maanantai 13. toukokuuta 2013

L'Oreal ja Lumene CC:t

Huippusuosittujen BB-voiteiden jälkeen ovat nyt tulleet seuraavan sukupolven CC-voiteet eli ihon sävyä korjaavat Color Correcting Creamit. 

Niitä on päivittäiskosmetiikassa saatavissa tällä hetkellä kahdelta merkiltä: L'Orealilta ja Lumenelta. 

Jos BB:t ovat melkein kuin sävyttäviä päivävoiteita, sanoisin että CC:t puolestaan lähestyvät jo kevyitä meikkivoiteita. Lähtökohtaisesti hoitavuutta saattaa olla vähemmän, mutta idea on sama: yhdessä voiteessa on monia ominaisuuksia, ja sillä pitäisi voida tehdä koko luonnollinen meikkipohja. Tuotteiden pitäisi siis nopeuttaa arkea huomattavasti!

BB:iden ja CC:iden alle ei tarvittaisi välttämättä erikseen kosteusvoidetta, mutta kuivaihoisena minä laitan sen aina. Sen sijaan aurinkosuoja ja pohjustaja valmiiksi samassa voiteessa nopeuttaa meikkaamista. Yleensä laitan päälle myös irtopuuterin, vaikka teoriassa näillä pitäisi pärjätä ilmankin. 


L'Orealilla CC-voiteita on kaksi: Anti-Dullness ja Anti-Redness.

Heti alkuun pitää sanoa, että tykkään näistä L'Orealin CC:iden pakkauksista kovasti: ihanan raikkaat ja keväiset vaalean liila ja vaaleanvihreä. Jo pelkän ulkonäön puolesta tuotteita on ilo käyttää!


L'Oreal lähestyy tätä Color Correcting -aihetta värikartan kautta.

Anti-Redness voide on punaisen vastaväriä eli vihreää. Se on tarkoitettu henkilöille, joiden iho punoittaa helposti.

Anti-Dullness on puolestaan keltaisen vastaväriä liilaa. Se on tarkoitettu henkilöille, joilla on samea, kellertävä ihonsävy.

Lisäksi voiteista on olemassa kolmas sävy, oranssi Anti-Fatigue, mutta se ei ole myynnissä Suomessa.

Mitä luvataan:

Terveyttä hehkuva nudeiho, joka tuntuu kevyen raikkaalta ja luonnolliselta. Anti-Rednessilla lisäksi ihon sävyn pitäisi näyttää upean tasaiselta. 

INCI:n 8 ensimmäistä ainetta ovat (olen oppinut Kemikaalicocktailin Noora Shingleriltä, että INCI-listan 4-8 ensimmäistä ainetta ovat yleensä merkityksellisimmät): 

aqua, isododecane, cyclopentasiloxane, glycerin, cyclohexasiloxane, PEG-10 dimethicone, methyl methacrylate crosspolymer, butylene glycol...

INCI on molemmissa L'Orealin CC-voiteissa täsmälleen sama, joten ero on ilmeisesti väriaineissa. Ne on lueteltu INCI:n lopussa "May contain" -osiossa. Nekin ovat ihan samat, mutta ero on siis varmaan siinä, mitä sävyjä on käytetty ja missä suhteessa. 

L'Orealin CC:issä on aurinkosuojakerroin SPF 12.


Kumpaakin CC-voidetta on vain yhdessä sävyssä. Niissä on kapseloituja väripigmenttejä liilassa tai vaaleanvihreässä emulsiossa, jotka levitettäessä sulavat iholle.

Arvelin etukäteen, että liila Anti-Dullness sopisi iholleni paremmin, sillä minulla on keltapohjainen, joskus väsyneenä myös vähän samea ja eloton iho. 

Anti-Dullness ei ole kovin peittävää eli lopputulos on aika luonnollinen. Se tekee iholle hienoa, sisäistä hehkua. Iho ei ole kuitenkaan rasvaisen näköinen. 

Sävy on vaaleampi kuin vihreässä Anti-Rednessissa, mutta aivan vaaleimmalle ihonsävylle se ei varmasti sovi.

Anti-Rednessin pitäisi peittää ihon sävyn punaisuutta. Itse en kyllä hirveästi tällaista vaikutelmaa huomannut. Tosin voide oli minulla extreme-käytössä eli juoksulenkillä ja muutenkin urheillessa, jolloin ihon punoitus on taattu. Voide oli aika läpikuultavaa, joten sitä olisi pitänyt kerrostaa aika paljon peittävämmän lopputuloksen saamiseksi. Se oli omalle vaalealle iholleni kuitenkin liian keltaista ja tummaa, joten minun ei tehnyt mieli enää kerrostaa sitä lisää, vaan pikemminkin häivyttää.  


Suosikkini BB-voiteista on ollut tähän mennessä L'Orealin Nude Magique BB. 

Sen vaalein Fair Skin Tone -sävy on mielestäni vähän vaaleampi kuin samaan Nude Magique -sarjaan kuuluvan Anti-Dullness CC:n, ja selkeästi vaaleampi kuin Anti-Redness CC:n. Peittävyydeltään ja koostumukseltaan L'Orealin BB on muuten hyvin samanlaista kuin L'Orealin CC:t.

L'Orealin BB jättää ihoni ihanan hehkuvaksi ja valoa loistavaksi. Aavistus samaa on Anti-Dullness CC:ssä, mutta ei kuitenkaan ihan samassa mittakaavassa.  

Mielenkiintoisinta oli, kun vertasin L'Orealin Nude Magique BB:n ja CC:iden incia. Nekin olivat mielestäni samat lukuunottamatta yhtä ainetta CC:iden INCI:n aivan lopussa (aluminum hydroxide)! Ainoastaan lopun "May contain" -väriaineosio oli BB-voiteessa lyhyempi.

L'Orealin Nude Magique CC:iden (ja BB:n) hinta on 16,90 euroa (30 ml). Itse sain tuotteet L'Orealilta testattavaksi blogia varten. 


Oma rakas Lumenemme on myös ajan hermolla, ja lanseerasi oman CC:nsä jopa ennen L'Orealia.

Suomalaisena merkkinähän Lumenen vahvuus on siinä, että se voi tehdä voiteita nimenomaan Suomen markkinoille, kun taas L'Oreal joutuu ottamaan huomioon paljon laajemman yleisön ja suuremmat markkinat.

Lumenen CC:tä onkin saatavissa kolmessa eri sävyssä, jotka kaikki ovat aika vaaleita: Light, Medium ja Deep.

Olisin itse luullut olevani sävyä Light, mutta Sokoksen myyjä kokeili voiteen oikeaoppisesti minulla leuan ja kaulan rajamaille, ja oikea sävy olikin Medium. Kovin tumma ei siis sekään ole. 

Mitä luvataan:

CC-voide on kevyt ja silti täydellisen peittävä meikkivoide. Se levittyy tasaisesti ihoa myötäillen peittäen ja tasoittaen ihon epätasaista väriä ja punoitusta.  Lopputuloksena on puoli-matta, virheetön ja sileän näköinen iho. Iho tuntuu raikkaalta ja kevyeltä, eikä meikkiä tarvitse miettiä päivän mittaan, vaan sen pysyvyyteen voi luottaa. 

INCI:n 8 ensimmäistä ainetta: 

aqua, cyclopenta-siloxane, cyclohexasiloxane, isododecane, dimethicone, ethylhexyl methoxycinnamate, polyglyceryl-4 isostearate, magnesium sulfate... 

Ainesosia riittää (yhteensä yli 30), ja silikoneilla aloitellaan. 

Aurinkosuojakerroin Lumenen CC:ssä on ilahduttavan korkea SPF 20.

Lumenen CC levittyy iholle hyvin. Sen pitäisi toimia myös primerina, mutta vähän se jää huokosiin, joten silikoninen primer alla ei sille pahaa tee. Voide on puolipeittävää. Iho ei varsinaisesti jää sen näköiseksi kuin ei olisi ollenkaan meikannut, vaan pinta on ennemminkin täydellisen virheetöntä, jopa nukkemaista. Lumene onkin luokitellut CC-voiteensa meikkivoiteeksi, kun taas Lumenen BB on kategoriassa ihonhoito, kosteusvoiteet. 

Lumenen CC:ssä on aavistus hohtoa, mutta ei lainkaan samassa mitassa kuin L'Orealin BB:ssä tai L'Orealin Anti-Dullness CC:ssä. 

Uskoisin, että Lumenen CC sopii aika monelle. Kaikki jotka ovat kokeilleet voidetta ovatkin sitä kehuneet!


Medium-sävy Lumenen CC:stä on aika lähellä L'Orealin BB:n vaaleinta sävyä. Lumenen CC:n vaaleimman Light-version luulisi siis sopivan niillekin, joille L'Orealin BB:n vaalein Fair Skin Tone -sävy on liian tumma.  

Lumenen CC:n hinta on 16,50 euroa (30 ml), eli lähes täsmälleen sama kuin L'Orealin voiteiden. 


Tässä vielä swatchit voiteista kädelläni. 

Vasemmalla on L'Oreal Anti-Dullness CC, keskellä L'Oreal Anti-Redness CC ja oikeassa laidassa käteeni melkein hukkuu täydellistä pintaa tekevä Lumene CC. 

Aivan alareunassa poikittain on L'Orealin Nude Magique BB, mutta sitäkään ette varmaan juurikaan näe, sillä sekin sulautuu ihooni niin hyvin. Swatchista ehkä huomaa, että se on vähän oranssimpaa kuin Lumenen CC Medium oikeassa laidassa. 

Värin puolesta näistä on minulle siis paras Lumene CC Medium. Töihin valitsisinkin sen, sillä en kestä vääränsävyistä meikkipohjaa. L'Orealin BB on taas ihanin erityisesti vapaa-ajalla valoa hehkuvan koostumuksensa johdosta. Hyvänä kolmosena sen perässä tulee L'Oreal Anti-Dullness CC. Sen sijaan L'Orealin Anti-Redness CC:stä en pitänyt juurikaan, lähinnä koska sävy oli minulle liian tumma ja keltainen, ja valon loisto puuttui. 

20 kommenttia:

 1. Tuosta Lorkun vihreästä CC-voiteesta ja Lumenen CC-voiteesta on tullut ihan lemppareita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kuulla, että sinä tykkäät L'Orealin Anti-Rednessista, kun omaan mieleeni se ei niin ollut. Se on tosi paljon kiinni ihon sävystä. :)

   Luinkin blogistasi, että käytät niitä päällekäin, sitä en olisi kyllä itse ikinä keksinyt. Hyvä idea, sillä niin toinen toimii ikään kuin primerina, ja toisella saa taas lisää peittoa. :)

   Poista
 2. Lumenen CC tekisi mieli hankkia kokeiluun, mutta ihan en ehkä pysty itselleni perustelemaan sen tarvetta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan mitään tarvetta ollut, mutta halusin kokeilla sitä kun niin moni sitä kehui. :)

   Lumene on tosi erityypinen kuin nuo L'Orealin CC:t. L'Orealin CC:t muistuttavat Lorkun BB:tä, kun taas Lumenen CC on enemmän kuin ohutta meikkivoidetta.

   Lumenessa minua miellytti myös korkea aurinkosuojakerroin, se on kesällä tosi hyvä. Helpottaa ja nopeuttaa meikkaamista kummasti, kun ei tarvitse erikseen miettiä aurinkosuojaa. :)

   Poista
  2. Osaisitko sanoa miten tuo Lumenen CC (minua eniten kiinnostava vaihtoehto) voisi käyttäytyä rasvoittuvalla iholla? Ei sillä, että tarttisin minäkään enää yhtään meikkivoidetta... :D

   Poista
  3. Hei! Itselläni on valitettavasti kuivahko/normaali iho, joten kokemusta rasvaisesta ihosta ei ole. Luulisin silti, että Lumene on aika keskiverto: ei aivan optimaali rasvaiselle iholle, mutta ei huonokaan. Toinen samantyyppinen jonka muistaisin kuulleeni sopivan rasvaiselle iholle olisi Estee Lauderin BB, mutta sehän on huomattavasti kalliimpi kuin Lumene. Kannattaa varmaan vielä varmistaa kosmetiikkamyyjältä kaupassa sopiiko Lumene, sillä se olisi kyllä tosi hyvä voide ja sävytkin ovat ihan perfect meille suomalaisille naisille. :)

   Poista
  4. Pystyykö miehet käyttämään tuote ollenkaan jos on mielestäsi perfect vain naisille????

   Poista
  5. Kyllä varmasti pystyvät, jos ei haittaa että lopputulos on vähän meikkivoidemainen, ja sikäli iho ei sen kanssa ihan luonnolliselta näytä, vaan tekee ennemminkin sellaista vähän puolimattaa, puuterista pintaa.

   Mutta edelleen pidän Lumenen CC:tä aivan huipputuotteena, vaikka tämän arvostelun kirjoittamisesta on jo useampi vuosi. Se on edelleen suosikkini varsinkin kesällä sisältämänsä aurinkosuojan takia. Suosittelen siis sitä siis edelleen lämpimästi! :)

   Poista
 3. Ebay-korissani nököttää korealaismerkin CC-voide. Lumenea on kyllä moni kehunut ja nyt en osaakaan päättää, mitä teen:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korealaiset CC:t ovat varmasti ainakin aika vaaleita ja niissä on korkea suojakerroin, joten itse valitsisin kuitenkin ehkä sen. Uskoisin että aito tavara olisi vielä parempi kuin tällainen länsimainen versio. Lisäksi sitä olisi varmasti myös mielenkiintoista testata.

   Lumene on tietysti siitä kiva, että oikean sävyn voi testata kaupassa ja kysessä on kotimainen tuote. Ehkä voit ensin tilata korealaisen, ja jos et ole tyytyväinen siihen, Lumenea saa kuitenkin aina helposti lähikaupasta. :)

   Poista
 4. Lumenen CC kuuluu nykyään lemppareihini :) Se ei kylläkään pysy kovin hyvin vaan alkaa kuultaa varsinkin T-alueelta jo muutamien tuntien jälkeen, mutta silti tykkään siitä jostain syystä. Ehkä se on se käytön helppous ja minulle oikea sävy (Light) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on niin kuiva iho, että en ole onneksi huomannut ongelmia Lumenen pysyvyyden kanssa. Lisäksi laitan siihenkin usein alle Smashboxin loistavan Photo Finish Primerin, joka pitää voiteen freshinä. Vähänhän CC:n idea eli nopeus siinä menee, mutta inhoan jos voide kerääntyy huokosiin.

   BB:t ja CC:t ovat kyllä nopeita, kun yksi meikkituote riittää pitkälle. Lisäksi tykkään kovasti ohuemmasta ja luonnollisemmasta lopputuloksesta. Hienoa, että Lumene teki CC:hen noin monta sävyä, ja lisäksi vielä tarpeeksi vaaleita, niin monelle löytyy sopiva sävy. Usein BB:issä ne ovat liian tummia ja oransseja. :)

   Poista
 5. Lumenen CC:stä (sävyssä medium) sain näytteet Anttilasta ja oon ihan tykästyny siihen. Pitää varmaan hankki täyskokoinen putilo, kunhan saan käytettyy kaikki meikki- ja BB-voiteet alta pois ;)

  - Sinzu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva juttu, että sait näytteet, koska se on ihan paras tapa tutustua tuotteseen ja valita samalla oikea sävy voiteesta. :)

   Olin itse yllättynyt, että minunkin sävyni Lumenen CC:stä oli tuo medium, olisin ehdottomasti luullut että se on vaalein light. Sekin olisi varmaan minulle käynyt, mutta vaatinut sitten värin tuomista kasvoille esim. aurinkopuuterilla.

   Lumenen CC on kyllä hyvä, erityisesti kesäksi aurinkosuojakertoimensa vuoksi! :)

   Poista
 6. Musta tuntuu, että tuosta Lumenen CC:stä tulee meidän suomalaisten oma kulttituote, kun niin monet jo rakastavat sitä :) Pitää kyllä hankkia tuo jossain vaiheessa, pakkohan sitä on kokeilla!

  Mä olin alunperin kiinnostunut tosta L'Oréalin Anti-Redness CC:stä, mutta harmi, että se on niin tummaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumenehan oli jo lähellä Jackpotia BB:nsä kanssa, mutta itse olen passannut sen, kun sävyä on sanottu vähän oranssiksi. Ominaisuuksia on kyllä kehuttu. Tässä CC:ssä kaikki näköjään osui kohdalleen, ja sävytkin on saatu kunnolla vaaleiksi ja oranssisuus pois. Hienoa! :)

   Lumenen BB:hän palkittiin myös ulkomailla Good Housekeeping -lehdessä parhaana BB-voiteena, joten ehkä tämän CC:nkin kanssa kannattaisi lähteä myös ulkomaiden markkinoille, sen verran hyvä se on. :)

   Kannattaa tietysti kokeilla L'Orealin Anti-Rednessia myös kasvoille. Voihan se sinulle ainakin kesällä hyvin mennä, koska varmaan rusketut enemmän kuin minä. Ehkä sävyyn vaikuttaa myös se, että onko iho luonnostaan punoittava. Voide voi silloin näyttää erilaiselta kuin minun urheilulla hankitulla poskien punoituksella. :)

   Poista
 7. Sain siskolta pienen samplen tuosta Lumenen CC-voiteesta ja tykkäsin muilta osin paitsi sävyn puolesta. Minulle Light on aavistuksen liian tumma. Tai oikeastaan kai se on vähän liian oranssihtava sekin (ihan niin kuin Lumenen BB:kin on). Taidan silti hankkia sen jos sattuu sopivasti tarjoushinnalla vastaan tulemaan, voihan se olla vaikka kesällä ihan jees. :-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kun ajattelin että se Light ehdottomasti sopisi kaikkein vaaleimmillekin, kun oli kerran jopa minulle liian vaalea. Ehkä Lumenen CC Light tosiaan kesällä menisi, jos edes aavistuksen päivetyt.

   Itse en näe Lumenen CC-voiteen sävyissä hirveän paljon oranssia, mutta voihan olla että sinun ihonsävylläsi voiteet jostakin syystä näyttävät oranssimmilta. Siinä tapauksessa en missään tapauksessa suosittele noita L'Orealin BB:tä ja CC:itä, sillä ne vasta oransseja Lumeneen verrattuna ovatkin. :)

   Tuntuu, että näissä BB:issä ja CC:issä on vielä vaikeampi kehittää tarpeeksi vaaleita ja oranssittomia sävyjä kuin meikkivoiteissa. Tosi harmi, koska ovat muuten mahtava tuote! :)

   Poista
 8. Lumenen CC:sta olen lukenut pelkkiä kehuja :) Pakko kyllä ostaa itsellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, ja se on kyllä aika harvinaista! Minullakaan ei ole todellakaan mitään huonoa sanottavana Lumenen CC.stä. Se jättää todella kaunista, täydellistä pintaa. Olisi mennyt kirkkaasti ykköseksi itsellänikin, jos en olisi niin ihastunut L'Orealin BB:n hehkuun. Silti käytän nykyään useammin Lumenen CC:tä, varsinkin jos on jotenkin tärkeämpi tapahtuma, koska Medium-sävy on juuri perfect omaan ihooni. Kannattaa siis kokeilla, on tosi hyvä ja käyttökelpoinen voide! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)