sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Vaaleaa liilaa

Stockmannin parin viikon takaisen Kaunis Kevät -tapahtuman esite ja teema muutenkin oli kauniin ja hehkuvan vaalea liila.

Esitteen mukaan:

Kauniin Kevään koet laventelin sävyisenä, raikkaana ja luonnollisena. Ilmeen on oltava huoliteltu kevyine silmänrajauksineen ja hempeästi sävytettyine huulineen.

Mallia kehoitettiin ottamaan kansikuvan kaunottaresta.

Tällainen hempeä vaalea liila on minusta ollut viimeksi kunnolla muotia varmaan 90-luvulla. Vieläkin vierastan sitä vähän vaatteissa, mutta meikissä se sopii loistavasti vihreisiin silmiini.

Lancomen kevätkokoelma Ultra Lavande leikittelee kokonaan tällä ihanalla laventelin sävyllä. Siinä sitä yhdistetään kultaan, hopeaan, vaaleanpunaiseen ja violettiin.  

Myös Clarinsin kevätkokoelman Neo Pastels kampanjakuvissa ja luomiväripaletissa on raikasta ja kevyttä vaaleaa liilaa. 

Edullisempien merkkien puolella myös IsaDoran kevätkokoelmaan Fanciful kuuluu vaaleanliila Eye Focus -luomivärisolo 60 Lilac Daydream. 

Sekä Clarinsin että IsaDoran mukaan tämän kevään kuumin meikkitrendi on yhden luomivärin meikki. Luomet meikataan siis vain yhdellä sävyllä. 

Stockkasta poiketen Clarins suosittaa yhden luomivärisävyn kaveriksi kyllä voimakkaita rajauksia. Minustakin tämä tyyli vaatii yleensä voimakkaat mustat rajaukset kehystämään pastellisia sävyjä.

Minulle on erittäin tervetullutta, että tämä helppo ja nopea tyyli on tänä keväänä myös muodissa. Olen opetellut viime aikoina uutta meikkaustyyliä, ja siitä johtuen olen vähän sekaisin varjostusteni kanssa. Sen vuoksi on helpottavaa, että voi välillä vetää vain yhtä kaunista sävyä luomelle, rajaukset and you're done.      


En tarvitse tämän kevään kokoelmista kuitenkaan lisää vaaleaa liilaa, sillä sitä löytyy minulta jo ennestään.  


Ylärivissä vasemmalla Diorin Holiday 2009 kokoelmasta Cristal Boréal yhden luomivärin solo 152 Purple Gem. Se on hyvin kaunis ja kimaltava, mutta valitettavasti laatu on mielestäni vähän kärsinyt ulkonäön kustannuksella, varmaan juuri tuosta runsaasta hopeisesta shimmeristä johtuen.

Purple Gemin koostumus on aika kova, joten en käyttäisi sitä yhden luomivärin meikissä. Vähän liikaa joutuisi raapimaan, jos sitä haluaisi levittää koko luomelle. Sävy on kuitenkin ihan nätti vaalea, hohtava liila, joten olen käyttänyt sitä onnistuneesti mm. voimakkaan tummansinisen kanssa silmämeikissä. 

Onneksi sain Purple Gemin aikoinaan - 40 %:n alennuksella. Silti hinta oli mielestäni laatuun nähden aivan liikaa. Tarkkaa hintaa en valitettavasti enää muista, mutta varmaan ainakin yli 20 euroa maksoin siitä. Nyt olisin viisaampi enkä enää ostaisi.

Dior Purple Gemin vieressä Wet n Wildin Coloricon single  E257A Kitten on kylmempää ja vähän sinertävämpää liilan sävyä kuin Dior. 

Wet n Wildin Kittenin hinta on Seppälässä 3,95 euroa ja laatu ja pigmentti huomattavasti parempi kuin Diorin Purple Gemissa. Kitten on tummempi ja voimakkaampi kuin Purple Gem ja sopisi varmaan ihan hyvin myös yhden luomivärin meikkiin. 

Sitten alarivin ihanuudet eli vasemmalla Clarins Mono Couleur single 14 Sweet Lilac. Tämä on suosikkini liiloistani, lämmin todella kaunis sävy ja pehmeä hyvä koostumus. 

Sweet Lilac oli todellinen alennusmyyntilöytö Kicksistä nyt tammikuussa. Se oli - 70 %:n alennuksessa, ja maksoin siitä muistaakseni 5,40 euroa. Olin kuullut etukäteen kehuja Clarinsin solojen loistavasta laadusta, ja Sweet Lilacin myötä ihastuin niihin täysin. 

Sweet Lilacin vieressä ruotsalaisen halpismerkin Viva la Divan sinkku 676 Marshmallow. Siinäkin on erinomainen mattainen ja pehmeä koostumus ja kaunis vaalea sävy. Se on vähän kylmempi ja vaaleampi kuin Clarins Sweet Lilac, joten olen välillä vähän huijannut tämän kaksikon kanssa yhden luomivärin meikissä ja levittänyt Clarinsin liikkuvalle luomelle ja kirkastanut sitä sisänurkasta ja häivyttänyt yläpuolelta Marshmallowilla. 

Viva la Divan isot luomivärit maksavat Tukholman Åhlensilla 50 kruunua eli 5,65 euroa. Niissä on mielestäni loistava hinta-laatusuhde.

Marshmallow on myös tummalla ja sinisilmäisellä ystävälläni ja se sopii mielestäni hänelle ihan yhtä hyvin kuin minulle, joka olen hyvin vaaleaihoinen ja vihreäsilmäinen. Tämä vaalea liila onkin hyvä sävy, sillä se sopii varmaan melkein kaikille. Ehkä sitä sen takia onkin niin usein tarjolla meikkikokoelmissa, myy varmaan ihan hyvin.

Tässä vielä swatchit luomiväreistä, ylemmässä kuvassa auringonvalossa ja alemmassa varjossa.

Luomivärit ylhäältä alas siis:

Dior Purple Gem
Wet n Wild Kitten
Clarins Sweet Lilac
Viva la Diva Marshmallow

Alla vain vähän Urban Decay Eyeshadow Primer Potion -luomivärinpohjustajaa. Sävyt ovat siis aika hentoiset.

Meikkiin laitan aina näiden alle Goshin voidemaista luomivärinpohjustajapuikkoa Love that Violet. Näihin swatcheihin en sitä nyt kuitenkaan laittanut, että se ei vääristäisi sävyjä.

Lisäksi kaivoin varastoistani yhden luomivärin liilaan meikkiin alaluomelle Viva la Divan vaaleanliilan rajauskynän 12 Purple Rain. Mielestäni nämä vaaleat sävyt kannattaa aina pohjustaa jollakin. Tahmean rajauskynänkin päälle ne tarttuvat hyvin.

Purple Rainin olen ostanut kesällä 2009 Eckerö Linen Tallinnan laivalta, jossa myös myydään Viva la Divaa, koska se on ruotsalainen laivayhtiö.

Näiden singleluomivärien lisäksi minulla on yksi vaaleanliila luomiväripaletti, L'Orealin jo edesmenneen Color Appeal Trio Pro luomiväripalettimallin 307 Lilas/Lilac.

Lilacilla saa ihanan keväisen hemppismeikin. Minulla tulee siitä aina mieleen vanhempieni omakotitalon pihalla keväisin kukkivat valkoiset ja vaaleanliilat syreenit. 

Lilacin alin sävy on samaa sinisempää ja kylmempää sävymaailmaa kuin Wettiksen Kitten. Keskimmäinen liila on puolestaan lämpimämpi ja muistuttaa sävyltään Viva La Divan Marshmallowta. Myös ylimmässä valkoisessa on ihana vaaleanliila häivähdys.

Lorkun Color Appeal Trio Prot ovat nykyään yhdessä purkissa samalla tavalla kuin tuo Viva la Divan Marshmallow baked-tyylillä ja nämä vanhanmalliset Trio Prot on korvattu Quad Proilla. Quad Proista en tykkää yhtään, sillä niistä puuttuvat omat lokerot luomiväreille, ja kaikki kolme sävyä on pressattu yhteen ja samaan lokeroon. Lisäksi niissä on mukana täysin turha voidemainen highlightersävy. Tiedätte varmaan mistä puhun, niitä on myynnissä joka marketissa.
  
Lilac on Eva Longorian vanha nimikkopaletti. Uusissa Quad Proissa Eva Longorialle nimetty paletti on puolestaan violetti-kultainen 331 Golden Plum, joka on sekin ihan kiva. Lilac on vain huomattavasti vaaleampi ja raikkaampi ja Golden Plum taas tummempi, murretumpi ja mausteisempi.

Eva Longorian paletit on tarkoitettu tummille silmille (dark eyes). Minulla on vihreät, mutta käyttelen niitä silti huoletta.

Ostin Lilacin kesällä 2010 Helsinki-Vantaan lentokentältä. Kaupoissa sitä ei ole näkynyt enää aikoihin. Ilmeisesti muutama oli kuitenkin jäänyt Helsinki-Vantaan tax freen nurkkiin lymyilemään, niin että sain vielä tämän varmaankin nyt jo keräilyharvinaisuudeksi muuttuneen luomiväripaletin. Kälyni, jolla on jäisen vaaleansiniset silmät, osti samanlaisen ja se sopii hyvin myös hänelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! :)