keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Make Up For Ever; esittely

Pääsin ennen joulua ilokseni tutustumaan Make Up For Everiin. Kuinka etuoikeutettu ja kiitollinen tunnenkaan olevani saadessani ihan vain tällaisena tavallisena harrastelijana ja kosmetiikasta kiinnostuneena naisena esitellä teille tätä mahtavaa, vahvasti ammattilaistaustaista meikkimerkkiä!

Aloitan nyt juttusarjan täällä Pumpulipupussa, johon tulee yhteensä 5 osaa. Aluksi tutustumme Make Up For Everiin merkkinä, ja sitten saamme ohjeita Make Up For Everin meikkitaiteilijalta Julius Sepposelta meikkipohjaan, silmämeikkiin ja huulimeikkiin. Lopuksi näette myös meikin, jonka hän teki minulle. Siihen liittyen I've got one word for you: vau!


Make Up For Everin maahantuonti ja Showroom sijaitsee Helsingissä Kalliossa (Helsinginkatu 16). Liike palvelee myös meitä yksityisasiakkaita, eli siellä on myymälä ja tarjolla mm. meikkauspalveluja. Muut jälleenmyyjät löydät täältä.

Tässä ollaankin heti MUFE:n tuotefilosofian ytimessä. Kyseessä on ammattilaissarjana aloittanut meikkimerkki, joten sen tuotteita ei myydä ilman asiantuntevaa palvelua. Kaikilla Make Up For Everia myyvillä tulee olla joku kauneudenhoitoalan peruskoulutus kuten kosmetologi, maskeeraja tai kampaaja, jotta he osaisivat varmasti neuvoa asiakkaita oikein. Lisäksi MUFE kouluttaa myyjiään paljon myös itse. Ideana on se, että näitä laadukkaita tuotteita voivat hyvin käyttää myös tavalliset kuluttajat, mutta melkein kaikkiin tuotteisiin liittyy muutamia ohjeita ja vinkkejä, jotka niiden käytöstä on hyvä tietää.


Make Up For Everin perusti ranskalainen Danielle Sanz jo vuonna 1984. Make Up For Ever on siis yksi vanhimmista ammattilaistason meikkisarjoista.   

Make Up For Everin valikoimaan kuuluu yli 1400 tuotetta. Sarjasta löytyy tuotteita tavallisiin kauneusmeikkeihin sekä ammattilaiskäyttöön kuvauksiin, muotinäytöksiin ja teatterilavoille. 

Danielle Sanzin motto onkin: paras kelpaa kaikille. Eli kun tuotteet ovat ammattilaistasoa, ne sopivat erinomaisesti myös tavallisille naisille arki- ja juhlakäyttöön. 

Danielle Sanz on itse maskeeraajan koulutuksen lisäksi taustaltaan kuvanveistäjä ja taidemaalari, joten hänellä on syvällinen ymmärrys väreihin ja muotoihin. Make Up For Ever syntyi hänen omista tarpeistaan työssään meikkaajana tiettyihin tuotteisiin, joita ei ollut kuitenkaan markkinoilla saatavilla. Kollegat alkoivat ostaa Sanzin kehittämiä tuotteita. Lopulta hän perusti myymälän ja meikkistudion Pariisiin Rue la Boétielle, jossa se on vieläkin. Aion ehdottomasti mennä käymään seuraavan kerran kun olen Pariisissa!

Nykyään Make Up For Everia myydään ympäri maailmaa niin sen omissa putiikeissa kuin tavarataloissakin. Myös kosmetiikkaketju Sephorassa myydään MUFE:a. 


Itse tiivistäisin Make Up For Everin intohimoon ja innostukseen meikkausta, värejä ja laatua kohtaan.

MUFE:n Kallion myymäläkin on kuin karkkikauppa: täynnä kiinnostavia, värikkäitä meikkejä kauniisti esille aseteltuina!


Make Up For Everin valikoimassa on yli 125 luomivärisävyä ja yli 100 huulipunasävyä. Kaikille löytyy siis ammattilaisen opastuksella varmasti sopivia värejä.

Suomen Make Up For Everin valikoimaan kuuluvat kaikki sarjan tuotteet. Valikoimassa on mm. tarpeeksi vaaleita, tummia, kestäviä ja peittäviä meikkituotteita, irtoripsiä ja muita erikoisefektejä vaativimpiinkin tarpeisiin. Myös monet drag-artistit käyttävät tietääkseni Make Up For Everin tuotteita. 


Make Up For Ever julkaisee myös kausikokoelmia. Danielle Sanz suunnittelee edelleen itse kaikki kausikokoelmat ja tekee assistentteineen niiden mainoskuvat.

Viime kevään 2012 kokoelma oli ihana La Boheme (kokoelman esittelyni täällä), syksyn 2012 dramaattinen Black Tango (yläpuolella oleva kuva siitä ja esittelyni täällä) ja juuri tätä kirjoittaessani pitäisi juhlakauden 2012 kimaltavan Holodiam-kokoelman olla saapunut myyntiin.  

Make Up For Everin kausikokoelmatkin heijastavat merkin ammattilaisluonnetta siinä, että niiden tuotteet jäävät yleensä myös MUFE:n vakiovalikoimaan. Näin mm. ammattilaiset voivat löytää kerran käyttämänsä tuotteet myös tarvittaessa uudelleen. 


Koska Make Up For Ever on suunniteltu alunperin ammattilaiskäyttöön, tulee tuotteiden sopia myös kaikenlaisille ihoille. Sen vuoksi tuotteet ovat allergisoimattomia. Niitä ei myöskään testata eläimillä. 

Make Up For Everin kaksi kuuluisinta meikkilinjaa ovat teräväpiirtokuvausta varten kehitetty High Definition HD -sarja sekä vedenkestävä Aqua-sarja. Tutustumme näihin molempiin tarkemmin myöhemmin.  


Tervetuloa siis kanssani Make Up For Everin Showroomille Kallioon, where the magic happens!


Opastajanamme toimii tämä mukava herra, Make Up For Everin meikkitaiteilija ja trainer Julius Sepponen.

Julius toimii myös Make Up For Ever Academy Helsinki -maskeerauskoulun rehtorina ja opettajana. Koulussa voi opiskella meikkaaja/maskeeraajaksi. Koulutus kestää 8 kuukautta ja seuraava kurssi alkaa ensi syksynä 2013. 


Make Up For Ever Academyssa on tarjolla myös monenlaisia yksittäisiä tehokursseja. Valikoimaan sisältyy myös Kauneusmeikin peruskurssi (2 pv), joka sopii meikkauksesta kiinnostuneille harrastelijoille (aion osallistua!) ja esimerkiksi julkisen työnsä vuoksi paljon esiintyville ja meikkaustaitoja sen vuoksi tarvitseville.

Kauneusmeikin peruskurssiin sisältyy ensin iltaopetus lauantai-iltana, jonka jälkeen voi lähteä vaikka yöelämään pyörähtämään, kun kurssilla kerran tehdään näyttävä meikkikin jo valmiiksi. Ei kuitenkaan liian myöhään, sillä sunnuntaina jatketaan koko päivä. Seuraava kurssi järjestetään keväällä 2013 ja sen hinta on 429 euroa.

Tämän perusteellisemman kurssin lisäksi Make Up For Everin Showroomilla Kalliossa järjestetään tilauksesta meikkiopastuksia yksittäisille henkilöille tai ryhmille. Opastuksessa käydään läpi koko meikki pohjustuksesta värien käyttöön yksilölliset tarpeet huomioiden. Kesto on noin 2 tuntia ja hinnat ovat 100 euroa yksilöopastus, pariopastus 90 e/hlö ja ryhmähinta (väh. 3 hlöä) 80 e/hlö. Yhteystiedot ajanvaraukseen löytyvät Make Up For Everin nettisivuilta täältä.  

Samalla voi hyödyntää mahdollisuuden ja tehdä ostoksia Make Up For Everin myymälässä. Siellä on usein hyviä alennuksia meikkituotteista ja ammattilaisapua niiden valintaan tarjolla. 

Kannattaa myös tykätä MUFE:sta Facebookissa, jolloin saatte suoraan tietoa viimeisimmistä uutuuksista ja tarjouksista!  


Ostoslistalleni meni: Kauneusmeikin peruskurssi


Make Up For Ever; meikkipohja
Make Up For Ever; silmämeikki
Make Up For Ever; huulimeikki ja siveltimet

7 kommenttia:

 1. MUFEn Face&Body-meikkivoide on vakkarini, jo kaksi putelia käytetty :) Kerrankin tarpeeksi vaalea neutraali sävy ja se tutiseva geelimäinen koostumus häivyttää huokoset ja kuivat kohdat tosi hyvin! Lifting Concealer on perus-ok, ei ihmeellinen. Fascinating Lip gloss ja se ripsivärinpohjustusaine taas olivat karvaita pettymyksiä.

  VastaaPoista
 2. Lyhyt kauneusmeikin peruskurssi kuulostaa hienolta idealta, mutta huh huh järkytyin hintaa.. Oma koulutus tuntuu jo halvalta siihen verrattuna :D Mutta meikkejä varmaan kuuluu tuohon hintaan, pakkohan?

  VastaaPoista
 3. RockQueen: Hei, tosi kiinnostavaa kuulla kokemuksiasi Make Up For Everin tuotteista! :)

  Minulla on itsellänikin ollut testattavana tuo Face & Body -meikkivoide. Se on kivan kevyttä, kosteuttavaa ja luonnollista, mutta aluksi en lämmennyt sille yhtään, sillä tuntui että siitä puuttui valoisuus. MUFE:lla kuulin että nimenomaan näin onkin, eli HD meikkivoide on paljon valoa heijastavampaa. Siksi varmaan kuitenkin ammattilaiset nimenomaan pitävät Face & Bodysta, kun siihen saa tehtyä ne valot ja varjot itse, eli meikkivoide itsessään ei luo niitä väärään paikkaan. Tämä on siis tällaisen amatöörin oletus asiasta. :) Aion joka tapauksessa kokeilla, eli lisätä Face & Bodyn päälle korostustuotetta, ja katsoa sitten mitä tykkään. :)

  Lifting Concealeria käytettiin MUFE:lla meikkiini, ja minusta se oli ainakin toisen laittamana ihan hyvä. Itse vannon kyllä Bobbi Brownin concealerin nimeen, joten en usko vaihtavani. :)

  Fascinating Lip Gloss ja ripsarinpohjustus eivät ole itselleni tuttuja, mutta tosi ikävää jos tuli pettymyksiä. :(

  Tosi mielenkiintoista kuulla mielipiteitäsi sarjasta! :)


  Kätsy Kissa: Onhan se kieltämättä tosi paljon! En kyllä tiedä varmasti kuuluuko siihen meikkejä, mutta epäilen että ei.

  Itse vertasin hintaa esim. kampaajakäyntiin. Maksan (ikävä kyllä) kampaajasta yli 150 euroa kerta n. 2 kk:n välein. Tuon meikkikurssin hinta on vähän kuin puolen vuoden kampaajakäynnit siis. Jos siitä olisi kuitenkin iloa loppuelämäksi, eli oppisin todella meikkaamaan häikäisevästi, niin en usko että katuisin. :)

  En sitten vain tiedä onko se mahdollista 12 tunnissa. :) Toisaalta ostan meikkejä vuodessa varmaan vähintään samalla summalla, joten voisi olla aika hyödyllistä oppia myös käyttämään niitä oikein. :) Ehkä voisin tehdä itselleni lupauksen, että en osta yhtään meikkejä ensi vuonna, mutta menen sen sijaan meikkikurssille. :)

  Esiintyjät ja kauneudenhoitoalan ammattilaiset voivat varmaan vähentää kurssimaksun verotuksessa tms. En kyllä tiedä onnistuisiko sama sitten kosmetiikkablogin pitäjältä. :)

  Make Up For Ever Academyn 8 kk:n meikkaja/maskeeraaja kurssin hinta on n. 8000 euroa Sehän on tietysti aivan valtavasti, mutta siinä saa samalla tietysti ammatin. Lisäksi luottaisin kyllä MUFE:n opettajien ammattitaitoon tosi paljon, uskoisin että olisi yksi alan parhaista kouluista. :)

  VastaaPoista
 4. Minä en ole ikinä käyttänyt Mufen tuotteita. Ehkä siksi, että koen ne itse kovin hankalasti saataviksi. :)

  Nim. Jos ei Stokkalta tai internetin ihmemaasta saa, en jaksa vaivautua..

  VastaaPoista
 5. Myy: Kysyinkin sitä, että miksei MUFEa ole myynnissä Stockmannilla tai muissa tavarataloissa. Osasyy on tietenkin se sama miksei MUFE:a saa nettikaupoistakaan, eli että se vaatii asiantuntevat, kauneudenhoitoalan koulutuksen omaavat myyjät. Mutta samahan MAC:illakin on, eli sitä voivat myydä vain meikkaajan koulutuksen omaavat, ja sehän on jo Stockalla järjestetty. Eli MUFE:lle sopisi joku samantyyppinen piste Stogelle kuin MAC:illa on. :)

  Itselleni vierailu Make Up For Everilla Kalliossa avasi kyllä silmät ja mahdollisuudet, mitä kaikkea näillä meikeillä voi tehdä. Eli kannattaisi kyllä varmaan käydä siellä (ja oikein rauhassa ajan kanssa), uskon kyllä että tykkäisit!

  Mennään vaikka yhdessä joku kerta kun siellä on seuraavan kerran vaikka joku tapahtuma tai alennusmyynti. Mulla onkin jo pitkä ostoslista valmiina... :)

  VastaaPoista
 6. Mä en tajua miksi en ole koskaan käynyt MUFElla vaikka olen töissä parin korttelin (eli siis viiden minsan kävelymatkan) päässä. No, ehkä joku kerta :D

  VastaaPoista
 7. Duvessa: Mulla ei tulisi varmaan työnteosta mitään, jos työpaikkani olisi siinä noin lähellä. Hengailisin vain MUFE:lla päivät pitkät ihastelemassa valtavaa meikkivalikoimaa. :)

  Mutta ehdottomasti sun kannattaa mennä käymään siellä ja tutustumaan tarjontaan. Pääset vielä hyödyntämään kaikki alennukset ja tarjoukset kun sulla on mahdollisuus käydä siellä säännöllisesti. Olen kateellinen! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)