torstai 6. joulukuuta 2012

Essie Aruba Blue -kynsilakka ja hyvää itsenäisyyspäivää!

Muistan kuinka viime vuonna ihastelin kaikissa kynsiblogeissa upeita itsenäisyyspäivä-aiheisia kynsiä.

Jo silloin päätin, että tänä vuonna teen sellaiset itsekin.

En oikein osaa koristella kynsiäni ja muutenkin olen enemmän yksinkertaisemman tyylin ystävä, joten päädyin vain yksiväriseen siniseen lakkaukseen.






Essie Aruba Blue on hieno, sädehtivä kirkkaan sininen. Se loistaa kuin sisäistä, sinistä valoa.

Aruba Blue tuo myös vähän karibialaista kontrastia lumiseen itsenäisyyspäivään.

Jälleen kerran on kehuttava Essien kynsilakkojen leveää sivellintä. Kynsilakka levittyy sillä helposti ja siististi melkein yhdellä vedolla. 






Minun oli tarkoitus kuvata teille myös helsinkiläisen juhlapukuliikkeen Meslewin ikkunassa ollut iltapuku, johon ihastuin maanantaina. 

Odotimme ystäväni kanssa raitiovaunua myöhään maanantai-iltana Mannerheimintiellä kun yhtäkkiä huomasin Meslewin ikkunassa mitä tyylikkäimmän iltapuvun. Yläosa oli luonnonvalkoinen laajoilla hihoilla, ja alaosa korkeavyötäröinen pitkä musta. Aivan minun tyyliäni ystävänikin mielestä.

En huomannut heti ottaa puvusta valokuvaa. Vielä eilen keskiviikkonakin ihailin sitä raitiovaunun ikkunasta, ja mietin että olisiko minun pitänyt jäädä pois ja mennä sovittamaan pukua. 

Tänään kun menin Meslewin ohi ja olisin vihdoin ottanut ainakin kuvan puvusta, sitä ei enää ollutkaan. Meslewin ikkunat oli peitetty remontin vuoksi ja liike oli kiinni.

Eli saatte nyt sitten vain kuvitella kauneimman mahdollisen iltapuvun!

Linnanjuhlien pukujen katselu on yksi lempparijuttujani itsenäisyyspäivänä.

Menneiltä vuosilta ovat mieleeni ovat jääneet erityisesti Maria Melinin valkoinen, elävillä kallankukilla koristeltu puku vuodelta 1988. Se on ensimmäinen puku jonka muistan, ja se oli pitkään kauneinta mitä tiesin.

Myös oopperalaulaja Mari Palon oranssi, isolla mustalla hevosmaalauksella koristeltu puku vuonna 2000 oli todella upea. 

Yksi tyylikkäimpiä on minusta ollut laulaja Jonna Tervomaan nude kapealinjainen satiinipuku vuonna 2004, vaikka siitä nousikin kohu läpinäkyvyyden vuoksi.

Ihana oli myös toimittaja Heta Hyttisen kermanvärinen kokonaisuus vuonna 2007.

Onnistuneita ovat mielestäni olleet laulaja Chisun valkoinen Hollywood-tyylinen puku yhdistettynä punaiseen huulipunaan vuonna 2010 ja näyttelijä Minna Haapkylän vuoden 2002 musta punk-henkinen puku.  

Maria Guzenina-Richardson pukeutuu yleensä mustaan ja valkoiseen. Hän on niin kaunis, että hänelle riittää vain hienovaraisen tyylikäs ja vaatimattomampikin asu. Erityisen hyvin hänelle sopi hänen vuoden 2008 musta glamour-pukunsa kultaisilla koristeilla ja valkoisella huivilla.

Vartalomaalauksen pirteän kirkkaan keltaiseen pukuunsa yhdisti laulaja Anna Abreu vuonna 2008. Timanttisen vartalokoristelun teki Anna Abreulle meikkitaiteilija Saara Sarvas.

Tyylikäs veto oli myös Marimekon toimitusjohtajan Mika Ihamuotilan vaimon Helena Ihamuotilan Unikko-kuosinen puku vuonna 2010.  

Tänä vuonna odotan erityisesti suunnittelija Katri Niskasen pukuja, joita pitäisi olla Linnassa yhteensä 10.


Mukavaa itsenäisyyspäivää! 

4 kommenttia:

  1. Ihana lukea puvuista, kun tuntuu, että tarinasi olisi itseni kirjoittama <3. Muistan itsekin tuon Mari Palon oranssin puvun ja itseasiassa kaikki mainitsemasi Unikko-pukua lukuunottamatta. Anna Abreu oli valloittava vartalokoristeissaan ja vilahtihan tuolla nytkin pari keltaista pukua. Laura Birn jäi mulle jostain syystä hyvin mieleen mustassa kierrätysnahkapuvussaan. Todella kaunis :).

    Kyselin sulta oman blogini kommenteissakin jo, mut ehkä täältä näet helpommin, eli oliko sulla kokemusta L'Occitanen käsivoiteista? Suosittelit sitä jalkavoidetta viime talvena ja se on ihan huipputuote. Nyt kiinnostaisi ostaa käsivoidekin samaa sarjaa :). On vaan aika arvokkaita, ilman kokemuksia :).

    VastaaPoista
  2. Sannu: Meillä on kyllä aika sama maku, olen huomannut ennenkin. Eli siis hyvä, tietenkin! :)

    Mari Palon oranssi hevospuku on minusta yksi Linnan kaikkien aikojen upeimmista. Samoihin aikoihinhan Stella McCartney teki Chloellekin hevosprinttejä, joten se oli muodikaskin. :) Muistan hyvin, kun vähän sen jälkeen Sinkkuelämässä Carriella oli beiget Chloen housut, jossa oli lahkeessa hevosprintti. Aivan upeat nekin! :)

    Se Mika Ihamuotilan vaimon mukailtu sininen unikkomekko jäi mieleeni ehdottomasti sen vuoden upeimpana. Hienoa kun Marimekko pääsee itsenäisyyspäivänä esille. Myös tänä vuonna Ihamuotilan vaimolla oli upea turkoosi Marimekon iltapuku. Samanlainen nähtiin Marimekon New Yorkin kevät 2013 näytöksessäkin. :)

    Anna Abreun nuorekas ja energinen tyyli oli minusta tosi onnistunut. Se hopeinen vartalomaalaus oli myös hieno, ja melkein neonkeltainen puku mustalla pitsillä sopi hänelle tosi hyvin! :)

    Tänä vuonna Laura Birn oli kyllä todella kaunis mustassa nahkailtapuvussaan. Hienoa kun se oli trashionia, eli vielä ajatusta taustalla. Kovuus ja herkkyys sekoittuvat ihanasti. Äsken tv:ssäkin Sami Sykkö valitsi Laura Birnin illan kuningattareksi. :)

    Tykkäsin myös kovasti Anni Sinnemäen modernista vihreästä satiinipuvusta. Hän on minusta myös mielenkiintoinen pukeutuja!

    Ja Maria Ylipään punainen Hanna Sarenin suunnittelema puku oli tietysti myös aivan upea, yksi tämän vuoden parhaita. :)

    Tykkään kyllä L'Occitanen karitevoi-käsivoiteestakin. Siinä on samantyyppinen kermainen koostumus kuin jalkavoiteessa. Eli on kyllä minusta hyvä käsivoide.

    Kallis se on, joten jos haluat edullisempaa, niin Laveran Basis Sensitive -sarjan käsivoide on minusta tosi hyvä. Yllätyin, kun se kosteutti jopa paremmin kuin Body Shopin legendaarinen hamppukäsivoide. Lavera myös imeytyy paremmin kuin Body Shopin hamppu tai L'Occitanen sheakäsivoide. Hinta on noin 5 euroa 75 ml.

    Olemme molemmat herra Pumpulipupun kanssa todella ihastuneita Laveran käsivoiteeseen. Siinä on miellyttävä kevyt mantelimainen tuoksu, riittävät tehot ja aika hyvä imeytyvyys. Itse käytän sitä erityisesti öisin puuvillahanskojen alla. Laveran käsivoidetta on saatavana myös appelsiinisena, mutta perusversio on minusta parempi.

    Toinen luonnonkosmetiikan käsivoide, joka minulla on pian tulossa kokeiluun on Madaran käsivoide. Kirjoittelen siitä lisää kun ehdin testailemaan, mutta toistaiseksi tuo Laveran Basis Sensitiv on pääsemässä Tämän hetken suosikit -listalleni. :)

    VastaaPoista
  3. Wau mikä sininen..jos haluaisin siniset kynnet niin tuo olisi valinta.Mä vaan vierastan sinistä ihan kaikessa.

    Muistan Maria Melinin puvun.Katseltiin aina mummon kans kekkereitä telkusta ja mummo oli ihan äimänä niistä kalla-kukista =)
    Marialla oli muistaakseni jokin toinenkin valkoinen/vaalea puku aikoinaan jossa kukkakoristus,se oli jotenkin ns pakaran puolella ja irroitettavaa mallia jotta passas istuakkin välillä.

    Tämän vuoden ehdoton ykkönen oli Laura Birn.
    Voutilaisella puvussa ja varsinkin käsivarsikorussa ihan kivaa vääntöä mutta tukkahässäkkä ei oikein mätsänny.
    Sitten oli joku jonka nimi meni ihan ohi,hänellä mustaa ja jonkinlaista oranssia pitsiä liehui ympärillä,ja tukka oli astetta rokimpi kuin daameilla yleensä.
    Ja mä tykkään Modigin housupuvuista vaikka etikettiä rikotaankin lujasti.

    Itse illan emännän koltusta en tykännyt.

    VastaaPoista
  4. TylyMuija: Essie Aruba Blue on kyllä aivan upea sininen! En ole muissa sinisissä kynsilakoissa nähnyt tuollaista syvyyttä, kirkkautta ja värin loistoa. :)

    Minäkin vierastin ennen kovasti sinisiä ja vihreitä kynsilakkoja. Sininen varsinkin oli aivan no-no, ja vihreääkin oli vaikea käyttää. Nyt olen puolestaan innostunut nimenomaan näistä erikoisemmista väreistä. Parhaimmillaan ne ovat upea lisä asuun. Oikein yhdistettynä sininen tai vihreä kynsilakka on aivan kuin asuste ja muuta ei sitten välttämättä tarvitakaan. :)

    Se Maria Melinin valkoinen, kukin koristeltu puku on varmasti yksi Linnan juhlien kaikkien aikojen hienoimmista. Se vielä sopikin niin hyvin hänen tummaan, ylvääseen olemukseensa.

    Kun googlailin niin huomasin että Maria Melinillä oli tosiaan ollut valkoinen, kukin koristeltu puku Linnassa myös vuonna 1980. Olen ollut kuitenkin silloin niin nuori, että sitä en millään voi muistaa. Lisäksi muistan vuodelta 1988 nimenomaan ne isot, valkoiset kallankukat olkapäällä.

    Mutta ehkä vähän huvittavaa, jos vuoden 1980 puvusta kukat piti ottaa pois jos halusi istua. Tosin Linnan juhlista selviää varmaan ihan hyvin istumattakin, mutta matka sinne ja pois on varmaan vaikeampi, ellei sitten asu aivan lähellä. :)

    Laura Birnin musta nahkailtapuku oli kyllä tyylikäs ja samaan aikaan trendikäs. Ihailtavan yksinkertaisena ja hillittynä oli maltettu pitää muu tyyli, niin asu pääsi oikein esille eikä ollut liian raju Linnaankaan.

    Laura Voutilaisen asusta en niin paljon tykännyt. Siinä oli kyllä kivoja elementtejä kuten kreikkalaistyylinen, afroditemainen leikkaus ja väri ja japanilaistyylinen kampaus. Yhdessä kuitenkin ehkä vähän liikaa eri tyylejä ja hässäkkää. Olisi pitänyt varmaan vähän editoida ja karsia jotakin pois. :) Toisaalta Laura Voutilainen pukeutuu aina mielenkiintoisesti ja näyttävästi, mikä on mielestäni pelkkää plussaa täällä Suomessa! :)

    Oi, tuota mustaa ja oranssia pitsistä rockilmestystä en nähnytkään, mutta kuulostaa kyllä hyvältä. Parasta on se, jos omaa persoonallisuutta saadaan tuotua esiin myös juhlapukeutumisessa.

    Mielestäni myös Silvia Modigin asu oli oikein sopiva suureen juhlaan. Siinä oli vaalittu juuri sitä omaa persoonaa, mutta kuitenkin juhlatilaisuutta kunnioittaen. Hyvä! :)

    Minusta Jenni Haukion pukukin oli ihan hyvä ja sopi hänelle. Hän oli aivan ihailtavan hyväryhtinen, sievä ja sulokas vaikeassa tehtävässä. Sininen väri oli mielestäni loistava valinta, ja pitsi toi vähän mielenkiintoa asuun. Ja suomalainen suunnittelija, sekin oli erinomaista. :)

    Ihana on kyllä analysoida näitä juhlalookkeja!

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)