keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Lypsyl ja Korres -huulirasvat
Tässä meillä on nyt erinomainen tuote! Ruotsalainen Lypsyl - THE huulirasva.

Lypsyl sisältää kosteuttavaa kookosöljyä, hoitavaa ja suojaavaa shea-voita, pehmentäviä ja parantavia A ja E -vitamiineja sekä syväkosteuttavaa mehiläisvahaa.

Ostin oman Lypsylini ennen joulua Kicksistä. Olin oikeastaan hakemassa sieltä Korresin uusia Mandarin Lip Butter Stick -huulivoiteita, koska niissä on sheavoita, joka on tosi tehokas kosteuttaja, ja ennen kaikkea koska ne ovat puikkomuodossa. En tykkää yhtään kaivella huulirasvaa purkista, joten puikkous on minulle melkein tärkein ominaisuus huulirasvassa.

Korresit eivät olleet kuitenkaan vielä tulleet Kickseihin, joten minun piti löytää korvaava tuote. Halusin mieluiten sheavoita sisältävän huulivoiteen, joten Kicksin myyjä suositteli minulle tätä noin 5 euron hintaista Lypsyliä.

Lypsylissä on nimittäin mehiläisvahaa, joten myyjän mukaan se ei aiheuta sitä tyypillistä huulirasvakierrettä, jossa huulirasvaa laittaa ensin kerran, se auttaa hetkeksi ja kohta on taas laitettava lisää, koska huulet ovat entistä kuivemmat.

Vähän niin kuin ihana kotirouva Maria Montazami siinä Svenska Hollywoodfruar -ohjelmassa, jossa hän paljasti huulipuna-addiktionsa ja kertoi ostavansa aina 15 huulipunaa kerralla ja lisäävänsä huulipunaa noin 30 kertaa päivässä, 3-4 kertaa tunnissa. Läppstift, vet ni. Maria Montazamin huulipunasta on muuten tullut oikein käsite, tietty nuden sävy tunnetaan jo Maria Montazamina.  

Lypsyliä riittää, että laittaa 1-2 krt päivässä, ja se pitää huulet todella tehokkaasti kosteutettuna. Siinä on lisäksi minttua, joka kihelmöi ja viilentää huulia ihanasti.

Lypsyl on siis kaikin tavoin täydellinen huulirasva, ulkonäköään lukuun ottamatta. Toivoisin nimittäin, että Lypsyl olisi vähän vetävämmän ja sähäkämmän näköinen (ja miksei samalla nimenkin voisi muuttaa!). Vaikka pinkki pakkaus tai vähän timantteja à la Too Faced Glamour Gloss, and we would be talking. Pimp my huulirasva!

Suunnittelin jo, että voisin niin sanotusti tuotteistaa mahtavan Lypsylin jollakin näyttävällä karkkivärisellä kuorrutuksella, kun tuotteessa itsessään ei ole kerran muuten mitään vikaa, ja valloittaa sillä maailman. Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että Lypsyliä myydään jo ympäri maailmaa, mutta ulkonäkö on vaan silti niin tylsä ja suorastaan ruma. Minua melkein hävettää kaivaa sitä julkisesti esiin.

Pienenä viehättävänä yksityiskohtana voin vielä kertoa, että tuo vipu, jolla huulirasvaa liikutetaan eteenpäin putkilossa, on mehiläisen muotoinen ja likaisen keltainen. Hei, siis oikeasti!

No, nyt kävi sitten kuitenkin niin, että ahkeran päivittäisen käytön tuloksena Lypsylini otti ja loppui. Ja kuulkaas, eihän Kicksissä sitten enää myytykään Lypsyliä! Ehkä hekin olivat vetäneet johtopäätöksensä tuotteen ulkonäöstä, sillä eihän se oikein heidän nuorehkolle kohderyhmälleen kovin bling-bling ole.  


Ja oh, the irony of life, nyt jouduinkin ostamaan Kicksistä sen Korresin Mandarin Lip Butter Stickin. Tosin värilliset ja suojakertoimelliset Mandarin Lip Butter Stickit olivat jo loppu, mutta tällaisen tavallisen sain. Sen hinta oli 8,90 euroa, mutta minulla oli Kicksiin - 20 %:n alennusseteli, joten maksoin siitä 7,10 euroa.  

Korres Mandarin Lip Buttereissa mainitaan ensin, mitä ne eivät sisällä eli: parabeeneja, mineraaliöljyä, silikonia ym. ikäviä aineita. Sitten kerrotaan mitä ne sisältävät eli: hoitavaa ja ravitsevaa sheavoita ja sunflower waxia sekä kuivia huulia korjaavaa mandariiniöljyä (hence the name). Lisäksi myyjä tarkasti vielä pyynnöstäni, että Korres sisältää myös mehiläisvahaa, joka ehkäisee sitä Maria Montazami kierrettä. 


Korres tuoksuu kivasti vaniljalle ja Lypsyl mintulle. Korres tuntuu vain pehmentävältä ja kosteuttavalta huulilla, ja siitä puuttuu se Lypsylin raikastava ja piristävä kihelmöinti. 

Korres on puikossa Lypsyliä kovempaa, joka puolestaan levittyi pehmeästi ja nätisti. Lypsylin kosteutusteho oli minusta parempi. Korresin vaikutus ei kestä yhtä kauan.

Kaipaan siis ihanaa Lypsyliäni sen tympeästä ulkomuodosta huolimatta. Se oli sentään hyvä ja luotettava kaveri, mikä on huulirasvalle kuitenkin tärkeämpää!

Onneksi löysin ruotsalaisen nettikaupan, jossa Lypsyliä myydään hintaan 49 kruunua eli 5,50 euroa. Siellä minulle selvisi, että Lypsyliä on olemassa Originalin lisäksi myös Honey Berry (honungsbär) -maku, joka taitaa olla suomeksi mesimarja. Postikuljenkin kanssa (89 kruunua eli 10 euroa) Lypsylit tulevat nettikaupasta suurin piirtein samanhintaiseksi kuin Korresit Kicksistä, joten taidan tilata jatkossa huulirasvani sieltä.   

2 kommenttia:

  1. Värilliset Korresit on oikeen toimivia! Sopii hyvin tälläiselle kirkkaita punia pelkäävälle. :) Eivät tosin korvaa täysin huulirasvaa, mutta näppäriä kunhan huulet on kunnossa.

    VastaaPoista
  2. Hei Myy! Kiitos, oikein hyvä tietää! Olisinkin mielummin ottanut juuri sellaisen värillisen Korresin, kun siinä olisi tullut just niin kätevästi vähän väriä huulille samalla. Varmaan erityisesti kesällä ym. kun huulet eivät ole niin kovilla oikein toimivia. Pitää kokeilla! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)