perjantai 10. toukokuuta 2013

Muotiperjantai; Gantia ja Essien kynsilakkoja

Gant on alunperin amerikkalainen, vuonna 1941 perustettu vaatemerkki. Mielestäni Gantin tyyliä kuvavat parhaiten termit smart casual tai preppy.


Gant on kotoisin Yhdysvaltojen itärannikolta, New Havenista, jossa sijaitsee mm. Yalen yliopisto. 

Gantin tyylissä näkyykin selviä vaikutteita ns. Ivy League -tyylistä ja Uuden-Englannin yläluokan ulkoilu- ja urheilulajeista: ratsastuksesta, purjehduksesta, tenniksestä, soudusta ja rugbysta.

Raitoja ja ruutuja sekä kirkkaita värejä perinteisten hillittyjen tummansinisen, harmaan ja valkoisen rinnalla. 

Muita vähän saman tyylin edustajia ovat mm. Ralph Lauren ja Tommy Hilfiger.  

Helsingissä Gantia myydään mm. Stockmannilla sekä Gant Storeissa Kampissa ja Kämp Galleriassa (nykyään Galleria Esplanad).

Kämpin Gantissa pidettiin muutama viikko sitten nykyään ah niin suosittua ostosiltaa, ja minä olin Gantista kovasti pitävän ystäväni kanssa paikalla.

Ilta järjestettiin yhdessä Costume-lehden kanssa. Gantin vaatteista sai - 15 %:n alennuksen, ja tarjolla oli punaviiniä ja suklaata shoppailun ohessa. 


Costumesta oli paikalla toimituspäällikkö Jenna ja muotitoimittaja Johanna, joka pitää omaakin Fashionweek 2.0 -blogia.  

Costume oli valinnut Gantin liikkeestä omia suosikkejaan merkitsemällä ne Costumen Kullanmuru -tunnuksella. Niitä oli hauska etsiä ympäri liikettä. 

Gant ei ole mielestäni ehkä tyypillisin yhteistyökumppani Costumelle, joka kirjoittaa muodista - ja vain muodista - raikkaalla ja nuorekkaalla otteella. 

Hienosti kuitenkin tilaisuudesta saamassamme huhtikuun Costumessa näkyivät täsmälleen samat teemat kuin Gantilla. 


Dries van Notenin kevään näytöksessä oli lähes täsmälleen samansävyisiä ruutupaitoja kuin Costumen Kullanmuruksi valitsema Gantin ruutupaita.

Kiinnitin myös heti huomion Costumen toimituspäällikön Jennan aniliininpinkkiin huulipunaan. Hänellä ei ollut muuta näkyvää meikkiä kuin se. Inspiraationa oli kuulemma Gilesin kevään muotinäytös, ja samaa aihetta käsiteltiin huhtikuun Costumessakin. Myös Dries van Notenin näytöksessä oli aniliininpunaisia huulia. Jennan huulipuna oli Yves Saint Laurentilta.   


Tässä vielä toinen Costumen kullanmuru, mekko klassista navy-tyyliä. 


Gantin Kämp Gallerian liike on iso ja viihtyisä. Myynnissä ovat naisten ja miesten mallistot sekä Gant Homen tuotteita.

Tänä keväänä Gantilla oli teemana menneiden vaikutteiden ja nykyisyyden yhdistäminen. "If you want the best of the future, face it with the best of the past.".

Tarjolla on naisille ruutupaitojen ohella leveähelmaisia, 1950-luvun tyylisiä hameita, pilkkukuosia ja seiloriraitaa.


Ystäväni piti tänä keväänä jopa enemmän Gantin miesten mallistosta kuin naisten.

Minustakin se oli ihanan iloisen värinen!


Ihastuin itse tähän naisten malliston väripilkkuun, jäätelönväriseen vaaleanpuna-keltaiseen huiviin. 

Minusta se oli kuitenkin aika kallis casual-huiviksi, muistaakseni n. 70 euroa. Tietysti siitä olisi saanut vielä sen - 20 %:n alennuksen, mutta jäin silti vielä harkitsemaan. 

Sen sijaan ostin tuon huivin vieressä näkyvän mukin, kylläkin ilman noita värikyniä. Se oli viimeinen kappale, mutta se oli niin raikas ja suloinen, että minun oli pakko saada se. 


Mukin malli on Madras. Hinta oli 26 euroa ja alennuksenkin kanssa 22 euroa. Aika kallis minusta mukiksi, mutta uskon että se ilahduttaa minua joka kerta kun juon teetä siitä. 


Huomasin muutenkin olevani heikkona tällaiseen pastelliseen ruutukuosiin.

Kuvassa mukin lisäksi minulta kotoa löytyvät pöytäliina, pyyhe ja huivi, joista kaikista pidän kovasti. 


Mukin lisäksi ostin tämän kivan villatakin, jonka ystäväni löysi minulle Gantin valikoimasta.

Se on väriltään Begonia Red. Napit ovat hauskasti oranssit. Se tuo villatakkiin jonkun cluen, eli se ei ole pelkkä tavallinen villatakki.

Hinta oli huikea, 139,90 euroa, alennuksenkin kanssa 119 euroa. Olen kuitenkin kyllästynyt halvempien merkkien villatakkeihin, jotka ovat usein aluksi tosi nättejä, mutta menettävät muotonsa pesussa. Siksi satsaan välillä näihin kalliimpiin. 


Myös ystäväni löysi Gantilta kaikkea kivaa itselleen ja miehelleen. Saimme myös Costumelaisilta hyviä stailausneuvoja.

Meillä oli niin mukavaa, että viihdyimme ostosillassa aivan loppuun asti.  


Lähtiessämme saimme vielä goodie bagit.

Nekin olivat ihanan viimeisteltyjä Gantin tyyliin. 


Ystäväni osti Gantilta nämä herkullisen pinkit bubblegum-väriset housut.

Meitä nauratti, kun goodie bagista löytyi hänelle Essien kynsilakka nimeltä Miss Fancy Pants. Se on vielä juuri sellainen kylmä mudanvärinen, josta ystäväni pitää. Miss Fancy Pants on Essien viime syksyn 2012 Stylenomics -kokoelmasta. 

Tämän tapahtuman jälkeen olenkin kutsunut ystävääni välillä nimellä Miss Fancy Pants. 


Ehdin juuri sanoa ystävälleni, että toivottavasti minun goodie bagissani ei olisi mitään mudanruskeaa kynsilakkaa vaan vaikka joku pinkki, kun näin mitä omasta goodie bagistani paljastui.

Essien neonpinkki Lights viime vuoden 2012 Poppy Razzi -kesäkokoelmasta. Ihanaa! 


En kuitenkaan lakannut kynsiäni nyt neonpinkillä Lightsilla, vaan Essien kevään 2012 Navigate Her -kokoelman oranssinpunaisella Ole Calientella. Se sopi niin hyvin uuteen villatakkiini!


Muutenkin Gantin ja Costumen goodie bagien antimet olivat kosmetiikan osalta ruhtinaalliset.

Amerikkalaiseen tyyliin sopien saimme - 20 %:n alennuslapun samassa Kämp Galleriassa sijaitsevaan Kiehl´sin liikkeeseen ja näytteen Kiehl'sin legendaarisesta Creme de Corps -vartalovoiteesta.    


Lisäksi goodie bagissa oli matkakoko Glissin värjätyille hiuksille sopivasta hoitoaineesta.


Loppuun vielä kuva, joka nauratti ystävääni. Liikun Helsingissä lähes aina pyörällä, ja olenkin kehittänyt konstin, jolla goodie bagit saa kuljetettua näppärästi kotiin kaiken muun mukana olevan tavaran lisäksi.

Tässä ollaan siis tulossa Furlan ja Gantin ostosilloista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! :)