perjantai 15. marraskuuta 2013

Muotiperjantai; Diana-elokuva

Kauneus & Terveys -lehti tarjosi lukijoilleen Diana-elokuvan ennakkonäytöksen täällä Helsingissä Kinopalatsissa viime viikolla. Ihanasti ajateltu!

Elokuva kertoi Walesin prinsessan Dianan kahdesta viimeisestä vuodesta, ja hänen salaisesta suhteestaan sydänkirurgiin ja sittemmin Dodi Al-Fayediin. Elokuva ei ole saanut kauhean hyviä arvosteluja, mutta minusta se oli ihan mukava kahden tunnin matka Lontooseen. 

Diana kuoli vuonna 1997. Elokuvaan oli kuitenkin saatu ysärin puolivälin muotia tosi raikkaalla toteutuksella, tulisikohan Diana-tyylistä seuraava trendi?

Diana käytti vapaa-ajalla paljon pastellinvärisiä paitapuseroita, kapeita housuja ja Tod'sin pehmeitä, matalia mokkasiineja. Näihin oli usein yhdistettynä laadukas nahkalaukku, esimerkiksi Tod'sin myöhemmin Dianan mukaan nimeämä D-Bag, joka oli Walesin prinsessan suosikki. 

Edustustilaisuuksissa Dianalla oli usein jakkupuku ja korkeat korkkarit. Elokuvassa esiintyi myös Dianan Australiassa käyttämä upea, sähkönsininen Valentinon iltapuku. 

Minua huvitti, kun elokuvassa Diana yritti naamioitua paparazzeilta ja liikkui Lontoossa ympäriinsä tummassa peruukissa ja aurinkolaseissa. Kainalossa hänellä oli kuitenkin toinen hänen mukaansa nimetty laukku, Diorin Lady Dior, joka näkyi elokuvassa ainakin beigenä, punaisena ja mustana (vai oliko joku niistä Chanel, en ole ihan varma, toisaalta Dianalla on huhuttu olleen Lady Dior joka värissä). Helsingissä ei olisi ainakaan kovin helppoa liikkua tuntemattomana Diorin luksuslaukku kainalossa, mutta ehkä Lontoo on metropolina eri juttu.  Elokuvassa Dianaa esitti Naomi Watts. Parhaiten hän oli onnistunut omaksumaan Dianan olemuksen eleissä ja hiuksissa, hiustyyli oli takaapäin lähes täsmälleen sama. Ennustan sillekin nousua trendeihin, yllättävän tuoreelta näytti tämä ysärilookki taas 15 vuoden jälkeen!

Diana-elokuvan jälkeen jatkoimme mini-ulkomaanmatkaamme marraskuisessa Helsingissä teellä elokuvateatteria vastapäätä sijaitsevassa Carlton-hotellissa. Elokuvassa näytettiin Dianan ja Dodin viimeiset hetket Pariisin Ritzissä, joten sikäli olimme jopa teemassa!

Luin muuten pitkästä aikaa tuota Kauneus & Terveys -lehteä. Se on yksi Suomen vanhimpia naistenlehtiä, perustettu jo vuonna 1956. Teen siitä vaikka jutun myöhemmin vielä erikseen.  

2 kommenttia:

  1. Se on hassua miten monesta tunnetusta ihmisestä voi joutua kaksi tai useamman kerran miettimään että hetkinen miltäs se tyyppi nyt näyttikään, mutta aina kun on Dianasta puhe hänen kasvonsa lävähtävät heti mieleen näkyville!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, siksi ajattelinkin että tässäkin jutussa pärjätään nyt ilman Dianan kuvaa, vaikka mielelläni olisin tietysti sellaisen laittanutkin. Sen sijaan elokuvan mainosjulisteissa näyttää minusta hassulta kun niissä on Naomi Watts niin paljon Dianan näköisenä, että joutuu katsomaan kaksi kertaa että kumpi se oikein onkaan. Diana oli kyllä kaunis ja näyttävä omalla tavallaan! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)