sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Make Up For Ever; meikkipohja

Make Up For Ever; esittely


Tässä toisessa osassa tutustumme Make Up For Everin meikkitaiteilijan Julius Sepposen opastamana meikkipohjaan. 


HD Primer

Hyvä meikki lähtee primerista eli meikinpohjustusvoiteesta. 

Primer tasoittaa ihon pintaa ja väriä sekä parantaa meikin pysyvyyttä. Primer ei korvaa kosteusvoidetta, mutta se myös osaltaan kosteuttaa ja suojaa ihoa. Juliuksen mukaan primeria kannattaisi käyttää ihon suojana aina, vaikka ei muuta meikkiä käyttäisikään. Värittömänä se sopii myös miehille.

Make Up For Everilla on useita erilaisia primereita High Definition HD -tuoteperheessään, joka on kehitetty erityisesti teräväpiirtokuvauksia varten. Se, mikä näyttää hyvältä kuvassa, näyttää yleensä hyvältä luonnossakin, joten siksi HD:t ovat Make Up For Everin suosituimpia tuotteita. 

Juliuksen suosikki primereista oli tuo kuvassa vasemmalla näkyvä vihreä HD Primer. 

Vihreä taittaa punaista väriä. Juliuksen mukaan suomalaisilla naisilla on ohuesta ihosta ja säästä johtuen usein ongelmia ihon punoituksen kanssa. Myös juhlissa iho voi alkaa punoittaa tanssin, alkoholin ym. vaikutuksesta. Siksi vihreää primeria kannattaisi laittaa mm. juhlameikkiin ennaltaehkäisevästi, vaikka ei punoituksesta juuri silloin kärsisikään. Vihreä primer ei näy, mutta valmistaa ihon jo etukäteen punoitusta vastaan. Vihreää primeria voi käyttää myös vain kasvojen herkästi punoittaville alueille kuten poskille.  

HD Primerin (30 ml) hinta on 48,65 euroa.   


HD Elixir -seerumi

Vasemmalla yläkulmassa kuvassa näkyy HD Elixir -seerumi. 

HD Elixir -seerumi kosteuttaa ja kiristää vähän ihoa, joten se poistaa myös turvotusta. Sen vuoksi se sopii esimerkiksi silmänympäryksille ja hiusjuonteille.

HD Elixir on koostumukseltaan seerumimainen, mutta sisältää primereiden kalvonmuodostusominaisuuksia. 

HD Elixir -seerumin (12 ml) hinta on 45,90 euroa.  


UV Prime

Make Up For Everilla on myös voimakkaan UV-suojan (SPF 50) sisältävä UV Prime -voide, joka suojaa ihoa auringon säteiltä. 

Primereita ei saa kuitenkaan kerrostaa, eli ei esim. niin että ensin laittaa UV Prime -voiteen ja sitten HD Primerin siihen päälle. Jos haluaa käyttää molempia, niin primerit kannattaa sekoittaa toisiinsa. HD Foundation -meikkivoide

Make Up For Everilla on HD-sarjassaan myös meikkivoide.

HD-tuotteita kuten primeria ja meikkivoidetta ei välttämättä tarvitse käyttää yhdessä, vaan niitä voi käyttää erikseenkin tai yhdessä muiden tuotteiden kanssa. Yhdistämällä HD-tuotteita saadaan kuitenkin synergiaetuja.

HD:illa tehty meikkipohja on ohut, mutta peittävä. Se on myös elastinen, eli pysyy hyvänä pitkään eikä lähde liikkeelle.

HD meikkivoide on peittokykynsä vuoksi suosittu erityisesti Keski-Euroopassa ja yksi Sephoran myydyimmistä meikkivoiteista.  

HD meikkivoiteella saadaan utuista, valoa heijastavaa pehmeää pintaa. 

Vinkkinä HD meikkivoiteen käyttöön Julius mainitsi, että sen alle kannattaisi aina laittaa primer. Jos ei näin tee, erityisesti talvella iho voi imeä kosteuden meikkivoiteesta. Primer auttaa meikkivoiteen levittyvyyteen. HD meikkivoide sopii kyllä kosteuttavuutensa vuoksi myös pintakuivalle iholle. 

HD meikkivoidetta pitäisi malttaa myös käyttää riittävän vähän kerrallaan. Yksi pumppaus meikkivoidetta pitäisi riittää koko kasvoille. Julius demonstroi tätä minulle ottamalla tipan meikkivoidetta kädelleen. Sitä riitti peittämään hänen koko kätensä, jonka pinta-ala on suurinpiirtein sama kuin kasvojen.

Olen itse kokeillut HD meikkivoidetta kerran, ja silloin se oli mielestäni itselleni liian peittävää. Nyt jälkeenpäin ajatellen vika saattoi olla myös siinä, että laitoin meikkivoidetta määrällisesti liikaa. 

HD meikkivoide pysyy levitettäessä pitkään kosteana, joten sitä pystyy työstämään ja kerrostamaan.

HD meikkivoiteen (30 ml) hinta on 57,90 euroa, ja yhden pullon pitäisi riittää käytössä keskimäärin 8-9 kk. Jos haluaa säästää meikkivoidetta, se kannattaa levittää sormin, sillä sivellin ja varsinkin sieni syövät meikkivoidetta. 


Face & Body -meikkivoide

Toinen Make Up For Everin suosituista meikkivoiteista on nimeltään Face & Body. 

Se on erityisesti Suomessa suosittu, koska suomalaiset naiset pitävät kevyestä ja luonnollisesta meikkipohjasta. 

Face & Body peittää ja heijastaa valoa huomattavasti vähemmän kuin HD meikkivoide. Silti se on monen suosikki. 

Hintaa en valitettavasti huomannut kirjoittaa ylös, mutta se on varmasti samaa luokkaa kuin HD meikkivoiteen, eli n. 50-60 euroa.  

Ammattilaismerkkinä Make Up For Everilla on meikkivoiteita hyvin monessa värissä, joten jokaiselle varmasti löytyy sopiva sävy.  


HD Powder -irtopuuteri

Sitten palaamme takaisin HD-sarjan puolelle, koska esittelen teille mielestäni aivan loistavan tuotteen, värittömän HD irtopuuterin. 

HD puuteri näyttää suurissa määrissä valkoiselta. Itsekin säikähdin aluksi, että tekeekö se kasvoni valkoiseksi kuin lakana. 

Selitys on kuitenkin sama kuin lumessa: valo jää hiukkasiin jumiin kun niitä on paljon. Kasvoille levitettynä HD Powder muuttuu läpinäkyväksi. 

HD Powder on mielestäni erinomainen juuri siksi, että se ei muuta meikkivoiteen sävyä. Riittää että meikkivoide on oikein valittu, ja puuteri sitten vain täydentää sitä muuttamalla ihon pinnan silkkimäiseksi ja mattaisemmaksi. 

HD Powderin (10 g) hinta on 44,90 euroa. 


Olen itse käyttänyt useaan kertaan palkittua HD Powderia vuosia. 

Pidän kovasti sen hienojakoisesta, valoa vähän heijastavasta, mutta muuten näkymättömästä koostumuksesta.

Sellaisen käytännön vinkin sain HD Powderin käyttöön, että sitä ei välttämättä kannattaisi käyttää silmämeikin alla, niin kuin itse aina teen. Valoa heijastavana se voi viedä tehoa pois luomiväreiltä ja haalistaa niitä. Sama ohje pätee varmaan muihinkin valoaheijastaviin puutereihin.

Face & Body -meikkivoiteen sain jo aiemmin testattavakseni Make Up For Everilta. Se ei kuitenkaan noussut suosikikseni luonnollisuudestaan huolimatta. Luulen, että se johtuu siitä, että siitä puuttuu valoa heijastavat ominaisuudet, joita puolestaan on runsaasti vakiomeikkivoiteessani Giorgio Armanin Luminous Silkissa. 

En huomannut kysyä meikkitaiteilija Julius Sepposelta, mutta olettaisin että Face & Body on myös monen ammattilaisen suosikki juuri siksi, että se ei itsessään heijasta valoa. Silloin kasvojen valot ja varjot saadaan juuri sinne minne halutaan, ilman että meikkivoide tekisi suoraan niitä.

Minunkin täytyy varmaan kokeilla Face & Bodya vielä kunnon korostus- ja varjostustuotteiden kanssa.  


HD Concealer -peitevoide 

HD Concealer -peitevoide oli myös yksi Juliuksen omista suosikeista Make Up For Everilta. 

HD Concealer peittää silmänympärysihoa, mutta ei vaadi välttämättä päälleen lisäksi puuteria. 

HD Concealer on ikään kuin peiteaineen ja valokynän välimuoto. Se ei heijasta yhtä paljon valoa kuin valokynä, mutta toisaalta peittää enemmän. Kätevää kun molemmat ominaisuudet ovat samassa puikossa!

Julius mainitsi pitävänsä HD Concealerista erityisesti siksi, että se ei mene juonteisiin, ja näyttää lisäksi muutenkin mukavan luonnolliselta, koska se pysyy ilman puuteriakin.

HD Concealerin käyttöön saimme saman ohjeen kuin HD meikkivoiteeseenkin: vähemmän on enemmän. Kaksi naksautusta kynästä riittää molemmille silmänalusille. 

HD Concealerin hinta on 41 euroa.

Nuo Concealereiden takana näkyvät värikkäät jutut ovat muuten Camouflage Cream Palette -peitevoidepaletteja (41,90 euroa). Ne ovat kuitenkin enemmän ammattilaiskäyttöön, sillä harva tavallinen meikkailija tarvitsee noin montaa eri väristä peiteainetta.  


Tässä nähdään vielä näitä ihania valoja ja varjoja sekä hehkuvaa ihoa parhaimmillaan MUFE:n mainoskuvassa. 

Kyseessä ovat geelimäiset Uplight -valovoiteet. Ne kosteuttavat ihoa samalla kun lisäävät siihen hehkua. 

Sculpting Kit 

Nyt kun meillä alkaa olla meikkipohja muuten selvillä, haluan esitellä vielä tällaisen jokaiselle naiselle tarpeellisen tuotteen.

Sculpting Kit -paletti on sisältynyt Make Up For Everin valikoimaan jo vuodesta 1999.Kyseessä on korostus- ja varjostuspaletti kasvojen muotoiluun.

Duoja on saatavissa neljässä eri sävyssä ja hinta on 52,05 euroa. 


Sain tämän Sculpting Kitin myös itselleni testiin.

Tätä nimenomaista palettia käytettiin myös Juliuksen minulle tekemässä meikissä, ja ainakin siinä värit vaikuttivat itselleni tosi sopivilta. Varjostusväri ei ollut liian oranssi, niin kuin ne usein voivat valitettavasti olla.

Tässä Sculpting Kitissa on mielestäni erityisen hyvää se, että varjostus- ja korostustuote ovat samassa paletissa. Paletti on sen vuoksi tosi kätevä esim. matkoille mukaan. 

Usein jaksan kyllä laittaa varjot kasvoille aurinkopuuterilla, mutta korostukset valopuuterilla jäävät yleensä kiireessä tekemättä. Jospa siihen tulisi nyt muutos kun molemmat värit ovat valmiiksi samassa paletissa!


Ostoslistalleni meni: Vihreä HD Primer. 
Mahdollisesti myös jossakin vaiheessa kokeilen uudelleen HD meikkivoidetta. 


Seuraavassa osassa silmämeikki!

Make Up For Ever; silmämeikki
Make Up For Ever; huulimeikki ja siveltimet

5 kommenttia:

 1. Sulla on aina niin ihanan perusteelliset esittelyt! Hyvänä muistutuksena itselle tuli korostuksen käyttö. Aurinkopuuterin levitän joka kerta, mutta itselläkin tahtoo jäädä korostuket tekemättä...

  VastaaPoista
 2. Kiitos loistavasta esittelystä! :) Olenkin ajatellut kokeilla HD-meikkivoidetta seuraavaksi, ihoni on tällä hetkellä sen verran huonommassa kunnossa että kaipailen meikkivoiteelta enemmän peittoa. Myös uudesta primerista haaveilen, mutta sellaista ei pitäisi hankkia kun jemmoista löytyy jo neljä ennestään. Katsotaan kauanko maltan odottaa! :)

  VastaaPoista
 3. Vanquish: Oi kiitos, miten kivasti sanottu! Rakastan itsekin kirjoittaa tällaisia laajoja esittelyjuttuja!

  En tiedä miksi se on niin, että ne varjostukset tulee melkein aina tehtyä, mutta korostukset jäävät. Ehkä varjostukset näkyvät ja muotoilevat kasvoja selvemmin, joten tuntuu että niitä ei voi ainakaan jättää kiireessäkään pois. Vaikka kyllä kai ne korostuksetkin siellä osansa tekisivät. Minun on ainakin ehdottomasti ryhdistäydyttävä nyt tässä asiassa! :)


  Juille: Olepas hyvä, ihanaa kuulla että kiinnosti! :)

  Sinulle sopisi tosiaan noista Make Up For Everin suosituimmista meikkivoiteista varmaan parhaiten HD Foundation. Tarvittaessa MUFE:lta löytyy ymmärtääkseni myös vielä peittävämpiäkin vaihtoehtoja, mutta ne voivat olla arkikäyttöön jo liian tönkköjä. :)

  Unohdin muuten mainita tuossa jutussa, että olen käyttänyt aikoinaan myös MUFE:n tavallista HD Primeria. Tykkäsin siitä kyllä, mielestäni ihan yhtä hyvää kuin nykyinen loistava silikonimössöni Smashbox Photo Finish. Smashboxin saatavuus on vain Suomessa nykyään niin heikko kun Finnairkin lopetti sen myymisen, että kokeilen varmaan seuraavaksi tuota MUFE:n vihreää HD primeria. Näiden lisäksi olen kokeillut Estee Lauderin mattaprimeria, mutta se ei mielestäni ollut kovin ihmeellinen. :)

  VastaaPoista
 4. Tuo vihreä primeri olisi ollut eilen illalla tarpeen :D.
  Eniten kyllä kiinnostaa tuo HD-meikkivoide, ja eiköhän tuolta saa asiantuntevaa apua sävynvalinnassa.
  Hyvä, kun olet maininnut, että se liike on ihan kuluttajillekin, olen kävellyt siitä usein ohi, mutta luullut, että se on joku tukkuliike tms.

  VastaaPoista
 5. Hellin: Minäkin ajattelin, että vihreä primer voisi olla hyvä. Punoitus ei varsinaisesti ole minulle ongelma, mutta ajattelisin, että vihreällä primerilla sen saisi ainakin sinne minne haluan, eli poskipunalla pelkkiin poskiin. :)

  Varmasti saa apua! Minulle myyjä valitsi tuon Face & Body -meikkivoiteen sävyn suoraan hyllystä jopa kokeilematta, ja se on juuri perfect. Ammattilaiset osaavat :)

  Minäkin luulin aiemmin, että MUFE:n Kallion liike on vain ammattilaisille, kun siitä on puhuttu minusta aina noutotukkuna. Mutta ihan tavallinen kauppa se on, ja nyt aukioloajatkin on muutettu meille kuluttajille ystävällisemmiksi, eli se on useampana iltana auki klo 19 asti. Eli kannattaa kurkata sisään! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)