torstai 8. joulukuuta 2011

31 viikon kynsilakkahaaste: viikko 4, vihreät kynnet

31 viikon kynsilakkahaaste jatkuu, tällä kertaa vuorossa viikko 4, vihreät kynnet.

Sain muuten mielestäni aika paljon respectiä tällä kosmetiikkablogin 31 viikon kynsilakkahaasteellani Kauneusbloggaajien tapaamisessa sunnuntaina kynsibloggareilta.

Shiny Shiny Nail Art -blogista kysyi minulta, että kuinka monta viikkoa vuodessa oikein onkaan, ja silloin itsekin laskin, että tämän toteuttaminenhan kestää minulta yli puoli vuotta (oikeastihan tätä pitäisi toki toteuttaa 31 päivän tahdilla). Vielä ei kuitenkaan onneksi kyllästytä yhtään, päinvastoin. Olen tosi innostunut tästä!   

Yritin myös innostaa blogitapaamiseen osallistuneita Passion for Nails ja Sinikilpikonna -blogien omistajattaria mukaan tähän mahtavaan haasteeseen!

Chanelin tämän syksyn suosittu vihreä-kultainen Péridot-kynsilakka mielessäni lähdin rohkeasti kohti tämänkertaista haastetta, vaikka yleensä kaikki vihreät kynsilakat ovat jääneet minulla käyttämättä.

Vihreä on minusta kovin vaativa väri. Kaunis ja inspiroiva pullossa, mutta kynsillä lopulta jotenkin vain liikaa.


Silti minulta löytyy yllättävän monta vihreää kynsilakkaa. En ole käyttänyt niitä kertaakaan ennen tätä. Ihastun aina ajatukseen vihreästä kynsilakasta, mutta silloin kun sitä pitäisi alkaa levittää kynsille, joku minulla vain alkaa tökkiä.

No, joka tapauksessa ylhäällä vasemmalla China Glazen kevään 2009 Romantique -kokoelmasta vaaleanvihreä, metallinen Cherish.

Cherishin väri on minusta kauniin, kevyen keväinen vihreä, mutta vielä ei ole vain koskaan tuntunut olevan juuri oikea aika sille.

Cherishin vieressä Zoyan kesän 2011 Sunshine -kokoelmasta vihreä Apple. Kaikki Sunshine-kokoelman lakat ovat iloisenvärisiä, kirkkaita shimmereitä, niin kuin Applekin. Hieno, heleän vihreä väri, jossa on kultaista sparklea. 

Äärimmäisenä oikealla sitten Essien joulun 2009 Sweet Time of the Year -karkkiteemaisesta kokoelmasta legendaarinen Mint Candy Apple.

Chanelin vaaleanvihreä Jade ilmestyi aluksi syksyllä 2009, ja sen jälkeen Essien Mint Candy Apple aloitti mielestäni mintunvihreiden pastellilakkojen villityksen myös edullisempien merkkien puolella. Hyvin myyneen Mint Candy Applen jälkeen tuli keväällä 2010 IsaDoran Vintage Mint IsaDoran Nostalgia -kokoelmassa ja China Glazen Re-Fresh Mint China Glazen Up & Away -kokoelmassa.

Essie Mint Candy Applen olen muuten ostanut nimenomaan jouluna 2009 New Yorkista, jolloin se oli aivan kuuma uutuus.

Alhaalla sitten kaksi IsaDoran lakkaa eli 706 In the Army ja syksyn 2011 Forest Groove -kokoelmasta 719 Forest

Noista mietin kovasti, että missäköhän mielenhäiriössä olen aikoinaan In the Armyn ostanut. Ei kyllä hirveästi minun värini. Forest taas on saatu IsaDoran maahantuojalta Berneriltä IsaDoran syyskokoelman esittelytilaisuudessa.       


Näistä kaikista vihreistä kynsilakoistani valitsin kynsilleni IsaDoran Forestin.

Ja nyt täytyy kyllä sanoa, että IsaDora on tässä nyt vähän kalastelemassa Chanelin vesillä, sillä kovasti samaa ajatusta on Forestissa ja Chanelin tämän syksyn Péridotissa. Kumpikin ovat tummanvihreitä kynsilakkoja kultaisella shimmerillä.

IsaDoran Forest on tosin vielä tummempi ja aavistuksen varmaan myös kylmempi kuin Péridot, mutta ei tässä nyt kyllä ihan hirveän kaukana toisistaan olla.

IsaDoran Forestissa on hienoa vähän antiikkista kultaa ja patinaa. Tykkäsin kyllä yllättävän paljon. Nopeasti silmä tottui vihreään kynsilakkaan ja se alkoi näyttää yllättävän kivalta.


Parhaimmillaan IsaDoran Forest oli mielestäni yhdistettynä englantilaistyyppisiin ratsastus- ja countryhenkisiin vaatteisiin.

Kuvassa tweedjakku H&M:stä, Mulberryn klassikkokaulaliina ja hieno rintakoru, jonka ostin tänä syksynä Vero Modasta. 

Olen jotenkin kovin ihastunut tuohon rintakoruun. Se näyttää aivan siltä, kuin olisi käyty ampumassa pari teertä, otettu pala minkinnahkaa ja yhdistetty ne kaikki jalokiviin. Hieno metsästysmuisto, kerta kaikkiaan!


Satuin vielä olemaan Forestini kanssa metsässä kävelemässä, ja peilailin sitä tummanvihreisiin kuusiin ja pehmeisiin sammaleihin. Se tuntui sopivan sinne hyvin, metsässä sen kaikki sävyt oikein tuntuivat tulevan esiin.

Ja pakkohan minun oli teille siitä kuvakin ottaa, vaikka ohikulkijat ihmettelivät varmaan mitä oikein touhusin.

So, here is Forest against the forest!


31 viikon kynsilakkahaasteen edellisiin osiin pääset tästä.

14 kommenttia:

 1. Tekisi mieleni osallistua tähän haasteeseen, mutta enpä tiedä...

  Kaunis tuo Forest. En kyllä tarvitse yhtään kynsilakkaa lisää, mutta jos tuon joskus alennuksessa nään niin voi olla, että sorrun.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo metsäkuva! Hyvä että otit :) ..Mä rakasta vihreitä lakkoja ja tykkään käyttääki niitä tosi paljon:) Toi Apple näyttää niin houkuttelevalta :p

  VastaaPoista
 3. Näyttää ihan eri lakoilta eri kuvissa. Tuo metsäkuva tuo tosiaan vihreyden esille. Wow :).

  Kiva, kun kuvaat kaikki erisävyiset lakkasi näihin väripäiviin :).

  VastaaPoista
 4. Mä taidan kanssa tehdä tän jossain vaiheessa! :) Kiitos vinkistä siis.

  VastaaPoista
 5. Nyt alkoi tosissaan tehdä mieli tuoda Forestia, vaikka en tarvitse yhtään uutta lakkaa ! Chanelin Peridotin ostin tax freestä ja se on kyllä ihana. Tuo Forest on samanhenkinen, mutta selvästi riittävän erilainen ;-) Näin selitän itselleni näppärästi, jotta voisin hankkia tuon Forestinkin. Mun suosikkini kesällä vihreissä lakoissa on China Glazen Cha Cha Cha, joka herätti positiivista huomiota. Töissä jopa yks kundeista totes, että onpas hieno lakka !

  VastaaPoista
 6. Voi Pupu minkä teit! Omassa blogissani kerroin juuri, kuinka rakastan Chanelin Peridotia. Mutta tuo Forest näyttää kyllä myös aivan ihanalta, näköjään vähän tummempi kuin Peridot. Nyt se on pakko sitten hankkia... :)

  VastaaPoista
 7. MQ: No tietenkin osallistut! :)

  Tätä haastetta on hauska tehdä, mutta superhauskaa tätä on lukea myös muiden blogeista. Jokaisella tulee tästä vähän erilainen, siksikin tämä on niin kiva! Mukaan vaan, ehdottomasti! :)

  IsaDoran Forest on kyllä aika hieno! Usein IsaDoran kokoelmia jää myös alennukseen asti, ainakin viime vuoden Rock Chic -syyskokoelman ja Glitzy-joulukokoelman kynsilakkoja sai joulun jälkeen Sokokselta alennuksella. Eli kannattaa pitää silmät auki. Lisäksi Kickseissa on nyt ollut IsaDoran kynsilakat alennuksessa 6 euroa, kun oikea hinta on 8,10 euroa. Eli ei enää kovin kallista! :)


  Shiny: Olin itsenäisyyspäivänä pitkästä aikaa tosiaan kävelemässä metsässä, ja siellä tajusin yhtäkkiä, että tuo IsaDoran Foresthan on aivan samanvärinen kuin se talvinen metsä. Keksin, että haluan siitä ehdottomasti kuvan, ja muistinkin sitten onneksi että mulla oli kännykkäkamera mukana. Koiranulkoiluttajat varmaan vähän ihmetteli, kun kuvailin kynsiäni siellä pimeässä metsässä, mutta ihan hieno kuva tuli. :)

  Apple vaikuttaa kyllä myös hienolta. Odotan jo ensi kesää innolla että pääsen käyttämään sitä, nyt kun vihreiden lakkojen kynnys on kohdallani rikottu. :)


  Sannu: Tuo Forest vaikuttaa tosiaan taas olevan sellaisia lakkoja, joka näyttää eri valoissa erilaiselta. Välillä se näyttää myös graffitinharmaalta. Noin vihreä kuin metsäkuvassa se ei yleensä ole, vaan heijasti varmaan sitä kaikkea metsän vihreyttä ympärillään. Ihan hieno kyllä!

  Minäkin olin tyytyväinen, että keksin esitellä kaikki samanväriset kynsilakkani aina tietyn värisen päivän kohdalla. Kun muuten ainakin noita harvinaisempia värejä tulee käytettyä niin vähän, että eivät varmaan muuten edes päätyisi tänne blogiin. Ja samalla tulee kerrattua itsekin, että mitä kaikkea sitä oikein omistaakaan ja myös innostuttua niistä uudelleen. :)


  Passion for Nails: No tosi kiva jos teet! Sun versio on kyllä varmasti niin hieno! The more the merrier, eli mukaan vaan. Odotan jo innolla! :)

  VastaaPoista
 8. Nina: Forest sopii varsinkin varmaan kylmäsävyiselle iholle, eli on kyllä selvästi tummempi ja kylmempi kuin Chanelin Péridot. Ihana kun sulla on se! Eli sanoisin, että et kyllä missään määrin tarvitse Forestia, ellei sulla satu tosiaan olemaan sellaiset värit että kylmä, tumma vihreä näyttää sulla hyvältä. Silloin se on kyllä aivan upea. :)

  Minun lämpimälle iholleni Forest ei kyllä kovin hyvin sovi, mutta tykkäsin siitä silti. Chanelin Péridotia yritän kyttäillä alesta, kun täyttä hintaa en raaski siitä maksaa. Mutta on se kyllä hieno! :)

  Mun oli pakko googlata tuo China Glazen Cha Cha Cha, kun en yhtään muistanut millainen se oli, ja onpas se kyllä mahtava. Ihana hehkuva vihreä, voi että! Jos nyt rohkaistun näiden vihreiden kynsilakkojen kanssa niin se on pakko saada, juuri tuollainen vihreä käy ainakin mulle loistavasti. Kiitos siis paljon hyvästä vinkistä! :)


  Purkkihullu: Voi että, ei ollut kyllä tarkoitus houkutella ostoksille. :) Mutta IsaDoran Forest on kyllä ihan hieno, varsinkin jos sulle sopii kylmät ja tummat värit. Mulle ei sovi niinkään, mutta tykkään siitä kyllä silti. Eli aika paljon tummempi ja kylmempi on kuin Chanelin Péridot, mutta idea vihreän ja kullan yhdistämisestä on sama. :)

  Aa ihanaa, mun on pakko mennä heti tutustumaan sun blogiin, kuulostaa kivalle! :)

  VastaaPoista
 9. Kicksin Evening at Chateau Marmontia on verrattu usein Peridotiin. Kuvissa se näyttää kyllä musta kultaisemmalta, mutta toki hyvin kauniilta. Mutta livenä en ole niitä vertaillut.Itselläni ei ole käsitystä Kicksin lakkojen laadusta, kehuja olen kyllä lukenut niistä.

  Taidan jäädä odottelemaan alelaareja, josko sen Forestin löytäis sieltä. Kun noita lakkoja on kertynyt kenkälaatikollisen verran ja se saa luvan riittää. Ainakin vähäksi aikaa :D Oletan sen olevan ehkä vähän liian kylmä mulle, mutta eipä se ole ennenkään estänyt ostamasta jotain mieleistä lakkaa.

  VastaaPoista
 10. Hmm, no sait ylipuhuttua ;) Mutta en varmaan pysty tekemään haastetta tuollaisenaan (esim. en kerkeä lakkaamaan kynsiä joka päivä), mutta ehkäpä jos vähän muokkaan tuota haastetta enemmän itselle sopivammaksi?

  VastaaPoista
 11. Nina: Olen myös nähnyt kuvia siitä Evening at Chateu Marmontista, ja näyttää kyllä hyvin samanlaiselta kuin Chanelin Péridot. Aika hieno nimikin sillä on! Mutta hintaerohan on huima, eli Chanel maksaa noin 26 euroa ja Kicksin kynsilakat 4,50 euroa, joten jos ei ole niin tarkkaa käyttääkö Chanelia vai jotakin muuta, niin kallistuisin kyllä ehdottomasti tuon Kicksin kynsilakan puoleen. Harmi vaan, että satun tykkäämään myös aidoista Chaneleista, sillä minusta ne ovat niin paljon enemmän kuin vain kynsilakkoja, eli puhdasta taidetta. :)

  Minäkin olen kuullut kehuja niiden Kicksin kynsilakkojen laadusta, mutta en ole vielä testannut. Sillä luoja tietää, että en tarvitse enää yhtään kynsilakkaa. Mutta tuon Péridotin ostan kyllä, jos se tulee alessa edullisesti vastaan. :)

  Minäkin pidän silmät auki jos huomaisin Forestin jossakin alessa sinulle. Mutta ihan tosi, jos sinulla on jo Péridot, voit olla kyllä onnellinen, sillä se on kyllä niin hieno! :)


  MQ: Voi miten kivaa, lämpimästi tervetuloa haasteeseen mukaan! :)

  Ihan hyvin haastetta voi mielestäni sopeuttaa omaan elämäänsä. Harvahan varmaan normaalistikaan lakkaa kynsiään kerran päivässä, eikä se varmaan olisi ihan terveellistäkään. Esim. minä teen tuota haastetta kerran viikossa tahdilla, ja ainakin itselleni se on ollut juuri sopiva. Eli oman maun mukaan vaan, tosi kiva joka tapauksessa että lähdit mukaan! :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos, jos viitsit tarkkaila alelaareja sillä silmällä :D Jos mä nään sitä Chanelia Stockalla joskus alessa, niin vinkkaan sulle asiasta oitis.

  Peridot on mun eka Chanelin lakka. Maksoi n. 16 € tax freen tiskiltä kentällä. Kävelin jo ohi, mutta höpisin ilmeisesti aamukahvilla ennen lentoa riittävästi siitä lakasta. Reissukamuni (joka ei siis tod. ole hurahtanut meikkeihin tai lakkoihin) totesi, että mene nyt hakemaan se lakka.

  Noin kuukauden kuluttua tapasin aikuisen kummilapseni ja alkoi naurattaa, kun näin hänen kynsissään samaa lakkaa. Totesin tyynesti, että hyvä maku ja hieno valinta. Olen saanut tartutettua ilmeisesti kynsilakkainnostustani häneenkin.

  Tuo Kicksin versio tulee vastaan usein blogeissa. Ajattelin ostaa sen Pohjanmaalla asuvalle kamulleni lahjaksi, kun heillä ei ole Kicksiä siellä. Samalla voin kokeilla sitä ja verrata Chaneliin.

  VastaaPoista
 13. Dodiih, nyt on tästä aloituspostaus tehty tammikuun ekalle perjantaille ja itsehän suoritan tän myös viikkotehtävänä! ;D

  VastaaPoista
 14. Nina: Kiitos kovasti! Nythän tämä on ihan mahtavaa, kun meillä on tällainen kahden naisen etsintäpartio Chanelista ja IsaDorasta. Kun kahdet silmät huomaavat usein enmmän kuin yhdet.

  Erityisesti tuon Chanelin Péridotin suhteen on varmasti oltava nopea. Jos se tulee jossakin aleen joulun jälkeen, se on parasta varmaan käydä nappaamassa sieltä talteen hyvin nopeasti. Voi kyllä olla että ei tule, mutta välillä Chanelin kausisävyjä kyllä näkyy sesongin jälkeisissä aleissa, joten ei se mahdotonta ole. :)

  Varmasti aika hyvä vinkki sun matkakumppanilta rohkaista sua Chaneli ostoon. Péridot on nimittäin ymmärtääkseni myöskin limited edition, joten tämän syksyn jälkeen sitä ei varmaan tule saamaan enää mistään. Hitsi, mun pitää kyllä lopettaa siitä puhuminen ja sen hehkuttaminen, koska kohta sorrun ja marssin Stockalle ostamaan sen tuolla huikealla täydellä hinnalla. 16 euroa lentokentältä on mielestäni jo ihan kohtuullista, samanhan maksavat suurinpiirtein myös esim. OPIt ja Essiet Suomessa. :)

  Ihana, että sulla ja sun kummitytöllä oli samat kynsilakat ja sama maku. Kohtahan te voitte alkaa ostaa vaikka yhteispulloja, ja ainakin tietää sitten lahjaa antaessa, että mistä toinen tykkää. :)

  Tosi kiva jos pääset kokeilemaan myös Chateau Marmontia. Oikein kiva lahja mielestäni! Varmasti sun ystävä ilahtuu, kun tuo on niin harvinainen sävy, että sellaista on vaikea löytää muuten mistään.

  Karkkipäivä-blogissa oli juuri kuvatkin Evening at Chateau Marmontista, ja se näytti oikein kivalta. Arvioiden mukaan se on tosiaan ilmeisesti vähän vaaleampi ja kultaisempi kuin Péridot, mutta oikein hieno sekin. Ja tosi hyvä kyllä, että on olemassa myös budjettivaihtoehto Chanelille!


  Passion for Nails: Ihan mahtavaa että lähdit mukaan, jee! Niin kivaa!

  Eli jos ymmärsin oikein, niin olet ajastanut nyt ekan postauksen sinne vuoden alkuun, miten kivaa! Tämä haaste sopiikin minusta erinomaisesti nimenomaan siihen tylsään talveen, kun joulu on ohi ja arki alkaa. Väriä ja iloa kevääseen, tosi kivaa! :)

  Nämä meidän haasteet päättyykin sitten reilusti ensi vuoden puolella, jos tehdään molemmat kerran viikossa tahdilla. Mulla varmaan joskus kesällä ja sulla sitten syksyllä. Hauskaa lukemista tiedossa siis melkein koko vuodeksi! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)