keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Bliss has landed!

Saan nykyään ilokseni välillä kutsuja erilaisiin kosmetiikan esittelytapahtumiin. Niihin on minusta tosi hauskaa osallistua, ja yhtä hauskaa on kertoa niistä jälkeenpäin teille. On kivaa leikkiä vähän reportteria, tutustua kaikkiin uusiin ihanuuksiin ja sitten jakaa tämä kaikki teidän kanssanne. Koen, että olen ikään kuin teidän rakkaiden lukijoideni edustaja tilaisuudessa, ja yritän siksi raportoida kaiken teille mahdollisimman tarkkaan jälkeenpäin.

Eilen pidettiin yksi tällainen ihana esittelytilaisuus, sillä nimittäin Bliss on saapunut Suomeen!







Bliss on kuuluisa amerikkalainen spa-merkki.

Blissin lanseeraustilaisuus pidettiin Helsingin ensimmäisessä pilvenpiirtäjässä, hotelli Tornissa. Blissin tunnuksena on vaaleansininen väri, sininen taivas ja valkoiset pilvet, joten hotelli Tornin näköalakabinetti oli erittäin sopiva paikka Blissin Suomeen tulolle.







Blissin ihanien tuotteiden takana näkyvät kuvassa Tuomiokirkko, sininen taivas ja poutapilvet.

Bliss on perustettu vuonna 1996 Yhdysvalloissa, New Yorkissa. Sarjan perustaja oli ammatiltaan fitness-ohjaaja, joka kärsi huonosta ihosta. Hän ei löytänyt ihoonsa apua kaupassa myytävistä tuotteista. Lisäksi hän tunsi olonsa epämukavaksi ja vaivautuneeksi New Yorkin hienostuneissa kylpylöissä. Niinpä hän perusti muodikkaaseen Sohoon oman spansa ja oman ihonhoitomerkkinsä, jonka nimeksi tuli Bliss; onni, autuus.

Bliss Span ajatus on olla mahdollisimman rento ja ystävällinen paikka. Ensimmäinen Bliss Spa on vieläkin Sohossa, ja Suomea lähin Bliss Spa löytyy Lontoosta. Yhteensä Bliss Spaita on 22 maassa. Nyt siis kuitenkin Bliss-tuotteet ovat tulossa myyntiin myös Suomeen.

Blissin tuotteet ovat käytössä trendikkäissä W-hotelleissa. Lisäksi Blissin nykyään omistava Steinerin suku käyttää Blissin tuotteita omistamissaan risteilyaluksien kylpylöissä. Suomeen Bliss tulee myyntiin ainakin Kickseihin.

Blissin idea on, että samat tuotteet ovat käytössä sekä spassa että kotona, "spa at home". On sinänsä harvinaista, että yhtä tehokkaita tuotteita kuin kauneushoitolassa saa ostaa myös kotikäyttöön.






Meille kerrottiin, että Blissiin ovat ihastuneet myös monet julkkikset. Esim. Madonnan muutaman vuoden takainen kohu happihoidoista koski Blissin tuotteita. Madonnan mukaan happihoidot ovat hänen kauneutensa salaisuus...

Blissin tuotteissa on kolme linjaa: kasvojenhoito, ihonhoito ja ihokarvojen vahaus. 

Kasvojenhoidon sarjat ovat Fabulous, joka lisää ihon hehkua, Triple Oxygen happihoidot, The Youth As We Know It anti-age tuotteet ja No Zit Sherlock sarja rasvaiselle ja näppyläiselle iholle.  






Huulien hoitoon Blissillä on oma Fabulips-sarjansa. Siihen kuuluu neljä tuotetta: puhdistus, kuorinta, huulirasva ja huulien pullistaja, plumper.

Huulituotteet myydään joko erikseen tai yhdessä kitissä, jonka suositushinta on 59 euroa. Yksittäin esim. kuorinta maksaa 21 euroa ja huulirasva 15 euroa. Ei siis mitään ihan halpaa lystiä, mutta todennäköisesti tehokkaita tuotteita.

Vartalonhoitoon on Blissillä kolme tuotelinjaa eri tuoksuilla: Lemon & Sage, Blood Orange & White Pepper ja Vanilla & Bergamot

Kaikkiin linjoihin kuuluu kuorinta, suihkugeeli/kylpyvaahto ja vartalovoi. 

Lemon & Sagen tuoksu oli hyvin raikas ja aito sitruuna. Sage tarkoittaa muuten salviaa, jos joku ihmettelee. Blood Orange & White Pepper oli aavistuksen makeampi sitrustuoksu. Eniten pidin pehmeästä Vanilla & Bergamotista. Vanilja on muutenkin yleensä aina lempituoksujani.

Lisäksi Blissilla on oma Fat Girl Slim -linjansa selluliittia vastaan. Siihen kuuluu erilaisia ihoa kiinteyttäviä tuotteita hintaluokassa 26-49 euroa kuten kuorinta ja kiinteyttävä vartalovoide.






Blissillä on myös erikostuotteita kuten nämä Glamour Gloves -käsineet, joissa on sisäpinnalla vahamainen kerros käsiä hoitavaa voidetta. Tuntuma on todella jännä, vähän kuin olisi paksut kumihanskat kädessä. Näiden pitäisi kuitenkin tehdä käsistä ihanan pehmeät.

Myös jaloille on vastaavat Softening Socks.

Käsineiden ja sukkien hinta on 49 euroa, joten melko kalliista tuotteista puhutaan.






Blissin maailma on rento ja hyväntuulinen alusta loppuun.

Kylylöissä ei soi pimpelipom tai delfiinimusiikki, vaan soul, jazz tai pehmeä r'n'b. Kylpylät on koristeltu vihreällä ruoholla, ja kaikkialla on kuplia, bubbles, myös juomissa. Bliss Spaassa ei juoda teetä ja syödä selleriä, vaan kuohuviiniä ja brownies, suklaaleivoksia.

Samalla tavalla meille oli Blissin tilaisuudessa Helsingin kattojen yllä tarjolla kuohuviiniä ja herkullista suklaista jälkiruokaa.

Minulle tuli muuten hirveä himo päästä kokeilemaan Bliss Spata, joko Lontooseen tai tietysti mieluiten New Yorkiin.






Yksi Blissin tunnuksista on kuuluisa sininen kassi. Minustakin oli hauskaa kulkea Bliss-kassin kanssa kaupungin läpi, tuntui ihan kuin olisin New Yorkissa.






Mutta sitten tarkemmin niihin tuotteisiin, nehän kuitenkin kiinnostavat teitä varmaan eniten.

Blissin myydyin tuote on Fabulous Foaming Face Wash.

Se on raikastava puhdistustuote kasvoille, joka kuorii samalla hellävaraisesti. Kun sen levittää iholle, se vaahtoaa kevyesti (the bubbles!) ja pesee pois meikin ja epäpuhtaudet. Lisäksi sen pitäisi rauhoittaa ihoa ja kuoria pois kuolleet ihosolut. Kuoriva vaikutus on kuitenkin tarpeeksi mieto niin, että tuotetta voi käyttää päivittäin.

Erikoismainintana on pakko sanoa Fabulous Foaming Face Washin aivan ihana tuoksu. Se tuoksuu hedelmille ja puhtaalle, raikkaalle ihanuudelle.

Fabulous Foaming Face Washin hinta tulee olemaan Suomessa 27 euroa.

Blissin toiseksi myydyin tuote on Triple Oxygen Instant Energizing Mask. Tämä on juuri sitä happihoitosarjaa, johon Madonnakin on ihastunut.

Triple Oxygen Instant Energizing Maskin pitäisi tuoda kosteutta, energiaa, kiinteyttä ja hehkua elottomalle iholle. Champagne for your skin, niin kuin Bliss mainostaa. Se on myös kirjaimellisesti sitä sikäli, että naamio vaahtoutuu iholla noin 5 minuutissa, jonka jälkeen se pestään tai pyyhitään pois. Naamiota voi käyttää noin kolme kertaa viikossa maksimaalisten tulosten saavuttamiseksi.

Triple Oxygen Instant Energizing Maskin tuoksu on miellyttävä kevyt sitruuna.

Naamioiden tapaan Triple Oxygen Instant Energizing Mask on kalliimpi kuin putsari, 54 euroa 100ml.

Olin tosi iloinen, että sain goodie bagissa kotiin testattavaksi nimenomaan nämä kaksi huipputuotetta. Olisin varmaan ostanut ne kyllä muutenkin, sillä sen verran paljon kiinnostuin niistä esittelyn perusteella.







Blissin suosituin tuoksu on Lemon & Sage.

Lemon & Sage Body Butter onkin Blissin viidenneksi myydyin tuote. Sijalla kolme on noiden putsarin ja naamion jälkeen ihokarvojen poistamiseen tarkoitettu Poetic Waxing Kit ja sijalla neljä Fat Girl Slim ihoa kiinteyttävä vartalovoide.

Minusta on aina tosi mielenkiintoista tietää, mitkä ovat uuden sarjan suosituimmat ja myydyimmät tuotteet. Blississä on kiinnostavaa se, että sarjan myydyin tuote on putsari. Sen täytyy siis olla aivan poikkeuksellisen hyvää!

Sain kokeiluuni myös nämä Lemon & Sage Soapy Sudsin eli suihkugeelin/kylpyvaahdon ja vartalovoin.

Vartalovoita olen kokeillut jo sen verran, että se vaikuttaa täyteläiseltä, mutta imeytyy silti nopeasti. Incilistalla on mm. kookosöljyä, soijaöljyä ja sheavoita.

Soapy Sudsien hinta tulee olemaan Suomessa 21 euroa ja Body Butterien 32 euroa, hui. Ihania tuotteita silti!

Yksi tärkeä osa Bliss-maailmaa on pirteä Bliss Girl, joka seikkailee Blissin mainoksissa. Hän välittää myös Blissin ylemmän tason filosofiaa: onnellisuus on hyvinvoinnin korkein aste, ja sen saavuttamista Bliss yrittää tukea hyväntuulisilla ja helppokäyttöisillä tuotteillaan.



maanantai 28. toukokuuta 2012

Kosmetiikkaostoksia Saksasta ja Munchenin lentokentän kosmetiikkatarjonta

Matkailin viime viikolla Saksassa, ja ollakseni HYVIN tiukassa itse asetetussa kosmetiikan ostokiellossa, ostoksia tuli kuitenkin tehtyä jonkin verran.

Babor on saksalainen, kauneushoitoloissa käytettävä ihonhoidon tuotemerkki. Olen tutustunut ja ihastunut Baboriin Tallinnassa sijaitsevassa loistavassa Babor Spa -hoitolassa.

Arvasin oikein, että Saksassa Baboria voisi olla paremmin saatavissa kuin esim. Helsingissä, josta sitä on mielestäni vielä kohtuullisen hankalaa löytää. Lahteen on muuten avattu nyt marraskuussa 2011 Suomen ensimmäinen Babor Beauty Spa.

Pienessä kylässä Alppien keskellä olikin yllätyksekseni kauneushoitola, joka myi Baboria.







Minulle on suositeltu Tallinnan Babor Spassa Babor Skinovage Argan -kasvovoidetta. Se sopii kuivalle iholle, ja sitä voi käyttää sekä päivä- että yövoiteena.

Olen pitänyt Baborin Argan-voiteesta kovasti. Lisäksi se on kätevä matkoilla kun vain yksi purkki riittää sekä päivä- että yökäyttöön.

Niinpä ostin Saksasta lisää tätä loistavaa Argan-kasvovoidetta. Hinta oli 52 euroa, eli aivan samaa luokkaa kuin Tallinnassa.

Baborin Argan-voiteen pakkaus on uudistunut, ja nyt se kuuluu Babor Vita Balance -sarjaan. Sisällön pitäisi olla kuitenkin aivan sitä samaa keltaista ja kosteuttavaa argan-voidetta.






Saksassa kaikki luomuilu ja ekoilu on kovin suosittua, ja sama pätee luonnonkosmetiikkaan. Pienissäkin kaupoissa on luonnonkosmetiikkaa hyvin tarjolla, ja se on lisäksi vähän edullisempaa kuin Suomessa.

Suosittuja luonnokosmetiikan merkkejä vaikuttivat olevan saksalaiset Weleda ja Lavera. Lisäksi tarjolla oli paljon minulle tuntemattomiakin merkkejä, valikoima oli ihan huikea.






Kuten keskieurooppalaisissa pikkukaupunkien hotelleissa välillä, hotellissani ei ollut ollenkaan tarjolla shampoita ja hoitoaineita, ainoastaan pelkkää suihkusaippuaa. Tämähän oli kuitenkin hyvä syy tutustua paikalliseen shampootarjontaan.

Halusin kokeilla jotakin luonnonkosmetiikan shampoota ja päädyin tähän hyvin edulliseen Garnierin arganöljy- ja karpaloshamppooseen. Kosmetiikkaan tutustumistani vaikeutti Saksassa se, että tuotteiden kuvaukset olivat pakkauksissa vain saksaksi, jossa olen itse aivan alkeistasolla. Tästäkin shampoosta ymmärsin vain sen verran, että sen pitäisi ymmärtääkseni sopia värjätyille hiuksille "coloriertes haar". 

Shampoon hinta oli 99 senttiä. En ole nähnyt sitä myynnissä Suomessa, mutta hinta tuntui kyllä hämmentävän halvalta.

Olen pessyt shampoolla hiukseni kerran, ja lopputulos oli oikein puhdas ja kuohkea, ihan kuin millä tahansa muullakin shampoolla. 

Laveran Basis Sensitiv -sarjan manteliöljyä ja sheavoita sisältävät käsivoiteet maksoivat Saksassa 3 euroa kappaleelta, kun Suomessa hinta on 5 euroa. Ostin itselleni yhden ja miehelleni tuliaiseksi kaksi.

Basis Sensitiv -käsivoiteet ovat oikein kivoja, kosteuttavia perusvoiteita, jotka sopivat mielestäni erityisesti yökäyttöön. Lisäksi ne ovat hajustamattomia, josta taas mieheni pitää.






Pienestä alppikylästä löytyi yllätyksekseni myös Douglas-kosmetiikkaketjun liike, joihin olen viimeksi törmännyt Kroatiassa.

Vielä suurempi yllätys oli se, että Saksan Douglas myi englantilaista ihanaa Soap and Glory -ihonhoitosarjaa.

En ole ennen kokeillut Soap and Gloryn tuotteita, mutta nyt halusin ehdottomasti testata jotakin. Kysyin myyjältä suosituksia sarjan ostetuimmista tuotteista.

Myyjän mukaan Soap and Gloryn suosituimpia tuotteita heillä ovat No Clogs Allowed -kasvokuorinta, Sit Tight -kiinteytysvoide, Bright Here Bright Now -kuultovoide kasvoille ja Hand Food -käsivoide.






Valitsin näistä suosituista tuotteista kokeiltavakseni Hand Food -käsivoiteen.

Hand Foodin tuoksu on Soap and Gloryn kuuluisa, sitruksinen ja hedelmäinen Original Pink. Soap and Gloryn tuotteissa on kolmea tuoksua: Original Pink, vaniljaisen myskinen Mist You Madly ja hedelmäinen Fruitigo

Original Pinkissa on sekoitus appelsiinin lehtiä, sitruunaa, persikkaa, mansikkaa, ruusua, gardeniaa ja jasmiinia. Kaikkia syötävän suloisia tuoksuja!

Original Pink tuoksuu mielestäni karkille ja puhtaalle, vähän kuin Hubba Bubba -purukumi.

Aluksi Soap and Gloryn tuotteiden tuoksut tuntuivat joko latteilta tai kovin voimakkailta, vähän jopa alkoholisilta. Hetken niitä tuoksuteltuamme ihastuimme kuitenkin matkaseuralaiseni kanssa niihin niin, että meitä jäi kaduttamaan ettemme ostaneet lisää Soap and Gloryn ihania tuotteita.

Hand Food -käsivoiteen hinta oli 9,95 euroa. Matkaseuralaiseni osti Mist You Madly body sprayn, jonka hinta oli vähän yli 10 euroa.

Soap and Gloryn pakkaukset ovat myös tosi suloisia, pinkkejä ja nostalgisen 1950-lukulaisia. Tuotteiden nimet ovat hauskoja, ja purkeissa on kivoja tekstejä tyyliin "Mist at your own risk!".






Kaupan päälle saimme Douglasista molemmat parfyyminäytteet, aivan kuten kosmetiikkaketju Sephorastakin yleensä saa ostosten yhteydessä jotakin näytteitä.

Minä sain tämän DKNYn Be Delicious Fresh Blossom -tuoksun. Olen testannut Donna Karanin alkuperäistä vihreää Be Delicious -tuoksua, josta en tykännyt yhtään, vaikka sen pitäisi tuoksua mm. omenalta ja kurkulta, joista yleensä pidän.

Sen sijaan Be Delicious Fresh Blossom tuoksuu greipiltä, mustaherukalta, aprikoosilta, ruusulta, jasmiinilta ja omenalta sekä puumaiselta. 

Fresh Blossomin tuoksu onkin minusta paljon parempi kuin original Be Delicious, kukkainen ja mukava.   





Sitten siirrytään vielä Munchenin lentokentän kosmetiikkatarjontaan, joka onkin erinomainen.

Soap and Glorya ei tosin Munchenin lentokentältä löydy, mutta MAC! Ja amerikkalainen ihonhoitomerkki Kiehl's! Ja englantilainen luksuskynttilä slash tuoksu slash ihonhoitomerkki Jo Malone! Ja Bobbi Brown, Yhdysvaltojen lahja meikkiharrastajille!

Sekä lisäksi se tavallinen tax free Lancomeineen, Yves Saint Laurenteineen ja Dioreineen. Tax freessa on myös laaja valikoima OPIn kynsilakkoja. Chanelin tuotteille on omistettu aivan oma tyylikäs saarekkeensa lentokentällä.

Ensimmäisenä näistä ihanuuksista havaitsin MACin pisteen. 

MACin sivellinpesunesteeni oli loppu, joten ostin lisää sitä hintaan 12,90 euroa. Suomessa hinta on samaa luokkaa.






Lisäksi halusin kesäksi uuden aurinkopuuterin, jolloin myyjä suositteli minulle tätä kesän 2012 Hey, Sailor -kokoelman aurinkopuuteria sävyssä Soft Sand.


Set sail this summer with a colour collection inspired by the glam of vintage pin-up girls. Go overboard with the never-ending colours of Pro Longwear Lip Pencils, Zoom Waterfast Lash, Lipglass and more! Limited Edition.


Suomestahan nämä Hey, Sailor -kesäkokoelman tuotteet ovat varmaan jo kaikki loppu, mutta Munchenin lentokentällä näitä oli hyvin jäljellä.

Hey, Sailor -kokoelman tuotteiden graafinen ja merihenkinen ulkonäkö ei sinänsä vetoa minuun, mutta voisin hyvin kuvitella jonkun tykkäävän tuotteista kovasti.






Aurinkopuuteri sen sijaan vaikuttaa oikein kivalta, vähän shimmeriseltä ja pehmeältä.

Soft Sand -aurinkopuuteri maksoi 21,90 euroa. Luulen että hinta on noin sama kuin Suomessa.

Tuleeko jollekin muullekin muuten mieleen tuosta Hey, Sailor -kokoelman nimestä Ivana Helsingin loistavasti nimetty Where The Fuck Is My Sailor -vaatemallisto viime kesältä?

Valitettavasti havaitsin näiden MAC-ostosten yhteydessä, että luottokorttini ei toiminut MACn kassalla. Ostin nämä tuotteet siis viimeisillä käteisilläni. Unfortunatelly MACilla oli yhteinen kassa Kiehl'sin, Jo Malonen ja Bobbi Brownin kanssa, joten myös ne tuotteet saivat jäädä osaltani hyllyyn. Muuten mukaani olisi lähtenytkin melkoinen valikoima Bobbi Brownia, jota ei saa Suomesta ja jota on vaikea löytää Euroopastakin. Saksan lentokentille ja Bobbi Brownin ääreen olisi siis päästävä pian uudelleen!

lauantai 26. toukokuuta 2012

Helsinki-Vantaan lentokentän tax free -kosmetiikasta

Esittelin teille jo joskus aiemmin Helsinki-Vantaan lentokentän tax free kosmetiikkatarjontaa.

Tax free -ketjuja on Helsinki-Vantaalla kaksi: Duty Free Shop ja Finnair Shop. Itse pidän enemmän perinteisestä Finnair Shopista, vaikka Duty Free onkin monissa tuotteissa aavistuksen edullisempi.

Tällä kerralla lensin pienemmästä terminaali 1:stä (eikö olekin epäloogista, että se on pienempi ja pääterminaali on numeroltaan 2?). Terminaalissa 1 on vain pieni Duty Free Shop, kun taas isompi Duty Free Shop ja Finnair Tax-free Shop sijaitsevat terminaalissa 2.






Terminaali 1:sen Duty Free Shopissa on suppeampi valikoima kosmetiikkaa, eikä siellä myydä lainkaan monia merkkejä, kuten esim. Sensaita.

Onneksi huomasin kysyä myyjältä, että saako Sensaita muualta terminaali 1:stä. Hän neuvoi minua kävelemään terminaalin läpi Finnair Tax-Free Shopiin terminaaliin 2. Eli terminaaleista pääsee läpi ilman mitään erillisiä tarkastuksia tai muita, en ole ikinä tiennyt tätä! Eli nyt kaikki terminaali ykkösen halpalentäjät vain shoppailemaan terminaali kakkoseen parempien kosmetiikkavalikoimien äärelle!





Tässä saalistani eli Sensaita, Chanelia ja Lancomea.

Voisin melkein sanoa kuten Absolutely Fabulous (Todella Upeeta) -sarjan Eddy: Names, names, names, darling; french names. Paitsi että Sensai on japanilainen sarja.






Olen vakavasti sitä mieltä, että japanilaiset know their business mitä tulee ihonhoitoon.

Kaksoispuhdistus, eli meikin puhdistaminen ensin öljyllä ja sitten ihon puhdistaminen varsinaisella pesevällä tuotteella, on ymmärtääkseni japanilainen keksintö.

Olen käyttänyt pitkään Dermalogican puhdistustuotteita, jotka perustuvat myös kaksoispuhdistukseen. Olen puhdistanut meikin öljymäisellä Precleansella, ja sitten ihon geelimäisellä Special Cleaning Gelillä. Lopuksi olen suihkutellut iholle Multi-Active Toner -kasvovettä. Olen ollut varsin tyytyväinen kaksoispuhdistusmenetelmään, joten halusin jatkaa samalla linjalla. Niinpä vaihdoin nyt Sensain vastaaviin tuotteisiin.

Sensai Silky Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljy on kevyemmän ja vesimäisemmän tuntuista kuin Dermalogican vastaava, öljyisempi Precleanse. Idea on kuitenkin tuotteissa aivan sama, eli puhdistuksen ensimmäisenä vaiheena öljymäistä tuotetta hierotaan kuivalle iholle niin, että meikki alkaa irrota. Kun tuotteeseen lisää vettä, se alkaa vähän vaahdota ja huuhtoutuu helposti pois vieden myös meikin mennessään.  

Sensai Silky Purifying Creamy Soap on kaksoispuhdistuksen toinen vaihe. Se on kermainen, saippuamainen voide, joka vaahtoaa kevyesti puhdistaen ihon narskuvan puhtaaksi.

Toisena vaihtoehtona kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen olisi ollut maitomaisempi Sensai Silky Purifying Milky Soap, mutta kysyin myyjältä suositusta ja hän piti itse enemmän Creamy Soapista, joten otin sitten sen.

Ihonpuhdistus täytyy viimeistellä ihon ph:n tasapainottavalla kasvovedellä, joka kosteuttaa ja edistää kasvovoiteen imeytymistä ihoon. Tähän Sensailla oli tarjolla myös kaksi vaihtoehtoa: kevyempi Sensai Silk Softening Lotion Light ja kosteuttavampi Moist. Myyjän suosituksesta otin kevyemmän Lightin ainakin näin kesäksi, talvella ihoni voi kaivata kosteuttavampaa Moistia.

Sensain ihonhoitotuotteet ovat koostumukseltaan ylellisiä, ja valitettavasti siksi myös aika kalliita. Niiden käyttäminen tuo kuitenkin arkipäivään ihanaa luksusta, ja luotan myös kovasti niiden tehoon. Tuoksu Sensain tuotteissa on hienovarainen ja tyylikäs.

Lentokentällä Sensai Silky Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljy ja Silky Purifying Creamy Soap -puhdistusvoide maksoivat 38,20 euroa. Normaalisti hinta on Suomessa 50,90 euroa. Sensai Silk Softening Lotion -kasvovedet maksavat lentokentällä 44,90 euroa, kun muuten hinta on 60 euroa.

Kannattaa siis todellakin ostaa lentokentältä! Lisäksi tiedän kokemuksesta, että nämä putelit kestävät varmaan taas ainakin vuoden. Edelliset Dermalogicani puhdistelivat ongelmitta ainakin kahden vuoden ajan.





Sensai-ostoksistani tuli sen verran runsaat, että sain kaupan päälle näytteen myös tästä Sensai Prime Solution -hoitovedestä. En ole koskaan aiemmin saanut näytteitä lentokentältä, joten ilahduin tästä kovasti!

Prime Solution on todellinen luksustuote, jota 75 ml maksaa 155 euroa. Sen tehtävänä on toimia ensimmäisen vaiheen kosteutuksena, ikään kuin seerumina, joka valmistelee ihoa samalla muille tuotteille.

Todella mielenkiinnolla testaan tämän lux-lux-tuotteen. Siitä tulee samalla varmaan kallein kokeilemani ihonhoitotuote. Tätä kalliimpia linjoja Sensailla ovat enää Cellular Performance Wrinkle Repair -ryppyvoiteet ja huippukallis ja -ylellinen Sensai Premier -sarja, jonka kallein tuote, hoitovoide, maksaa 660 euroa (40 ml). Talk about expensive! 






Ostin lisäksi varastoon vakiosilmämeikinpoistajaani, tehokasta ja hellävaraista Lancome Bi-Facilia.

Bi-Facilin kanssa kyllä mokasin siltä osin, että etsin Finnair Shopista jotakin sopivaa tarjouspakettia, johon Bi-Facil sisältyisi. Sellaisia ei kuitenkaan ollut tällä kertaa tarjolla, joten otin sitten vain yksittäisen pullon Bi-Facilia hintaan 26,40 euroa (125 ml).

Viereisessä Duty Free Shopissa olisi kuitenkin ollut kaksoispakkauksia Bi-Facilia hintaan 47 euroa, jolloin yhdelle pullolle jää hintaa vain 23,50. Aina pitäisi malttaa kierrellä ja vertailla hintoja!






Chanelilta on tullut uusi kesäkokoelma, Summertime de Chanel. Se löytyi jo myös Helsinki-Vantaan lentokentältä Finnair Tax-free Shopista.


As longer days and warm, breezy nights herald the start of Summer, Chanel embraces the season and all the vibrant makeup hues it inspires. In the Summer 2012 Collection, SUMMERTIME DE CHANEL, Peter Philips, Creative Director of Chanel Makeup, replicates the natural glow of sunbathed skin with luminous bronze, gold and copper tones. Playing up a radiant complexion: season-perfect lip shades, from fresh pastels to bright corals.


Summertime de Chanel -kokoelman värit ovat auringon kuumentamia pronssia, kultaa ja kuparia. Kokoelmaan kuuluu kolme kynsilakkaa: korallinen Holiday, kultaisen beige Island ja pronssisen ruskea Delight.

Mietin hetken suloisen vaaleankuultavan Islandin ja tämän kimaltavan pronssisen Delightin välillä, mutta myyjättären rohkaisemana valitsin ihonväriini ehkä paremmin sopivan vähän tummemman, upean Delightin.

Chanelin kynsilakkojen hinta Helsinki-Vantaalla on 17,60 euroa, kun ne muuten maksavat lähemmäs 29 euroa.


Muita ajankohtaisia uutisia Helsinki-Vantaan lentokentältä ovat ainakin se, että Estee Lauderin BB Creamit ovat kaikista tax freista loppu, finito, slut, sold out. En huomannut kysyä, että koska niitä olisi odotettavissa lisää, mutta tarkistan tilanteen parin viikon kuluttua, kun menen lentokentälle seuraavan kerran.

Toinen ikävä uutinen oli se, että amerikkalainen Smashbox on poistunut Finnair Shopin valikoimista. Myyjät arvelivat, ettei sitä ehkä myydä enää Finnairin lentokoneissakaan. Olisin nimittäin kaivannut lisää Smashboxin loistavaa Photo Finish Primer -meikinpohjustajaa, mutta nyt en tiedä mistä sitä enää jatkossa saa. Jos se osoittautuu kovinkin hankalaksi, siirryn varmaan hyvin vastaavaan Make Up For Ever HD Primeriin, jota saa Suomesta.

Myyjättäret kertoivat, että Smashbox myi hyvin Finnairin lentokoneissa, ja sen vuoksi se otettiin myös lentokentän tax freen valikoimaan. Nyt he sitten itsekin ihmettelivät, että miksi se on sieltä poistunut. Minulle riittäisi vaikka se, että Smashboxin kuuluisin tuote Photo Finish Primer palaisi valikoimaan, muista nyt ei ole edes niin väliä.






Ja sitten vielä kaksi minua ennen matkaa arvelluttanutta kysymystä, joista kirjoitin aiemmin Kosmetiikkaa matkalle mukaan -postauksessa täällä. Eli saako helposti syttyvää ponnekaasullista kuivashamppoota kuljettaa lentokoneen ruumassa ja kestääkö kynsilakka siistinä kunnon alus- ja päällyslakalla viikon?

Vastauksena molempiin: kyllä ja kyllä.

Eli kuivashamppoota, hiuslakkaa, parfyymia ja muita helposti syttyviä kosmetiikkatuotteita voi kuljettaa lentokoneessa, jopa matkustamossa. Matkustamoon kokoraja on se normaali 1 dl, ja ruumassakin oli joku maksimimäärärajoitus. Se oli kuitenkin niin suuri, ettei sillä ole ainakaan minun kannaltani mitään väliä, tyyliin 2 litraa. Eli nyt tarvitsen matkakokoisen kuivashamppoon, niin bad hair dayt ovat lyhyilläkin ulkomaan lentomatkoilla ohi, hurraa!

Myös kynsilakka kesti lähes yllättävän siistinä viikon, kun pohjustin sen ensin Color Club Stuck On You -aluslakalla, jonka pitäisi parantaa kynsilakan kestävyyttä. Päälle laitoin OPI Top Coat -päällyslakkaa, ja tässä yläpuolella olevassa kuvassa on tulos tasan viikon jälkeen. Kiilto on vähän himmentynyt, ja jotkut kynnet ovat aavistuksen lohkeilleet päistä, mutta ei näitä nyt vielä hävetä tarvinnut. Suuri helpotus!  

Seuraavaksi täällä Pumpulipupussa tulevat esittelyyn kosmetiikkaostokset varsinaisesta matkakohteesta eli Saksasta. Lähti vähän niin sanotusti lapasesta sekin homma!  

tiistai 22. toukokuuta 2012

Kosmetiikkaa matkalle mukaan

Monesti työ- ja lomamatkani saattavat olla vain muutaman päivän pituisia. Silloin yritän pärjätä pelkillä käsimatkatavaroilla, erityisesti jos olen lentämässä johonkin. Rajana pidän kahta yötä: sitä pidemmän matkan tavaroita en edes yritä enää ahtaa pelkkiin käsimatkatavaroihin.

Olen kehittynyt aika hyväksi kaiken kosmetiikan tunkemisessa lentomatkojen käsimatkatavarastandardiin: vain enintään desilitran kokoisia nesteitä enintään litran kokoisen muovipussin verran. Esittelen joskus teille tarkemmin vinkkejäni näihin.

Nyt on kuitenkin edessä pidempi matka, joten näytän teille vähän mitä olen pakannut mukaan.





Tämä kaveri kulkee mukanani nykyään kaikilla matkoilla, eli Urban Decayn legendaarinen Naked -luomiväripaletti.

Paletin mukana tuli myös minikoko Urban Decayn erinomaista silmämeikinpohjustajaa Eyeshadow Primer Potion, joten sekin on ollut minulla matkakäytössä, vaikka ei normaalikoko Primer Potioniakaan nyt niin suuri ole. Mutta hei, mitä vähemmän nesteitä, sen parempi.





Urban Decay Naked on erinomainen matkapaletti, sillä sillä voi tehdä sekä neutraalin päivämeikin että tummemman iltameikin sekä lämpimissä että kylmissä sävyissä.

Lisäksi paletissa on tarpeeksi erilaisia luomivärejä, ettei siihen heti kyllästy. Usein saatan pakata silti Naken lisäksi mukaan yhden tai kaksi värillistä yksittäistä luomiväriä, siltä varalta että kyllästyn pelkkään ruskeaan ja mustaan ja kaipaan meikkiini vähän enemmän värikkyyttä.

Nakedissa on kätevästi valmiiksi jo mukana myös tarpeeksi vaalea sävy korostuksiin ja häivytyksiin sekä tumma sävy rajauksiin.






Yksi Nakedin parhaista ominaisuuksista on myös se, että se menee täydellisesti MACin sivellinpussini tuohon vasemmanpuoleisimpaan sivutaskuun, joka on kuin tehty sille. Sen vuoksi Naked onkin minulla nykyään vain pelkästään matkakäytössä. Jos ja kun se joskus loppuu, aion ostaa Urban Decaylta uuden samankokoisen paletin, vaikka uuden Naken. Toivottavasti niitä silloin vielä tehdään!

Aluksi mietin, että uskallanko ottaa Nakedia tällaiseen matkakäyttöön, jos se vaikka hajoaa matkalla. En kuitenkaan yleensä laita kallisarvoisia MACin siveltimiäni muutenkaan ruumaan meneviin matkatavaroihin, vaan kannan tämän sivellinpussin käsimatkatavaroissa. Toiset kantavat koruja käsimatkatavaroissa, minä kannan meikkejä. God forbid että rakkaat meikkini katoaisivat jonnekin maailman lentokentille!





Urban Decay Naked ja MACin siveltimet, jotka matkustavat turvallisesti omassa sivellinpussissaan, ovat siis aina mukana.

Ensimmäinen ongelma lyhyemmillä matkoilla tulee yleensä kuivashamppoosta, josta olen nykyään täysin riippuvainen.

Klippoteketin ponnekaasulla toimivaa kuivashamppoota ei voi ottaa ainakaan käsimatkatavaroissa lentokoneen matkustamoon. Se on siis ensimmäinen - ja ikävä kyllä myös tuntuvin - tuote, jonka joudun lyhyillä lentomatkoilla karsimaan. Pidemmille matkoille se  on muistaakseni päässyt joskus ruumassa mukaan, mikä on ollut suuri helpotus.

Tällä matkalla ajattelin selvittää once and for all, ovatko kuivashamppoo, hiuslakat ja muut erittäin helposti syttyvät tuoteet kielletty lentokoneen ruumassakin. Lentoyhtiöiden ohjeista en tarkasta tullaamisesta huolimatta ole kieltoa löytänyt, mutta asia on silti aina vaivannut minua. Nyt aion erikseen kysyä sitä check-inissä, silläkin riskillä että menetän tuon melkein täyden Klippoteket-pullon jos sitä ei saakaan ottaa matkaan mukaan.

Pidemmillä matkoilla ensimmäinen ongelma tulee muutenkin usein hiustenpesusta. Pesen hiukseni nykyään kuivashamppoon armollisella tuella yleensä neljän päivän välein. Viidentenä päivänä hiukset on siis pestävä, oli miten oli ja olin missä olin.

En halua kuitenkaan rahdata matkoille mukaan koko hiustenmuotoiluarsenaaliani. Sen vuoksi tämä Tigin Superstar Volumising Leave-In Conditioner on kätevä, sillä siinä on hoitoaine ja muotoilutuote samassa. Hotellien hoitoaineilla kun ei välttämättä tee mitään, shamppoo sentään vielä usein menee sen yhden pesun. Bonuksena Tigin Superstar hoitsikka tuoksuu ihanasti mansikkajogurtille.





Toinen ongelma pidemmillä matkoilla on kynsien lakkaus.

Kynsien lakkaaminen kestää minulla yleinsä pitkään ja on vaivalloista, sillä käytän aluslakkaa, päällyslakkaa ja everything in between. En todellakaan jaksa raahata mukana kynsilakanpoistoainetta ja kaikkia kynsienlakkaustarvikkeita, eikä minulla yleensä ole matkoilla myöskään aikaa kynsien lakkaamiseen. Sen vuoksi olisi hyvä, että sama kynsilakka kestäisi siistinä koko matkan ajan.

Pidemmälle matkalle yritän usein valita vaaleamman kynsilakan, jossa lohkeamat eivät näkyisi niin hyvin. Tässä kynsilakkana on Rimmelin ihana Angel, jonka pullossa vielä lukee "lasting finish".

Tällä kertaa laitoin myös kynsilakan alle uutta Color Clubin Stuck on You -aluslakkaani, jonka pitäisi lisätä kynsilakan kestävyyttä. Sellainen huomio muuten tuosta Stuck on You -aluslakasta, että se jättää kynnen pinnan yllätävän tahmeaksi, ja kynsilakka kestää ilmeisesti sen takia todella kauan kuivua pikakuivattajasta huolimatta. Eli ei kiireisen naisen hommaa tämä Stuck on Youlla lakkaaminen. Ei kannata tehdä viime hetkessä kun taksi jo odottaa.

Myös OPI Top Coat -päällyslakka pidentää havaintojeni mukaan kynsilakan kestävyyttä jonkin verran.

Toivottavasti näillä keinoilla kynsilakka kestäisi siistinä vajaan viikon verran.

Yksi tärkeä asia on lyhyillekin matkoille kynsiviila. On kamalaa jos kynsi repeää, eikä sitä pääse tasoittelemaan. Kynsisaksethan on lentokoneen cabinista kielletty, mutta kynsiviilaa kukaan ei ole kieltänyt, joten vakiovaruste matkalle mukaan siis! 






Sitten loppuun vielä yksi vinkki if you wanna pack light.

Kokonainen hajuvesipullo painaa, saattaa vuotaa ruumassa ja voi pahimmillaan jopa ylittää sen yhden desilitran, jonka käsimatkatavaroissa saa lentokoneen matkustamoon viedä. Ainakin se täyttää turhaan sitä matkustamoon sallittua litran pussia nesteitä.

Sen sijaan matkoille kannattaa ottaa mukaan parfyyminäytteitä. Mennessä ja tullessahan on usein tax free, jossa voi käydä suihkuttelemassa yllensä joko lemppariparfyymiaan tai jotakin uutta ihanuutta.

Välipäivät pärjää sitten näillä näytteillä. Parhaimmillaan tulee tehtyä ihania uusia löytöjä. Lisäksi tuoksu sitoutuu usein mielessä voimakkaasti siihen paikkaan jossa matkustaa. Esimerkiksi minulla tulee tuosta oikeanpuolimmaisesta Beyonce Heath Rushista mieleen heti Rooma, jossa sitä viimeksi käytin.

Tälle matkalle lähtevät mukaan elegantti suomalainen kukkaistuoksu Hannele ja hedelmäisen makea Beyonce Heath Rush. Niistä tulee taas sitten kivoja uusia tuoksumuistoja.






Eipä muuta sitten kuin Stylesnobin uudet balleriinat jalkaan ja matkalukemiseksi mukaan Suomi-tytöt New Yorkissa tv-sarjan ihanan Annabella Åsvikin uusi kirja Hollywoodin päiväkirjat.

Bon voyage!

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

IsaDora kesä 2012 Papagayo -kokoelma

Tuntuuko teistäkin, että kevät meni kovin nopeasti, ja nyt onkin jo yllättäen kesän meikkikokoelmien aika?

Anyway, ensimmäisenä kesän meikkikokoelmista esittelyssä täällä Pumpulipupussa perinteisesti yksi edullisemmista lempparimerkeistäni, ihana IsaDora.

IsaDoran kesän 2012 kausikokoelman nimi on Papagayo, ja se on saanut inspiraationsa tietysti värikkäistä papukaijoista.





Papagayossa on voimakkaita, sädehtiviä jalokivivärejä: violettia, turkoosia ja pinkkiä.

Papagayo-meikki on hyvin voimakas ja eksoottinen, paratiisilintumainen. Silmämeikissä on vahvat turkoosit rajaukset ja violetti luomiväri ja huulilla mehukas korallinen huulipuna.

Papagayo-kokoelman lookkikuvassa hiuksetkin ovat vielä märät, aivan kuin malli olisi juuri pulahtanut vilvoittavaan uima-altaaseen. Hot, hot, hot!

Nämä Papagayon trooppiset värit eivät ole kyllä ollenkaan omalle englantilaistyyppiselle vaalealle iholleni ja punaiselle tukalleni sopivia, mutta brasiliaismaisella tummalla kaunottarella tämä look olisi upea!






IsaDora Papagayo-kokoelmaan kuuluu ensinnäkin kaksi Perfect Moisture Lipstick -huulipunaa: aniliininpunainen 162 Tropical Pink ja korallivärinen 163 Coral Glow.

IsaDoran kausikokoelmissa ei ole pitkään aikaan nähty näitä IsaDoran perinteisiä Perfect Moisture Lipstickeja. Niiden laatu on mielestäni hyvä, pigmenttiä riittää eivätkä ne ole kuivattavia. Vastustin kuitenkin kiusausta ostaa Coral Glow -huulipuna tästä kokoelmasta, sillä omistan jo ennestään IsaDoralta vastaavat Perfect Moisture Lipstick 115 Frosted Coral ja 120 Creamy Coral -sävyt sekä kevyemmässä Jelly Kiss -laadussa 57 Coral Punch -sävyn. Kuinka monta korallista huulipunaa tyttö voisi kesäksi oikein tarvita? 

Muut Papagayo-kokoelman huulituotteet on sovitettu huulipuniin sopiviksi, eli kokoelmaan kuuluvat myös huulipunien väriset huulikiillot 15 Tropical Pink ja 14 Coral Glow sekä samansävyiset huultenrajauskynät 35 Tropical Pink ja 32 Mandarine.

Huulipunanhan voi laskea melkein kesämeikin tärkeimmäksi tuotteeksi. Paljon muuta ei tarvitakaan kauniin rusketuksen lisäksi.

Toinen tärkeä elementti kesämeikissä on mielestäni pirteänsävyinen kynsilakka. Papagayo-kokoelmaan kuuluu niitä neljä: vihreä 733 Paradise Green, violetinsininen 732 Papagayo Blue, oranssi 734 Bird of Paradise ja pinkki 735 Hot Hibiscus.

Muuta kiinnostavaa kokoelmassa ovat sininen ja vihreä Hair Mascara 66 Royal Blue ja 68 Green Turquoise.

Papagayo-kokoelman luomiväripaletti on IsaDoran uusia baked-trioja, 89 Treasure Island. Treasure Islandissa on violetti, turkoosi ja kultainen luomiväri.  

Lisäksi kokoelmaan kuuluu kaksi Twist-up metallic Eye Pen -rajauskynää sävyissä 49 Blue Hawaii ja 50 Paradise Green.

Ostamalla vähintään kaksi tuotetta kokoelmasta saa kaupan päälle lisäksi tuollaisen oranssin, violetin tai aniliinisen papukaija-rannekorun.






Tässä swatcheja Papagayo-kokoelmasta. Heti aluksi pahoitteluni kuvanlaadusta, nappasin tämän kuvan kännykkäkameralla.

Ylhäällä swatchit Treasure Island -luomiväripaletista, jota yritän kovasti olla ostamatta. IsaDoran luomivärit ovat heikkouteni, mutta IsaDoran uusien luomiväritriojen laatu on mielestäni ollut heikompi kuin IsaDoran muiden luomivärien. Tämä Treasure Island vaikutti kuitenkin aika pigmenttiseltä, erityisesti tuo kultainen ja turkoosi sävy.

Luomivärien alla ovat huulipunat Tropical Pink ja Coral Glow.

Kokoelmasta erottuivat vielä erityisesti edukseen huippuhyvällä laadullaan nuo Twist-up Metallic Eye Penit kimaltavissa uusissa sävyissä Paradise Green ja Blue Hawaii.





Minulla on ennestään IsaDoran kevään 2012 Pearls of Passion -kokoelmasta IsaDoralta saamani ihana kullanvihreä Twist-up Metallic Pen 44 Golden Khaki.

Ensimmäinen ja ehkä ainoa investointini tästä kesän 2012 Papagayo-kokoelmasta oli tuo vihreä 50 Paradise Green -rajauskynä. Aivan upea, sädehtivä vihreä.

Glitz & Glam -blogin herttainen emäntä, meikkaaja Minna neuvoi meitä aiemmin blogissaan trendikkään kynämeikin tekemisessä. Minna suositteli kynämeikkausta erityisesti kesäksi, jolloin luomivärit ja muu helahoito voivat tuntua liian raskailta.

Minuakin joskus laiskottaa kesällä, enkä uskomatonta kyllä välttämättä jaksaisi aina tehdä koko silmämeikkiä erisävyisine luomiväreineen ja häivytyksineen. Niihin hetkiin ajattelin tätä IsaDoran Paradise Green -meikkikynää. Paradise Green on niin säihkyvä, kirkas ja näyttävä väri, että varmaan riittää meikissä myös yksinään.

IsaDoran Twist-up Metallic Eye Pen -rajauskynien hinta on 10,90 euroa.





Yritän myös kovasti olla ostamatta Papagayo-kokoelman hienoa Treasure Island -luomiväripalettia (15,70 euroa), sillä minulta löytyy samoja sävyjä jo ennestään, ja jopa IsaDoralta.

Luulin ensin, että tämä 55 Pool Cocktail -luomiväripaletti olisi IsaDoran kesän 2010 Pool Party -kokoelmasta. Pool Partyn nimikkoluomiväripaletti 38 Pool Party onkin hyvin samanlainen, mutta se ei kuitenkaan ole tämä sama. Tämä Pool Cocktail saattaakin olla jo kesältä 2007, jolloin IsaDoralla oli ilmeisesti Pool Cocktail -niminen kesäkokoelma.

Se miksi en tiedä tätä varmasti, johtuu siitä että olen ostanut tämän Pool Cocktailin käytettynä muutamalla eurolla One of Beauty's Daughters -blogin upealta Duvessalta. Ilmankos tästä Pool Cocktailista käytiin mielenkiintoiset keskustelut kosmetiikkabloggarien kesken L'Orealin kevätkokoelmien esittelytilaisuudessa, kun Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonia muisteli, että hänellä olisi ollut tämä sama IsaDoran luomiväripaletti jo paljon ennen vuotta 2010. Eli ehkä Sonia oli oikeassa, ja tämä Pool Cocktail onkin jo vuodelta 2007.

Joka tapauksessa hienointa on se, että tämän Pool Cocktailin laatu ei ole mennyt tässä ajassa miksikään. Edelleen se on yhtä pehmeän pigmenttinen kuin varmaan uutenakin, ja sen erikoinen väriyhdistelmäkin on nähtävästi taas jälleen kerran trendikäs!  


Kokoelman mainoskuvat on julkaistu IsaDoran luvalla. 

perjantai 18. toukokuuta 2012

31 viikon kynsilakkahaaste; viikko 25, inspiraationa muoti

31 viikon kynsilakkahaasteessa käynnissä ovat nämä hauskat "inspired by..." -viikot, ja tällä viikolla yksi suosikeistani; inspired by fashion, inspiraationa muoti.




Obviously I had to do Chanel. Obviously.

Chanel on viime vuosina luonut kynsilakkamuotia aivan eturintamassa. Kaikki mikä on ollut de rigueur, on ollut Chanel.

Itsestäänselvin valinta tähän haasteeseen olisi ollut Chanel Black Satin syksyltä 2006. Se aloitti Chanelin valta-aseman kynsilakkamarkkinoilla ja teki mustasta kynsilakasta kerralla salonkikelpoisen työpaikoille ja seurapiireihin.  

Sen jälkeen Chanel on tuonut meille tummansinisen Blue Satinin keväällä 2008, vaaleanvihreän Jaden syksyllä 2009, mudanvärisen Particulieren keväällä 2010, vaaleansinisen Nouvelle Vaguen kesällä 2010, savuisen violetin Paradoxalin syksyllä 2010, keltaisen Mimosan kesällä 2011 ja kulta-vihreän Peridotin syksyllä 2011. Jokainen näistä on aloittanut maailmanlaajuisen kynsilakkatrendin.     





Valitsin kuitenkin tähän haasteeseen näiden kaikkien edeltäjän, Chanel Rouge Noirin, joka oli ensimmäinen näistä Chanelin kulttikynsilakoista. Rouge Noiria varten oli jonotuslista jo vuonna 1994.

Rouge Noir, jota myydään Amerikassa nimellä Vamp, on SE kynsilakka, jota Uma Thurman käytti kohtalokkaana femme fatalena ja gangsterin heilana elokuvassa Pulp Fiction vuonna 1994. 




Rouge Noir on hyvin, hyvin tumma ruskeanpunainen, melkein kuin kuivuneen veren värinen. 

Antiikkinen, upea ja syvä sävy. Tyylikkyyden huipentuma!





Rouge Noir on myös yhden suosikkini, stylisti Rachel Zoen vakiokynsilakka. Rachel Zoen all time favouritemerkki on Chanel ja hänen kerrotaan käyttävän vain kahta kynsilakkaa: Chanelin Rouge Noir/Vampia ja hennon vaaleanpunaista Ballerinaa.

Rachel Zoe ottaa omaan tyyliinsä paljon inspiraatiota 1970-luvulta. Hänellä on usein alaspäin levenevät farkut, peasant blouse, karvaliivi ja aina aurinkolasit. Värimaailma on vaaleanruskeaa, kultaa ja valkoista. Tähän Chanel Rouge Noir sopii erinomaisesti.

Oletteko muuten huomanneet sellaisen asian, että amerikkalaisilla fashionistoilla kuten Rachel Zoella ja Laguna Beachin/The Hillsin Lauren Conradilla ei ole pitkiä rakennekynsiä niin kuin lähes kaikilla naisilla Yhdysvalloissa, vaan lyhyet kynnet. Myös Chanelin Rouge Noir sekä Black Satin ja Blue Satin, joita Lauren usein käyttää, näyttävät parhailta lyhyissä kynsissä. 

Sellaista ajankohtaista asiaa tähän muoti-teemaan liittyen vielä, että tänään perjantaina 18.5.2012 klo 21.30 tulee YLE Teemalta Coco Chanel & Igor Stravinsky -elokuva (Coco Chanel et Igor Stravinsky, 2009), jossa on Chanelin muotitalon alkuperäisiä vintageasuja.

Elokuva aloittaa YLE Teemalla Muotiviikon, joka jatkuu ensi lauantaihin 26.5.2012 asti. Ensi viikon perjantaina 25.5.2012 klo 21.30 nähdään puolestaan toinen Chanel-elokuva samalta vuodelta, Coco ennen Chanelia (Coco Avant Chanel, 2009), jossa Coco Chanelia esittää suloinen Audrey Tautou.

Teeman Muotiviikon aikana esitetään myös mm. huomenna lauantaina 19.5.2012 klo 21 dokumentti ihailemastani englantilaisesta muotisuunnittelijasta Vivienne Westwoodista ja sunnuntaina 20.5.2012 klo 20 ranskalaisesta Sonia Rykielista. Lauantaina 26.5.2012 Teemalta tulee dokumentti The September Issue, joka kertoo Amerikan Voguen vuoden suurimman numeron syyskuun lehden tekemisestä sekä sen legendaarisesta päätoimittajasta Anna Wintourista.       


31 viikon kynsilakkahaasteen muihin osiin pääset tästä.

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Redken Time Reset -hoito ja IsaDora Hair Mascara

Nämä kaksi otsikon asiaa eivät varsinaisesti liity mitenkään toisiinsa, mutta molemmat liittyvät hiuksiin.

Hiusasiaa ei ole niin hirveästi täällä Pumpulipupussa näkynyt, sillä entisen kampaajani sanoin olen enemmän sellainen wash and go -tyttö. Panostan laadukkaaseen kampaajaan sekä tuotteisiin ja that's it, hirveän paljon enemmän sanottavaa minulla ei yleensä hiuksista ole.

Mutta nyt korvaan sen kaiken teille esittelemällä kaksi erittäin kiinnostavaa uutuutta.


Redken Time Reset -hoito

Etsin ohuehkoihin ja luonnostaan lättänöihin hiuksiini lähinnä tuuheutta ja kuohkeutta, niin kuin varmaan 90 % naisista.

Nyt kampaajalleni on tullut uusi Redken Time Reset -hoito, joka on alunperin tarkoitettu vanheneville hiuksille. Mutta myös meille nuoremmille se tuo kaivattua tuuheutta ja paksuutta hiuksiin.





Time Reset -hoito tehdään kampaamossa pesun jälkeen, ja se vie aikaa muutaman minuutin. Hoidon jälkeen hiukset ovat selvästi tuuheamman oloiset. Tuntumaltaan ne ovat karheammat, tai ehkä vähän lasimaiset. Pitkät, suorat hiukset asettuvat hoidon jälkeen jäykemmin; nukkemaisesti, niin kuin kampaajani lopputulosta kuvasi.

Ihan kaikille Time Reset -hoito ei sovi, sillä kaikkien hiukset eivät ime ja ota vastaan tuuhennusainetta. Ainakaan oma kampaajani ei silloin veloita hoidosta. Niillä, joiden hiukset siihen reagoivat - kuten minulla - vaikutus kestää noin kymmenen pesun ajan.

Hoidon vaikutuksen tuntee hiuksissa koskettaessa selvästi. Ne myös näyttävät paksummilta ja ryhdikkäämmiltä. Olen kyllä ihastunut hoidon vaikutukseen, kerralla käsitellyt ja helppohoitoiset, tuuheammat hiukset.

Redken Time Reset -hoito on käytössä vain kampaamoissa, eli kotiin tuotetta ei valitettavasti voi ostaa. Aine on sen verran voimakasta, että se vaatii ammattilaiskäyttöä, vähän kuin permanenttiaineetkin.

Minun Helsingin keskustassa sijaitsevalla kalliilla kampaajallani Redken Time Reset hoidon hinta on yksinään otettuna yhdessä pesun ja föönauksen kanssa noin 35 euroa. Muun värjäyksen ja leikkauksen yhteydessä se on kyllä vähemmän.

Ihana keksintö, jonka ilosanomaa halusin jakaa myös teille!


IsaDora Hair Mascara

Sain yhdeltä lempparimerkiltäni IsaDoralta testattavakseni uuden Hair Masacaran. Kyseessä on hiuksiin levitettävä ja poispestävä hiusväri. Tuote on tullut uudestaan markkinoille nyt keväällä, viimeksihän hiusmascarabuumi on nähty varmaan joskus IsaDoran perustamisen aikoihin 1980-luvulla.  

Erilaiset pastelliset efektivärit hiuksissa ovat nyt trendikkäitä. Itse ihastelin Mulberryn spring/summer 2012 näytöksessä malleille tehtyjä jäätelönvärisiä raitoja runsaasti tupeeratuissa, 1960-luvun tyylisissä hiuksissa. Sitruunaa, persikkaa, mansikkaa ja minttua: ihania!






IsaDora Hair Mascaroita on saatavilla useassa eri sävyssä.

Mietin pitkään minkä värin punaisiin hiuksiini valitsisin. Lopulta päädyin suhteellisen neutraaliin, hiekanväriseen Champagneen. Ajattelin, että se olisi kuitenkin tarpeeksi vaalea, jotta erottuisi hiuksistani.






IsaDora Hair Mascaroita on kymmenessä eri sävyssä: trendikkäät Green Turquoise, Royal Blue, Hot Pink, Lilac ja Vintage Pink sekä hienostuneet Sparkling Blonde, Champagne, Golden Copper, Red Copper ja Chestnut Brown.

Turkoosilla Green Turquoisella, sinisellä Royal Bluella ja pinkillä Hot Pinkillä saa rohkeita väriefektejä vaaleisiin ja tummiin hiuksiin. Violetti Lilac ja vanha roosa Vintage Pink sopivat heleiden raitojen tekemiseen vaaleille ja vaaleanruskeille hiuksille.

Vaaleilla Sparkling Blondella ja Champagnella saa kirkastavia raitoja tummiin ja vaaleisiin hiuksiin. Punertavilla Golden Copperilla ja Red Copperilla voi tehdä elävöittäviä korostusraitoja vaaleanruskeisiin sekä keski- ja tummanruskeisiin hiuksiin. Ruskealla Chestnut Brownilla saa taas luonnollisia korostusraitoja vaaleanruskeisiin tai ruskeisiin hiuksiin. Se sopii myös peittämään ensimmäisiä harmaita hiuksia ja ruskeaksi värjättyjen hiusten tyvikasvua.  

Minua ehkä vähän harmittaa, että tajusin että hiusmascaraa voisi käyttää myös tyvikasvun peittämiseen vasta jo valittuani väriksi vaalean Champagnen. Toisaalta korostusraitojen tekeminen on varmaan Hair Mascaralle yleisintä ja helpointa käyttöä.






Tässä näette Hair Mascaran käyttöohjeet.

Kuulostaa helpolta, mutta silti minua epäilytti että mitenköhän oikein selviän tästä. No katsotaanpa...





Tässä on lähtötilanne, eli kampaajalla maanantaina taas kevättä kohden punaisemmaksi värjätty tukkani. Hui kun kiiltää hienosti, alla on myös Redken Time Reset -hoito.  

Hiusmascara levitetään puhtaisiin ja kuiviin hiuksiin.






Hiuksista irroitetaan sormin yksi suortuva ja harjataan se suoraksi.

Hair Mascara näyttää aivan tavalliselta ripsiväriltä, harja vain on vähän isompi.

Hair Mascaraa levitetään hiuksiin tyvestä latvaa kohti. Tästä vaiheesta minulla ei ole valitettavasti valokuvaa koska puuhastelin tätä yksin, mutta you get the picture.

Ainoa hankala kohta oli se, kun mascaraa piti saada levitettyä koko pituuteen ja jostakin piti yrittää pitää kiinnikin. Kamera olisi ollut siinä touhussa vain kerta kaikkiaan liikaa.

Toinen vaihtoehto on laittaa Hair Mascaraa vain hiusten latvoihin. Näyttää kivalta erityisesti kiharoiden kanssa.






Tässä se hiusripsari sitten loistaa. Sattumalta vaaleankultainen Champagne väri sopikin hiuksiini todella hyvin. Se toi niihin kaunista eloa ja valoisaa säteilyä.

Hair Mascara on tässä kuvassa vielä märkää, eli sen pitää antaa ensin kuivua ja sitten hiukset harjataan vielä kerran.






Hair Mascaran kuivattamiseen voi käyttää myös hiustenkuivaajaa.

Minä näytinkin mascaralle fööniä, niin se kuivui huomattavasti nopeammin.






Kuivattuna ja harjattuna lopputulos oli vielä hienovaraisempi, mutta kyllä se siellä nätisti kimaltelee.

Minun täytyy rehellisyyden nimissä sanoa, että olin erittäin epäluuloinen aluksi Hair Mascaraa kohtaan. Ajattelin, että kuka ihme haluaa maksaa tästä tuotteesta sen 15 euroa, joka tämän hinta on kaupoissa.

Nyt kuitenkin käytössä ihastuin tähän jonkin verran. Hair Mascara on erittäin helppo tapa saada hiuksiin vähän jotakin ekstraa ja kivaa juhlavuutta.

Lisäksi minua kiehtoo juurikasvun vihaajana se Hair Mascaran käyttö tyvikasvun värjäämiseen. Luulen, että siihen käyttöön minulle sopisi noista punaisista joko Golden Copper tai Red Copper.

Efektivärinä punaisiin hiuksiin voisi olla kiva pinkki Hot Pink tai vähän hillitympänä vaihtoehtona Vintage Pink. Mutta kyllä tuo valitsemani vaalea Champagnekin sopi kauniisti hiuksiini.

Ostolakossa-blogin suloinen Virve testasi myös Hair Mascaraa hiljattain. Hän ei kuitenkaan niin paljon pitänyt siitä. Luulen kuitenkin, että se johtui eniten siitä, että hänellä oli aivan väärä väri käytössä. Tämä sama Champagne kuin minulla oli Virven tummiin hiuksiin aivan liian vaalea, hänellä upealta olisi näyttänyt esimerkiksi voimakas sininen tai joku noista pinkeistä!