torstai 10. helmikuuta 2011

Lancome-kasvovoiteet

Lancome on yksi lempparimerkeistäni selektiivisessä kosmetiikassa. Mitään asiallisia syitä tälle ei ole, vaan kyse on puhtaasti imagosta. Tykkään Lancomen ranskalaisesta luksuksen tunnusta.

Jotenkin myös luotan Lancomeen, sillä Lancomehan on niitä harvoja ranskalaisia kosmetiikkamerkkejä, joka on erikoistunut puhtaasti vain kosmetiikkaan. Luulisi siis, että osaisivat tehdä myös jotakin oikeinkin. Chanel, Dior, YSL, Givenchy ja muut ihanathan toimivat ensisijaisesti muotipuolella.

Erinomaisista ripsiväreistään Lancome on kuuluisa ja ne se tietysti osaa hyvin.

Jos en tiedä minkä kasvovoiteen ostaisin, niin Lancome on myös aina varma pala. Ei mitään ihmeellistä, mutta toisaalta ei suuria pettymyksiäkään.

Näistä syistä johtuen ostan sitkeästi Lancomen kasvovoiteita, vaikka eivät ne mielestäni mitään tuloksia varsinaisesti saakaan ihossani aikaan. Mutta ne ovat kauniissa ja raikkaissa purkeissa, hyvän tuoksuisia ja ylellisen tuntuisia. Niiden käyttäminen on arjen ihanaa luksusta.Edellinen päivävoiteeni oli Lancome Hydra Zen Neurocalm.

Lancomen mukaan Hydra Zen -linja on suunniteltu erityisesti vähentämään tunne- ja ympäristöperäisen stressin aiheuttamaa ihon reagointiherkkyyttä.

Sopii hyvin, kiitos! Mielestäni ihoa rauhoittavat ominaisuudet huomasikin tästä voiteesta.

Minulla oli Hydra Zen Neurocalmeista vähän kevyempi versio eli gel-cream.

Melkeinpä tärkein ominaisuus minulle päivävoiteessa onkin keveys, sillä en kestä jos voide rullautuu meikkivoiteen alla. Minulla on myös pintakuiva iho, joten myös voiteen kosteutustehojen pitäisi riittää.

Näissä suhteissa Hydra Zen toimi oikein hyvin. Imeytyi nopeasti ja kosteutti hyvin. Bonuksena ihana tuoksu, pehmeä koostumus ja vaaleanpunainen väri. Ostaisin uudelleenkin!
Hydra Zenin jälkeen minun piti kuitenkin vaihtaa päivävoiteissa edes hetkeksi vihdoin pois Lancomeista, mutta sitten Kicksissä oli alessa puoleen hintaan Lancome Aqua Fusion kasvovoide, sekin cream-gel.

Kuulin jostakin, että Aqua Fusionin valmistus olisi nyt lopetettu, joten siksi niitä näkyi ilmeisesti jonkun verran tammikuun aleissakin.

Vaaleansini-turkoosin värinen Aqua Fusion on tarkoitettu kosteuttamaan ihoa jatkuvasti.

Minulla oli Aqua Fusionista huonoja kokemuksia viime kierrokselta, jolloin se puski kosteutta läpi niin, että kasvoni olivat jatkuvasti märät. Ei mikään kiva ominaisuus kasvovoiteelta.

Juteltuani Kicksin myyjän kanssa päätin kuitenkin antaa Aqualle uuden mahdollisuuden. Kieltämättä hurjalla aletarjouksellakin oli vaikutusta nopeaan anteeksiantooni.

Kicksin myyjä arveli, että Aqua Fusionin liialliset kosteutustaipumukset johtuivat kesäajasta ja siitä, että olin hölvännyt sitä määrällisesti liikaa. Nyt olemmekin yrittäneet Aqua Fusionin kanssa uudelta pohjalta: talvella ja vähemmällä määrällä.
Ihan kivasti on mennyt, mutta en ole edelleenkään mitenkään ihastunut tähän voiteeseen. Muuta kuin tietysti, että se on Lancome.

Jotenkin Aqua Fusion tuntuu vetisemmältä ja vähemmän kosteuttavalta kuin Hydra Zen. Minusta tuntuu edelleen, että se vesi ikään kuin irtoaa voiteesta, ja voide ei kosteuta sen vuoksi kunnolla ja syvällisesti. Sinänsä on kyllä outoa, että en tykkää yhtään voiteen rakenteesta, sillä Diorin vähän vastaavan koostumuksen omaavasta HydrActionista pidin aikoinaan kyllä.

Eli ei kiitos enää tämän jälkeen Aqua Fusionia. Muistuttakaa minua, jos olen taas sortumassa siihen! Tai ihan niin kuin sillä jotain väliäkin olisi, jos voiteen valmistus on kerran jo lopetettu. 

Mutta tosiaan, ehkä sille lopettamisellekin on syynsä, ja Lancomelta tulee seuraavaksi joku vielä ihanampi kasvovoide tilalle?

5 kommenttia:

 1. Musta on mielenkiintoista lukea näitä mielikuvia käsitteleviä postauksia, voi kunpa joku kirjoittaisi jonkun laajemmankin päivityksen aiheesta :).
  Monelle Lancôme tuntuu olevan ylellinen, mutta mulle jostain syystä ei, ehkä koska tiedän sen kuuluvan L'órealin konserniin. Mutta nää mielikuva-asiathan onkin aika yksilöllisiä. Omistan yhden äidin laivalta tuoman meikkipaletin Lancômelta, ja käytössä se on kyllä tosi ylellinen ja huippulaadukas kaikin puolin, mutta sekään ei ole vaikuttanut näihin mielikuvajuttuihin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon ajatuksia herättävästä kommentista!

  Kosmetiikkahan on niin mielikuvamarkkinointia: jostakin selittämättömästä syystä sitä vaan tykkää yhdestä merkistä mutta ei toisesta. Kieltämättä tuntee itsensä vähän tyhmäksi, kuten minä esim. noiden Lancomen kasvovoiteiden suhteen: järjellä tiedän että ei ne ole mitään ihmeellisiä ja osin maksan ihan turhasta, mutta ostan niitä silti :)

  Siksi olen yrittänyt vähitellen tutustua ennakkoluulottomasti myös muihin kuin sele-kosmetiikan tuotteisiin, kun jokaisesta sarjasta voi löytyä helmiä. Hinta ei aina takaa laatua.

  Kieltämättä Lancomea munkin mielestä arkipäiväistää se, että se kuuluu Lorkulle. Varmaan myyvät osin samaa kamaa myös Lorkun nimissä, ja osa asiakkaista ostaa sitten Lancomea vain siksi, että se on Lancome. Paljonhan hinnasta muodostaa varmaan nuo pakkaukset, markkinointi ym.

  Mun heikkous Lancomen luomiväreihin vielä paheni nyt kun siellä on meikkitaiteilija Aaron de Mey suunnittelemassa niitä :)

  Mutta luomivärien laadussa on musta Lancomellakin keskinäisiä eroja: kaikki eivät ole ihan priimaa. Sitä paitsi Lorkullakin on ihan hyvät luomivärit: varmaan osin ihan samaa tavaraa eri paketissa :)

  VastaaPoista
 3. Ajattelin nyt kysyä sulta yhtä asiaa kun tunnut tietävän jotakin näistä kunnollisista meikki merkeistä.
  Olen kuullut pelkkää hyvää chanel ran de soleil bronzerista, niin onko sulla tietoa että myydäänkö sokoksella sitä ja mikä mahtaa olla kyseisen tuotteen hinta jos sitä siellä myydään? :o

  VastaaPoista
 4. *chanel tan de soleil bronzer

  VastaaPoista
 5. Hei Anonyymi,

  Kävin kurkkaamassa, niin ainakin Helsingin Sokoksella oli myynnissä ko. Chanelin bronzer ja hinta oli 51,40 euroa.

  Sävyvaihtoehtoja oli 4, ja oikein pigmenttisiltä ja kauniisti levittyviltä vaikuttivat. Valitettavasti Chanelin edustaja ei ollut paikalla, niin en voinut kysellä tarkempia tietoja. Ko. tuote ei ole mulle ennestään tuttu, mutta siis vaikutti aika perusaurinkopuuterilta. Toki niissäkin on eroja ja Chanelin etuja voi olla hehku, joka bronzereissa vaikutti olevan.

  En ole itse testannut viime aikoina kuin Bobbi Brownin loistavaa Sandstonea, joka on ollut mulla käytössä jo useamman vuoden. BB:n meikkitaitelija valitsi sen mun sävyihin henk.koht. sopivaksi, eikä ole ollut tarvetta vaihtaa, niin hyvä se on just mulle. Bobbi Brown on loistava, mutta valitettavasti ei myynnissä Suomessa.

  Jos päädyt Chaneliin, niin sinuna tilaisin sen ehkä mielummin nettikaupasta jos tiedät sävyn :) Strawberry Netissä oli vaalein ja tummin väri 45,50 e (ei postikuluja) ja Garden.co.uk:ssa kaikki sävyt 32 puntaa eli 37,77 euroa (+ postikulut). Eli säästäisit edes vähäsen, ja noilla jäljelle jäävillä rahoilla saa vaikka jonkun kivan (vähän halvemman) kynsilakan :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)