perjantai 16. joulukuuta 2011

31 viikon kynsilakkahaaste: viikko 5, siniset kynnet

Viides viikko 31 viikon (tai päivän, mutta minä teen tätä viikoittain) kynsilakkahaastetta: siniset kynnet.Sinisistä kynsistä olisi vaikea löytää työni tiukkaan dress codeen sopivaa versiota, ellei muotimaailman suurin auktoriteetti of everything that is stylish and proper Chanel olisi antanut meille tummansinistä Blue Satin -kynsilakkaa muutama vuosi sitten.

Tummansininen, melkein musta Blue Satin ilmestyi Chanelin kevään 2008 Aurora Blues -kokoelmassa.


Minulla ei ole Blue Satinia, mutta tässä näitä minun sinisiä kynsilakkojani.

Vasemmanpuoleisin on OPI Yoga-ta Get This Blue OPIn India -kokoelmasta keväältä 2008.

Chanelin Blue Satiniin ihastuneena etsiskelin muutama vuosi sitten tummansinistä kynsilakkaa. Vertailin ikuisuuden netissä kuvia tämän Yoga-ta Get This Bluen ja OPIn syksyn 2007 Russian Collectionissa ilmestyneen Russian Navyn välillä. Hyvin tummansininen, melkein musta Russian Navy muistuttaa mielestäni enemmän Blue Satinia, kun taas Yoga-ta Get This Blue on selvästi sinisempi. Sen vuoksi valitsin Yoga-ta Get This Bluen, kun ajattelin että se sopisi vaalealle iholleni paremmin.

Olen kuitenkin katunut valintaani siitä asti. En tykkää Yoga-ta Get This Bluen Intia-vaikutteisesta, vähän kylmästä ja kovasta sinisen sävystä. Sävystä tulee mieleeni koboltinsininen. Sitä paitsi Russian Navylla olisi ollut niin upea, inspiroiva nimikin!

Olen kuitenkin sitten tyytynyt kohtalooni, sillä mitään järkeä ei olisi ostaa myös Russian Navya, niin samanlaisia nämä kaksi kynsilakkaa kuitenkin ovat, ja käytän tummansinistä kynsilakkaa niin harvoin. Noin vuosi sitten eteeni tuli myös alennuksella se Chanelin alkuperäinen Blue Satinkin, mutta passasin senkin silloin, sillä ajattelin että minulle riittää kyllä tässä elämässä yksi tummansininen kynsilakka.

Yoga-ta Get This Bluen vieressä on China Glazen sininen glitter Dorothy Who? China Glazen joulun 2009 Wizard of Ooh Ahz Returns -kokoelmasta. Wizard of Ooh Ahz Returns oli uudelleenjulkaisu China Glazen alkuperäisestä Wizard of Ooh Ahz -kokoelmasta vuodelta 2001. Tässä Wizard of Oz -elokuvan kunniaksi julkaistussa kokoelmassa ilmestyi aikoinaan mm. China Glazen legendaarinen punainen glitterlakka Ruby Pumps. Dorothy Who? on siis samasta kokoelmasta.

En ole käyttänyt Dorothy Whota kertaakaan, sillä kammoan glitterlakkojen poistamista. Mutta se on varmasti aika upea kynsillä! Tosin tämänkin kynsilakan suhteen minulle tuli second thoughts, sillä vähän China Glazen Wizard of Ooh Ahz Returns -kokoelman jälkeen ilmestyi keväällä 2010 OPIn Alice in Wonderland -kokoelma Tim Burtonin samannnimisen loistavan elokuvan kunniaksi, ja siinä samantyyppinen sininen glitterlakka Absolutely Alice. Absloutely Alice on vähän vaaleampi ja kultaisempi sininen kuin keskisininen Dorothy Who. Epäilen, että sekin olisi voinut sopia minulle paremmin kuin Dorothy Who, mutta what can you do. Kahta sinistä glitterlakkaa en tarvitse.

Paitsi että Dorothy Whon vieressä on turkoosimpi ja vaaleansinisempi China Glaze Blue Hawaiian. Tämä on taas siltä aikakaudelta, kun ihastuin glitter-ranskiksiin, ja halusin vaaleansinisen glitterkynsilakan, jota voisi käyttää niihin. Tiedättehän, pohja jollakin vaalealla lakalla ja tipit tuolla glitterillä liukuvärjäyksenomaisesti. No, montako kertaa olen tehnyt tällaisia glitter-ranskiksia? Arvasitte oikein, en kertaakaan. Pitäisi varmaan vähän ryhdistäytyä niiden suhteen!

Sitten vaaleansininen kynsilakka, eli Viva la Diva numero 38. Nykyään Kicksissä myytävillä ruotsalaisen Viva la Divan kynsilakoillahan ei ole nimiä, mikä on tosi tylsää.     

Tämän jäisen vaaleansinisen Viva la Divan kynsilakan olen saanut ystävältäni, joka asui silloin Tukholmassa, pääsiäislahjaksi vuonna 2010. Se sopisi hyvin erityisesti tähän talviaikaan, ihanaa huurteista vaaleansinistä.

Viva la Divan vieressä on joulukuun blogitapaamisesta L'Orealilta saamani Essie Aruba Blue. Se näyttää aivan upealta, hehkuvalta siniseltä. Väri on melkein royal blue.
Tästä huikeasta sinisten kynsilakkojen valikoimastani valitsin tämän viikon haastekynsiini eniten work appropriate kynsilakan OPI Yoga-ta Get This Blue.

Ei se nyt ihan huono ole, mutta ei kuitenkaan ihan samakaan kuin tummempi Chanel Blue Satin tai OPI Russian Navy.

Mieheni kyllä tykkäsi Yoga-ta Get This Bluesta ja sanoi sitä yönsiniseksi. Yönsinisestä minulla tulee aina mieleen Twin Peaksin agentti Dale Cooperin lause: "I want my coffee black as midnight on a moonless night".

Yoga-ta Get This Blue ei nyt ihan musta yönsininen kuitenkaan ole.
Yoga-ta Get This Blue on selkeän sinisen sävynsä vuoksi vähän vaativa yhdisteltävä. Siinä on kyllä nykyään kovin suosittua riikinkukon väriä. Senpä vuoksi yhdistin sen Vero Modasta ostamaani riikinkukkopaitaan.

Olen kovin ihastunut tällä hetkellä kaikkiin lintuihin, joten siksi minun oli saatava myös tuo riikinkukkopaita. Myös IsaDoran tämän joulun Red Rush -kokoelmassa on sini-vihreä Peacock -luomiväripaletti.


Nyt kuulkaa käy niin, että tämä kynsilakkahaaste menee hetkeksi joulutauolle. Minulla on niin paljon kivoja jouluisia kynsilakkoja (mm. China Glazen punainen glitterkynsilakka Ruby Pumps), että haluan päästä käyttämään tässä välissä niitä, kun nyt on kerran niiden sesonki.

Eli palaamme tämän 31 viikon kynsilakkahaasteen pariin taas joulun jälkeen, ja silloin on vuorossa viikko 6, violetit kynnet.  31 viikon kynsilakkahaasteen muihin osiin pääset tästä.

4 kommenttia:

 1. Sininen kynsilakka on minusta vähän vaikea. Toisaalta tykkään ajatuksesta paljon sillä en saa itselleni toimivaa sinistä silmämeikkiä.

  Siniset tai sinisukuiset kynsilakkani ovat Opin Ink, josta tein hiljattain kirjoituksen sekä Opin Matte-versio Russian Navy-lakasta ja Depend-lakka josta on meikkilaatikossa kulunut pois sävynumero (tosi tylsä käytäntö tosiaan nimetä vain numerolla).

  Russian Navya olen käyttänyt kynsillä pari kertaa ennen kuin totesin ettei se sovi lainkaan ihonsävyyni. Ink taas on harvakseltaan käytössä vaikka sekään ei sävyn puolesta ole paras mahdollinen valinta ihon väriin.

  Sininen on chic, mutta meille maitonaamoille vaikea väri..

  VastaaPoista
 2. Kävin tuossa vähän aikaa sitten läpi kynsilakkani ja mulla on kaikista eniten tumman sinisiä. Sininen on mulle väri, joka tuntuu turvalliselta. Se on se väri mitä laittaa kun ei oikein osaa päättää mitä laittaa..


  Ostin muuten Ruby Pumpsin tänään. Olenkin sitä jo vuoden tai ylikin ihastellut. Laitoin just kynsiin. On se ihana!

  VastaaPoista
 3. Tuo on just sellainen perussininen lakka, ainaki mun mielestä =) Yhteen aikaan tykkäsin sinisistä lakoista, nyt oon kyllästynyt niihin. No, yks poikkeus on tosiaan se OPI:n Russian Navy suede-laatuna, siinä lakassa on kuitenkin vähän jotain jujua =D

  VastaaPoista
 4. Eiko: Minusta sininen silmämeikki on paljon helpompi kantaa kuin sininen kynsilakka. Esim. tummansininen silmämeikki voi olla oikein tyylikäs. Mutta täytyy kyllä sanoa, että yllättävän paljon tykkäsin nyt myös tuosta tummansinisestä kynsilakasta sitä käyttäessäni. Siitäkin tämä kynsilakkahaaste on hyvä, että tulee kokeiltua vähän harvinaisempiakin kynsilakan värejä, ja ainakin ennen vierastamani sininen ja vihreä ovat yllättäneet minut positiivisesti tässä. Suosittelen siis kokeilemaan rohkeasti! :)

  OPI Ink on kyllä hieno, kun siinä on ymmärtääkseni vähän sitä violettia vivahdetta. Ja se Russian Navy Mattekin on varmasti tosi upea, sehän on muistaakseni sellainen melkein musta. Oikein yhdistettynä varmasti todella tyylikäs, vaikka kieltämättä vaatii vähän enemmän miettimistä kuin moni muu väri! :)

  Joo, meille vaaleaihoisille sininen väri voi olla kyllä helposti liian tumma ja jyrkkä, mutta uskon että kyllä sekin sopii kun vain oikea sävy ja yhdistelmä löytyy. Ja siinä olet kyllä niin oikeassa, että parhaimmillaan sininen on kyllä todella tyylikäs ja kiinnostava! :)


  Serafia: Siis uskomatonta, että monille niin vaikea ja haastava tummansininen kynsilakka voi olla sinulle varma ja turvallinen väri. Mutta nyt käytettyäni tuota tummansinistä kynsilakkaa viikon, alan kyllä ymmärtää miksi. Sehän on parhaimmillaan todella klassinen valinta, joka sopii monen kanssa. Eli vähän kyllä ihastuin tummansiniseen kynsilakkaan tämän haasteviikon aikana, ja luulen että tulen jatkossa käyttämään sitä huomattavasti useamminkin. :)

  Tosi kiva että myös sinulta löytyy nyt Ruby Pumps! Odotan itsekin innolla, että pääsen seuraavaksi käyttämään sitä. Luulen, että laitan sitä jouluaatoksi, niin upea punainen kaunotar se on! :)


  Nova: OPI Yoga-ta Get This Blue on kyllä aika perussininen. Mutta olisikin täysin, kun se mistä en siinä tykkää, on se vähän itämainen, varmaan juuri Intian mieleen tuova eksoottisen kylmän sinisen sävähdys. Kyllä mun on varmaan seuraavaksi ostettava se Russian Navy, ei tästä varmaan päästä mihinkään.

  Ja se Russian Navy Suede on kyllä myös tosi hieno! Siinä nimenomaan on ideaa. Tykkään muutenkin niistä OPIn Suede lakoista tosi paljon. Itselläni on vain OPI You Don't Know Jacques Suede, ja se on kyllä aivan upea! Pitäisi ehkä hankkia niitä lisääkin, niin hienoja ne kyllä ovat... :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)