lauantai 12. helmikuuta 2011

The Body Shop vartalotuotteet

The Body Shop oli kohdallani monta vuotta aivan passé. Siis niin ulkona, että en edes muistanut sen olemassaoloa.

Sain siitä varmaan yliannostuksen niin kuin kaikki muutkin helsinkiläiset pikkutytöt 1990-luvulla. Muistan, että se oli suuri tapaus varmaan 80-luvun lopussa kun eka myymälä avattiin Helsinkiin Forumiin. Samalla liikepaikallahan se on vieläkin, ja lisäksi Body Shopilla on myymälät Kampissa ja Kluuvissa (tällä hetkellä remontissa).

Siis varmaan kaikilla tytöillä yläasteellani oli Body Shopin huulirasva. Se oli pienessä lasipurkissa ja niissä oli eri tuoksuja. Minulla oli aina punainen kirsikka. Lisäksi suosittuja olivat Body Shopin "parfyymit", jotka olivat varmaan ennemminkin jonkinlaisia tuoksuvia öljyjä. Niitä käytiin nuuskuttelemassa Body Shopissa sellaisista lasipulloista, joissa oli korkkina lasinen tikku, jota sitten kastettiin tuoksuöljyyn. Se oli aina ihana kohokohta, kun joskus lauantaisin pääsi ystävien kanssa kaupungille ja Body Shopiin. Minulla oli ainakin vaniljantuoksuinen hajuvesi pitkään ja ehkä kookoskin. 

Siihen aikaan Helsingissä ei oikein ollut mitään muita teineille sopivia kosmetiikkamerkkejä tarjolla. Ei kuulkaa Seppälässäkään myyty Wet'n Wildia tai Sinful Colorsin kynsilakkoja, ei ollut Rimmeliä tai Maybellinea. Oli Stockkan tätiosasto, Yves Rocher, jota pidettiin aika halpiksena ja sitten oli Body Shop. Oi niitä aikoja, voi kuulkaa kun täti vähän muistelee...

No anyway, muistin Body Shopin olemassaolon taas uudelleen kun työkaverillani oli kerran jumpassa mukana Body Shopin kookos-vartalovoi. Siis niin ihana tuoksu, nuuskin sitä aivan ekstaasissa kun hän esitteli sitä minulle. Ja ei muuta kuin nenä kohti Body Shoppia taas, ja oh my, edistystä oli onneksi sielläkin kaikkien näiden vuosien aikana tapahtunut.    






The Body Shopin tuotteet ovat minusta taas oikein ihania ja jopa laadukkaita. Näin sitä elämässä kuljetaan ympyrä ja palataan taas takaisin vanhoihin hyviin juttuihin.






Olen tykännyt nyt tosi paljon  juuri siitä Body Shopin kookosvartalovoista eli Coconut Body Butterista. Se sopii normaalille ja kuivalle iholle, ja on koostumukseltaan ihanan kermainen. Täyteläisyydestään huolimatta se imeytyy nopeasti, tekee ihon ihanan pehmeäksi ja jättää miellyttävän, ei liian voimakkaan, maitoisen kookoksen tuoksun iholle. Siis aivan ihana!

Kesällä olen käyttänyt myös vartalovoita kevyempää Coconut Milk Body Lotionia. Se on koostumukseltaan ihan tavallista vartalovoidetta, mutta siinä on sama herkullinen kookoksen tuoksu kuin vartalovoissakin.

Näiden tuotteiden käyttämisestä tulee aina ihana olo ja hyvä mieli!

Viimeksi ostin Body Shopista joulun jälkeen tarjouksesta vielä tuollaisen isomman 400 g pönikän kookosvartalovoita. Vartalovoiden normaalihinta on 17 euroa, mutta joulun jälkeen osa tuoksuista oli alessa 12 euroa kappale. Iso 400 g purkki vartalovoita maksoi 22 euroa, joten se tuli vähän halvemmaksi kuin kaksi normaalia 200 g purkkia 12 euron hintaan.






Olen säilönyt näitä vartalovoiteita avaamattomana välillä pitkäänkin varastossa, eivätkä ne ole menneet miksikään. Kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää Body Shopin säännöllisesti toistuvat vartalovoi-tarjoukset ja välttää ostamasta niitä täyteen hintaan.

Minusta Body Shopin tuotteet ovat lopulta nimittäin aika kalliita. Esim. 17 euroa vartalovoiteesta on nykymaailmassa aika hemmetin paljon, kun Niveoita ja L'Orealeja saa muutamalla eurolla pullo. En tiedä ovatko Body Shopin hinnat sitten viime vuosina nousseet, vai miten ihmeessä meillä oli teininä oikein varaa Body Shopin tuotteisiin. Kun eivät ne minusta silloin edes tuntuneet kovin kalliilta.






Tämän pitkän, lumisen ja kylmän talven keskelle kaipasin myös jotakin trooppista elämystä, ja siksi hankin myös Body Shopin kookosvartalonkuorinnan. Minulla oli tammikuussa monta viikkoa haave, että saisin tuoksutella jotakin ihanaa eksoottista tuoksua myös suihkussa käydessäni, ja mikäs sen parempaa kuin yhdistää huvi ja hyöty ja ostaa vartalonkuorinta.

Tämä kookosvartalonkuorinta sopii kuten kookosvartalovoiteetkin normaalille tai kuivalle iholle. Koostumus on myös kuorinnassa ihanan kermainen. Kuorintavoide sisältää kookoksenkuorta pieninä hitusina sekä kosteuttavia kookos-, marula- ja babassuöljyjä (älkää pliis kysykö mitä kaksi jälkimmäistä ovat, en todellakaan tiedä). Kuorinta on miellyttävän sileää käytössä ja jättää ihon pehmoiseksi.

Harkitsin vähän myös huumaavan makeantuoksuista mango-kuorintavoidetta, mutta se oli suola- ja sokeripohjainen ja suunnattu normaalille iholle.

Kookosvartalonkuorinta ei ollut alessa vaan maksoin siitä normaalin hinnan 17 euroa. Tuote on kuitenkin niin riittoisa, kun sitä tarvitsee vain hyvin pienen määrän kerralla, että sama purkki menee minulla varmaan pitkään.





Tammikuun alesta ostin myös tämän ihanan vadelmavartalovoin. Se ei ilmeisesti kuuluu Body Shopin normaaliin vartalovoiden tuoksuvalikoimaan, vaan oli joku sesonkituoksu. Tarjolla oli vadelman lisäksi myös mm. mustikkaa niille, jotka siitä tykkäävät. Mustikka oli myös ihanan raikas tuoksultaan.  

Vadelmavartalovoi sopii normaalille iholle ja tuoksuu ihanan makealle ja marjaisalle. Mieleeni tulee siitä aina kesä, aurinko ja vanhempieni pihalla kasvavat isot vattupuskat. Voiko kuulkaa olla suloisempaa mielikuvaa talven keskellä.

Olen nyt vähän säästellyt tätä vadelmaa, koska en tiedä koska sitä on seuraavan kerran Body Shopissa myynnissä. Huomaatte kuitenkin varmaan tassunjäljet purkissa, joten kovasti olen joutunut itsehillintää harjoittamaan, jotta en hölväisi tätä joka päivä.

Samalla kun ostin vadelmavartalovoin itselleni, ostin myös ystävälleni herkullisentuoksuisen Brazilian Nut -vartalovoin. Se oli niin rikas ja eksoottinen tuoksu, että sopi mielestäni nimenomaan tummalle naiselle. Mutta voi surku, kun olin menossa ostamaan samanlaista myös tummatukkaiselle äidilleni, olivat Brazilian Nutit jo loppu.

Forumin Body Shopissa sanoivat, että seuraavan kerran näitä sesonkituotteita voisi olla tarjouksessa maaliskuussa kun Forumissa on Hintasirkus. Sitä odotellessa siis, aion olla valmiudessa hamstraamaan näitä ihania lisää!

11 kommenttia:

  1. Niin totta, hyvät tuotteet pitävät itsensä kyllä pinnalla. Mutta luulen kyllä että osittain korotettujen hintojen ansiosta..

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva blogi, eksyin tänne tänään vasta ensimmäisen kerran. Mielenkiintoista sisältöä ja laadukasta tekstiä!

    Ei mulla muuta ollut, mutta ajattelin ehkä sanoa tämän täällä jossa siitä on enemmän iloa kuin vain täällä kotona poikaystävälle uuden blogin kehumisesta. :D

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: Haa, siis sunkin mielestä olisin oikeassa siinä, että Body Shopin hintataso olisi noussut aika radikaalisti viime vuosina :)

    Mutta mikäs siinä jos kauppa kerran käy, kyllähän hyvästä voi periaatteessa vähän maksaakin, mutta kyllä esim. tuo vartalovoiden normaalihinta 17 e alkaa mun mielestä olla jo melkein kipurajalla. Mutta siksi niillä varmaan sitten onkin niin usein tarjouksia niistä, että monet muutkin asiakkaat ajattelevat niin :)

    VastaaPoista
  4. Sonia: Oi kiitos, olet niin ihana!

    Tykkään valtavasti myös sun blogista, olen lukenut sitä alusta asti. Hyvänä esimerkkinä toimit, erinomaista työtä! Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  5. Joo, tää on todella hyvä blogi! Harmi vaan kun ei voi lukea kahta postausta per päivä.. Mut, joo ymmärretään, kirjoittaminen vie enemmän aikaa kuin lukeminen. Eikä kosmetiikasta varmaan niin paljoa juttua löytyisikään..kai.?. ;D

    VastaaPoista
  6. Anonyymi: No kiitos, kiitos! Ihanaa kuulla, että jaksaisitte lukea mun juttuja useamminkin :)

    Valitettavasti mulla tekee tiukkaa ehtiä tuo yksikin postaus päivä, ja aina en ehdi edes sitäkään. Tietysti joskus voin yrittää laittaa useammankin, varsinkin jos on jotain erikoisempaa asiaa. Mutta ei tarvitse pelätä etteikö mulla juttua riittäisi kosmetiikasta, valitettavasti vaan muu elämä välillä vähän rajoittaa tätä harrastusta :)

    VastaaPoista
  7. Yhdyn edellisiin kehujiin! :)

    Tuo vadelmavartalovoi kuulostaa herkulliselta. Olen vannoutunut vadelmatuoksujen ja vadelmien kannattaja, ennemmin vadelma kuin mansikka. :D

    VastaaPoista
  8. Sanna: Kiitos samoin, tykkään myös sun blogista tosi paljon!!!

    Vadelmavartalovoi on tosiaan todella hyvä. Tuoksu on raikas ja makea, ihan kuin aito vadelma kun taas Body Shopin mansikka tuoksuu minusta aika keinotekoiselle ja esanssiselle, vaikka yleensä tykkäänkin myös mansikan tuoksusta. Suosittelen siis vadelmaa, ja yritän myös laittaa tänne blogiin ilmoituksen kun niitä taas saa Body Shopista :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos paljon! :)

    Täytyy kyllä varmaan testata tuota vadelmavartalovoita, kuhan sitä on taas saatavilla. Olen kuulolla! :)

    VastaaPoista
  10. The body shopin tuotteet on kyllä todella tyyriitä, mutta voi ainakin aina luottaa siihen että ne ei ole testattu eläimillä, niissä on puhtaat raaka-aineet, ei mitään myrkyillä kasvatettuja ja onhan ne ihania :) kyllä 15 vuotiaan pussille liian kalliita mutta onneksi on noita vanhempia :) Iho menee aina ihan pilalle kaupan höösistä, sit ku on naama ihan ihan kauheen näkönen ni pitää hakee tea tree tuotteita body shopista, toimivat kyllä niiku miljoona kertaa paremmin ku mikää muu, kokeiltu jo tea tree öljyä, kasvovoidetta ja naamiota, ja voin sanoa että siinä on tuotteet joille ei ole löytynyt vertaa. KYllä 86 vuotias mummonikin kehu tuotteita että tekee ihosta todella pehosen kun todella kuiva iho ja muutenkin sellainen että haavat ei helposti parane ni kehui ettei jalkoja kutita kun käyttää kesän jälkeen niitä vartovoiteita. Hamppu käsivoide on kuulemman hänen mielestään todella hyvä erittäin kuiville käsille. Oma suosikkini on mansikka, on kokeiltu kaikkia niitä ja sinä on tuoksu jota en vaihda. Suosittelen lämpimästi kaiken ikäisille. Ja ehdottamasti tea tree tuotteita epäpuhtaalle iholle. Pitää kyllä sanoa että kerkesin tuhlata ainakin 70 euroa ihan turhiin moskiin ennen kuin löysin tämän tea treen tehon. The body shop is best.

    VastaaPoista
  11. Anonyymi: Kiitos paljon kommentistasi, tosi kiinnostavaa ja kivaa lukea myös sun kokemuksia Body Shopista! :)

    Body Shopin hinnat eivät todellakaan ole aivan halvimmasta päästä. Itse ihmettelen edelleen, että miten meillä oli ystävieni kanssa 1990-luvulla sun ikäisenä varaa ostella niitä, eivätkä ne tuntuneet silloin kalliltakaan. Olisikohan hinnat nousseet suhteessa siitä, muutakaan selitystä en keksi. Onneksi on kuitenkin alet jolloin niitä saa edes vähän halvemmalla. Niin kuin parhaillaankin Body Shopin vartalovoit ja suihkugeelit ovat onneksi alessa huomattavasti edullisempia kuin huikeat normaalihinnat. :)

    Tea Tree -tuotteet kuulostavat kyllä todella hyviltä. Kiva kun olet löytänyt niistä itsellesi sopivat ihonhoitotuotteet! Ehkä kannattaa koittaa säästää ja satsata niihin sen sijaan että ostelee edullisempia, jos sitten kuitenkin joutuu tiukan paikan tullen turvautumaan niihin. Kun iho on kuitenkin mielestäni kaikkein tärkein, eli siitä kaikki kauneus lähtee. :) Jättää sitten vaikka jonkun uuden kynsilakan tai muun turhemman jutun aina ostamatta. Koska jos iho on nättinä, niin paljon muuta ei sitten mielestäni tarvitakaan. Luonnonkauneus on ihaninta! :)

    Olen kyllä täysin samaa mieltä sun mummon kanssa Body Shopin hamppukäsivoiteesta. Todella kosteuttavaa ja hyvää, vaikka haiseekin ihan kamalalle. Itse käytän sitä yöllä käsivoiteena puuvillahanskojen alla talven pahimpana pakkauskautena, jolloin kädet ovat muuten ihan kuivat. Eli terveisiä sun mummolle toiselta hammpukäsivoidefanilta! :)

    Body Shopin mansikka on myös kyllä ihanan tuoksuinen. Oma suosikkini on kookoksen ohella raikas ja makea vadelma, joka on kuitenkin valitettavasti kausituoksu. Eli se ei kuulu vakiovalikoimaan, vaan sitä saa vain joskus alesta. Valitettavasti ei kyllä tälläkään kertaa.

    Ja täällä Pumpulipupussa ollaan kyllä sun kanssa aivan samaa mieltä, että Body Shop on tosi ihana! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)