tiistai 8. helmikuuta 2011

Shopping på Arlanda

Lensin siis toissaviikonloppuna Tukholmaan, ja shoppailin kotimatkalla Arlandan lentokentän tax freessa.

Kuka muu rakastaa lentokenttiä juuri siksi, että niissä on tarjolla valtavasti ihanaa kosmetiikkaa vähän edullisemmin kuin normaalisti? Onko parempaa, kuin lentoa odotellessa tutkia kaikkia ihania luksustuotteita, nuuskutella parfyymeja jne. 

Arlandassa on iso, avara ja näyttävä tax free, jossa on oikein hyvät kosmetiikkavalikoimat. Arlandalla on myynnissä myös sellaisia merkkejä, joihin en ole muilla lentokentillä niin törmännyt esim. Korres, Nuxe, Ren, L'Occitane, Ole Henriksen, La Prairie, Molton Brown, Smashbox jne. sekä tietysti Ruotsin oma beibi Make Up Store.

Vaan tiedättekö, Kööpenhaminan lentokentällä myydään puolestaan MACia. Voiko ihanampaa kuulkaa olla kuin MACia tax free -hintaan, kysyn vaan...

No mutta, takaisin siis Arlandalle. Tässä ostokseni: 


Olin Lancomen loistavan silmämeikinpuhdistajan Bi-Facilin suhteen " kolme kahden hinnalla" -tarjouksen uhri. Lisäksi bongasin nopeasti, että Arlandalla myytiin myös amerikkalaista Smashboxia, jota myydään myös Tukholman kaupungissa mm. Åhlensin tavaratalossa, mutta totta kai Smashbox kelpaa ennemminkin edullisempaan lentokentän tax free -hintaan.


Lancome Bi-Facil on minusta markkinoiden paras silmämeikinpuhdistaja, ja se on saanut myös useita palkintoja. Se sopii myös vedenkestävälle meikille.

Teen silmämeikin melkein joka päivä ja lisäksi minulla on todella herkät silmät, joten osaan arvostaa Bi-Facilissa kahta ominaisuutta: tehokkuutta ja hellävaraisuutta. Niistä iloista voi jo vähän maksaakin, sillä kallista tavaraahan Bi-Facil kieltämättä on. Mutta well worth it.

Bi-Facilin tehosta saatiin muuten näyttöä nyt viikonloppuna kun olin kosmetologilla ja hän yritti poistaa minulta silmämeikkiä Sothysin tuotteilla. MACn smolder-kajaali, Diorin musta rajauskynä ja Lancomen Hypnose-ripsiväri, joita yleensä käytän, pysyvät toki vesisateessakin melkein kuin tauti, mutta eivät ole normaalisti mikään haaste Bi-Facilille. Sen sijaan Sothysin tuotteet eivät pystyneet niitä poistamaan kokonaan hirveästä hinkkauksesta huolimatta.

Ostin yllä olevassa kuvassa oikeassa laidassa näkyvän Bi-Facilin jättipullon Sokoksen alesta nyt tammikuussa. En edes tiennyt, että Bi-Facilia myydään näin isoissa 200 ml pulloissa. Normaali koko on 125 ml, ja sen ainoa huono puoli on, että se on juuri 25 ml liian iso, jotta sen saisi ottaa lentokoneeseen käsimatkatavaroissa.

En tykkää käytännössä tuosta Bi-Facilin isommasta pullosta ollenkaan, sillä siinä on myös isompi suuaukko, josta tuotetta holahtaa vanulapulle helposti vähän liikaakin.

Sokoksen alessa iso 200 ml Bi-Facilia maksoi 35 euroa, eli litrahinnaksi tulee 175 euroa. Yritin epätoivoisesti Arlandassa laskea, että onko heidän tarjouksensa 3 x 125 ml ja 2 x 255 Ruotsin kruunua halvempi vai kalliimpi, mutta eihän siitä arvattavasti mitään tullut. Niinpä vaan nappasin nuo kolme Bi-Facilia mukaani ja kotona sitten laskin, että niille tuli hintaa yhteensä 58 euroa, ja kun sen jakaa tuolle määrälle, niin siitä pitäisi tulla litrahinnaksi 155 euroa. Eli 125 ml maksaisi silloin 19,40 euroa ja 2 dl noin 31 euroa. Eli jotenkin niin, kai se sitten tuli vähän halvemmaksi?

Bi-Facilin tarjoustorni seisoi Arlandassa kirkkaiden ja kuumien lamppujen alla ja yritin siksi tarkkaan katsoa, että kaikki ottamani 3 pulloa olisivat kunnossa. Valitettavasti huomasin kotona, että tuo kuvassa vasemmassa laidassa oleva yksilö onkin vähän samea. Toivottavasti tuote ei kuitenkaan olisi pilalla, koska sittenhän Arlandan tarjous ei tule kyllä yhtään halvemmaksi!

Bi-Facilin lisäksi ostin Arlandalta lisää toista palkintoja voittanutta tuotetta, eli Smashboxin maailmankuulua Photo Finish Foundation Primeria.

Smashbox Photo Finish Foundation Primer on pelkkää silikonimössöä ja sikäli kunnon junkkia, mutta onnistuu hyvin tekemään ihosta sileän ja mattapintaisen ja meikistä kestävän. Ei se varmaan iholle hyvää tee eikä missään nimessä ole mikään hoitava tuote, mutta tekee varsinaisen työnsä juuri niin kuin pitääkin, eli todellakin pohjustaa meikin kunnolla.

Ostin kuvassa vasemmalla näkyvän Photo Finish -pulloni kesällä Icelandairin lentokoneesta. Nythän näitä myydään myös Finnairin lennoilla, mutta Helsinki-Vantaan lentokentän tax freessa Smashboxia ei mielestäni ole. Lisää on siis syytä haalia ulkomailta tai lentokoneesta, sillä en tiedä toimittaako mikään nettikauppakaan Smashboxia Suomeen.

Arlandassa Photo Finishia ei ollut ollenkaan pulloissa vaan ainoastaan tuollaisissa kahden tuubin pakkauksissa. Olin kuitenkin tyytyväinen pakkaukseen, sillä siinä sai normaalikokoisen lisäksi matkoja varten kätevästi Photo Finishin myös pienemmässä tuubissa. 

Hintaa paketilla oli 315 kruunua eli 35,90 euroa. Edullisemmaksi siis tuli, kun sain yhteensä 45 ml Photo Finishia tähän hintaan, kun lentokoneissa myytävä 30 ml Photo Finish maksaa Finskillä 31,50 euroa ja Icelandairilla 28,50 euroa.  

Kuten näistä monimutkaisista hintalaskelmistani huomaatte, tämä on kuulkaa tarkkaa hommaa kun kosmetiikka-addikti yrittää vähän säästää...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! :)