perjantai 1. marraskuuta 2013

Muotiperjantai; Wolford

Taas olin käymässä ostosillassa, shopping night, tällä kertaa sen järjesti Elle-lehti ja laadukas sukkahousumerkki Wolford.

Etsin melkein kaikista tuoteryhmistä kosmetiikankin lisäksi aina sitä laadukkainta ja parasta tuotetta. Sukkahousuissa se on ehdottomasti klassikko Wolford, vaikka kieltämättä saksalainen Falkekin on hyvä kilpailija. 

Olin tähän asti luullut että Wolford olisi englantilainen merkki, mutta nyt minulle selvisikin että se on itävaltalainen. 


Helsingissä Wolfordilla on oma liike Aleksanterinkadulla. Itse olen tähän asti ostanut Wolfordini aina Stockmannilta, mutta nyt suosittelenkin tuota Wolfordin omaa myymälää, sillä siellä on parempi valikoima. 

Tyyli-idolini, asustamisen kuningatar Gossip Girl -sarjasta Blair Waldorf todella osaa käyttää sukkahousuja asusteena. Esimerkiksi yksinkertaiseen tummansiniseen mekkoon saa ranskalaista tai sailor-fiilistä yhdistämällä siihen kirkkaanpunaiset sukkahousut. Myös pitsisukkahousuilla tai verkkosukillla saa helposti wow-efektin aikaan. Muu asu voi olla vaikka kuinka yksinkertainen, ja cluen siihen saa erikoisilla sukkahousuilla. Ei tarvitse ostaa uutta mekkoa kun voi ostaa vain uudet sukkahousut!Wolfordilta löytyy myös näitä harvinaisempia värejä, esimerkkinä ikkunassa olivat keltaiset ja petroolinsiniset sukkahousut. 
  

Minä ostin nyt kyllä pelkästään näitä käytännöllisiä mustia.

Tässä ovat suosikkini Wolfordilta, Merino Tightsit. 

Ne ovat merino-villaa, ja hyvin lämpimät. Laittamalla kahdet näitä päällekkäin tai vastaavasti Falken Softmerinot, selviää kyllä Suomen talvessa missä olosuhteissa vain hameella. Wolfordit nyppyyntyvät käytössä enemmän, mutta toisaalta sitten kestävät ehkä paremmin kuin Falket.

Halpoja tällaiset laadukkaat sukkahousut eivät ole. Wolfordin Merino Tightsit maksavat n. 40 euroa, mutta toisaalta sitten esim. kahdella parilla menee koko talven. Pesen niitä ihan tavallisesti muun pyykin joukossa pesukoneessa 30 C:ssa.


Ostosillassa oli tarjous sukkahousuista maksa 3, ota 4. 

Minä valitsin Merino Tightsien lisäksi kokeeksi myös mustat Cotton Velvetit. 

Cotton Velvetit ovat puuvillasekoitetta, ja ehkä vielä miellyttävämmät päällä kuin Merinot, vaikka nekään eivät mielestäni kutita. 

Ostosillan goodie bagissa sain sitten vielä kaupan päälle Velvet de Luxe 50 -sukkahousut mustina. Niiden pitäisi olla mattapintaiset ja pehmeät. 

Opin muuten Wolfordilla sen, että ainoastaan keinokuitu-sukkahousuista mainitaan denierit, Velvet de Luxen tapauksessa 50. Merino Tightsit ja Cotton Velvetit ovat luonnonmateriaalia, joten niissä deniereja ei ilmoiteta.


Goodie bagissa tuli Velvet de Luxien lisäksi tietysti myös Elle-lehti. 

Eivätkö ole muuten upeita nuo Wolfordin sukkahousujen pakkaukset? Niissä on aina noita ylväitä kaunottaria, jotka ovat all legs. Muistan ne jo ihan nuoruudestani asti tosi ihanina.

Herra Pumpulipupukin muuten tunnisti laadun, ja kommentoi sukkahousujani, että ne vaikuttivat luksukselta.

Ihaniin Velvet de Luxeihin oli goodie bagissa yhdistetty yllätys: parfyymi!

Tunnistin sen ulkonäön perusteella Elizabeth Ardenin Red Dooriksi. Red Door on klassikko 1980-luvulta, hyvin naisellinen ja perinteinen parfyymi. Mikä muu sopisikaan paremmin yhteen naisellisen ja laadukkaan Wolfordin kanssa kuin toinen klassikko! 

16 kommenttia:

 1. Oi, ihania laatuhankintoja! En ole itse Wolfordia vielä kokeillut mutta olen miettinyt jo pitkään että jotkut hyvät talvisukkahousut tarttis ostaa. Hullareilta ostamani Voguen Silk Blend-sukkahousut menivät huonoksi jo toisessa 30 asteen pesussa, kumilankapäitä alkoi tursuta ulos :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin etsin pitkään hyviä mustia, tarpeeksi lämpimiä mutta kuitenkin mukavia talvisukkahousuja. Voin suositella kumpiakin: Wolfordeja ja Falkeja. Se on osin makuasia, että kummista tykkää enemmän, molemmat ovat hyviä. Stockalla on ainakin molempia jos haluaa vertailla.

   Sijoitus kunnon talvisukkahousuihin mielestäni kannattaa, sillä silloin voi huoletta käyttää hameita koko talven, ei ole säistä kiinni. :)

   Minulla on muutamia värillisiä Voguen sukkahousuja, ja ne ovat olleet ainakin ihan ok. Muuten minulla ei ole valitettavasti merkistä kokemusta, mutta hyvä tietää että ainakaan noita Silk Blendeja ei kannata kokeilla. :) Hullareilla on kyllä usein hyviä sukkahousutarjouksia, Wolfordin ihonvärisetkin ovat yleensä perinteisesti alennuksessa siellä. :)

   Poista
 2. Itse en ole vielä raaskinut sijoittaa Wolfordeihin, mutta falkeja käytän minäkin! Monissa halvemmissa sukkahousuissa mulla on ongelma, että ne kutisee. Eivät ole yhtä pehmeitä ihoa vasten kuin kalliimmat. Kestävät myös hyvänä vuosia. Sukkahousuista kyllä kannattaa maksaa, jos hyvät haluaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wolfordit ja Falket ovat kyllä mielestäni melkolailla samassa hintaluokassa, Wolfordit ovat kyllä ehkä vielä aavistuksen kalliimmat. Mutta kummatkin ovat tosi hyviä!

   Totta, en ole koskaan ajatellut että se kutina voisi olla hinnasta riippuvaista, mutta nyt kun sanot niin Wolfordit tai Falket eivät tosiaan kummatkaan kutise. Sukkahousuissa mukavuus on kyllä tosi tärkeää. Jos on hyvät sukkahousut niiden olemassaoloa ei edes huomaa, ne ovat paljon mukavammat kuin vaikka farkut! :)

   Itselleni mukavuuden ohella tärkein asia johon olen valmis sukkahousuissa sijoittamaan on kestävyys. Olen huomannut saman, että laadukkaat sukkahousut yleensä kestävät paremmin. Se ostohinta tavallaan tasoittuu siinä käytön aikana, sillä yleensä pärjään koko talven muutamalla parilla Wolfordeja tai Falkeja. Siksi kalliimpi lähtöhintakaan ei niin haittaa. Ohuemmissa sukkahousuissa en ole niin varma korreloiko hinta aina kestävyyden kanssa, mutta näissä paksummissa kyllä tuntuu siltä. :)

   Poista
 3. Olen sukkahousujen suurkuluttuja, ja olen todennut, että laatuun kannattaa panostaa. Ihan neljää kymppiä en raaski maksaa, mutta halpiksiinkaan en suostu. Nanson outlet-hinnoilla löytyy Voguen sukkia yleensä tosi hyvässä tarjouksessa, niissä laadun jo huomaa verrattuna markettisukkiksiin. Wolfordilta olen ostanut joskus ohuet juhlasukat ja ne kestivät kyllä tosi hyvänä pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, sukkahousuissa laadukkuus näkyy ja tuntuu. 40 euroa on kyllä tosi kova hinta, enkä maksaisikaan sitä mistään muusta kuin tällaisista paksuista, villaisista talvisukkahousuista. Onneksi ne myös kestävät hyvin, joten kovin montaa paria per talvi ei kulu. Minulla menee yleensä pari, jollakin huolellisemmalla ja varovaisemmalla ei välttämättä sitäkään. Tykkään niin paljon hameista, että olen valmis maksamaan vähän siitä että voin käyttää niitä ympäri vuoden. :)

   Olen kokeillut Voguelta vain sellaisia värikkäitä sukkahousuja ja ne ovat olleet ihan hyviä. Markettisukkahousuissa minua epäilyttää istuvuus ja kestävyys, siksi mieluiten satsaan kerralla vähän enemmän ja ostan laadukkaampaa. Vaikka voisihan marketistakin löytää varmaan ihan hyviä sukkahousuja jos tietäisi tarkkaan mitä merkkiä kannattaa ostaa. :)

   Minulla on ollut Wolfordilta myös ohuempia, ihonvärisiä sukkahousuja, mutta niissä valitettavasti kestävyys ei ollut mielestäni kovin hyvä. Sen sijaan nämä paksummat ovat onneksi olleet erinomaisia. :)

   Poista
 4. Oih.. Falket ja Wolfordit on kyllä mun suosikkeja. Hamstrasin niitä Saksan matkoilta aikanaan, koska ovat hieman halvempia siellä.
  Voguesta mulla menee aina joko käsi tai jalka läpi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei totta, sekä Wolfordit että Falket ovat varmasti edullisempia Saksassa ja muualla Keski-Euroopassa. Pitää itsekin huomata ostaa niitä varastoon sieltä seuraavan kerran kun matkustan siellä. Hyvä vinkki, kiitos paljon! :)

   Minä olen kokeillut Voguelta vain sellaisia värikkäitä, aika paksuja sukkahousuja, ja ne ovat kyllä onneksi kestäneet ihan hyvin. Valitettavasti vain materiaalin tuntu ei ole yhtä laadukas kuin näissä alan huipuissa Wolfordeissa ja Falkeissa, joten siksi ostan yleensä niitä jos vain mahdollista. Stockmannilla tosin Wolfordeista ja Falkeista ei ole ollut yhtä hyvää värivalikoimaa kuin Vogueista joissakin kaupoissa, mutta tuolta Wolfordin omasta liikkeestä Helsingistä löytyy varmasti erikoisempaikin värejä kuten nuo keltaiset ja siniset sukkahousut. :)

   Poista
 5. En ole vielä löytänyt MITÄÄN sukkahousumerkkiä joka pärjäisi Wolfordille. Falke on mielestäni ihan perseestä. Ostin kerran yhdet sukkahousut Falkelta (hinta sama kuin Wolfordienkin) ja lahkeet olivat ihan eri pituiset! Wolfordit on oikasti muotoiltu jalan mukaan, en ole ikinä törmännyt toiseen merkkiin joka tekisi niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wolford on kyllä alan ehdotonta huippua! Pidän itse Falken Softmerino-sukkahousujen materiaalista, sillä se ei ole niin villaisen oloinen kuin Wolfordien, vaan enemmän puuvillainen ja siksi miellyttävämpi päällä. Minulla kyllä Falket ratkeavat vähän liian helposti välillä, joten siksi olen nyt mieltynyt noihin Wolfordin Merino Tightseihin. Erityisesti jos sukkahousuja joutuu pukemaan kahdet päällekkäin talvella kestävyys on kulutuksella.

   Wolfordit ja Falket ovat tosiaan mielestäni ihan samassa hintaluokassa. En ollut koskaan ajatellutkaan tuota, mutta nyt kun sanot niin Wolfordien lahkeet on tosiaan muotoiltu jalkojen mukaan, kun Falket ovat enemmänkin sellaista suoraa pötkylää. Wolfordeissa kaikki on kyllä mietitty ja viimeistelty ihan loppuun asti. Kuulin myös, että jotkut koristeet laitetaan Wolfordin sukkahousuihin ihan käsityönä, koska kone ei osaisi sellaista viimeistelyä edes tehdä. :)

   Poista
 6. Luksusta, Elle ja parfyymi; kivat lahjat goodiebagissä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä superhyvä goodie bag, kalliit ja hyvät sukkahousut, Elle-lehti ja klassikkoparfyymi minikoossa. :) Itse tosin tilaan Elleä, joten en tarvinnut lehteä itse, mutta sillä on kiva ilahduttaa ystävää. Tässä ostosillassa goodie bagin saivatkin vain ne, jotka rekisteröityivät Wolfordin kanta-asiakkaiksi tai ostivat jotakin, ihan ymmärrettävästi. :)

   Poista
 7. Olen aina inhonnut sukkahousuja. Ne eivät istu, tuntuvat kamalilta jaloissa, haarat valuu, vyötärö hankaa, nilkat lörpöttää ja kärkisaumat painaa varpaisiin.. Kunnes vetäisin jalkaan ensimmäistä kertaa Wolfordit. Ooh! Tuntuvat mukavilta, lähes huomaamattomilta. Eivät valu ja istuvat kuin hansikas. Ne myös tosiaan kestävät, kestävät ja kestävät. Nuo 40 (vai 50, en muista) denierin versiot kestivät myös viime syksyisen kaatumisen hajoamatta. :D Polvi meni sököksi, sukka ei. 20 denierin ohkaiset sukat joutuivat roskikseen noin 30 käyttökerran jälkeen, mikä on ihan käsittämätön saavutus. En enää koske muihin merkkeihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että aika monelle on käynyt niin, että ensin on ajatellut että ei eri sukkahousumerkkien välillä voi olla niin suuria eroja, mutta sitten kun on kokeillut näitä laadukkaampia onkin ihastunut. Ainakin itse koin vaikeaksi aikaisemmin löytää noita hyviä, paksuja, kestäviä ja mukavia mustia sukkahousuja talveksi, mutta nyt kun olen löytänyt Wolfordin ja Falken valikoimat olenkin tosi tyytyväinen ja käytän hameita läpi vuoden.

   Ja ihan totta, Wolfordin sukkahousut eivät todellakaan valu tai kutita, niitä ei tosiaan juuri edes huomaa! :)

   Omasta mielestäni parhaita puolia on myös se kesto. Mikään ei ole masentavampaa kuin ostaa monen kymmenen euron sukkahousut ja todeta että ne hajoavat heti ensimmäisellä kerralla. Wolfordin ohuemmissa, ihonvärisissä sukkahousuissa en tosin ole itse huomannut eroa keston suhteen halvempiin nähden, mutta nuo paksut kestävät tosiaan hyvin. Mutta ihan kaatumistakin, sitä en olisi kyllä uskonut, ihan mieletöntä! :)

   Poista
 8. Voih! ihanat Wolfordit. Olen satsannut Wolfordin sukkahousuihin jo useammankin kerran ja lisääkin tekisi mieli hankkia. Niin ovat miellyttävät päällä, että haluttaisi siirtyä kokonaan hameiden käyttäjäksi. Käytänkin hameita läpi vuoden ja usein jalassa on juuri Wolfordin sukkahousut, aina 30 denieristä puuvillaisiin talvimalleihin asti. Ja istuvuus on huippuluokkaa eivätkä valu. Enkä ole vielä saanut noita ohuempiakaan Wfordeja rikki. Yhtä ihania käyttää paksuudesta riippumatta. Kaikki ohuemmat Wolfordit ovat kai täysmuotoiltuja malleja eli koko sääri ei ole vain suoraa putkea vaan muotoiltu säärten mukaan. Wolfordin sukkahousut jalassa
  kehtaa säärensä näyttää, talvellakin. Kalleimmat sukkahousut (merinovilla/silkki) muuten Wolfordin sivulla 169€!! Miltähän mahtavat jalassa tuntua. Voin vain kuvitella sitä ihanuutta.

  Muista sukkahousumerkeistä suosikkeja ovat Falke ja Kunert. Sopii myös pitkäsäärisille ja istuvuudeltaan hyviä molemmat. Ovat säilyneet ehjinä kaikki (n. kymmenet omistan). Tuntuvat miellyttävältä ihoa vasten, myös paksummat puuvillaiset. Hameessa viihtyvänä olen myös sukkahousujen suurkuluttaja. Ja tärkeintä sukkahousuissa istuvuuden ja miellyttävän materiaalin lisäksi on tietysti kestävyys. Kyllä Wolford oman kokemukseni mukaan on se kestävin.

  Sukkahousujen laadun voi kyllä tuntea ihollaan. Ja Wolfordin jälkeen pidän tasavahvoina Falkea ja Kunertia. Kotimaisista olen ihastunut Voguen sukkahousuihin, joita olen käyttänyt paljon. Laadultaan markettitavaran ja huippumerkkien väliltä. Mm. Opaque Brillante 40 sukkahousuissa on jo ylellisyyden tuntua ja istuvat myös hyvin. Colore 40-mallissa värejä löytyy, ainakin yli 20. Minulla noita on yli kymmentä eri väriä. Ruskean eri sävyjä ja myös sinistä ym. aina tilanteen mukaan. Halpis sukkahousuja tulee ostettua harvemmin. Niissä kun lycra-kuitu on yleensä päällystämätön, ja tahtovat herkkäsäärisiä kutittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, toinen Wolford-fani! Kiitos paljon mielenkiintoisesta kommentistasi, sinulla on niin paljon kokemusta Wolfordeista ja muista laadukkaista sukkahousuista!

   Ihan totta, Wolfordit istuvat tosi hyvin eivätkä tosiaan valu tai pyöri jaloissa. Tällaisia asioita laadussa ei välttämättä edes huomaa, kun sukkahousut ovat niin mukavat, ettei niihin edes kiinnitä huomiota. :)

   Minullakaan eivät nuo paksummat Wolfordit rikkoonnu kovin helposti, ohuet kyllä menevät rikki ihan niin kuin muutkin. Paksummat kyllä nyppyyntyvät pesussa, mutta eivät repeä, niin kuin Falken sukkahousut usein, vaikka ovatkin muuten hyviä.

   Minulla on kyllä ollut niin paljon iloa noista talvella ostamistani Wolfordeista. Vasta kaksi pakettia olen joutunut ottamaan käyttöön, ja hyvin kestivät koko talven. On aina niin ihanaa avata uusi paketti Wolfordeja, kun tietää saavansa niistä pitkäaikaisen ystävän. Ei mene rahat hukkaan, vaikka ostettaessa saattavatkin tuntua kertasatsauksena kalliilta. :)

   Hyvät sukkahousut ovat kyllä hameiden käyttäjälle tosi tärkeät! Muuten menee helposti into koko hommaan, jos joutuu koko ajan murehtimaan sukkahousujen kestävyyttä ja istuvuutta. Siksi on hienoa, että on näitä laadukkaita ja luotettavia sukkahousumerkkejä kuten Wolford ja Falke. Kunertia en ole kokeillutkaan, mutta kiitos vinkistä!

   Minullakin on joitakin Vogueita, koska heillä on Colore-mallistossaan usein niin hienoja värikkäitä sukkahousuja. Joissakin harvinaisen värisissä sukkahousuissa ei ole ehkä niin tärkeääkään se huippulaatu, jos niitä käyttää harvemmin, mutta jokapäiväisissä mustissa ja ihonvärisissä olen valmis aina satsaamaan Wolfordiin tai Falkeen.

   On ihan uskomatonta, kuinka paljon pelkästään värikkäillä tai kuviollisilla sukkahousuilla pystyy muuntelemaan asua. Yksinkertaisestakin asusta saa hetkessä mielenkiintoisen ja trendikkään yhdistämällä siihen erikoisemmat sukkahousut. Muotinäytöksissä tätä näkee usein: miten taitavasti asu on nostettu ihan uudelle tasolle yhdistämällä siihen vaikka värikkäät sukkahousut. Esim. Glorian muotinäytökset Helsingissä on usein stailattu näin.

   Ihanaa, kohta meidän hameiden ja sukkahousujen käyttäjien huippusesonki taas alkaa kun syksy saapuu! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)