lauantai 19. maaliskuuta 2011

I want candy!

Onko teillä koskaan sellaista oloa, että ostatte samaa luomiväripalettia aina vain uudelleen?


Minulla on.

Vasemmalla ylhäällä Wet n Wildin Coloricon-trio Sweet As Candy ja oikealla L'Oreal Color Appeal Trio Pro Platinum Rose. 

Vasemmalla alhaalla Too Faced Eye Shadow Duo Poodle Puff ja oikealla IsaDora Light & Shade Eye Shadow duo Brilliant Oyster.

Kaikki kauniita, kaikki hohtavia ja kaikki vaaleanpuna-ruskeita. Ja kaikki kuitenkin vähän erilaisia.

Wet n Wildin Sweet As Candy on ainoa, jossa on mukana myös valkoista. Sen ruskea on huomattavasti tummempi kuin L'Orealin Platinum Rosen, jossa on nimensä mukaisesti hyvin ruusuisat värit. Kovin tummaa meikkiä Platinum Rosella ei saa, mutta nätin päivämeikin kyllä.

Too Facedin Poodle Puffissa ei ole ruskeaa, vaan rusehtava viininpunainen. Silti vaikutelma on hyvin sama kuin näissä muissa. Ja IsaDoran Brilliant Oysterin ruskea on hieno kylmä tummanruskea, joita yleensä on vaikea löytää.

What can I say? Minä vain rakastan tuota vaaleanpunaisen ja ruskean yhdistelmää, ja kaikki nämä ovat ihania. En edes pysty valitsemaan näistä suosikkiani.

Okei, jos vain yksi olisi ihan pakko ottaa, siis elämän tai kuoleman kysymyksenä, ottaisin tuon IsaDoran Brilliant Oysterin. Sen idea vaaleasta korostusväristä (da light) ja tummasta varjostusväristä (da shade) vain toimii, ja siinä on niin kauniit sävyt ja hohto.

Minulle tulee näistä luomiväreistä aina karkit mieleen. Myös Wet n Wildin luomiväripaletin nimi Sweet As Candy viittaa siihen.

Ja karkeista minulle tulee taas mieleen Sofia Coppolan iki-ihana elokuva Marie Antoinette (2006), jossa yhtä ihana Kirsten Dunst Ranskan kuningattarena huvitteli ystävättärineen Versaillesissa: joi shamppanjaa, tilasi mekkoja ja kenkiä, pelasi korttia ja söi leivoksia.


At 15 she became a bride.
At 19 she became a queen.
By 20 she was a legend.


Marie Antoinettessa oli muuten esillä paljon sitä persikanväriä, joka ei ole ollut muodissa pitkään aikaan, mutta johon olen nyt tänä keväänä niin ihastunut. Ja vaaleanpunaista, vaaleansinistä, vaaleankeltaista, vaaleaa liilaa; kaikkia suloisia pastelleja.

Kuva Kevin Chan, täältä.


Elokuvassa on ihana kohtaus, jossa soi taustalla I Want Candy (Bow Wow Wow) ja vain vilisee karkkivärejä, korkokenkiä, leivoksia, kauniita kankaita - ja naisia.

Marie Antoinette on yksi lempielokuviani.

Vaasassa Tikanojan Taidekodissa oli kesällä 2009 Rokokoo-näyttely, johon oli tehty Marie Antoinette -huone. Siellä pyöri isolla valkokankaalla Marie Antoinette -leffa ja se oli täynnä pitsiä, silkkinauhoja, koruja ja leivoksia. Upeaa, millaisia elämyksiä taidemuseokin voi tuottaa.

Pastellinvärisiä Macarons-leivoksia taas saa kalpeanvihreissä laatikoissa Pariisista Champs Elyséesltä Laduréelta.


Ihanaa viikonloppua teille ihanat!

4 kommenttia:

 1. Mulla on monesta luomiväristä tuplat tai jopa triplat (vaalea beige, petrooli, turkoosi, luumu, hopea, ruskea).. Ei sitä ostoshurmoksessa aina muista mielikuvaharjoitella edellisiä meikkejä..

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Sama juttu, mulla on muistakin suosikkisävyistä useampia kappaleita, mm. vaaleita liiloja on melkein samanlaisia varmaan 4 kpl.

  Omistajalleen ne ovat kaikki kuitenkin myös vähän erilaisia, sävy, koostumus ym. on aina vähän eri. Sitä paitsi luomivärit säilyy hyvin, joten eiköhän niitä voi hyvällä omalla tunnolla vähän enemmän ostellakin :)

  VastaaPoista
 3. Minä olen myös fiilistellyt Marie Antoinettea ja juurikin elokuvan värimaailmaa viimeaikoina. Suunnittelin tuossa jopa uusivani sisustusta hieman Versailles -henkeen sillä haaleat pastellivärit eivät oikein sovi minulle pukeutumisessa kuin yksityiskohtina, olen niin kalpea. :<

  Meikeissä pastellit näyttää aina kivalta, olen juurikin persikkaan tykästynyt niin kynsissä kuin huulissa kuin luomilla!

  PS. Sun blogin nimi on aivan ylisöpö!

  VastaaPoista
 4. Krisse: Marie Antoinette on kyllä niin ihana! Joskus tekee vain hyvää katsoa sitä kaikkea kauneutta. Versailles-sisustus olisi kyllä upea, saisi oikein toteuttaa kaikkea sitä runsautta ja värimaailmaa. Kuulostaa niin kivalta!

  IsaDoran kevätkokoelma Fanciful on ihanan pastellinen, samoin ainakin Clarinsilla on nyt kevääksi Neo Pastels -kokoelma, joten ilmeisesti pastellivärit ovat taas muotia. Se persikka oli viimeksi kunnolla muodissa varmaan 1990-luvun alussa, joten kivaa kun sitä taas saa!

  Kiitos, niin sunkin blogin nimi ja koko blogi on ihana!

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)