielestäni on, että kynsilakoilla ei ole nimiä. Tällä kirkkaan keltaisellakin on vain numero, 51. Kun ne nimethän olisivat puolet hauskuutta! 

Tätä keltaista Viva la Divaa ei vain valitettavasti voinut siis ajatellakaan, vaikka se muistuttaa varmasti kynsilakoistani eniten Chanelin Mimosaa.

Ja jos ihmettelette tuota sotkuista pulloa, niin silloin noin puolentoista vuoden vanha kummipoikani halusi myös testata kynsilakkaa. :)

Viva la Divan vieressä on IsaDoran viime kevään 2011 Fanciful-kokoelmaan kuulunut 653 Mellow Yellow. Ihana pastellinen vaalea peittävä helmiäinen. Ostin sen innoissani heti kokoelman ilmestyttyä kauppoihin varmaan jo maaliskuussa kun odotin niin paljon kevättä. Vieläkin minulle tulee aina keväinen mieli kun näen sen.  

Mutta sitten oikealla aavistuksen kellertävä nude China Glaze Opal, johon minun oli pakko turvautua, saadakseni edes vähän keltaisten kynsien ideaa kynsilleni.

Opal on ensimmäinen China Glazeni. Ostin sen kesällä 2009, kun näin Charming Nails -kynsigurun tämän lakkauksen. Samalla ostin myös toisen lakkaukseen kuuluvan kynsilakan, joka oli ensimmäinen OPIni, eli OPIn valkoisen shimmer/glitterlakan Happy Anniversary.


Tässä siis suoraan Charming Nailsilta kopioituna ns. keltaiset kynteni, China Glaze Opal ja kärjissä OPI Happy Anniversary.

Näillä kahdella kynsilakalla tulee kyllä todella kaunis lakkaus. China Glaze Opal jättää hienon, lähes geelikynsimäisen pinnan (siis hyvällä tavalla!), ja OPI Happy Anniversary tuo siihen sitten vähän säihkettä.

Kiitos vielä Charming Nailsille ihanasta ideasta!

Joogassakin aina hengitetään harmaata, vanhaa valoa ulos ja keltaista, energisoivaa ja uutta valoa sisään. Keltaista valoa toivon siis myös teidän viikonloppuunne!


31 viikon kynsilakkahaasteen edellisiin osiin pääset tästä.

5 kommenttia:

 1. Mulle keltainen lakkaus tuottaisi melkoista päänvaivaa, en omista yhtäkään selkeän keltaista lakkaa... Sait aikaiseksi siistin (business lookkiin sopivan ;)) lakkauksen joka selkeästi vivahtaa keltaiseen =)

  VastaaPoista
 2. Olisi kamalaa tosiaankin olla töissä, jos rajoitettaisiin meikkausta. Mutta onneksi voi meikata tosi luonnollisestikin, jos siis se ei ole hygieniasyistä kielletty. Kun ainakin itsellä on tärkeintä se meikkipohja, että iho on tasainen jne. Rakastan luomiväreillä kikkailua, mutta myös pelkkä rajaus+ripsari voi riittää, jos pohja on kunnossa.

  Ainoa rajoite meillä on hajuvesi, jota ei ymmärrettävästi saisi käyttää, koska ollaan oikeastaan osa terveydenhuoltoa. Mutta haiseehan ne Tigin hiuslakatkin ja laitan kyllä usein pienen suihkauksen hajuvettä. Muuten ei oo tosiaan rajattu meikkiä tai kynsienlaittoa. Heh, tiedän muuten yhden paikan, jossa tollasen lisäksi on määrätty kenkien ja sukkien väri.

  VastaaPoista
 3. Nova: Keltaiset kynnet ovat kyllä kieltämättä tosi haastavat. Niissä on se ongelma, että harva haluaa tarkoituksella keltaisia kynsiä, sillä nehän näyttävät helposti likasilta ja epäsiisteiltä. :( Siksi keltainen kynsilakan sävykin on tosi vaikea. Minusta kyllä nuo molemmat keltaiseni Viva la Diva ja IsaDoran Mellow Yellow ovat tosi onnistuneita. Kun kesää kohti mennään, niin varmasti esittelen niitä vielä täällä blogissakin! :)

  Kiitos kovasti! Vähän kyllä laistin tällä kertaa haasteesta ja menin siitä mistä rima oli matalin... Mietin myös keltaista liukuvärjäystä, joka olisi ehkä mennyt myös siihen business-tyyliin vaikka vähän valkoisella glitterillä kuorrutettuna, mutta liukuvärjäyshän seuraa tässä haasteessa vielä myöhemmin! :)


  Asetonihuuruja: Minullekin se olisi ihan painajaista, jos en saisi töihin meikata! Se on aina niin arjen ja työpäivän piristys, kun voi valita kivat vaatteet ja suunnitella niihin sopivan meikin.

  Mutta olet kyllä oikeassa, kyllä neutraaleillakin väreillä voi leikkiä ja saada tosi erilaisia ja kiinnostavia meikkejä, senhän meille osoittaa jo Urban Decayn tosi suosittu Naked -paletti. :)

  Minäkin olen tähän asti ollut eniten kiinnostunut silmämeikistä ja erilaisista luomiväreistä. Nyt yhtäkkiä minua on myös alkanut kiehtoa hyvä pohja ja täydellinen, hehkuva iho. Esimerkiksi huolellisesti tehty, hyvä meikkipohja, vähän ripsiväriä ja hehkuva kirkas huulipuna on tosi raikas yhdistelmä, ja muutkin luonnolliset lookit voivat olla todella kauniita.

  Ihana kun vähän uhmaat sääntöjä, ja laitat kuitenkin vähän parfyymia. Minua se ei ainakaan yhtään haittaa sun alalla, asiakaspalveluahan kai sekin osaltaan myös on ja niissäkin liikkeissä myydään nykyään usein kaikkea ihanaa kosmetiikkaa. Usein teidän alan naiset panostavat tosi ihanasti myös raikkaaseen ja hyvinvoivaan ulkonäköön, ja sehän onkin sitä parasta mainosta. :)

  VastaaPoista
 4. Minunkin työssä kuljetaan jakussa, sukkien ja kenkien väri on määrätty ja näyttäviä koruja ei saa käyttää. Mutta onneksi kynsien ja meikkien väriin ei (vielä!) ole kukaan puuttunut. :) Siinä voisi mennä oman joustamisen raja, kun itse työ ei kuitenkaan ole mitenkään supervirallista tai konservatiivista..

  VastaaPoista
 5. Myy: Siis tosi kiva, että saat kuitenkin edes vapaasti meikata töihin! Kun meikillä ja kynsilläkin voi saada niin paljon aikaan, nehän ovat aivan kuin asusteita tai koruja. Vaihtelemalla meikkiä, kampausta ja kynsilakkaa voi kuitenkin saada paljon vaihtelua, vaikka sukat ja kengät pitäisikin aina olla ne samat.

  Ymmärrän hyvin, että joissakin työpaikoissa halutaan rajoittaa meikkejä ja kynsilakkausta, jotta ulkoasu olisi siisti ja yhtenäinen, mutta minusta olisi ihanaa, että persoona saisi silti näkyä, vaikka muuten virallista olisikin. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)