sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Lushin joulutilaus

Kävin jo hyvissä ajoin ennen joulua Lushilla tutustumassa tämän joulun ihaniin joulutuotteisiin. Niitä koskeva blogijuttuni löytyy täältä.

Minulla on neljä pientä, suloista kummipoikaa, ja varsinkin jouluisin kummitäti on vähän ongelmissa, kun kaikille pitäisi löytää kivat lahjat.

Viime vuonna tilasin heille Lushilta kylpypalloja, ja succee oli niin suuri, että turvauduin samaan ratkaisuun tänäkin vuonna. 


Tilasin tuotteet Lushin Englannin nettikaupasta. Valikoima on siellä vähän parempi ja hinnat edullisemmat postikulujenkin kanssa kuin Suomen nettikaupassa, jos tilaa paljon tuotteita. Minulle erityisesti tuo valikoiman laajuus oli tärkeää, koska pikkupojille on vähän vaikeampi löytää Lushilta sopivia tuotteita kuin pikkutytöille (tai vähän isommillekin!). 

Postikulut Englannista ovat 8 puntaa eli noin 10 euroa enintään 1 kg:n paketilta ja 10 puntaa eli 12,30 euroa enintään 2 kg:n paketilta. Minulla oli se isompi paketti. Kritiikkiä on tosin annettava siitä, että Englannin nettikaupassa kaikkien tuotteiden painoa ei ole ilmoitettu, vaikka ulkomaan postikulut menevät painon mukaan. 

Toimitus Englannista kesti näin joulun allakin vain reilun viikon, eli tiistai-iltana tilasin, ja pakettini sain seuraavan viikon torstaina lähipostiin. 

Laskin näille tässä näkyville tuotteille neljä hintaa. Hinnat ovat Englannin hinta ilman postikuluja ja postikuluineen (tilasin 12 tuotetta, joten jaoin postikulut niiden kesken), hinta Lushin Suomen liikkeestä ja Suomen nettikaupasta (Suomen nettikaupassa postikulut ovat paketin painosta riippumatta 5,50 euroa postiin ja 9 euroa kotiovelle toimitettuna). Lushilla on nykyään enää vain yksi kauppa Suomessa Helsingin Asematunnelissa. 

It's here! Your very own Lush box filled with goodies and treats packed especially for you. So dive in and have fun! Love Lush x. 


Nämä suloisuudet ovat The Melting Snowman -kylpysulia. 

The Melting Snowman sulaa kylpyveteen ja tuoksuu kanelille, patsulille, neilikalle ja limetille. Se sisältää kaakaovoita ja manteliöljyä, jotka hoitavat kuivaa ihoa. Hyviä erityisesti talvella! Lushin mukaan The Melting Snowman sopii myös jalkakylpyihin.

Suomen Lushilta en sulavia lumiukkoja enää löytänyt, vaikka mielestäni niitä on aiemmin ollut. Hinta Englannin nettikaupassa oli 2,50 euroa ja postikuluineen (12 tuotetta) 3,50 euroa. Suomen hinta on ollut 6 euroa, eli nettikaupan postikuluilla 6,50 euroa.  

Hintaeroa Englannin ja Suomen välillä on siis riippuen siitä osaatko tuotteet Suomessa Lushin liikkeestä vai nettikaupasta noin 2,50-3 euroa Englannin hyväksi. 


Rocket on joulun avaruuskylpy. Uudelleenkäytettävää rakettia voi heilutella kylpyvedessä sitä laskiessa ja vaahtoa alkaa syntyä. Avaruuskylpy tuoksuu mausteisen orvokkiselta ja se sisältää tulipuun öljyä, neilikkaa ja inkivääriä. 

Hinta Englannin nettikaupassa on 6 euroa ja postikuluineen 7 euroa. Suomen hinta 9,45 euroa ja postikuluineen 10 euroa. Hintaeroa siis Englannin ja Suomen välillä taas 2,50-3 euroa.


Captain Bubble Beard -kylpyvaahtotikku on myös joulun erikoistuotteita. Kyseessä ovat uudelleen käytettävät kylpyviikset. Heiluttamalla kylpyvaahtoviiksiä ammeessa samalla kun laskee vettä ja saa valkeaa, kimaltavaa vaahtoa. Tuotteen raaka-aineina on käytetty santeli-, laventeli- ja neroliöljyjä.

Hinta Englannissa 6 euroa ja postikulujen kanssa 7 euroa. Suomessa 9,45 euroa ja nettikaupasta postikuluineen 10 euroa. Hintaero 2,50-3 euroa.

Pikkutytöille ihana olisi muuten myös toimintaidealtaan vastaava tähdenmuotoinen, vaaleanpunainen Magic Wand -taikasauva, jolla saa vaaleanpunaista, karkintuoksuista vaahtoa. 


Rocketeer -kylpypalloa ei näkynyt tänä vuonna Suomen Lushin valikoimassa. Sitä mainostetaan lasten 1950-luvun scifiseikkailu-kylpynä. Raketinmuotoisen kylpypallon pitäisi tuoksua karkille ja pyöriä ympäri kylpyammetta jättäen keltaista, hopeaa ja vihreää kylpyvettä jälkeensä. 

Hinta Englannin Lushilla 3,40 euroa ja postikuluineen 4,50 euroa. Suomen Lushilla tätä ei tosiaan tänä vuonna ollut, mutta viime vuonna hinta oli 5,50 euroa, eli postikuluineen siitä tulisi 6 euroa. Hintaero tässä siis Englannin hyväksi vain 1-1,50 euroa.


Ja totta kai kummitädin piti saada jotakin kivaa itselleenkin, kun tilaukseen kerran mahtui.

Eli tilasin jättipullon tätä joulun ihanaa Snow Fairy -suihkugeeliä.  Se tuoksuu karkille ja hedelmille ja sisältää pientä sinistä glitteriä. Se on myös varmaan Lushin eniten myyty joulutuote.

Englannissa 500 g:n pullon hinta oli 12,50 euroa eli postikulujen kanssa 13,50 euroa. Suomessa 500 g maksaa huimat 29 euroa eli postikulujen kanssa 29,50 euroa. Yli tuplahinta Suomessa!

Snow Fairya on saatavana myös 250 g:n ja 100 g:n pulloissa. Ne maksavat Suomessa 17 euroa ja 9 euroa ja Englannissa 7,70 euroa ja 4,30 euroa. Aikamoinen hintaero!


Lisäksi ostin ihanan lukijani suosituksesta tätä Lushin No Drought -kuivashamppoota.

Olen etsinyt luonnollisempaa vaihtoehtoa suihkuteltaville kuivashamppoille päivittäiseen käyttöön, ja eräs lukijani suositteli tätä.

No Drought -kuivashamppoon on tarkoitus imeä itseensä tukan rasvaisuutta. Se tuoksuu sitruunalle, greipille ja limelle. Sitä tupsutellaan käsiin ja hierotaan sormin tukkaan. Ylimääräinen shamppoo harjataan pois. 

No Droughtin hinta oli Englannissa 8 euroa eli postikulujen kanssa 9 euroa ja Suomessa 13,35 euroa eli postikulujen kanssa 14 euroa. Hintaeroa siis Englannin hyväksi 4,50-5 euroa. 

Minulla on tekeillä suuri kuivashamppoiden vertailu, joten tämän Lushin No Droughtin arvio tulee myös siihen. 


Aiemmin Lushilla oltiin mielestäni avokätisiä näytteiden kanssa myös nettikauppatilauksissa.

Nyt sain tämän jättitilaukseni yhteydessä vain jopa huvittavan pienen palan saippuaa. Näyte on oikeasti kooltaan pienempi kuin tulitikkuaski.

Kyseessä on joulun North Pole Soap -saippua. Se on kokonaisena suuri vaaleanpuna-valkoinen tanko. Tangon pinkki osuus tuoksuu kaakaolta ja piparmintulta ja valkoinen santelilta ja sypressiltä. Minä sain nokareen tuota valkoista osaa. Jos olisin päässyt toivomaan, olisin kyllä valinnut pinkin. Nettikauppatilaukseen voi kirjoittaa, että kumpaa osaa tangosta haluaa.   


Olen myös testaillut viime aikoina Lushin tämän joulun Ponche ja Twilight -suihkugeelejä.

Oranssi Ponche sisältää mm. luumua, appelsiinia, kanelia ja vaniljaa. Lush ilmoittaa tuoksuksi hedelmämarmeladin. Ponche-suihkugeeliä on ollut inspiroimassa meksikolainen hedelmäbooli, joka valmistetaan kauden hedelmistä, kuten juuri luumuista, appelsiinista, kanelista ja vaniljasta.

Vaikka yleensä pidän hedelmäisistä tuoksuista, Ponche on makuuni hieman liian erikoinen. Haistan siinä vahvasti nimenomaan boolin tuoksun, enkä halua itse tuoksua suihkun jälkeen alkoholilta! Ponche olisikin mielestäni parempi jos se olisi makean hedelmäisempi ja vaniljaisempi.

Twilight on tummanvioletti suihkugeeli, jossa on pientä pinkkiä shimmeriä. Lush suosittelee sitä erityisesti iltakäyttöön, koska se sisältää rentouttavia eteerisiä öljyjä, kuten laventelia ja ylang ylangia. Twilight on ollut alunperin kylpypallo, mutta nyt sitä saa jouluna myös suihkugeelimuodossa.

Twilightista pidin enemmän kuin Ponchesta. Se on makea, aavistuksen itämainen ja runsas tuoksu. Uskon, että se on hyvä erityisesti tummien ja eksoottisten tuoksujen ystäville.

Oma suosikkini näistä Lushin joulusuihkugeeleistä on kuitenkin ylivoimaisesti tyttömäisen vaaleanpunainen ja makean karkkinen Snow Fairy. Lumikeiju tuoksuu aivan hedelmäkarkeilta, ja mikäs olisikaan jouluna ihanampaa!


J.K. Lushilta tuli juuri ilmoitus, että Snow Fairyn 100 g:n ja 500 g:n pullot alkavat loppua Helsingin kaupasta, eli jos haluatte niitä vielä, det lönar sig att vara snabb!

5 kommenttia:

 1. Arvaapa mitä minä sain näytteenä tilaukseni mukana? Yhden kasvoveteen kastellun vanulapun! Sellaisessa pienessä mustassa rasiassa. :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä olisi tehnyt mieli kotiuttaa jotain näistä joulutuotteista, muttakun noita saippuoita ja suihkugeelejä on jo ennestään piiitkän ajan tarpeisiin :(.

  VastaaPoista
 3. Minä tilasin myös saippuoita ja suihkugeelejä Brittien Lushilta. Tilasin tuon Ponchen 100 g suihkugeelin tietämättä tuoksua, enkä minäkään siitä oikeastaan tykkää. Vähän turhan eksoottinen tuoksu. :/ Snow Fairy on ihanan tuoksuinen, mutta vielä enemmän pidän Glögg-tuoksusta, myös nämä tilasin 100 g pulloissa. Tilasin myös North Pole -saippuoita, sekä valkoisen, että pinkin, ja voin kertoa, että valkoisen tuoksu on parempi. :)

  Näytteeksi sain 9 to 5 -kasvojenpuhdistusainetta, joka oli ihme lirua enkä siitä muutenkaan oikein tykännyt. Lisäksi tuote oli pienessä mustassa purkissa, niin sitä oli vähän hankala käyttääkin...

  VastaaPoista
 4. Mä tilailin parin kaverin kanssa runsaasti saippuioita ja muita joululahjoiksi, ja huomasin kanssa että tuli huimasti halvemmaksi kuin Suomesta ostaessa. Mulle matkasi tuo Snow Fairy 250g koossa (mulla kestää suihkugeelit ihan älyttömän pitkään) ja se on ihana :) Näytteeksi sain yhden tuollaisen kylpypallon, jota on vähän hankala kokeilla kun ei ole kylpyammetta :D

  VastaaPoista
 5. Nekku: Eikä, tuo on kyllä jo aika kekseliästä! Voi ei! :)


  Hellin: Lushin joulutuotteet ovat minusta aina kivoja, samoin kuin Body Shopinkin. Onneksi keksin tilata näitä Lushin kylpyjuttuja joululahjoiksi, koska itselläni ei tosiaan myöskään hirveästi tarvetta ole. Mutta tuon ihanan Snow Fairy -suihkugeelin halusin nyt kuitenkin hankkia, kun olen haaveillut siitä jo niin monta joulua! :)


  Marisa: Kiitos, tosi mielenkiintoista kuulla myös sinun tilauksestasi!

  Ponhe oli myös itselleni pettymys, kun odotin jotakin makeaa hedelmäpommia. Nyt siinä on minusta selvä alkoholin tuoksu, josta en tykkää.

  Glöggiä en ole itse koskaan tuoksuttanut, mutta olen kuullut siitä paljon kehuja, myös samoilta ihmisiltä jotka pitävät Snow Fairysta. Eli on varmasti hyvä! :)

  Kiitos paljon lohdutuksesta North Polen tuoksun suhteen! Tuo punaisen osan kaakao ja piparminttu vain kuulosti niin hyvältä, että sen vuoksi jäin harmittelemaan. :)

  Kiinnostavaa kuulla mitä sinulla oli näytteenä. Näköjään meillä on kaikilla ollut vähän eri juttuja. Ehkä tuo minun North Pole -saippuapalani olikin lopulta parhaimmasta päästä. Kivaa silti että Lush on palannut laittamaan näytteitä mukaan myös nettikaupan ostoksiin, sillä viime vuonna en saanut vastaavan jättitilaukseni yhteydessä mitään! :)


  Elisa: Kimppatilaus onkin hyvä idea, niin saa jaettua postikulut, ja tuohon 2 kg:aan mahtuu jo tosi runsaasti tavaraa kaikille. Lushin brittinettikauppa tulee minusta halvemmaksi jo hyvin nopeasti, parin kolmen tuotteen tilauksilla. :)

  Kiva että ostit myös Snow Fairyn! Minullekin olisi varmaan hyvin riittänyt se 250 g:n pullo, mutta ajattelin että kun edullisesti sai enemmänkin, niin mikä ettei. Pärjään ainakin varmasti ensi jouluun, eli kesälläkin voi käyttää Snow Fairya. :)

  Sullapa olikin hyvä näyte, kylpypallo onkin mielestäni ollut se perinteinen näyte Lushilta. Voi kun minäkin olisin saanut! Kylpypallojahan voi käyttää myös jalkakylpynä, tai sitten odotat että pääset hotelliin tai jonkun ystävän luokse jolla on kylpyamme. Minä aina vierailen veljeni luona kylpypalloineni, kun hänellä on vielä vanhanaikainen kylpyamme. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)