torstai 3. toukokuuta 2012

31 viikon kynsilakkahaaste; viikko 23, inspiraationa elokuva

31 viikon kynsilakkahaaste, viikko 23 ja inspiraationa elokuva.


Heti aloittaessani tämän haasteen tiesin haluavani tehdä tässä kohdassa Marie Antoinette -kynnet.

Sofia Coppolan Marie Antoinette (2006) on yksi lempielokuviani. 

Kuinka sitä ei voisi rakastaa? Pastelleja, leivoksia, shamppanjaa, kukkia, Versailles, vallankumous ja ihana Kirsten Dunst.  


Katsokaas mitä löysin yllättäen niinkin arkisesta paikasta kuin Vantaan Jumbon Prisman aulasta muutama kuukausi sitten.

Nämä kujeilevat neitoset mainostivat oikestaan Castello-juustoja. Kun kysyin, saisinko ottaa heistä kuvan alkoi suloinen hihitys ja tyttöset kaivoivat viuhkansa esiin. Sooo Marie Antoinette!

Marie Antoinette -elokuvassa näkyy muiden pastellivärien lisäksi paljon persikanväriä. Jos se ei ole muodissa (kuten nyt), se on harvinainen ja vaikea löytää.

Persikanväriä harrastaa elokuvassa paljon mm. Duchesse de Polignacia esittävä Rose Byrne. Polignacin kreivitär on lempihahmojani elokuvassa eläväisen punaisen tukkansa ja punaisen huulipunansa kanssa. Nykykielellä sanottuna siis se punatukkainen muikkeli, joka pyöri Marie Antoinetten kanssa ja iski miehiä.

Duchesse de Polignac on oikeastikin historiallinen henkilö, Marie Antoinetten suosikki ja paras ystävä, seurapiirikaunotar Yolande Martine Gabrielle de Polastron. Häntä pidettiin viihdyttävänä ja iloisena, mutta myös tuhlailevana ja seuraltaan valikoivana, eksklusiivisena. Kerrotaan, että tavatessaan hänet ensimmäisen kerran Marie Antoinette suorastaan lumoutui hänestä. Vallankumouksen aikana Polignacin kreivitär karkoitettiin Versaillesista ja hän kuoli vain vähän Marie Antoinetten teloituksen jälkeen. Suruun, niin väitettiin, mutta ilmeisesti kuitenkin oikeasti syöpään.


Halusin siis ehdottomasti käyttää näihin Marie Antoinette -kynsiin pastellista persikkaa.

China Glaze Peachy Keenin olen ostanut Glitz & Glam -blogin Minnalta. Olin haaveillut Peachy Keenista jo pitkään ennen kuin näin sen Minnalla myynnissä. Ei yhtään Minnan väri, mutta minun - oi kyllä!

Peachy Keen on herkullinen persikkainen creme. Huono levittymään though, jättää helposti raitoja ja levittyy epätasaisesti.

Asetonihuuruja-blogissa oli myös tämän inspired by a movie -haasteen kohdalla suloiset Marie Antoinette -kynnet. Regardez ici, vielä paljon hienommat kuin minun!

Myös Wild and Crazylla on hennon persikanvärinen kynsilakka, jonka nimi on Dauphine, joka tarkoittaa Ranskan kruununprinsessaa. Minulla ei valitettavasti ole sitä, mutta haluaisin kyllä, ihanan Marie Antoinetten kunniaksi!


31 viikon kynsilakkahaasteen muihin osiin pääset tästä.

2 kommenttia:

 1. Muistan kun itse voitin tuohon leffaan liput itselle ja kaverille ennakkonäytökseen. Ihan kivaa katsottavaa oli kyllä, vaikka enää en muista leffasta mitään. :D Ajattelin ensin että se olisi tylsä, mutta onneksi musiikki oli hieman nykyaikaistettu ja elokuva oli enemmänkin sellaista kevyttä hömppää kuin historiallista draamaa.

  VastaaPoista
 2. Inna: Ihanaa kun kommentoit niin usein, kiitos! :)

  Tosi kiinnostavaa kuulla, missä olet nähnyt Marie Antoinetten. Ihan ensimmäisten joukossa siis, ennakkonäytöksessä. :)

  En itse nähnyt elokuvaa vielä elokuvateatterissa, vaikka se kiinnostikin minua. Sofia Coppolan aiempi Virgin Suicides oli niin surullinen, että ajattelin että en tykkää hänen leffoistaan.

  Sitten näin muutama kesä sitten osan Marie Antoinettesta Vaasassa Tikanojan Taidekodissa Rokokoo-näyttelyssä. Sinne oli tehty Marie Antoinette -teemainen ihana huone, jossa elokuva pyöri. Sen jälkeen vuokrasin sen dvd:llä ja ihastuin siihen täysin. Elokuva tuli vuosi-pari sitten myös telkkarista ja nyt se on minulla nauhalla. Ihanaa, aina välillä katson sen uudelleen. :)

  Elokuvassa oli tosiaan aavistus sotkettu myös nykyaikaa, se musiikki ja mm. kuuluisa kohtaus jossa vilahtaa Conversen tennarit. Tarina nuoren tytön kasvamisesta aikuiseksi ja palasta Ranskan historiaa on kuitenkin ajaton. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)