sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Kulmakarvojen kestopigmentointi, osa 1

Kulmakarvani ovat aina olleet hyvin mitättömät ja epämääräiset. Moni vastaa kysymykseen, että mikä on tärkein elementti meikissäsi vaikka meikkipohja, ripsiväri tai huulipuna, mutta minä vastaisin että kulmakynä. Kulmat antavat kehykset ja ryhdin koko kasvoille.

Olen harkinnut jo varmaan 10 vuotta kulmakarvojen kestopigmentointia. Lopputuloksen luonnollisuus ja pysyvä muutos kasvoihin ovat kuitenkin epäilyttäneet, samoin kuin se että sattuuko se.

Vasta kun näin Miss Piggy's Pearls -blogin Sallalla kosmetologi Cindy Rieran tekemän loistavan, luonnollisen kulmakarvojen kestopigmentoinnin, uskalsin varata ajan.  


Tässä ovat kulmakarvani lähtötilanteessa. Kestopigmentointi tehdään kahdessa vaiheessa, ja vaiheiden välillä täytyy olla vähintään 2 viikkoa. 

Jännitin pigmentointia aivan hirveästi, sillä pelkäsin että se sattuu niin paljon, että joudun jättämään operaation kesken. Onneksi Cindy lohdutti, että pigmentoinnin ei pitäisi sattua paljon enempää kuin kulmakarvojen nyppimisenkään. 

Olin varmuuden vuoksi kyllä ottanut lääkärin ohjeesta Buranan jo noin tuntia ennen reilun tunnin kestänyttä pigmentointia, joten se ei sattunut kovin paljon. Puudutetta kulmakarvoihin kyllä laitetaan, mutta se voidaan tehdä vasta kun kulmien rajat on ensin kestovärillä hahmoteltu, sillä puudute turvottaa ihoa vähän. 

Ensin kosmetologi luonnosteli kulmat ihan tavallisella kulmakynällä. Sen olisi voinut kyllä tehdä itsekin, mutta minä halusin ehdottomasti että Cindy tekisi sen, sillä en normaalistikaan saa kulmistani symmetrisen näköisiä. 

Cindy huomasi heti, että kuvasta katsoen vasen kulmani on luonnostaan vähän ylempänä kuin toinen, joten toista piti nostaa vähän.  


Näin täydellisen muotoiset kulmistani tuli heti pigmentoinnin jälkeen. 

Kaikki musta on kyllä arpikudosta, eli kulmat eivät todellakaan jääneet näin tummiksi ja viivamaisiksi. Tämän näköiset ne olivat ensimmäisen viikon verran, ja olin jo silloin todella tyytyväinen niihin. Olin aivan ihastunut kulmakarvojen täydelliseen, kaarevaan muotoon. Tukkani on tällä hetkellä niin tumma, etteivät ne näyttäneet edes yhtään liian voimakkailta.  Kulmiin piti sivellä viikon ajan Bepanthenia, ja saunassa ei saanut käydä. Ensimmäiset pari päivää oli myös hyvä välttää kovaa urheilua. 

Olin jo menossa apteekkiin ostamaan Bepanthenia kun huomasin, että minulle oli aikaa sitten lähetetty blogia varten testattavaksi tämä La Roche-Posayn Cisaplast Baume B5 -voide, jolle ei vain ole ollut aiemmin käyttöä. Sen pitäisi toimia ihon pienten vaurioiden paikallisessa hoidossa. Vilautin sitä lähipiiriini kuuluvalle lääkärille, joka sanoi että siinä on samaa Panthenolia kuin Bepanthenissakin. Lisäksi siinä on etiketin mukaan Madecassoside-uutetta, josta lääkärikään ei tiennyt mitä se on, sekä kuparia, sinkkiä ja mangaania. Niiden pitäisi auttaa edistämään ihon uudistumista.

Oli helpottavaa laittaa kulmille tätä rauhoittavaa voidetta, sillä ne olivat aika kipeät, arat ja kuumottavat pari päivää operaation jälkeen.

Sen jälkeen musta arpi alkoi irrota, ja hämmästyin aika paljon lopputuloksen vaaleutta kun olin jo tottunut tummiin kulmiini. Ensimmäinen reaktio oli se, että kaikki väri lähti arpien mukana, ja olin vähän pettynyt. Jos en olisi nähnyt Miss Piggy's Pearlsin Sallan lopputulosta ja luottaisi Cindyyn huippuammattilaisena, olisi varmaan ollut usko vähän koetuksella.

Tämä on kuitenkin vasta ensimmäinen vaihe, ja toisella kerralla joulukuussa tehdään kulmille lopullinen muotoilu ja väri.


Kulmat ovat kyllä aika hyvät jo nyt. Värjäsin vielä omat kulmakarvani kertaalleen, niin että kulmat näyttäisivät vielä aavistuksen tummemmilta. Silti ne ovat tarpeeksi vaaleat, että näyttävät luonnollisilta vaikka minulla ei olisi yhtään meikkiäkään. Muoto on tosi kaunis.


On ihan uskomaton helpotus, kun ei tarvitse käyttää aikaa kulmien meikkaamiseen aamuisin. Toivon, että olisin uskaltautunut kestopigmentointiin jo paljon aikaisemminkin, niin hieno juttu tämä on!

Kulmakarvojen kestopigmentointi ei ole kyllä mitään halpaa touhua. Omani maksavat yhteensä 580 euroa. Hinta ei ole kyllä hirveän paljon halvempi missään, sillä kestovärit ja laite ovat niin kalliita. Sen vuoksi tekijä kannattaakin valita hyvin tarkkaan, eikä yrittää säästää rahasta siinä kohdassa. Cindy Riera on valitettavasti myynyt hoitolansa, joten hän ei tee näitä enää. Olen tosi onnekas, kun pääsen vielä joulukuussa ennen omistajan vaihtumista hänelle kestopigmentoinnin toiseen vaiheeseen. Teen lopputuloksesta sitten vielä osan 2 tähän juttusarjaan. 

16 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä siitä, että kulmat antavat kasvoille kehykset ja ne on oikeasti yllättävän tärkeät kokonaisuuden kannalta! Minäkin käytin nuorempana aika paljon aikaa kulmien meikkaamiseen päivittäin, mutta nyt kun värjään kulmani säännöllisesti ja olen käyttänyt "tuuhentavaa ainetta", ei aikaa hyvinä aamuina kulu enää kuin pari minuuttia (joka on minulle lyhyt aika!). Tsemppiä "viimeistelykerralle"! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulmakarvojen merkityksen meikille tajuaa varmaan parhaiten silloin kun niitä luonnostaan ei ole, kun kaikille (kuten itselleni) ei valitettavasti vain Saimi Nousiainen-Hoyerin kulmakarvaton lookki sovi. :)

   Ihan mahtavaa, että olet löytänyt kulmakarvaongelmaasi ratkaisun värjäämisen ja tuheuttajan kautta! Minäkin olen koittanut värjätä, mutta omat kulmakarvani ovat sen verran harvat, että ei siitä kovin hyvää tulosta tule. Tuuheuttavia aineita en ole kyllä kokeillut, mutta ehkä pitäisi. :)

   Tuossa kestopigmentoinnissa olen tyytyväinen nimenomaan siihen, että kosmetologi piiris kulmiini valmiiksi jo sopivan muodon, joten jos haluan meikata niitä tummemmaksi seuraan vain valmiita rajoja. Ennen sitä jokainen aamu oli meikatessa taistelua siitä, saanko kulmat symmetrisen näköiseksi vai en. Aikaa meni yleensä 5-10 minuuttia. Iso helpotus kun se on nyt loppunut. :)

   Voi kiitos! Vähän toinen kerta kyllä jännittää edelleen, sillä kyllä pigmentointi jonkun verran sattui kipulääkkeestä huolimatta, ja erityisesti sen jälkeen kulmat olivat aika kipeät monta päivää. Tämän pidemmälle en kyllä olisi valmis menemään ulkonäön takia, se ainakin selvisi minulle ihan käytännössä. :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! :) Itsellenikin kulmakarvat ovat aina ne murheenkryyni, jos sattuu 'huono kulmapäivä', niin se ottaa päähän koko päivän. Mietin itsekin vähän kestopigmentointia, mutta juurikin hinnan takis ei juuri nyt ole ajankohtaista. Toivottavasti jossain vaiheessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Juille! :)

   Tunnistan niin tuon "huonon kulmakarvapäivän", minulla saattoi olla jopa huonoja kulmakarvakuukausia, jolloin en vain saanut kulmiani asettumaan millään. Kuinkakohan paljon elämääni ja aikaani olen tuhlannut niiden fiksaukseen, voi jestas. Sen takia en nyt mieti enää tuota kestopigmentoinnin hintaa, vaikka se tosi, tosi iso summa onkin. Ainoa mitä suren on jos väri ei pysy kulmissa paria vuotta kauempaa, ja joudun käymään tämän koko operaation taas kohta uusiksi. Ja nyt kun Cindy lopettaa, niin missä sitten käyn... :(

   Mietin muuten tuon kestopigmentoinnin hinnan niin, että se on vuodessa vajaat 300 euroa, kun kampaajaan minulla menee n. 1000 euroa ja ripsienpidennyksiin tai geelikynsiin (joita minulla ei kyllä ole) menisi varmaan n. 600-700 euroa vuodessa kumpaankin. Silti niiden kohdalla monikaan ei mieti hintaa, kun ne maksetaan tasaisemmin pienemmissä erissä. Mutta jäi minullakin näiden kulmakarvojen takia nyt Mulberry Bayswater ostamatta tai Lontoon matka tekemättä, mutta en ole kyllä myöskään katunut. :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttävät jo nyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona! :)

   On kyllä hienoa kun ei tarvitse enää käyttää aikaa pakolliseen kulmakarvojen meikkaamiseen, ja voi siirtää senkin ajan silmämeikin tekemiseen. Se on niin paljon hauskempaakin! :)

   Poista
 4. Samat sanat kuin edellisillä, hyvältä näyttävät jo tässä vaiheessa! Alkaa kyllä tuo kulmien kestopigmentointi kiinnostaa ihan tosissaan, kun olen nähnyt Sallan ja nyt sinun kulmasi. Minulla on luonnostaan tosi epämääräisen harvat ja vaaleat kulmat ja näytän jotenkin ihan kaljulta, jos en tee niille mitään. Ja toisaalta inhoan sitä, jos kulmista tulee liian tummat ja luonnottomat pötkylät. Hyvä kestopigmentointi voisi siis pelastaa monta päivää! Harmi, ettei tuo Cindy enää tee pigmentointeja, olisin hyvinkin saattanut varata hänelle ajan ja antaa itselleni uudet kulmat joululahjaksi. Nyt täytyy varmaan vähän tuumailla, varsinkin kun ei tuo tosiaan ihan halpaa hupia ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos, kiitos Sara! :)

   Minullekin ratkaisevaa oli Sallan kestopigmentoinnin näkeminen luonnossa, sillä en olisi ikinä arvannut että kyseessä on sellainen. Kulmat ovat todella luonnollisen näköiset ja silti aivan täydellisen muotoiset. Tarvitaan sellainen huipputekijä kuin Cindy että saa tuollaista jälkeä aikaan. :)

   Heti kun kuulin että Cindy oli lopettamassa hoitotyön tajusin että now or never: muuten olisin varmaan kivun pelossa vain siirtänyt operaatiota ikuisuuden eteenpäin. Nyt olen tosi tyytyväinen että olin rohkea ja menin. Ei enää sitä tuskaa aamuisin, kun en vain millään saa meikattua kulmista symmetrisen näköisiä. Ja sitten niistä tuli myös usein kovan meikkaamisen jälkeen kuten kuvasit aivan liian tummat ja epäluonnollisen näköiset. Minulla on vähän pyöreät kasvot, jotka näyttävät entistä pyöreämmiltä ja jotenkin epämääräisiltä jos kulmia ei ole.

   Muita paikkoja Helsingissä joita olen harkinnut ennen Cindya kestopigmentointia varten ovat olleet Maarit Leikoski ja Nina Orell. Kumpikin ovat varmaan ihan hyviä, mutta Cindyssa oli ratkaisevaa se, että näin ihan käytännössä Sallalla miten hyvää työtä hän oli tehnyt. :)

   Poista
 5. Tosi mielenkiintoinen juttu ja ihan mahtava nyt lukea sun kokemuksia tästä kestopigmentoinnista, koska se on kyllä pyörinyt mullakin mielessä. Tiedän yhden tutun, jolle se on tehty, mutta muuten en paljoa asiasta vielä tiedä, mutta ehkä nyt kiitos sinun tiedän vähän enemmän kun kummatkin osat pääsen lukemaan. :) Omat kulmani ovat niin kovin vaaleat ja nyt oon kovasti tyksätynyt kulmien kestovärjäykseen, että ne näkyvät edes vähän paremmin ilman meikkiäkin, kun kerran paljon joudun olemaan ilman meikkiä. Ja minustakin kulmat ovat todella tärkeät kasvojen kehystäjät. Kulmakyn kuuluu ehdottomasti mullakin niihin ensimmäisiin tuotteisiin, joita tarvitsen kun teen vaikka vain pikaisenkin meikin. Niin ja hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kiva että juttu kiinnosti sinua ja siitä oli hyötyä! :)

   Minä en ollut nähnyt kenelläkään luonnossa kestopigmentoituja kulmia ennen kuin näin Miss Piggy's Pearls -blogin Sallan kulmakarvat, joten odotin kyllä aika paljon epäluonnollisemman näköistä tulosta. Oli yllätys, kuinka luonnollisen näköiset kestopigmentoidut kulmat voivat olla jos on vain taitava tekijä. Kannattaa siis valita huolella ja hyvä jos kuulee vielä suositteluja. :)

   Kulmien kestovärjäys on kyllä hyvä tapa saada kulmiin ryhtiä jos oma tuuheus ja muoto vain riittää. Itse olen perinyt omat kulmakarvani äidiltäni, ja vaaleuden lisäksi ne ovat harvat ja kasvavat vähän missä sattuu. Värjäys siis auttoi vähän, mutta ei riittävästi.

   Minusta erityisesti paljon liikkuvalle ihmiselle tämä kestopigmentointi on kätevä, jos ei pelkkä värjäys riitä. Itsekin urheilen, pyöräilen, juoksen ja uin paljon, joten kulmakynät ym. eivät ole varsinkaan kuumalla säällä edes kovin käteviä, kun ne tahrivat. Lisäksi on ihanaa kun voi olla vaikka kokonaan ilman meikkiä, mutta kasvoissa on silti ryhtiä ja ilmettä ja viimeistellympi vaikutelma kun kulmat ovat sentään paikallaan. :)

   Kiitos paljon, jännityksellä odotan millainen lopputulos tulee olemaan kun välivaihekin on jo nyt näin hyvä. :)

   Poista
 6. Onnea uusille kulmille! Hyvin onnistuivat ja muoto on nätti.

  Minulla kulmat tehty jo kahteen kertaan, ensimmäisen kerran 12v sitten. Arvokasta hommaa, mutta ehdottomasti sen arvoista - minullakin kun olemattomat vaaleat ja aikanaan liian innokkaasti nypityt kulmakarvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Nämä olivat kyllä hyvä hankinta, olen tosi tyytyväinen jo nyt. Kivaa nähdä sitten myös millainen lopullinen muoto ja väri tulee olemaan kun nytkin on jo aika hyvä. :)

   Voi miten kiinnostavaa kuulla sinun kokemuksiasi! En tiedä ketään muuta Miss Piggy's Pearls -blogin Sallan lisäksi, jolle olisi tehty kestopigmentointi. Itsekin toivon että olisin ollut silloin n. 10 vuotta sitten vain reipas ja mennyt rohkeasti kestopigmentointiin. Silloin niitä ei kyllä kovin moni Helsingissä varmaan tehnyt. Maarit Leikoskea pidettiin parhaana paikkana, kun hän oli tehnyt jo pitkään ja muistan kuulleeni että hän olisi saattanut tuoda menetelmän Suomeenkin. Mutta better late than never! :)

   Poista
 7. Todella hyvä muoto! Voi harmi, että Cindy lopettaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Cindy on niin hyvä tekijä, että arvasin ettei näistä voi kun hyvät tulla. Ihanaa kun voi luottaa niin paljon, ettei tarvitse ainakaan lopputulosta murehtia, riitti kun kesti kivun. :)

   Niin on, tosi harmi! Cindylla on ollut mielestäni ehdottomasti Helsingin paras kauneushoitola. Mutta Cindya tarvitaan nyt varmaan muissa haasteissa, ja ehkä hän palaa taas hoitolatyöhönkin joskus myöhemmin, toivotaan! Ja Jolie Spahan siis jatkaa Cindyn hoitolaa, eli kokonaan se ei lopu. :)

   Poista
 8. Pigmentoinpaikalla ja -tekijällä on väliä ja jokaisella pigmentoijalla on oma tyyli. Kirjoitimme blogiin vinkkejä joilla onnistuu helpommin saamaan toiveidenmukaiset ihanat pigmentoinnit.
  http://blackouthair.fi/blog/pigmentointipaikan-valinta/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä, ja itse olin tosi onnekas kun ehdin vielä Cindy Rieran pigmentoitavaksi. Nyt kun kulmani ovat valmiit, on moni ammattimeikkaajakin kiinnittänyt niihin huomiota ja kehunut niitä. Samalla olen saanut kuulla kaikenlaisia kauhukertomuksia muilta, miten muoto ei ole onnistunut, väri ei ole pysynyt jne. Kivaa käydä lukemassa myös teidän juttunne aiheesta, kiitos kun laitoitte linkin! :)

   Olen myös unohtanut tehdä tähän omaan juttuuni jatko-osan, jossa kulmat näkyisivät lopullisessa muodossaan. Olen ollut niihin niin tyytyväinen, että asia on vain jäänyt. Nyt kesälomalla pitää kirjoittaa se, niin myös lopullinen tulos näkyy täällä. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)