lauantai 19. helmikuuta 2011

Lush Full of Grace -seerumi

Vihjailinkin vähän tuossa edellisessä Lush-jutussani, että tilasin Lushilta samaan aikaan muutaman muunkin tuotteen Lemony Flutter -kynsinauhavoiteen lisäksi. Lemony Flutter olikin oikeastaan vaan side order, ja tässä tulee nyt sitten se varsinainen syy tilaukselleni.

Aion nimittäin kertoa teille salaisuuteni silläkin riskillä, että menette ostamaan Lushin tyhjäksi tästä huipputuotteesta, ja sitten mä oon taas pulassa, kun ei niitä saa mistään. Olen nimittäin syvästi addiktoitunut tähän tuotteeseen, enkä vain kerta kaikkiaan enää pärjää ilman. 

Mutta mitäpä sitä ei teidän rakkaiden lukijoiden vuoksi olisi valmis tekemään, joten olkaa hyvä muruset: tässä tulee paras tuotevinkkini.


Kaikki alkoi siitä, kun suuri suosikkini Saimi Nousiainen-Hoyer suositteli muistaakseni joulukuun Elle-lehdessä uudella ihanalla palstallaan "Saimin 7" Lushin Full of Grace -seerumia.

Yritin etsiä ko. lehteä teitä varten, mutta ilmeisesti olen antanut juuri sen numeron ystävälleni.

Anyway, Saimin mukaan Lushin Full of Grace on paras kasvovoide, jota hän on koskaan kokeillut, ja jättää tehokkuudessaan kevyesti toiseksi kaikki kalliimmatkin voiteet. Ja uskon Saimin vakuutusta, että hän on kokeillut pitkän mallin uransa aikana. Sillä kasvothan ovat mallille työväline, ja mitä vanhemmaksi malli tulee, sitä parempaa huolta niistä on pidettävä.

Tykkään muutenkin Saimin tyylistä kovasti ja luotan hänen makuunsa. Hän osaa minusta loistavasti korostaa parhaita puoliaan ja hänellä on hyvä värisilmä ja tyylitajua. Ensivaikutelma voi olla ärsyttävä, mutta minusta Saimilla on näkemystä.

No mutta, kun Saimi suositteli, niin minähän marssin heti Citykäytävän Lushiin hankkimaan ihanannimisen Full of Gracen.

Hämmästykseni oli suuri, kun kyseessä ei ollutkaan nestemäinen tai voidemainen tuote, vaikka FoG on Lushin mukaan seerumi, vaan kiinteä, saippuan näköinen pala. Palaa on tarkoitus hieroa kasvoihin, jolloin se lämpenee ja alkaa sulaa, ja öljy jää kasvoille.


Full of Grace on tarkoitettu kuivalle ja herkälle iholle, ja se todella, todella toimii. Minulla on melko kuiva iho, ja normaalisti tällaisena talvena se olisi varmasti ihan hätää kärsimässä. Full of Grace pystyy kuitenkin pitämään ihoni niin kosteutettuna, että minulla ei ole ollut mitään - korostan ei mitään - ongelmia kuivumisen kanssa. Iho on hehkeä, pehmeä ja elinvoimainen.

Full of Grace sisältää mm. ruusunterälehtiuutetta, ruusuöljyä, manteliöljyä, tuoretta portobellosientä, kamomillaöljyä ja samettikukan öljyä. Näistä muodostuu ilmeisesti sellainen cocktail, että se todella tehoaa.

Full of Grace ei ole kuitenkaan mitenkään kovinkaan houkuttelevan värinen tai kaunis tuote. Lanseeraisin tässä yhteydessä nyt sanan arsenvärinen. You get the picture. Varoitan, seuraava kuva ei sovi herkille:


Käytän Full of Gracea yksinään yövoiteena, vaikka se on nimeltään vain seerumi. Siihen voisi laittaa päälle lisäksi myös tavallisen yövoiteen, mutta en ole kokenut siihen tarvetta.

Päiväkäyttöön Full of Grace ei minusta sovi, sillä se jättää ihon hyvin öljyiseksi. Siis ei mikään kaunis näky, vaan kasvot kiiltävät öljystä kuten pahimmallakin takametsien hikisellä poikamiespastorilla. Siihen päälle ei kyllä kannata enää mitään meikkiä lyödä.

Mutta Full of Grace on helpottanut minulla myös päivävoiteen valintaa, sillä koen että sillä ei ole enää niin väliä, mitä päivällä nassuunsa pistää, sillä Full of Grace korjaa kyllä kaikki vauriot ja ongelmat yön aikana.

Full of Gracella on myös sisartuote, rasvaiselle iholle sopiva vastaava Saving Face.

Full of Grace ja Saving Face -kasvoseerumeiden hinta on Suomen Lushilla 13,60 euroa.


Mutta sitten niihin saatavuusongelmiin. Ostin tosiaan ekan Full of Graceni joulukuun alussa Citykäytävän Lushista. Myyjä vakuutti sen kestävän pitkään. Hänellä oli omassa käytössään kestänyt yksi tuote jopa puoli vuotta.

Luotin tähän, eikä uutta tuotetta kannata muutenkaan hamstrata kerralla montaa, ennen kuin on varma, että se on todella hyvä ja sopii itselle.

No, kuukausi humpasahti, ja yhtäkkiä Full of Graceni loppui. Ehkä Lushin myyjätär on käyttänyt omaansa esim. kesäaikaan, jolloin iho ei kaipaa niin paljon kosteutusta, mutta tällaisena talvena minun ihoni ainakin imee kaiken kosteuden, mitä sille vain antaa.

Kun menin Lushille tammikuun alussa ostamaan uutta Full of Gracea, se olikin järkytyksekseni kokonaan loppu. Ja koska Lush myy tuoretta kosmetiikkaa, lisää ei niin vaan varastoistakaan luvattu, vaan myyjä sanoi minulle lohduttoman odotusajan: tammikuun loppuun.

Siis aivan paniikki. En halunnut ostaa väliin mitään tyhmää tavallista yövoidetta, kun olin kerrankin löytänyt maailman parhaan kasvovoiteen, vaan jostainhan Full of Gracea oli kaivettava.

Suomen Lushin nettikaupastakin Full of Grace oli loppu. Siis Full of Grace oli totaalisesti niente, nada, slut Suomesta.

No, onneksi elämme kuitenkin globalisaation aikakautta, ja löysin Lushin UK:n nettikaupasta täydet varastot Full of Gracea. Englannissa ei oltu siis ilmeisesti kuultu Saimi Hoyerista ja hänen suosituksistaan.

Lushilla on nähtävästi nimittäin joka maassa oma nettikauppansa, joissa tuotteet ja hinnatkin vaihtelevat. Lush UK:lla Full of Gracen hinta oli 7,90 puntaa eli 9,41 euroa, kun se Suomen Lushilla maksaa sen 13,60 euroa (+ nettikaupassa postikulut 5 euroa/lähetys). Postikulujenkin kanssa (0-1 kg:n paketeilta 6,95 puntaa eli 8,27 euroa) useamman tuotteen tilaus tulee siis Briteistä halvemmaksi kuin Suomesta.

Siinä vaiheessa kun sain Englannista tilaamani kaksi palaa Full of Gracea, myös Suomen Lush ilmoitti minulle ystävällisesti tekstiviestillä, että nyt Full of Gracea on taas saatavilla myös Suomesta.

Mitä siis tästä opimme: aion pitää jatkossa koko ajan hyvän käsivaraston Full of Gracea ja tarkkailla määrää niin, että se ei vaan missään olosuhteissa pääse loppumaan.


Eli siis loppu hyvin, kaikki hyvin. It's a Lush life, Full of Grace tästä eteenpäin! 

6 kommenttia:

 1. Vitsi toi vois olla hyvä omalle naamalle! Mulla on ilmeisesti pintakuiva sekaiho? Erityisesti nenänpielet, poskipäät ja otsa oikein hilseilee kuivuuttaan nyt pakkasilla, mutta silti naama kukkii. Kosteusvoiteena on tällä hetkellä ihan Humektania. En oikein tiedä, mitä tälle naamalle pitäs tehdä. :D

  VastaaPoista
 2. Sanna: Sun iho kuulostaa nimenomaan pintakuivalta sekaiholta. Tosin näppylät voivat joskus johtua ihan vain kuivuudestakin, kun tali ei pääse kuivuuden vuoksi ihosta ulos.

  Sulle voisi sopia se Lush Saving Facekin, joka on tarkoitettu vähän rasvaisemmalle iholle. Tai sitten teet niin kuin Lushin myyjä, joka kertoi mulle käyttävänsä Full of Gracea ja Saving Facea vuorotellen aina tarpeen mukaan. Kannattaa varmaan pistäytyä Lushissa, niin neuvovat sulle sopivimman tuotteen. Ainakin mä sain tosi hyvää ja asiantuntevaa palvelua siellä!

  VastaaPoista
 3. Hei Sanna, mulle tuli vielä mieleen, että voisko sun kohdalla olla kuitenkin kyse osin ilman kuivuuden aiheuttamista ongelmista? Purkkiarmeijan komentaja -blogissa kosmetologi Inkeri Valtonen kirjoitti juuri kylmän talven aiheuttamista iho-ongelmista:

  http://purkkiarmeija.blogspot.com/2011/02/pakkanen-pahentaa-ihon-allergioita.html

  VastaaPoista
 4. Vinkki siihen, miten FoG kestää ainakin mulla pitkään. Lämmitä pala ensin käsien välissä ja levitä käsillä kasvoille, älä siis hiero suoraan kasvojen iholle. Käsien kautta käyttämisessä on sekin hyöty, että mikäli ihossa on epäpuhtauksia, ei bakteerit ehdi nappaamaan seerumipalaan kiinni. Sanomattakin toki lienee selvää, että huolellinen käsienpesu ennen seerumin pyörittelyä on bueno juttu.

  VastaaPoista
 5. Miten olet säilyttänyt palaasi? Tuote kiinnostaa kovasti, se jäi minunkin mieleeni Saimin kehuista. Millainen säilyvyys noille luvataan?

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Ensinnäkin anteeksi, minulla on ilmeisesti jäänyt vastaamatta tähän sinun kommenttiisi, kun se on ollut täällä vanhassa postauksessa. Mutta jos luet tätä nyt ikuisuuden myöhemmin, niin sori!

  Kiitos tosi hyvästä vinkistä! Varmasti olisi kyllä hygieenisempää noin! Itse olen aina hieronut palaa suoraan kasvoille, eikä se tietenkään oikein kivaa ole. Se kyllä alkaa sulaa aika nopeasti käsissä, joten varmasti toimii vielä paremmin tuolla sun menetelmällä. Kiitos!

  RockQueen: Olen pitänyt sitä pienessä tiiviissä muovipussissa kylppärissä, kun olen ajatellut, että säilyy varmaan paremmin niin. Ihan hyvin se kyllä säilyy tuoreena sen ajan kun yksi pala minulla kestää, eli vähän yli kuukauden, enimmillään jopa melkein kaksi. Varastossa olen pitänyt paloja avaamattomana muovipussin sisällä puolikin vuotta, eikä ole ollut mitään ongelmia, eli oikein hyvin ovat säilyneet tuoreina ja pehmeinä. :)

  Paketissa ei lue säilyvyydestä mitään, mutta samanlaisia ohjeita minulle muistaakseni Lushissakin aikoinaan annettiin. Tietysti on huono jos tuotetta käyttää hyvin satunnaisesti, koska silloin se voi kyllä varmaan kuivahtaa, ja lisäksi varmaan epäpuhtaudet pääsevät ikävästi lisääntymään siinä. :(

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)