perjantai 8. marraskuuta 2013

Muotiperjantai; Zio, Lumi ja Palmroth Original

Helsingin paras kenkäkauppa on mielestäni Zio.

Ziolla on liikkeet Aleksanterinkadulla, Kämp Galleriassa (nykyään Galleria Esplanad) ja Fredrikinkadulla. 


Ziossa myydään mm. Pura Lopezin, Camperin, Wondersin ja Ashin kenkiä. Uutuutena ainakin itselleni olivat Finskin kengät, jotka ovat nuo värikkäät upeudet tuossa kuvassa takavasemmalla (Multi ja Choco)

Ziosta saa myös Hunterin kumisaappaita. 

Kenkien lisäksi Ziossa myydään mm. suomalaisen Lumin laukkuja ja muita asusteita. Lumin kuuluisin malli Supermarket Bag näkyy kuvassa keskellä oranssina. 


Zio järjesti vip-illan kanta-asiakkailleen viime viikolla.

Siellä oli puhumassa mm. tämä tyylikäs herrasmies, Bruno Beaugrand Lumi Accessoriesilta

Bruno Beaugrand kertoi hauskasti Lumin alkutaipaleesta 2000-luvun alussa. New Yorkissa Sanna Kantola, joka työskenteli Ralph Laurenin laukkumalliston suunnittelijana ja Bruno, joka oli Tiffanysilla suunnittelijana alkoivat valmistaa laukkuja saumattomasta huopakankaasta tehdyistä, ylösalaisin käännetyistä suomalaisista saunamyssyistä. Pian yrityksen tuotanto laajeni nahkalaukkuihinkin, ja nykyään Lumia myydään n. 30 maassa. Päämaja on Suomessa. 

Itsellänikin on Lumin konjakinruskea clutch-laukku ja lompakko. Pidän niiden laadukkaasta, pehmeästä nahasta ja yksinkertaisesta designista kovasti. Bruno Beaugrand sanoikin osuvasti, että Lumin ostajat yleensä arvostavat aitoa, laadukasta nahkaa ja pelkistettyä tyyliä, eivätkä halua laukkuihinsa ylimääräistä blingiä. 


Zion kanta-asiakasillassa esittäytyi toinenkin suomalainen, kansainvälisesti menestynyt yritys.

Palmroth Original, joka jatkaa aiemmin konkurssiin menneen Pertti Palmrothin kenkämerkin perintöä, on tähän asti suuntautunut pääasiassa vientimarkkinoille. Nyt Palmroth Originalin Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja kenkiä saa kuitenkin ensimmäisenä Helsingissä myös Ziosta.

Minua kiinnosti Palmrothin kengissä erityisesti suomalainen suunnitteluosaaminen. Suomen sääthän ovat varsinkin talvisin lievästi sanottuna vaativat, mutta esimerkiksi noiden mustien mokkasaappaiden, jotka naissuunnittelijalla on jalassaan pitäisi kestää hyvin kosteutta ja loskaa. Todella tarpeellista tuotekehitystä!

Muuten Palmrothilla oltiin aika samoilla linjoilla kuin Lumi Accessoriesillakin, eli yksinkertaisen suunnittelun puolesta. Suunnittelijanainen sanoi hyvin, että kenkien suunnitteluun pätee sama kuin pukeutumiseenkin: ensin kaikki asusteet, korut ym. päälle ja sitten yksi pois - ja siinä on tyyli!

Valitettavasti jouduin lähtemään Zion kanta-asiakasillasta pois toiseen menoon ennen illan kohokohtaa, Mert Otsamon muotinäytöstä. Siinä olisi ollut ihailemani kampaajan Tom Wennerstandin suunnittelemat kampaukset, joten se olisi ollut tosi kiva nähdä. Onneksi Zion Facebook-sivuilla täällä oli kuvia näytöksestä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! :)