tiistai 19. marraskuuta 2013

Hemmottelua marraskuuhun; Monoi-öljyä ja glitter-ripsareita

Tytöt, olettehan muistaneet hemmotella itseänne, sillä Suomessa on viime aikoina näyttänyt klo 16 jälkeen tältä:





Suosittelen marraskuun hemmotteluun ihania vartalonhoitotuotteita ja vähän kimallusta! 






Luononkosmetiikkamerkki Born to Bio lanseerasi nimenomaan näin marraskuussa tropiikin mieleen tuovan Monoi-kuivaöljynsä. Sain sitä pullon blogia varten testiin.

Monoi-kuivaöljy sisältää 6 muuta öljyä sekä nimiöljyänsä Tahiti Monoita. Muut öljyt ovat mm. jojoba-, argan- ja ruusunmarjaöljy. Öljyjen pitäisi hoitaa ja kosteuttaa ihoa ja tehdä siitä kimmoisa. 

Tahitilla Monoi-öljyä valmistetaan perinteisesti uuttamalla Tiaré-kukkia kookosöljyssä, ja sitä on sanottu tahitilaisten naisten kauneuden salaisuudeksi.

Born to Bion Monoi on kuivaöljyä, joten sen ei pitäisi tehdä ihosta kovin tahmeaa. Itse olen kyllä käyttänyt sitä varmuuden vuoksi kuten muitakin öljyjä mieluiten vartalovoiteen sijaan iltaisin, jos olen tiennyt että olen menossa aamulla suihkuun. Öljy on kyllä sen verran nopeasti kuivuvan tuntuista, että ehkä sitä voisi laittaa päivälläkin vaatteiden alle. Tehokkaimman vaikutuksen saisi varmasti levittämällä sen heti suihkun jälkeen.

Kiinnostuin muuten tuon Monoi-öljyn myötä siitä, mitä kuivaöljy oikein tarkoittaa. Legendaarisin kuivaöljy on varmaan ranskalaisen Nuxen Huile Prodigieuse. Se, kuten Born to Bion Monoikin on öljysekoitus. Kuivaöljyt yleensä suihkutetaan iholle, joten ne ovat suihkepulloissa. Kuivaöljyt eivät kyllä varsinaisesti ole täysin kuivia, mutta vähemmän rasvaisia kuin tavalliset.  

Tuoksu Monoi-öljyssä on ihanan trooppinen. Se tuoksuu samalle kuin jotkut aurinkorasvatkin eli kookokselle, Tiaré-kukille ja pähkinälle. Mitä parasta hemmottelua siis keskellä synkkää marraskuuta! 







Born to Bio on yksi harvoja merkkejä, joka myy näitä ylellisiä puhtaita öljyjä. 

Aiemmin sai jo testiin Born to Bion Manteliöljyn. Sen pitäisi sopia erityisesti kuivalle ja herkälle iholle. Itse olen menestyksellisesti käyttänyt sitä talvella kuivuviin käsiini.

Olen myös itse ostanut Born to Bion Argan-öljyn, mutta se on vielä vanhanmallisessa pullossa, kun noissa saamissani Monoi-öljyssä ja Manteliöljyssä on uudistuneet pullot. Arganöljyä suositellaan aikuiselle, kuivalle iholle.

Arganöljy on näistä mielestäni kosteuttavin ja öljyisin. Manteliöljy taas sopii hyvin käsille, sillä minulla on niissä herkkä ja helposti allergisoituva iho. Ja Monoi-öljy taas on tuoksunsa puolesta parasta hemmottelua, sillä Arganöljy ei haise kovin hyvälle ja Manteliöljyn tuoksu taas on aika neutraali.

Born to Bion öljyjen hinnat vaihtelevat vähän. Kaikki ovat nykyään 50 ml:n pulloissa. Manteliöljy on edullisin, 12,65 euroa, kun taas Arganöljy maksaa 19 euroa, Ruusunmarjaöljy (sopii mm. arpien ja aurinkoihottuman hoitoon) 19,60 euroa ja Monoi-öljy 19,90 euroa. Kaikki ovat luonnonkosmetiikkaa.








Sitten tämän syksyn toiset uutuudet, jotka eivät ole varmaan ihan vielä ehtineet kauppoihin. 

L'Oreal toi markkinoille viime vuoden jouluksi ja uudeksivuodeksi Diamantissime-meikkikokoelman, johon kuului timanttipölyä sisältävä Diamonds Black -ripsiväri. Se myytiin silloin nopeasti loppuun monesta paikasta.

Onneksi markkinatalouden kysynnän ja tarjonnan lait toimivat, sillä tänä vuonna L'Oreal lanseeraa samaan Volume Million Lashes -sarjaan kaksi kimaltavaa ripsiväriä. Black Carat on lehdistötiedotteen mukaan musta ripsiväri, jossa on kultaista kimallusta ja Pure Carat on glitterinen top coat, joka levitetään tavallisen ripsivärin päälle. Suositushinta kummallekin on 19,50 euroa. 

Noissa mainoskuvissa muuten musta-kultaisen ripsivärin nimi on Golden Black, joten en ole aivan varma millä nimellä sitä tullaan Suomessa myymään. Samaa tavaraa varmaan kumminkin. 

Käytännössä epäilen, että Pure Carat glitter top coat saattaa toimia paremmin, vaikka kultaisen glitterin jo valmiiksi sisältävä musta Black Carat/Golden Black ripsiväri kuulostaa helpommalta. Aion ehdottomasti investoida jompaankumpaan kun ne pamahtavat juuri sopivasti pikkujoulukaudeksi kauppoihin, sen verran hyvä idea tämä minusta on! 





10 kommenttia:

  1. Mulla on Lancômelta tuollainen glitterinen top coat -maskara, ja se on kyllä vänkä :) Ihan älyttömästi glitteriä sillä ei ripsiin saa loihdittua, mutta tarpeeksi kuitenkin säväyttävän vaikutuksen tekemiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itse tiennytkään, että Lancomellakin on ollut sellainen! Toteutuisikohan tässä L'Orealin klassinen homma, että ensin uusi keksintö tulee selektiivisille merkille myyntiin, ja sitten kun sen uutuusarvo on hyödynnetty, se tulee saman talon edullisemmalle merkille massamyyntiin. Ainakin voidemaisten luomivärien kanssa kävi juuri niin. Ne tulivat ensin Lancomelle, ja sitten vuosi pari sen jälkeen L'Oreal Parisille. :)

      Tosi kiva kuulla, että glitter top coat on toiminut! Itsekin ajattelin että se ei ole mahdollista että ihan hirveästi kimallusta tulisi, mutta sellaista pientä säihkettä sinne tänne. Ehkä munkin pitää kokeilla tuota L'Orealin top coatia. :)

      Poista
  2. Oi, olen niin samaa mieltä, marraskuu ehdottomasti vaatii runsasta, aktiivista ja toistuvaa hemmottelua, että siitä selviää! Tuo sun ensimmäinen kuva on ihan loistava, ja tänään onkin kivasti näyttänyt oikeastaan koko päivän tuolta. :-) Glitteriä pitää ehdottomasti saada ripsiin, ja Monoi-öljy kuulostaa ihanalta, juuri viikonloppuna hellin itseäni Yves Rocherin kesäkokoelmasta hamstraamallani Monoi de Tahiti -kuivaöljyllä, sen tuoksu vie kyllä hetkessä kesätunnelmiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, aktiivista hemmottelua ei saisi unohtaa ja musertua vain taakan alle pimeään kyhjöttämään. Tulee parempi olo ja mieli kun vähän hemmottelee itseään. Nyt on mitä parhainta aikaa kaikenlaisille kylpylöillle ja ihanille vartalohoidoille, vaikka ei ulkomaille (kuten Nizzaan!) pääsisikään. :)

      Minuakin huvitti se kuva, kun ihan oikeasti, heti neljän jälkeen iltapäivällä on koko ajan pimeää. Ihan uskomatonta. Kyllähän se tästä valoisammaksi muuttuu kun lumi tulee, mutta nyt on oikeasti ihan mustaa. :)

      Minun täytyy varmaan kokeilla sitä Yves Rocherin Monoi de Tahitia, kun se on niin monen suosikki. Olisi kiva nähdä että miten se eroaa tuosta Born to Bion öljystä. Born to Bio on tietenkin luonnonkosmetiikkaa, mutta ehkä Yves Rocherkin on lähellä sitä - jotkut tuotteet ovat - täytyy tutkia vähän incejä.

      Aiemmin luulin, että en edes tykkää Monoin tuoksusta, mutta pidän kookoksesta, joten nyt olen yllättäen aika ihastunut siihen. :)

      Poista
  3. Oivoi, mikä öljyn kaipuu noista Born to Bioista tulikaan :) Täytyykin kokeilla tuota manteliöljyä käsiini, mullakin ne nimittäin kuivuvat ihan korpuiksi. Ja Monoi-öljyä ihan vain hemmotteluun. Olet oikeassa, sitä tämä vuodenaika todellakin kaipaa! Ja sain hyvät naurut tuosta ensimmäisestä kuvasta, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit jutusta! :)

      Sinä kyllä nyt tarvitset ihan extra-hemmottelua ja mielikuvamatkoja etelään, sillä etkö juuri palannut sieltä. Tämä Suomen tämänhetkinen tilanne voi olla vähän shokki sen jälkeen. Onneksi joulu tulee. :)

      Keksin käyttää manteliöljyä käsiini, koska minusta Body Shopilla on joskus ollut hyvä käsivoide, joka perustui manteliöljyyn. Öljy on mielestäni tosi hyvä yökäyttöön jos kädet ovat ihan superkuivat, niin kuin minulla usein talvisin. Olen myös lukinnut sen öljyn käsiin laittamalla jotakin tavallista käsivoidetta päälle, vähän kuin kasvoillekin ensin seerumi ja sitten tavallinen kasvovoide. Ja päälle sitten puuvillahanskat, minulla on auttanut. :)

      Kiva kun Born to Bio myy näitä ihan puhtaita öljyjä, kun niitä ei tosiaan kovin monella merkillä ole. Ihanan ylellistä saada ihan vain pelkkää tehokasta öljyä! :)

      Poista
    2. Kyllä, naulan kantaan. Aika shokeeraavaa ja masentavaa tämä sää. Onneksi olen niin henkeen ja vereen jouluihminen, että kohta olen taas happy :)

      Mäkin laitan monesti yöksi ensin öljyn ja sitten voiteen, toimii! :) Arvaa muuten kuinka paljon himoitsen nyt noita Born to Bioja...... ihan niin kuin en olisi shoppaillut Bangkokissa tarpeeksi! Mutta en öljyjä, sehän on ihan eri asia ;)

      Poista
  4. Mulla on Born to Bion arganöljy hankintalistalla, ja samalla voisin kyllä ostaa myös tuon monoiöljyn. Rakastan sitä tuoksua! :) Osaatko muuten sanoa, jääkö monista iholle voimakas tuoksu? :)

    VastaaPoista
  5. Siis monoista, ei monista. Hitsi kun tää laite korjaa mun kirjoitusta ihan väärin jatkuvasti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse pitänyt Born to Bion Arganöljystä kovasti, sillä se on todella hyvin kosteuttava. Olen viime aikoina ollut vähän huolissani ihon vanhenemisesta erityisesti stressin vuoksi, ja arganöljy auttaa tähän huoleen hyvin. Sen jälkeen iho on todella hyvinvoivan, ravitun ja kimmoisan oloinen. Koska argan on kuitenkin tosi öljyistä eikä kovin hyväntuoksuista, laitan sitä vain niinä iltoina kun tiedän että olen menossa ensimmäisenä aamulla suihkuun. :)

      Monoi-öljyn tuoksu on aika vahva, vähintään sellainen keskivahva. Mutta hyvä, pehmeän miellyttävä Monoi, eli ei niin tömäkkä kuin mielestäni esim. Yves Rocherin Monoi de Tahiti. Käytin muuten nyt ensimmäistä kertaa Born to Bion Monoita myös päivällä vaatteiden alla. Suihkun jälkeen se imeytyi niin nopeasti ja hyvin, ettei yhtään tahrannut vaatteita. Se sopii siis itselläni tarvittaessa myös päiväkäyttöön. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)