torstai 17. helmikuuta 2011

Lush Lemony Flutter -kynsinauhavoide

Englantilainen käsintehtyä luonnonkosmetiikkaa myyvä Lush saapui Suomeen muutama vuosi sitten. Nyt Lushilla on myymälät Helsingissä Citykäytävässä, Espoossa Isossa Ompussa ja kai jossakin Lahdessa. Lisäksi lahtien takana Tallinnassa ja Tukholmassa on Lushit.

Isäni käänsi sanan Lush ylelliseksi, ja sitähän se sanakirjankin mukaan tarkoittaa: rehevä, mehevä, muhkea, uhkea ja ylellinen.

Tykkään kovasti Lushin ideasta: tuoretta, luonnollista, puhdasta ja raikasta kosmetiikkaa. Harmi vaan, että siitä käytännön toteutuksesta en ole aina niin varma.

Lisäksi pidän paljon myös Lushin myymälöistä, sillä myyjät ovat oikein ystävällisiä ja avuliaita ja tuotteet on aseteltu kauniisti esille ihan kuin leivoskaupassa. Mutta tuoksu myymälässä on kyllä melko huumaava. Isossa Ompussa huhutaan, että Lush tuoksuu parkkihalliin saakka. En ymmärrä, kuinka myyjäraukat voivat olla siellä tuntikausia töissä ilman jatkuvaa päänsärkyä.


Lushin tuotteista hirveästi hehkutusta on kerännyt sitruunainen kynsinauhavoide Lemony Flutter. Muutenhan Lush on kuuluisa erityisesti ihanista saippuoistaan ja kylpypalloistaan.  

Tilasin oman Lemony Flutterini Lush UK:n nettikaupasta (here's a link) muutaman muun tuotteen ohessa. Vaikka Lushilla on myös suomalainen nettikauppa (tässä linkki), niin vinkkinä, että englantilaisessa nettikaupassa tuotteilla on huomattavasti edullisemmat hinnat. Joten jos tilaa useamman tuotteen, niin ne tulevat todennäköisesti postikulujenkin kanssa halvemmaksi kuin suomalaisesta nettikaupasta tilattaessa. 

Suomessa Lemony Flutterin hinta on 12,95 euroa. Lush UK:lla Lemony Flutter maksaa 5,80 puntaa, joten nykyisellä punnankurssilla siitä tulee 6,90 euroa. Suomen hinta on siis melkein kaksinkertainen tähän nähden.

Suomalaisessa nettikaupassa postikulut ovat 5 euroa/lähetys. Postikulut Lush UK:n nettikaupassa menevät painon mukaan. Postikulut ovat 0-1 kg:n paketeilta 6,95 puntaa eli 8,27 euroa ja 1-2 kg:n paketeilta 9,95 puntaa eli 11,84 euroa. Aika monta tuotetta saa siis tilattua jo alimmilla postikuluilla. Suhteellisen korkeiden postikulujen vuoksi kannattaa myös keskittää tilauksia ja tilata vaikka yhdessä ystävän kanssa. 

Nyt on vaan käynyt niin onnettomasti, että brittiläisen nettikaupan osalta epäiltiin hakkerointia, joten se on toistaiseksi suljettu. Itsekin jouduin tämän uhriksi, sillä kaikkia Lush UK:lta aikavälillä 4.10.2010 - 20.1.2011 tilanneita varoitettiin sähköpostilla siitä, että luottokorttitiedot ovat voineet joutua vääriin käsiin.

Oma pankkini reagoi tähän tietoon heti jyrkästi sulkemalla varmuuden vuoksi Visa-yhdistelmäkorttini kokonaan. Niinpä omalta osaltani alkuvuodesta pari viikkoa kului kivasti kokonaan ilman pankkikorttia uutta korttia odotellessa. Sanotaan tuosta kokemuksesta nyt lyhyesti näin, että keskimääräinen jonotusaika Helsingin Aleksanterinkadun Nordeaan lounasaikaan on noin 40 min. En suosittele.

Tämä on ensimmäinen kerta kuin minulle on käynyt nettikauppojen kanssa näin ikävästi. Pankissa kyllä kiittelivät Lushin vastuullista toimintaa siinä, että ilmoittivat rehellisesti tietomurtoepäilystä kaikille asiakkailleen. Olen itsekin kiitollinen siitä, ja yritän antaa tämän olla vaikuttamatta niin, että en tilaisi UK-Lushilta enää uudelleen. Yrityksellehän tuollainen on ristiriitainen tilanne: vastuullisen yrityksen pitäisi ilmoittaa epäilyistään asiakkailleen, mutta samalla on se riski, että asiakkaat säikähtävät ja siirtyvät käymään kauppaa muualle.

Mutta Suomen Lush-nettikauppa toimii siis ihan turvallisesti edelleen, ja pian varmaan taas Lush UK:kin.No mutta, takaisin siihen Lemony Flutteriin, joka oli minulle lievä pettymys.

Olin ajatellut, että voidemainen Lemony Flutter korvaisi näpsäkästi yleensä käyttämäni OPIn Avoplex -kynsinauhaöljyn. Sillä niin hyvää ja tehokasta tavaraa kuin OPI Avoplex onkin, niin sen käyttö on mielestäni vähän liian rasvaista, sotkuista ja vaivalloista. Niinpä en jaksa kovin usein säheltää kynsiöljypullon ja siveltimen kanssa ja kaipasin arkikäyttöön helpompaa tuotetta.

Lushin Lemony Flutterin hyviä puolia on raikas, aito sitruunan tuoksu. Vaikka olen lievästi allerginen sitrushedelmille, voide ei myöskään ärsytä ihoani. Mutta aikamoista paksua junkkia ja jotenkin melko kovaa se on, eikä ole valitettavasti helpottanut arkeani ihan niin kuin olisin toivonut. Ja lopputulos on siis se, että en oikein tahdo jaksaa käyttää iltaisin Lemony Flutteriakaan, vaan purkki saa nököttää yöpöydälläni melko rauhassa.

Silloin kuin jaksan Lemony Flutteria levitellä, se tekee työnsä ihan hyvin ja pitää kynsinauhat kosteutettuina ja ravittuina. Mielestäni se ei imeydy kuitenkaan mitenkään salamannopeasti, ja jotenkin vain tuo OPIn öljymäinen Avoplex tuntuu vielä tehokkaammalta. Mutta ei Lemony Flutter huonokaan ole - odotin vain jotakin vielä enemmän. 

6 kommenttia:

 1. Ihan loistojuttu, että reagoivat kertomalla pankeille hetimiten, mä en jättäis ostamatta vaan reagoisin just päinvastoin!

  Lemony Flutteriin on kyllä mulla ainakin niin korkeet odotukset, etten voi sitä ees ostaa kun koen turhan kosteuttavaksi. :D Blogivouhotus tehnyt tehtävänsä, mut mulle riittäis semikosteuttava...

  VastaaPoista
 2. Sonia: Samoin musta oli ihan kiva, että Lush ilmoitti jopa epäilyistään, vaikka ainakaan mun korttia ei ehditty vielä mitenkään väärinkäyttää. Pitääkin ajatella niin päin, että se on erityisen luotettava nettikauppa, kun ilmoittavat pelkästä epäilystäkin, vaikka se voi vähentää heidän omaa bisnestään.

  Mun mielestä Lemony Flutter ei edes ole mikään erityisen kosteuttava. Siis ihan ok, mutta kyllä musta perinteiset kynsinauhaöljyt on vielä tehokkaampia. Mutta suoraan sanottuna et mun mielestä tarvitse Lemony Flutteria. Paljolti kohussa on varmaan kyse siitä, että se on Lush ja uudenlainen tuote. Ilmankin pärjäät ihan hyvin, trust me! Tietysti se on varsin riittoisa, eli suht edulliseen hintaan saat 50 g voidetta, jos haluat ostaa sen tavallisen kysninauhaöljyn sijaan.

  VastaaPoista
 3. Mulle ei tullut Lushilta mitään s-postia ja olinkin ihan uunona kun pankista soitettiin, että Luottokunta on kehottanut sulkemaan kortin, koska on epäilys, että sen numero olisi joutunut vääriin käsiin.

  Olin vielä samana aamuna tehnyt lakkatilauksen Transdesignille, eikä se tietenkään mennyt enää läpi. Kyllä harmitti ja harmittaa vieläkin, sillä moni silloin tilaamani tuote pääsi loppumaan sillä aikaa kun korttia jouduin odottelemaan. Hyvästi Katy Perry- kokoelma! :/

  VastaaPoista
 4. Mansikka: Voi ei, sä jouduit siis kärsimään tästä asiasta vielä enemmän kuin minä! Ymmärrän täysin sun tuskan: muakin harmittaisi ihan hirveästi, jos olisin halunnut tilata Katy Perryja ja ohi olisivat menneet mokokoman sotkun takia. Mä sentään jouduin vain ramppaamaan siellä pankissa käteistä nostamassa, joka oli sekin ihan tarpeeksi ärsyttävää!

  VastaaPoista
 5. Nyt mä tän ostin - nimittäin kantapäävoiteeksi. Ja hyvin toimii! :D

  On kiva lukea näitä sun vanhoja juttujakin uudestaan, kun sulla on niin nappaava tyyli kirjoittaa. :)

  VastaaPoista
 6. Sonia: Muistankin, että harkitsit Lemony Flutteria, ja nyt siis sitten pitkällisen taistelun päätteeksi sorruit. :)

  Lemony Flutter toimii varmasti hyvin myös kantapäihin. Luulisin, että aika lailla samanlaisia ominaisuuksia vaaditaan kynsinauhojen ja kantapäiden pehmentäjältä. :)

  Minä käytän jalkavoiteena L'Occitanen Shea-voidetta. Se on tosi kermaista ja ravitsevaa, joten en onneksi tarvitse enää erikseen kantapäävoidetta. Mutta kiva että keksit noin hyvän käytön Lemony Flutterille! :)

  Ja kiitos paljon kauniista sanoistasi! Luin itsekin jutun uudelleen, kun en enää yhtään muista mitä olen alkuvuodesta tänne kirjoitellut. Luen myös usein sun blogista vanhoja juttuja uudelleen - katsos hyvät jutut kun eivät vanhene. :)

  Tilasin muuten juuri viime viikolla pitkästä aikaa tuolta britti-Lushilta uudelleen. Nettikauppa on nyt uudelleen pystyssä ja hinnat edelleen halvemmat kuin täällä Suomessa - myös postikuluineen, jos tilaa useampia juttuja. Suosittelen siis lämpimästi! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)