maanantai 3. joulukuuta 2012

Max Factor All Day Flawless -meikkivoide ja Suomen huippumalli haussa -kilpailijat Stockmannilla

Max Factor toi Suomen huippumalli haussa -ohjelman kilpailijat perjantaina 30.11. ja lauantaina 1.12.2012 Helsingin Stockmannille. 

Tarjolla oli meikki- ja ihonhoitovinkkejä, pikameikkejä ja esittelyssä erityisesti Max Factorin uusi meikkivoide Face Finity All Day Flawless 3 in 1.

Huippumallien lisäksi paikalla oli Huippis-ohjelman juontaja Anne Kukkohovi ja Max Factorin meikkitaiteilija Pia Hiltunen.


Oma suosikkini Suomen huippumalli haussa -ohjelmasta, Annika oli ilokseni myös paikalla.

Annika on minusta ihailtavan muuntautumiskykyinen ja mallimainen. Hän muistuttaa ehkä vähän Mallikoulu-ohjelman vuoden 2005 voittajaa Suvi Koposta, joka on menestynyt maailmalla erittäin hyvin.


Tässä on tämän vuoden voittaja, Meri meikissä. Tässä viimeistellään huulimeikkiä.

Gasellimainen Meri oli mielestäni myös hyvä valinta voittajaksi. Hänen ohjelmassa lyhyeksi leikattu tukkansa sopi hänelle myös luonnossa oikein hyvin ja korosti hänen pituuttaan ja sirouttaan.


Tapahtumassa esiteltiin Max Factorin uutta Face Finity All Day Flawless 3 in 1 -meikkivoidetta, josta sain myös näytteen. 

All Day Flawless -meikkivoiteen mainostetaan yhdistävän kolme asiaa yhteen pulloon: kestävän pohjustusvoiteen, SPF-suojan sisältävän meikkivoiteen ja korjaavan peiteaineen. Meikkivoiteen pitäisi antaa täydellisen peittävä ja mattapintainen lopputulos koko päiväksi.

Heti ensimmäiseksi on annettava kiitosta tuosta näytepakkauksesta. Yleensä meikkivoidenäytteiden sävyt ovat omalle vaalealle iholleni aivan liian tummia, jolloin meikkivoidetta on vaikea arvioida muutenkin.

Tässä pakkauksessa on tarjolla kuitenkin kaksi eri sävyä, joista toinen vielä ymmärtääkseni kaikista valikoimassa olevista vaalein eli 40 Light Ivory. 

En silti ymmärrä, miksi sävynumerointi alkaisi numerosta 40. Eikö olisi parempi aloittaa ne ykkösestä niin kuin Lumene tekee, niin kuluttajan olisi helpompi hahmottaa ne. 


No, joka tapauksessa toinen sävy pakkauksessa oli selvästi tummempi 50 Natural.

Vaalein 40 Light Ivory oli kerrankin riittävän vaalea, ja jopa ehkä liian vaalea omalle iholleni. Se on mielestäni myös luonnossa ehkä aavistuksen vaaleanpunainen vaikka se ei kuvassa näykään. Tummempi 50 Natural sävy on taas selvästi keltainen, joka sopii omalle iholleni paremmin. Sekoitinkin itse näitä kahta näytteen sävyä.

Vaaleinta 40 Light Ivory -sävyä en kuitenkaan nähnyt Stockalla myynnissä. Vaalein myynnissä oleva sävy oli näiden kahden näytesävyn välistä numero 45 Warm Almond. Se vaikutti myös vähän vaaleanpunaiselta. Suurimmalle osalle naisistahan sopivat keltasävyiset meikkivoiteet paremmin. Keltaisempi oli mielestäni seuraava sävy numero 47 Nude, jonka senkin kai pitäisi olla tuota 50 Naturalia vaaleampi.

Minulla ei ole hirveästi kokemusta näistä keskihintaisista, ns. markettimeikkivoiteista. Käytän yleensä Giorgio Armanin huippukallista Luminous Silk -meikkivoidetta tai nykyään myös IsaDoran tai L'Orealin BB-voidetta.

Ainoa tätä ennen kokeilemani edullisempi meikkivoide on L'Orealin Lumi Magique, joka jättää iholleni huikean valon hehkun, mutta on selvästi rasvaisempi ja paksumpi koostumukseltaan kuin tämä Max Factorin All Day Flawless. Arvioni Lumi Magiquesta löytyy täältä.

Max Factor All Day Flawless levittyi ihan kohtuullisesti siveltimellä levitettynä. Vähän se jäi ihon pintaan, eli ei sulautunut ihoon aivan niin hyvin ja luonnollisesti kuin Giorgio Armani. Meikkivoide korosti mielestäni myös vähän ihohuokosia. Ehkä nimenomaan siinä koostumuksessa onkin kalliin ja edullisemman meikkivoiteen suurin ero.

Virheetöntä, tasaista pintaa Max Factor All Day Flawless kyllä teki. Se on melko peittävää ja sopii mattaisena varmasti paremmin myös seka- tai rasvaiselle iholle kuin L'Orealin Lumi Magique. Silti se ei tuntunut liian kuivattavalta omalla kuivahkolla ihollanikaan.

Omaan makuuni All Day Flawless oli ehkä vähän liian peittävää melko hyväkuntoiselle iholleni. Se johtuu varmaan tuosta meikkivoiteen sisältämästä peiteaineesta. Jos ihosi kaipaa kuitenkin vähän peittoakin, sopii Max Factor All Day Flawless varmaan hyvin.  

Kestävyys oli myös hyvä (toisin kuin L'Orealin Lumi Magiquella) eli Max Factor All Day Flawless pysyi lupauksensa mukaisesti nätisti paikoillaan koko päivän.

Runsaasti plussaa tulee myös aurinkosuojakertoimesta SPF 20, jota Giorgio Armanin tai L'Orealin meikkivoiteissa ei ole ollenkaan.

Minusta tämä oli oikein hyvä meikkivoide hintaansa nähden, 30 ml 20 euroa. Vertailun vuoksi 30 ml Giorgio Armanin Luminous Silkia maksaa 55 euroa. 

6 kommenttia:

 1. Eipä näkynyt tuota nro 40 Sokoksen verkkokaupassakaan.Heti kävin kuikkimassa koska sävyhän näyttäis ideaalilta tälläiselle kalkkilaivan kapteenille =)
  Joskus aiemminkin ollut tilanne jossa meikkivoiteen sävyistä nimenomaan se vaalein ei ole rantautunut tänne olleenkaan,vaikka missäs muualla niin valkohipiäistä daamia olisi ostamassa kuin Pohjolan talvessa??

  VastaaPoista
 2. TylyMuija: En myöskään oikein ymmärrä tätä Max Factorin sävypolitiikkaa. Jos näytteessä on vaalein sävy 40, niin miksi sitä ei ole myynnissä? Miksi Suomeen ei ole nimenomaan tuotu myyntiin vaaleimpia sävyjä, joka kuten totesit sopisivat meille pohjoisen tytöille parhaiten? En tiedä missä muualla niitä voitaisiin myydä enemmän kuin täällä.

  Samanlainen tilanne taisi tosiaan olla myös Lancomen tms. meikkivoiteiden osalta. Ja kun me suomalaiset nimenomaan kaipaisimme niitä riittävän vaaleita sävyjä!

  VastaaPoista
 3. Oletko tehnyt postausta tuosta Armanin meikkivoiteesta? Äkkiseltään ei osunut sopivaa tagia silmään tuosta oikean reunan listasta.

  Itse käytän nykyään pääasiassa mineraalimeikkiä tai sitten BB-voidetta, satunnaisesti tavallista meikkivoidetta. Täytyy kyllä oman käyttökokemuksen pohjalta todeta samaa mitä moni kosmetiikkabloggaajakin on sanonut, että nimenomaan meikkipohja on se, missä usein kannattaa panostaa vähän kalliimpaan, koska siinä saa myös rahalle vastinetta ja paremman tuotteen/lopputuloksen. Mutta kiva näitä testejä on silti lukea :-)

  VastaaPoista
 4. RainDrop: Ihan oikein havaitsit, eli en valitettavasti ole tehnyt Giorgio Armani Luminous Silkista omaa blogijuttuaan, vaikka se ehdottomasti sen ansaitsisi. Se on vain vilahdellut täällä aina muiden meikkivoiteiden esittelyjen yhteydessä.

  Jotenkin aina innostun kirjoittelemaan näistä uutuuksista, vaikka vanhoja, hyväksi havaittuja suosikkeja nimenomaan kannattaisi esitellä. Mutta teen ehdottomasti Armanistakin oman esittelyjutun lähiviikkoina, vaikka yhdessä Make Up For Everin Face & Body -meikkivoiteen kanssa, jota olen nyt testaillut.

  Löysin Giorgio Armani Luminous Silkin aikoinaan amerikkalaisen In Style -lehden kautta, joka on valinnut sen ties kuinka monena vuonna peräkkäin parhaaksi meikkivoiteeksi. Silloin sitä ei vielä saanut edes Suomesta. Lopulta se tuli Tallinnan Kaubamajaan, josta ostin ensimmäisen pulloni muutama vuosi sitten. Nykyään sitä saa myös Helsingin ja Oulun Stockmanneilta.

  Olen silti tosi ihastunut myös L'Orealin BB:hen, joka tekee iholleni aivan uskomattoman valon hehkun. Siihen ei edes Giorgio Armani Luminous Silkikään pysty, mutta se onkin perinteinen, vähän peittävämpi meikkivoide.

  Ja allekirjoitan täysin kyllä tuon, että meikkipohja on se johon kannattaa satsata, koska siinä kyllä yleensä hinta ja laatu korreloivat. :)

  VastaaPoista
 5. Eikös Suvi Koponen voittanut Mallikoulun eikä Suomen huippista? osui vaan silmään, niin jäin miettimään, että eikö huippiksen eka voittaja ollu joku Ani..? :D Annika oli munki lemppari huippiksessa, oli tosi harmi että putos juuri ennen finaalia yms. :(

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Tarkistin asian ja olet aivan oikeassa. Suvi Koponen siis voitti ensimmäisen Mallikoulu-ohjelman vuonna 2005. Huippumalli haussa alkoi Suomessa vasta vuonna 2008 ja sen ensimmäisen kauden voitti Ani Alitalo. Tosi hyvin muistit!

  Itse olen kyllä tuijottanut uskollisesti nuo kaikki ohjelmat läpi, mutta en muistanut yhtään Mallikoulua. Siinähän olivat tuomareina mm. Marita Hakala ja Laila Snellmann. Tosi hienoa kyllä, että Suvi Koponen löydettiin ohjelmasta.

  Korjaan tiedon vielä tuonne blogitekstiinkin, kiitos sulle! :)

  Todella harmi tosiaan että Annika putosi tällä kaudella Suomen huippumalli haussa -ohjelmasta jo ennen finaalia. Hän oli niin hyvä. Kun hän saa vielä vähän lisää itsevarmuutta, menestyy varmasti mallina erittäin hyvin! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)