lauantai 30. marraskuuta 2013

Kaffeperjantai; Starbucks Helsingissä!

Kesällä Muotiperjantain korvasi kertaalleen Jätskiperjantai, ja tänään vietetään puolestaan Kaffeperjantaita ja hehkutetaan avoimesti sitä tosiasiaa, että Starbucks on tullut Helsinkiin!


Starbucks avasi Esplanadilla Akateemisen kirjakaupan ex-lehtiosastolle remontoiduissa tiloissa keskiviikkona 13.11.2013. Helsingin Starbucksin sisustuksessa on käytetty asiaankuuluvasti paljon Artekia, onhan Akateeminen kirjakauppakin Alvar Aallon suunnittelema.

Aina avaamisesta saakka Starbucksin kahvijono on kiemurrellut Akateemisen tuulikaappiin asti, kunnes viimein eilen torstaina 28.11. lounasaikaan se oli vähän lyhyempi. Ja minähän olin tietenkin heti kärppänä jonossa.  Jonotus kestää silti jonkun aikaa joka tapauksessa, sillä valikoimaa on paljon ja erikoiskahvien valmistus kestää, vaikka henkilökuntaakin on reilusti.

Starbucksin kahvien koot ovat Tall, Grande ja Venti. 

Joulun kausimakuja ovat Toffee Nut Latte, Gingerbread Latte ja Orange Mocha. 

Espresso-pohjaisia kahveja voi myös muokkailla mieleisekseen vaihtamalla täysmaidon esimerkiksi rasvattomaan, ottamalla lisäshotteja Espressoa tai valitsemalla makusiirapeista sokerittoman version. 

Tall Caffè Latte maksaa Helsingin Starbucksissa 4,50 euroa, Grande 4,90 euroa ja Venti 5,40 euroa. 

Frappucino tarkoittaa Starbucks-kielellä kylmää kahvijuomaa, joka kuorrutetaan usein kermavaahdolla.

Kahvit tilataan kassalta, joka kysyy asiakkaan nimen jos on ruuhkaa ja kirjoittaa sen pahvimukiin, samoin kuin merkitsee rasteilla ja kirjaimilla mukin taulukkoon millainen kahvi on kyseessä. Kahvinsa saa sitten tiskille kun nimi huudetaan.


Hassua kyllä, ostan ulkomailta Starbucksista yleensä ihan vain tavallisen Latten, vaikka valikoimaa olisi vaikka kuinka paljon. Sekin on Starbucksissa kyllä todella hyvää. 

Nyt halusin juhlia Starbucksin tuloa Helsinkiin jollakin vähän erikoisemmalla ja tilasin Vanilla Latten. Sen saa amerikkalaiseen tyyliin myös sokerittomalla vaniljasiirapilla ja rasvattomalla maidolla eli Sugar-free, Non-fat Vanilla Latte, lyhyemmin sanottuna Skinny Vanilla Latte.  

Tykkään tästä valinnanvarasta kovasti, samoin kuin siitä että Starbucksin nettisivuilta näkee ainakin viitteelliset kaloriarvot juomille.

Aika makeaa oli silti, eli jatkossa taidan siirtyä vakkariini ja tilata vain sitä tavallista Lattea, vaikka välillä on tietysti hauskaa kokeilla noita erikoisempiakin kahveja!

12 kommenttia:

 1. Hei hyvä tietää, että jonot alkavat inhimillistyä! Olen yrittänyt jo pariin otteeseen Starbucksilla käydä, mutta jono on ollut aika hurja. Minulla on muuten ihan sama, otan aina sen Tall Latten, koska, no, se nyt vaan on niin hyvää. :-) Nyt voisi ehkä kokeilla noita joulumakuja, vaikka en kyllä kovin makeasta kahvista oikein välitä.

  Ja siis yhdyn kyllä täysin hehkutukseesi, aivan super, että saatiin Starbucks vihdoin Helsinkiin! Nyt sitten vaan odotellaan muidenkin suurten kansainvälisten ketjujen rantautumista, esimerkiksi se toinen S:llä alkava olisi kiva saada. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään lauantaina Starbucksissa oli taas jäätävä jono Aksun hissiaulaan saakka, eli en jaksanut jonottaa siitä huolimatta että teki hirveästi mieli Starbucksin Lattea. Luulisi että ensi viikolla olisi väljempää, kun on muutenkin vajaa viikko. Olin kuitenkin tosi iloinen että pääsin käymään jo kerran torstaina. Huomasin sattumalta ohi kävellessäni, että nyt ei ole pitkä jono, ja vilahdin äkkiä paikalle. Yksi tuttu oli myös ollut torstaina iltapäivällä ja silloinkaan ei ollut jonoa. Helsingin keskustaan on syntynyt uusi tarkkailukohde ja puheenaihe: milloin Starbucksiin ei ole jonoa. :)

   Minäkin haluaisin kokeilla jotain joulumakua ihan mielenkiinnosta, vaikka tuo Vanilla Latte oli kyllä niin poikkeuksellisen makea etten tiedä tykkäänkö. Kyllä se perinteinen Latte vain taitaa sittenkin olla paras, Starbucks tekee sen niin erinomaisesti! :)

   Minä uskallan toivoa sen toisenkin S:n saapumista, sillä Tukholmassahan se on jo, ja Starbucksia ei tietääkseni ole siellä. Myös Victoria's Secret olisi ihana, sekin on alkanut nyt vähitellen levittäytyä Eurooppaan, joten toivoa on täällä kaukana pohjoisessakin! :)

   Poista
 2. Mäkin otan aina Tall Latten :) Tosin viime aikoina olen ottanut sen soijamaidosta tehtynä, mutta kuitenkin. Nuo sokerittomat siirapit oli ihan uusi juttu mulle, aika kiva! Oliko niitä hyvä valikoima normaalisiirappien ohella? Itse en ole vielä uskaltautunut edes Akateemisen lähelle, täytyy odottaa rauhassa, koska INHOAN jonottamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, Starbucksin Latte on vain niin hyvä! Oltiin keväällä herra Pumpulipupun kanssa Amsterdamissa, ja hotelliin ei kuulunut aamiaista, joten juotiin joka aamu Lattea Starbucksissa. Se oli varmaan melkein parasta sillä lomalla! :)

   En olekaan itse kokeillut Lattesta soijamaitoversiota, varmaan pitää, kun kuulostaa niin hyvälle. :)

   Luulisin että niitä sokerittomia siirappeja olisi ihan kaikissa mauissa, ainakin menussa ei lukenut mitään rajauksia. Jotenkin vaikea uskoa kyllä että Sugar-Free Vanilla Lattenkin siirappi oli sokeritonta, niin hirveän makeaa se oli. Sitä en kyllä tiedä mitä niissä on käytetty sokerin sijaan makeuttajana, pitää varmaan kysyä seuraavan kerran. Nyt ensimmäisellä kerralla en turhaa kysellyt mitään ylimääräisiä, kun säälin muita jonossa odottaneita. :)

   Starbucksin jono on kyllä jo aikamoinen ilmiö, eilen perjantainakin klo 20 jälkeen oli jono. Tuo torstai lounasaika jolloin itse kävin oli ainoa kerta kun olen nähnyt että jono ei ollut ulko-oville asti. Varmaan joulun jälkeen helpottaa, luulisi. Starbucksin kahvi onkin sitten kiva piristys tammikuuhun! :)

   Poista
 3. Jospa sitä nyt saisi vihdoin kahvin omalla nimellään. Ulkomailla iso osa Starbucksin jännityksestä on siinä, minkälaisen väännöksen barista on keksinyt. :D En ole vielä uskaltanut jonoon asti, kun tunnen itseni niin yli-ikäiseksi. Ennen joulua täytyy kyllä käydä, tahdon ainakin yhden gingerbread latten. Harmittaa, ettei peppermintiä tai pumpkin spicea ole tarjolla, mutta pipari onneksi toimii aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä varmasti saa kahvinsa nyt oikealla nimellä. Itsestäni oli hauskaa kun Helsingin Starbucksissa huudeltiin Kaisaa, Leenaa ja Pekkaa, sitä ei ulkomailla kuule. Oma nimeni on kyllä niin kansainvälinen ja helppo, että se menee aina oikein, mutta herra Pumpulipupun nimeä (siis sitä oikeaa, ei herra Pumpulipupua :) on kyllä ulkomailla ihmetelty. :)

   Kuulin muuten että jotkut antavat ulkomailla Starbucksissa keksityn nimen sen maan kielellä, niin pääsee helpommalla. Itselleni ei olisi tullut kyllä mielenkään tämä trick, mutta aika loistava oivallus! :)

   Starbucks vaikuttaa kyllä olevan Helsingissä teinien suosiossa. Itsekin yllätyin sitä, sillä ulkomailla en ole huomannut vastaavaa. Ehkä tämä on kuitenkin vain jotain alkuinnostusta. Kieltämättä kyllä kadehdinkin vähän nyt nuoria: silloin kun itse olin teini Helsingissä oli vain Music TV ja McDonalds, ja yhtä hienoa se kansainvälinen tunnelma mikä niistä välittyi silloinkin kyllä oli. :)

   Minäkin olisin halunnut maistaa nimenomaan Peppermint Mochaa kun tykkään piparmintusta muutenkin, ja sen maku sopii mielestäni hyvin kahviin. Mutta koska sitä ei Suomen valikoimassa ole, niin ehkä on kokeiltava sitä Gingerbreadia. Myös Orange Mocha kuulostaa aika ihanalta. Joku joulumaku on kyllä varmaan kokeiltava ihan vain siitä riemusta että niitä nyt saa Helsingistä, vaikka päätinkin että seuraavan kerran otan ihan vain sen tavallisen Latten. Täytyy tarkkailla jonoa, jotta pääsisin vaikka kaksi kertaa vielä käymään ennen joulua. :)

   Poista
  2. Mulla on kohta hyvä kokoelma kuvia pieleen menneistä Myy-viritelmistä, joten pakko aina yrittää.. :) Kerran olen saanut sen oikein ja se on ollut Arlandan lentokentällä, jossa myyjä naureskeli kahdelle yylle ja totesi, että taidan olla suomalainen.

   Poista
  3. Myy: Voin vain kuvitella, Myy ei varmasti ole helppo pala ulkomailla. Enkä kyllä tiedä onko sulla parempaa onnea Suomessakaan, ellet sitten turvaudu "Myy niin kuin se Pikku Myy Muumeissa" -vinkkiin. Myy on kyllä ihana nimi! :)

   En muistanutkaan että Arlandassa tosiaan on myös Starbucks, kun muuten Tukholmaan on tietääkseni vasta tulossa. Kerrankin Helsinki sai jotakin kivaa ensin! :)

   Poista
 4. No nyt sitten vaan harmittaa se, etten juo kahvia. :D Kävinkin tuolla nettisivuilla kattomassa tee-, jäätee-, kaakao- ja smoothie-valikoimat ja näyttää todella herkulliselta! Osaatko sanoa, onko tuossa Helsingin kahvilassa minkänäköset tee- ja kaakaovalikoimat? Tuskin ihan jenkkitasoa...? :) Vaikka oonkin reissannut tosi paljon, en ole muistaakseni koskaan käynyt Starbucksissa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ei siinä ole mitään syytä harmitteluun, meille kahvin ystäville on vain ilouutisia että Starbucks on vihdoin Helsingissä. :)

   Hyvä tuuri että otin kuvan Helsingin Starbucksin menusta, sillä nyt osaan vastata kysymykseesi tarkkaan. Teetä pitäisi olla tavallisena eri mauissa (English Breakfast, Earl Grey, Mint Blend...) ja sitten Chai Tea Latte. Kaakaota on kolmea erilaista: Signature Hot Chocolate, Caramel Hot Chocolate ja Hazelnut Hot Chocolate, hinnat n. 5,30, 6 ja 6,50 euroa. Erityisesti kaakaot näyttivät tosi herkullisilta. Pitää viedä äitinkin sinne, sillä hän rakastaa kaakaota. :)

   Poista
 5. Joo me eilen iltapäivällä jonoteltiin ihan siellä Akateemisen puolella :D Joskus viiden aikaan jonot olikin jo tosi lyhyet (tai no, aiempaan verrattuna lyhyet). Onneksi siellä ei kuitenkaan joudu jonottamaan pitkään :)

  Aika moni muuten nappasi eilenkin menusta kuvia ja kaakaota on ehdottomasti joskus maistettava. Mutta seuraavana maistelulistalla on Gingerbread tai Orange kahvi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, se olikin varmaan pisin jono jonka olen siellä toistaiseksi nähnyt. Itse menin siitä ohi n. 14.30 aikaan, ja silloin oli tosiaan varmaan melkein Akateemisen puolelle asti. Hyvä kuitenkin, että jono tuntuu liikkuvan nopeasti, mutta vähän siitä se coffee to go -idea siitä katoaa, jos ensin jonottaa 20 minuuttia sitä kahvia. :) Olen kuitenkin varma että tämä on vain tätä alkuinnostusta, ja kohta homma normalisoituu. Ihan superkivaa kuitenkin kun Starbucks tuli! Kaikki ovat niin innoissaan siitä, siitähän nuo jonotkin vain kertovat. :)

   Minäkin otin kuvan menusta siksi, että voin suunnitella rauhassa että mitä kaikkia makuja haluan maistella ja vertailla valikoimaa Starbucksin nettisivuilla. Siksikin on hyvä, että jonossa ehtii vähän miettiä että mitä ottaa, kun valikoimaa on niin paljon. Luulen että itsekin testaan seuraavaksi jommankumman noista joulumauista, ihanaa! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)