lauantai 5. helmikuuta 2011

Kosmetiikkaostokset Helsinki-Vantaan lentokentältä

Tungenkin tähän ruotsalaisen halpismerkin Viva la Divan hehkutusten väliin nämä viime viikonlopun kosmetiikkaostokseni Helsinki-Vantaan lentokentältä, jotta ette aivan kyllästy VLD:aan.

Ilouutisia muuten kaikille Helsinki-Vantaan lentsikkakentän tax free -shoppailijoille: terminaali kakkosen uuden Finnair Shopin pitäisi avautua muutaman viikon päästä. Vanhahan on ollut remontissa ja ahdettuna pienempiin tiloihin ainakin kesästä asti, jolloin järkytyksekseni tämän asioiden tilan huomasin. Nyt tilanne oli päässyt jo niin pahaksi, että myynnissä ei ollut lainkaan esim. Opin kynsituotteita, nyyh.

Finnair Shophan on se ns. parempi tax free -kauppa siinä lähtöselvityksen ja Stockkan puolella käytävää kun taas  Duty Free Airport Shop on siinä vastapäätä kentän ja muumikaupan puolella. Ja vain Finnair Shopista saa Finnair Plus -pisteitä, kun taas Airport Shopin puolella on nopean hintavertailun perusteella useimmissa tuotteissa muutaman euron alempi hinta. 

Mutta nyt siis niihin ostoksiin: 


Nämä Dior Diorskin Forever Compact -meikkipuuteri ja Clarins Hydra-Quench Cream-Mask ovat hintansa vuoksi peräisin sieltä Airport Shopista.

Käytän Diorin meikkipuuteria meikin korjailuun kivipuuterin sijasta. Lähinnä nenään sitä aina tupsutan, ja tykkään kun se peittää paremmin kuin tavallinen puuteri. Ja joskus laiskoina päivinä teen sillä koko meikkipohjankin. On mielestäni paras meikkipuuteri markkinoilla.

Minulla on aina yksi Dior töissä ja yksi kotona käytössä, joten ostan näitä varastoon aina tarpeen mukaan ulkomaan matkoilta. Hinta on lentokentällä tai laivalla huomattavasti halvempi kuin maissa. Hintaa Diorin meikkipuuterilla oli Airport Shopissa 38,70 euroa ja Finnair Shopissa euron enemmän, eli 39,70 euroa. 


Toinen ostokseni oli Clarinsin HydraQuench -sarjan naamio Cream-Mask. Olen kuullut siitä pelkkää hyvää, joten olin päättänyt hankkia sen seuraavan kerran kun osun tax freehen. 

Varmaan kaikki harrastavat samaa kuin minäkin; eli kirjoittelen ylös aina jos kuulen suositteluja jostakin merkkikosmetiikkatuotteesta, ja hankin kehuttuja tuotteita sitten vähitellen esim. ulkomaan matkoilta tai tilaan netistä. Saa olla kyllä melkoinen ihmetuote, jos en pysty hillitsemään itseäni ja marssin ostamaan sen suoraan esim. Stockkalta järkyttävään Suomen normaalihintaan. Esim. tämän Clarinsin naamion hinta Sokosella on 38 euroa, ja lentokentällä se maksoi 27,30 euroa. Näitä kalliimpia ostoksia kannattaa siis ehdottomasti suunnitella hyvissä ajoin etukäteen tytöt! 

Valitettavasti en kuitenkaan nyt muista tästä Clarinsista, että kuka sitä suositteli, muistan vain että kovasti on suositeltu ja tykätty. Clarinsin naamio pärjäsi myös Gloria-lehden testissä, jossa sen edelle meni vain toimittajan vanha suosikki, samaa hintaluokkaa oleva apteekista saatava Avène Soothing Moisture Mask.

Clarsinsin naamion pitäisi sopia nimenomaan pintakuivalle iholle, jollainen omanikin on varsinkin näin talviaikaan. Vähintään pintakuiva on kyllä varmaan kaikkien muidenkin iho täällä pohjolassa, kun sisäilma on kuivaa ja lämpötilanvaihtelut suuret.

Minulla on hyviä kokemuksia myös Clarins HydraQuench -linjan toisesta tuotteesta: Moisture Replenishing Lip Balm -huulivoide pelasti kuivat huuleni syksyn alkaessa, kun tuli nopeasti kylmät säät. Hyvin tehokas, ohut geelimäinen huulivoide, jota käytän enimmäkseen öisin. Eikä ole muuten ollut kuivista huulista enää ongelmaa sen jälkeen kun tämän tuotteen käytön aloitin, vaikka onkin ollut kylmä talvi.

Clarins Moisture Replenishing Lip Balm -huulivoiteen hinta oli syksyllä Sokoksessa tarjouksesta 13,90 euroa, kun oikea hinta on 18,10 euroa, eli aika paljon huulivoiteesta. Se ei siis ole kuitenkaan mikään perinteinen huulirasva, jolloin neljätoistakin euroa olisi järkyttävän paljon, vaan enemmänkin hoitotuote.Muuten Clarinsin imago on minusta jotenkin vähän kliininen ja sairaalamainen. Tuotteet on pakattu näihin vaaleansinisiin, kovin käytännöllisen oloisiin putkiloihin, eikä niissä ole hirveästi luksuksen tuntua, enemmänkin luotettavuutta. Mutta mikäs siinä, kun ne kerran näyttävät toimivan!

Valitettavasti joudun kuitenkin laittamaan Clarins HydraQuench -naamion suoraan varastoon, sillä minulla on käytössä kaksi naamiota jo ennestään. Uudet tuotteet olisi vain niin ihanaa saada käyttöön heti!Herbinan Marja Spa -linjan Kosteuttavan kasvonaamion paras puoli on huumaava mansikkajogurtin tuoksu. Muuta hyötyä tästä ihanan kermaisesta naamiosta en ole huomannut, mutta eihän se kyllä muutamaa euroa enempää maksanutkaan. Ajattelin käyttää Herbinaa seuraavan kerran kesällä, jolloin ihon kosteustasapaino on jo luonnostaan parempi, niin silloin naamionkaan kanssa ei ole niin nökönuukaa.

Sen sijaan Dermalogican geelimäinen Skin Hydrating Masque -naamio on erinomainen. Jos sitä laittaa illalla kuorinnan jälkeen, huomaa seuraavana aamuna ihon hehkussa todellakin eron. Tässä ei ole siis mitään muuta moitittavaa kuin se, että se on ollut minulla käytössä viikoittain joulukuusta 2009, joten alan olla jo vähän kyllästynyt.

Dermalogican naamio on todella riittoisaa, ja sitä on jäljellä arvioni mukaan vielä noin kolmasosa. Mutta kun se joskus loppuu, en aio korvata sitä heti uudella samanlaisella, vaan ottaa käyttöön tuon Clarinsin, ja sen jälkeen päättää kumpi näistä on lopulta parempi. Vähän tyhmää kyllä, että ei voi olla tyytyväinen hyvin toimivaan tuotteeseen, vaan pitää aina saada kokeilla jos joku toinen olisi vielä, vielä parempi...

1 kommentti:

  1. Hey,

    Oon joskus 10 v sitten ostanut Stockalta ton Clarinsin huulirasvan ja on oikeasti paras kaikista! Olen jopa Johnille sitä ostanut! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)