torstai 16. toukokuuta 2013

Kevätmeikkiviikko; vaaleanpunaista

Suosikkivärini keväisin meikissä on vaaleanpunainen. 

Vaaleanpunainen sopii hyvin omille vihreille silmilleni, mutta kivalta se näyttää mielestäni myös sinisten ja ruskeiden silmien kanssa. 


Siihen nähden että vaaleanpunainen on niin ihana, sitä näkyy kevään meikkikokoelmissa yllättävän vähän. 

Omissa kevätmeikeissäni vaaleanpunaista on vain tuossa IsaDoran tämän kevään 2013 Bella Vita -kokoelman Gelato-luomiväripaletissa, joka näkyy kuvassa oikeassa laidassa keskellä (saatu testattavaksi blogia varten).

Yritinkin tehdä kevätmeikkiä ensin Gelaton vaaleanpunaisella. Se oli kuitenkin mattasävy, ja jotenkin himmeä ja liikaa ihonvärini sävyinen. Mitään hehkuvaa, keväistä vaaleanpunaista jälkeä en sillä saanut. 


Niinpä minun oli pakko vaihtaa luottovaaleanpunaiseeni, Nina Orellin Sunset-luomiväriin.

Nina Orell on meikkaaja-maskeeraja, jolla on meikkistudio Mannerheimintiellä Helsingissä. Hänellä on myynnissä myös oma sivellin- ja meikkisarjansa, jonka tuotteet ovat minusta yllättävän hyviä.

Tämän Sunsetin olen kyllä ostanut jo vuonna 2006, joten en valitettavasti tiedä kuuluuko se enää valikoimaan. Se on kuitenkin edelleen paras vaaleanpunaiseni, sopivassa suhteessa hohtava ja lämmin, jopa aavistuksen persikkainen sävy. 


Silmämeikki:

Taas nopea, arkiaamuihin soveltuva yhden luomivärin meikki. 

Vaaleanpunainen luomiväri kannattaa rajata aina voimakkaasti mustalla, ja käyttää lisäksi runsaasti mustaa maskaraa, etteivät silmät ole itkuisen näköiset.

Myös Diorin tämän kevään Cherie Bow -kokoelmassa (kokoelmaesittelyni täällä) nähtiin erilaisia vaaleanpunaisia. 

Kokoelman mainoskuvakin oli ns. total look vaaleanpunaisella. 


Huulimeikki:

Toisin kuin Dior, minä en käyttänyt huulimeikissä malvaista vaaleanpunaisen sävyä, vaan yhdistin vaaleanpunaisen luomivärin kirkkaan punaiseen huulipunaan. 

Max Factorin Colour Elixir -huulipunakynä Passionate Red on upea, hehkuva, jopa vähän metallinen punainen. 

Colour Elixir -huulipunakynät ovat sikäli käteviä, että niitä voi käyttää samalla rajaukseen. Passionate Red oli kuitenkin sen verran voimakas ja tumma punainen, että kynän tarkkuus ei tahtonut aivan rajaukseen riittää. Huulipuna vähän vuoti (englanniksi "bleed") rajauksien ulkopuolelle, joten jos haluaa tarkempaa jälkeä pitäisi käyttää erillistä huultenrajauskynää.

Yhdistelmänä kuitenkin vaaleanpunainen silmämeikki ja kirkas punainen huulipuna oli punaisen tukkani kanssa aika herkullinen!

Max Factorin huulipunakynät olen saanut testattavaksi blogia varten.


Tuoksu: 

Olen testaillut tällä viikolla myös Acorellen luonnonkosmetiikan tuoksuja, joilla on erilaisia vaikutuksia. 

Tänään minulla oli tärkeä meno töiden puolesta, mutta toisaalta olin koko päivän jotenkin surullinen ja alakuloinen. En tiedä johtuisiko se siitä, että olen aika väsynyt, enkä ole ehtinyt oikein nauttia kevään tulosta kun olen ollut niin kiireinen. Valitsin siis tuoksuksi Acorellen lohduttavan Vanille Ambréen. 


Sain itseasiassa Acorellelta myös pullon Vanille Ambréeta blogia varten, jotta näette millaiselta kokonainen parfyymipullo näitä luonnonkosmetiikan Eau de Parfumeja näyttää. 

Vanille Ambrée sisältää 0,5 % väsymystä vähentävää perua (what's that?), 0,5 % kehoa aktivoivaa patsulia sekä 0,3 % lihaskipuja vähentävää karvasmantelia.

Alkutuoksun pitäisi olla mimosa, sydäntuoksun patsuli, manteli ja vanilja ja pohjatuoksun se mystinen peru. 

Minä haistan tuoksussa suloista mausteista vaniljaa all the way. Se on kyllä lohdullista, vähän kuin pullaa ja maitoa kurjana päivänä.  

Acorellen Eau de Parfumit maksavat n. 35 euroa (50 ml). Niitä saa ainakin Ruohonjuuresta sekä Hyvinvoinnin tavaratalosta, jota nyt mainostan teille, sillä blogini lukijoina saatte sieltä alennusta - 10 % toukokuun loppuun saakka (koodi PUMPULIPUPU). 

Lisäys 18.5.2013: Juuri huomasin, että Acorellen tuoksut olivat esittelyssä uutuutena ainakin Helsingin Sokoksella. Hinnat olivat 38,50 euroa Eau de Parfum ja 22,90 euroa Eau Fraiche, eli vähän kalliimpaa kuin esim. Hyvinvoinnin tavaratalossa, josta toki tulee päälle postikulut 5 euroa.


Muuten olen testaillut Acorellen tuoksuja tästä testerisetistä, joka on mielestäni aivan loistava keksintö!

Siinä on yhteensä 9 tuoksua jaoteltuina dynaamisiin, tasapainottaviin ja rauhoittaviin. Jokaiselle tuoksulle on myös lisäksi eritelty oma vaikutuksensa. 

Tuoksujen sisältämien eteeristen öljyjen pitäisi vaikuttaa psyko-emotionaalisella tasolla. Niiden pitäisi lisätä hyvinvoinnin kannalta tarpeellista tasapainoa ja harmoniaa.

Maanantaina testaamani Orchidée Blanche kuului rauhoittaviin tuoksuihin ja sen vaikutus on anti-stress. Tiistainen Jardin des Thés on puolestaan dynaaminen, energisoiva tuoksu. Ja Vanille Ambrée siis tasapainottava ja lohduttava. 

Muutama ihana lukija onkin jo kommentoinut, että myös näitä 9 tuoksun pakkauksia saisi ostaa joistakin kaupoista. Löysinkin ainakin muutaman nettikaupan, jotka niitä myyvät n. 10 euron hintaan: Biodelly ja Ecodeal.

Suosittelen siis ehdottomasti ensisijaisesti tätä näytepakkausta, jos Acorellen tuoksut kiinnostavat. Siitä on ihanaa valita jokaiselle päivälle sopivin tuoksu!

Lisäys 18.5.2013: Myös ainakin Helsingin Ruohonjuuressa oli Acorellen tuoksujen näytepakkauksia myynnissä, hinta 12,15 euroa. 


Acorellen idea tuoksujen vaikutuksista muistuttaa lemppariteemerkkiäni Pukkaa.

Myös Pukka-teetä on erilaisilla vaikutuksilla, kuten Relax, Cleanse ja Detox. 

Tänään join tietenkin Vanille Ambrée -tuoksun hengessä tätä lemppariani, kamomillaa ja vaniljaa. Sen pitäisi rauhoittaa. 

Pukkaa myydään myös Ruohonjuuressa ja Hyvinvoinnin tavaratalossa. 

Huomenna sitten kevätmeikkejä toivottavasti taas vähän iloisemmissa tunnelmissa!

4 kommenttia:

 1. Mulla oli ihan samanlainen päivä, ei oikein mikään jaksanut kiinnostaa ja oli kovin masentunut olo :( Yksinäinenkin. Kaikki vanhat pöhköt jutut nousi mieleen ja sitten jäin niitä märehtimään. Ja ehtihän sitä tulevaisuuttakin murehtia siinä samassa vaikka kuinka... Eli lohdutustuoksu olisi ollut kiva täälläkin.

  Mutta iloisempaa kommenttia: olipa ihana meikki ja mitkä huulet! Todella ihana punaisen sävy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ikävää, että meillä molemmilla oli kurja päivä! Kontrasti on vielä sitä suurempi, kun ulkona on niin kaunista ja keväistä. Toivottavasti sulla on kuitenkin jo parempi mieli! Itselläni on ainakin, kun eilen oli niin mukava päivä. Olin katsomassa muotinäytöstä Espan puistossa ja sen jälkeen The Great Gatsby -leffan ensi-illassa, josta suorastaan lumouduin. Ja nyt olen sitten vain kulkenut koko päivän 1920-luvun New Yorkin ja suuren rakkauden tunnelmissa. Suosittelen elokuvaa lämpimästi, jos vain ehdit käydä katsomassa sen. Oli minusta aivan ihana ja uskoisin että tykkäät myös. Lohdutushali sinulle muru!

   Kiitos! Vaaleanpunainen on meikissä aina vain niin ihana, ehdoton lempparini. Ja tuo Max Factorin punainen yllätti minut todella, en ole aiemmin nähnyt vastaavaa mehukasta, lähes metallista punaista. Luonnossa on tietenkin vielä upeampi! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Se on kyllä hieno! Ehdottomasti erikoisin ja ainutlaatuisin sävy näistä Max Factorin Colour Elixireista. Ja pigmenttiä riittää, todella intensiiviset ja kestävät punahuulet saa! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)