keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Kuivashampoista ja Kicksin joulukalenteri

Nyt olen pahoillani niiden puolesta, joiden kotipaikkakunnalla ei ole Kicksiä, sillä aion mainostaa sitä.

Kicksillä on tänä vuonna joulukalenteri, jossa jokaisena päivänä jouluun asti aina yksi tuote on alennuksessa. Alennus on lähes aina  -50 %.

Maanantain 3.12.2012 joulukalenterituote oli Lee Stafford Original Dry Shampoo -kuivashampoo. Sen normaalihinta on 9 euroa (150 ml), mutta nyt sen sai 4,50 eurolla.

Käytän kuivashampoota säännöllisesti, joten minua on alkanut vähän mietityttää mitä ne sisältävät.Vakiomerkkini on ruotsalaisen Klippoteketin loistava Syling Dust Spray. 

Kilppoteketin kuivashampoo sisältää perunatärkkelystä ja aluminum starch octenylsuccinate -nimistä ainetta. 

Koska käytän kuivashampoota lähes päivittäin, ajattelin että minun olisi ehkä hyvä alkaa varmuuden vuoksi vältellä tuota aluminum-ainetta ihan jo pelkän nimensä perusteella. Sitä käytetään yleensä perunatärkkelystä sisältävissä kuivashampoissa. Myös Tigin Rockaholicissa on aluminumia. Luulen kyllä että se on ihan turvallinen (Ruotsissa ei saisi varmasti muuten myydä Klippoteketia!), mutta alumiini sinänsä ei varmaan ole hyväksi terveydelle. 

Niinpä ajattelin kokeilla myös muita kuivashampoita, vaikka Klippoteket onkin aivan ylivoimainen hiusten tuuheuttamisessa niiden puhdistamisen lisäksi.


Ostin Kicksistä siis kokeiluun erinomaisessa tarjouksessa olleen Lee Staffordin. Olen muistaakseni kokeillut sitä kyllä kerran aiemminkin muutama vuosi sitten kesällä Tukholmassa, jolloin en ollut siihen kovin tyytyväinen. Se ei tuonut hiuksiin samaa tuuheutta kuin Klippoteket, vaikka varmaan raikastikin niitä vähäsen. No, vi får se. Lee Staffordin tehon pitäisi perustua maissitärkkelykseen.

Samalla kiinnostuin Kicksin kuivashampoovalikoimasta muutenkin. Myynnissä oli mm. useita erilaisia Batiste-kuivashampoita. Niitä oli eri tuoksuissa sekä mm. tummille hiuksille omansa. Batiste on tehnyt oikein taidetta erilaisista kuivashampoolaaduista. Pullotkin ovat tosi nättejä, värikkäitä ja karkkimaisia.

Myyjän suosituksesta ostin kokeiluun Batiste XXL Volumen, kun kerroin haluavani ensisijaisesti tuuheuttavaa vaikutusta. Sen teho perustuu riisitärkkelykseen. Hinta oli 7,90 euroa (200 ml). Hyödynsin siihen kuitenkin Kicksin - 20 %:n alennussetelini ja maksoin vain 6,30 euroa. 

Klippoteketin Styling Dust Spray -kuivashampoon normaalihinta on 4,90 euroa (200 ml), mutta olen yleensä ostanut sitä Sokoksen alennusmyynneistä 3,90 euroa pullo. Eli kaiken muun hyvän lisäksi se on myös edullista. 

Tänään keskiviikkona 5.12.2012 Kicksin joulukalenterissa on taas loistava tarjous: maailman paras kynsilakan pikakuivattaja Seche Vite 6,50 euroa (normaalisti 13 euroa). 

Sechenkin kanssa minulla on valitettavasti issues, sillä se nimittäin sisältää tolueenia, jota olisi varmaankin myös hyvä vältellä. Mutta kuten Klippoteket, Seche Vitekin on muuten kerrassaan erinomainen tuote. Nopeampaa pikakuivattajaa en tiedä, ja lisäksi se jättää kynsilakkaan kauniin kiiltävän pinnan. Eli taidan kuitenkin ostaa sitä varastoon yhden pullon Kicksista todellisia kiiretilanteita varten.

15 kommenttia:

 1. Toivottavasti tykkäät Batisten kuivashampoosta. Itse olin oikein tyytyväinen merkin kookosversioon, ainoastaan sen tuoksu vähän häiritsi, kun oli niin voimakas.
  Mulle tuo Klippoteket taas ei toiminut yhtään. Inhosin sitä...haju on aivan kamala ja alkoi oksettamaan ja mun hiukset meni sillä vain likaisemman näköiseksi.
  Kuivashampoot on kyllä ihan ihmeaineita, kun toimivat kaikki eri hiuksissa aivan erilailla :)

  VastaaPoista
 2. Mä en jostain syystä yhtään ole lämmennyt Klippoteketin kuivashampoolle. Sen haju tuo mieleeni käyneet omenat, yhh. Aika sattumaa, tänään Seche Vitejä Kicksistä hakieassani otin mukaan myös tuon saman Batisten kuivashampoon:)

  VastaaPoista
 3. Johis: En ollut ollenkaan tiennyt, että Batistella oli niin paljon vaihtoehtoja kuivashamppoista. Sitä ei taideta myydä Suomessa missään muualla kuin Kicksissä, tai itse en ole ainakaan nähnyt niitä muualla.

  Kookoskuivashamppoo kuulostaa teoriassa aika ihanalta, mutta riippuu tietysti aika paljon tuoksusta onko se riittävän miellyttävä. Ehkä voisin jossakin vaiheessa testata, sillä pidän muuten kookoksen tukosusta kovasti. :)

  Nyt otin kokeiluun tuon Batisten XXL:n, kun ajattelin että tuuheus olisi minulle tärkeintä. On kyllä aina jännittävää kokeilla uutta!

  Todella kummallista että Klippoteket ei toiminut sinulla. Omasta mielestäni se on paras kuivashamppoo jota olen kokeillut. Aluksi kyllä se tuntui vähän tunkkaiselta ja liian puuteriselta, mutta sitten tykästyin siihen. Haju on kyllä aika voimakas eikä yhtää raikas, se on harmi.

  Ilmeisesti riippuu tosi paljon hiuslaadusta miten kuivashamppoot toimivat. Tosi mielenkiintoista!


  Helena: Onpas erikoista, että Klippoteket ei toiminut sinullakaan. Itsekin minun täytyy myöntää, että aluksi käytin sitä vain koska se oli niin paljon halvempaa kuin Tigin Rockaholic, jossa oli lisäksi se ongelma että pullot tyhjenivät itsestään. Mutta sitten tykästyin myös Klippoteketin jättämään jälkeen, ja nykyään se on minusta parempaa kuin Tigi. Tuoksusta en kyllä tykkää vieläkään. :)

  Aika hauska sattuma! Päästään siis vertailemaan kokemuksiamme Batistesta. Olisi kyllä kiva jos se toimisi, sillä se on kuitenkin suhteellisen edullinen, ja pullotkin ovat niin suloisia, että varmasti on ilo käyttää. :)

  VastaaPoista
 4. Mä vihdosta viimein sain Klippoteketin loppumaan. Mäkään en tykännyt siitä. Kyllä se puhdisti, mutta en voinut kuvitellakaan, että pitäisin hiuksia auki sen jälkeen. Se tuntui hyvin lähmäiseltä.

  Ostin Batisten kookostuoksuisen ja se tekee puhtaaksi (niin -näköiseksi kuin -tuntuiseksi), ilmavaksi eikä ollenkaan lähmäiseksi. Mulla on ohuet hiukset. En koe tuoksun olevan liian voimakas. Klippoteket haisi voimakkaammin.

  VastaaPoista
 5. Odotan mielenkiinnolla kokemuksia, etenkin tuo Batisten XXL kiinnosta! Olen kokeillut sitä Batisten kookostuoksuista (tuoksu on kyllä aika esanssinen eikä minusta ainakaan raikas), se teki kyllä ihan puhdasta jälkeä mutta ei tuonut yhtään volyymiä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos tytöt taas kovasti kaikille mielenkiintoisista kommenteista ja suositteluista! :)


  Serafia: Kylläpäs Klippoteket saa nyt kylmää kyytiä täällä. :) Se on kyllä aika erilainen kuin muut kokeilemani kuivashamppoot, enkä kyllä kuvaisi sillä aikaansaatavaa lopputulosta missään nimessä kovin raikkaaksi ja luonnolliseksi. Ehkä se siis tekee joidenkin kuten sinun hiuksesi tahmaiseksi, mutta omiin hiuksiini se tuo tuuheutta, rakennetta ja käsiteltävyyttä, joten siksi tykkään siitä niin paljon. :)

  Oi, tuo Batisten kookoskuivis kuulostaa kyllä aika hyvältä, erityisesti kun pidän paljon kookoksen tuoksusta. :) Kiitos paljon suosituksesta, kokeilen varmaan sitä seuraavaksi. Puhdas ja ilmava lopputulos olisi oikein hyvä! :)


  Sara: Aloitin testailut nyt tuosta Lee Staffordista, ja sen tuoksua en voi ainakaan kehua. Tuoksuu vähän miesten partavedelle tai shamppoolle. Eli toivottavasti tuon Batisten tuoksu olisi parempi. Teen varmaan vielä isomman jutun testattuani näitä kaikkia kuivashamppoita, jossa vertailen niitä omasta näkökulmastani. Tuuheus on minullekin melkein tärkein ominaisuus! :)

  Ostan kyllä vielä sen Batisten kookoskuivashamppoonkin kokeiluun kun niin moni on sen nyt täällä maininnut. Sekin kuulostaa aika hyvältä! :)

  VastaaPoista
 7. Ilmavuudella en sitten tarkoittanut volyymiä, vaan auki olevat hiukset lentelivät vapaasti tuulessa/päätä heilauttaessa, eivät kuitenkaan missään vaiheessa olleet lättänät. Klippoteket jätti hiukset tönköksi, ja oli siksi pakko laittaa aina kiinni.

  VastaaPoista
 8. Serafia: Ymmärsinkin ilmavuudella nimenomaan sellaista luonnollista ja mahdollisesti kiiltävän laskeutuvaa tyyliä, kun taas Klippoteket tekee mattaa ja vähän tahmeaa kuten kuvasit. Eli uskon että se puhtaus ja ilmavuus kelpaisi minulle myös hyvin. :)

  Tietysti täytyy katsoa ensin millainen tuo Batisten XXL on, kun se lupaa myös sitä volyymia. Mutta sen verran uteliaaksi tulin myös sen Batisten kookoskuiviksen suhteen, että kokeilen kyllä sitäkin. :)

  VastaaPoista
 9. Hei!

  Lushin No Drought-kuivashampoossa on pelkkiä luonnon ainesosia. Todella riittoisa ja tuoksuu sitruunalta ja greipiltä. Muovipullon voi kierrättää.

  t. Kaisa

  VastaaPoista
 10. Minä olen jo useamman kuukauden käyttänyt kuivasampoona pelkkää perunajauhoa. Pesen hiukset noin kerran viikossa ja muina päivinä laitan kuivista, joten ihan jo taloudellisista syistä ajattelin testata pottujauhoja. Ja hyvin toimii! Hieron jauhoa sormenpäillä päänahkaan, hiuksista tulee ihanan ilmavat ja puhtaan tuntuiset. Suosittelen kokeilemaan, etenkin jos löytyy ruokakaapista jo valmiiksi. ;)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi/Kaisa: Kiitos paljon vinkistä, olinkin aivan unohtanut tuon Lushin No Droughtin! Luulen, että se vastaisikin parhaiten tarpeeseeni, sillä etsin päivittäiseen käyttöön mahdollisimman luonnonmukaista kuivashamppoota.

  Ostan No Droughtin ehdottomasti testiin, kiitos! Voisin käyttää sitä jokapäiväisessä käytössä jos vain suinkin toimii, ja säästää nuo kemiallisemmat vaihtoehdot speciaalimpiin tilaisuuksiin, kun esim. tiedän että tarvitsen varmasti tuuheuttavaa vaikutusta. :)


  Nekku: Kiitos muru, tässähän vasta tulikin luonnonmukainen vinkki! :)

  Kokeilin joskus nuorempana (siis ehkä 15 v sitten) tuota perunajauhoa, eikä se silloin oikein toiminut. En varmaankaan kyllä osannut hieroa sitä päänahkaan niin kuin hiuspuutereillekin pitäisi kai tehdä. Ripottelin sitä varmaan vain päähän, harjasin ja ihmettelin kun mitään ei tapahtunut. :) Nyt voisin vähän vanhempana ja viisaampana kokeilla uudelleen. Olisi ainakin tosi, tosi edullista, helppoa ja varmasti terveellistä jos toimisi! :)

  VastaaPoista
 12. Klippoteketin kuivashampoo on munkin testaukissa päätynyt ykköseksi :) Ja hei, täytyypäs käyä tsekkaan Kicksin kalenteria, hyvä kun vinkkasit! :)

  VastaaPoista
 13. LittleB: Kivaa että löytyy joku muukin, joka tykkää Klippoteketin kuiviksesta. Sen tuheuttava vaikutus on vain ylivoimainen, siitä ei päästä mihinkään. :)

  Tosi hyvä jos Kicksin joulukalenterilinkistä oli hyötyä! Nyt ennen joulua siellä on pääasiassa enää ripsari- ja hajuvesitarjouksia, mutta jos niiden joukosta sattuu löytymään se oma suosikki, niin halvalla lähtee. :)

  VastaaPoista
 14. Vähän vanha postaus, mutta kommentoin nyt kuitenkin vielä :)
  Minäkin ehdin ostaa itselleni tuon Batisten XXL-kuivashampoon vähän ennen kuin teit tämän postauksen. Olen nyt käyttänyt sitä muutaman kerran, mutta en oikein tykkää sen tuoksusta, se on musta liian imelä ja voimakas. Kuivashampoona muuten ihan ok.

  Mulle kuivashampoossa melkein tärkeintä on se "pesutulos" eli että tukka näyttää puhtaammalta ja ilmavammalta, ja olen tykännyt käyttää Tresemmen kuivashampoota, siinä on mun mielestä miedompi ja raikkaampi tuoksu. Mutta se ei kauheasti tuo tuuheutta.

  Kiva jos teet joskus myöhemmin vielä vertailupostausta näistä kuivashampoista, vaikka mieltymykset tuntuukin vaihtelevan hiustyypin mukaan aika paljon :)

  VastaaPoista
 15. RainDrop: Totta kai myös vanhempia postauksia saa kommentoida, kivaa vaan kun aihe kiinnostaa! :)

  Minäkin olen nyt jo ehtinyt kokeilla Batisten XXL:ää. Tykkäsin kyllä tuoksusta, se oli mielestäni kivan karkkinen. Ainakin paljon parempi kuin tuon Lee Staffordin partaveden tuoksu. :)

  Batisten XXL vaikutti kuitenkin olevan omille hiuksilleni ehkä jopa liian kovaa kamaa. Se teki niistä aivan järkyttävän kuivat, pölisevät ja käsitellynoloiset. Minulle riittäisi kyllä ehkä vähän vähemmänkin tuuheutusta, jos hiukset jäisivät luonnollisemmiksi ja kiiltävämmäksi. Eli todellinen XXL oli ensivaikutelma Batistesta! :)

  Minun pitää varmaan kokeilla vielä sitä Tresemmeakin jos siinä ei ole tuota alumiini-ainesosaa, kun ei näistä nyt kokeilemistani ainakaan vielä tunnu löytyneen Klippoteketin voittanutta.

  Vertailupostaus kuivashamppoista omasta näkökulmastani on kyllä tulossa, kivaa kun kiinnostaa. Ainakin siitä voi olla hyötyä niille, jotka ovat tykänneet omissa hiuksissaan Klippoteketistä, mutta haluavat minun tavoin vältellä tuota aluminum-ainesosaa. Koska tietenkin vertaan näitä kuivashammpoita aina mielessäni Klippoteketiin, sillä se on toistaiseksi Tigin Rockaholicin ohella toiminut omissa hiuksissani parhaiten. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)