lauantai 5. toukokuuta 2012

Garnier, Dior ja Estee Lauder BB Cream

Idän ihmeet eli Aasiassa suositut BB Creamit lanseerattiin Suomessa vasta tänä armon vuonna 2012.

BB Cream eli Blemish Balm on varsinainen multitasker, eli sen pitäisi kosteuttaa, peittää, heleyttää, hoitaa ihoa ja suojata auringolta. Aasiassa voiteita käytetään myös ihon vaalentamiseen.

Suomen markkinoiden ensimmäinen BB Cream tuli yllättävästä suunnasta: päivittäiskosmetiikkamerkki Garnierilta.

Sain itse Garnierin BB Creamin testiin jo ennen sen lanseeramista kosmetiikkabloggaajien tapaamisessa joulukuussa 2011. Muistan, että olimme aivan hämmästyneitä ja onnellisia päästessämme ensimmäisten joukossa testaamaan tätä kiehtovaa uutuutta.


Sen jälkeen Garnier BB Cream onkin saanut aika kylmää kyytiä kosmetiikkablogeissa.

Sitä on sanottu vain tavalliseksi sävyttäväksi päivävoiteeksi (Karkkipäivä ja Ostolakossa), arvosteltu sen rasvaista koostumusta (Mustaa Kajalia ja Pretty Sweet) ja todettu, ettei sen peittokykykään ole mikään ihmeellinen (Tyttö ilman helmikorvakorua).

Voiteesta on Suomen markkinoilla kaksi sävyä, 02 Light ja 03 Medium, ja sen vaaleintakin Light-sävyä on moitittu aivan liian tummaksi (Pakolliset - tai ainakin melkein!).

Toisaalta Garnier BB Creamista on myös tykätty (Meikkileikkejä ja Smoky Clean).

Niinpä odotukseni eivät olleet ihmeelliset, kun testasin tämän voiteen.

Garnier BB Cream lupaa viisi asiaa:

1. 24 h kosteutusta
2. tasoittaa ihonsävyä
3. häivyttää juonteita ja epäpuhtauksia
4. heleyttää
5. aurinkosuojaa SPF 15

Minulla on kuiva ja melko ongelmaton iho. Suurin ongelmani on ehkä ihon sävyn epätasaisuus ja punoitus sekä tietysti se kuivuus. Nämä ongelmat Garnier BB Cream hoiti pois päiväjärjestyksestä alta aikayksikön.

Garnier BB Cream sopii siis ainakin kuivahkolle ja melko hyvälle iholle, joka ei paljon peittoa kaipaa. Toisaalta jos iho on liian hyvä, voide voi näyttää tunkkaiseltakin kuten parhaalle ystävälleni kävi. Hänen luonnostaan jo hyvän, tasasävyisen ihonsa, joka ei paljon meikkivoiteita kaipaa, Garnier BB Creamin tummempi Medium-versio teki eltaantuneen näköiseksi ja kiiltäväksi. Hurmaavaa, kun ystäväni haki lähinnä vain sitä aurinkosuojaa.


Garnier BB Creamin incissa on alussa ilahduttavan paljon ihoa hoitavia ja pehmentäviä ainesosia. Mitään luonnonkosmetiikkaa tämä ei kylläkään ole.

Minun ihollani Garnier BB Cream tuntuu kosteuttavalta ja tasoittaa ihon sävyn kauniin vaaleanruskeaksi. Samalla se tuo ihoon hohtoa ja kuulautta. Tuoksu BB Creamissa on Garnierin tuotteille tyypillisesti raikas ja hyvä. Hieno asia on ehdottomasti aurinkosuoja, vaikka näin kesää kohden toivoisinkin sen olevan vielä korkeampi kuin SPF 15.

En nyt lähtisi tällä meikkivoidetta korvaamaan, mutta kevyenä kesätuotteena tämä toimii erinomaisesti. Tuntuu, että iho saa kosteutta ja hengittää, samalla kun se hehkuu luonnollisesti.

Itse käytän Garnier BB Creamia urheillessa, vapaapäivinä ja landella.

Kaikkiaan oikein kiva tuote, jota voisin ostaa lisääkin, jos suojakerroin olisi korkeampi. Tämä jääkin nyt varmaan minulla kesätauolle ja palaa repertuaariini taas syksyllä kun auringon polte vähenee.

Garnier BB Creamin hinta on noin 13 euroa ja saatavuus on hyvä. Jopa lähikaupastani saa tätä.

Garnierin BB Creamin jälkeen markkinoille on tullut lisää BB Creameja, mm. selektiivisessä kosmetiikassa Diorille ja Estee Lauderille.


Diorin BB Cream kuuluu Diorin kosteuttavaan Hydra Life -sarjaan ja siinä on suojakerroin 30. Dior BB Cremesta on olemassa vain yksi sävy, jonka pitäisi sopia kaikille. Testasin sitä kaupassa, ja melko tummaa se oli vaikka häivyttyikin ihan hyvin. Diorin BB Cream vaikutti myös melko peittävältä eikä kovin hohtavalta, joten en ihastunut koostumukseen.

Dior BB Cremen hinta on 50 ml:n pullolta noin 65 euroa.

Estee Lauder tarjoaa BB Creamia eli Beauty Benefit Cremea kahdessa sävyssä. Tuote kuuluu Estee Lauderin DayWear -sarjaan. Suojakerroin on kiitettävä 35. Estee Lauder BB Cream tuoksuu hienostuneesti kukkasilta.

Sensaisti jo ihastuikin tähän Estee Lauder BB Creamiin.

Sain Estee Lauderin BB Creamista näytteen vaaleammassa 01 Light -sävyssä.

Estee Lauder BB Creme 01 Light on vaaleampaa kuin Garnier tai Dior ja häivyttyy ihoon upeasti tehden ihosta tasasävyisen. Koostumus vaikuttaa myös vähän kuivemmalta kuin Garnierissa, ja kosmetiikkamyyjä kehoittikin minua käyttämään Estee Lauder BB Creamin alla tavallista kosteusvoidetta, jotta voide levittyisi kuivalle iholleni paremmin.

Diorin BB Creamin pitäisi taas olla aavistuksen puuterisempi kuin Estee Lauder, eli se olisi koostumukseltaan näistä kaikkein kuivin ja sopisi siten varmaan parhaiten rasvaiselle iholle.


Estee Lauder BB Creamin inci lähtee rohkeasti liikkeelle aurinkosuojista ja silikoneista. Mihinkään varsinaiseen ihonhoitoon en siis tätä käyttäisi, ihoa hoitavat ainesosat tulevat luettelossa vasta pitkällä perässä.

Estee Lauder BB Creamin hinta on 43 euroa 30 ml:ltä. Samassa hintaluokassa siis liikutaan Diorin kanssa. 10 millilitraa Estee Lauderia maksaa 14 euroa ja Dioria 13 euroa. Vertailun vuoksi 10 ml Garnieria maksaa 2,60 euroa.

Hello siis Helsinki-Vantaan lentokenttä toukokuun lopussa ja tax free alennukset BB Creameista!

10 kommenttia:

 1. Onko nämä Diorin ja Estee Lauderin voiteet sitten sellaisia oikeita BB-voiteita? Vaan on kyllä suolaiset hinnat niillä, huhhuh... Melkein haluttais tilata ulkomailta jokin BB-voide testiin, ihan mielenkiinnon vuoksi kun niistä niin paljon kohkataan =)

  VastaaPoista
 2. Hauskaa miten noi mielipiteet eroaa. Meitä todellakin on monta erilaista ihmistä, makua, ihotyyppiä jne. :D

  VastaaPoista
 3. Mä liputtaisin kyllä noiden itämaiden bb-voiteiden puolesta. Sain Nekulta pienen testerin Dr. Jartin BB-voidetta, ja en voi kuin palvoa. Ebayssä on paljon myyjiä, suurinosa myy feikkejä. Mutta sellainen myyjä kuin Bellogirl myy aitoja aasialaisia kosmetiikkatuotteita ja sieltä löytyy myös aikamoinen määrä bb-voiteita. Itse juuri laitoin tilaukseen Holika Holika- merkkisen bb-voiteen. Kesälle hyvä, kun suojakerroin on huimat 42!

  VastaaPoista
 4. Nova: Voi kuule, olen pahoillani, en tiedä, mutta vähän epäilen. Paremmin tietävät sanovat ainakin ettei tuo Garnier ole.

  En ole itse koskaan kokeillut aasialaista aitoa BB Creamia, joten en osaa verrata. Itse kyllä luokittelen nämä Garnierin, Diorin ja Estee Lauderin ainakin joksikin muuksi kuin meikkivoiteeksi tai sävyttäväksi päivävoiteeksi, niin erilainen koostumus on. Se on iholla sellainen hyvin hienojakoinen, puuterinen ja hohtava, ei vesimäinen. Eli sanotaan sitä vaikka sitten BB Creamiksi, mielestäni se kuvaa näitä kuitenkin ihan hyvin.

  Aion varmaan jossakin vaiheessa kyllä kokeilla aitoa aasialaistakin versiota. En vain ole kiinnostunut siitä ihoa vaalentavasta efektistä joka niillä yleinsä on, sillä ihoni on aivan riittävän vaalea nytkin. Sen vuoksi sellainen voi olla hankala löytää. :)


  Serafia: Juuri niin! Se kannattaisi aina muistaa kun lukee esim. näitä kasvovoidearvioita. Tietysti tuollainen hyvin kostea voide kuten Garnier käyttäytyy aivan eri tavalla rasvaisella kuin kuivalla iholla. Se mikä ei sovi toiselle voi olla aivan loistava toiselle, jos vain tuotteen laatu muuten on kunnossa.

  Parasta olisikin, kun löytäisi aina sellaisen arvion jonka kirjoittajalla on samantyyppinen iho kuin itsellä. Kun kaikkea ei kuitenkaan aina raaski itse kokeilla, niin sen vuoksi on kiinnostavaa saada kuulla myös muiden mielipiteitä tuotteesta. :)


  Milla: Sulle ne varmaan sopisivatkin, kun sulla on niin vaalea iho joka myös sopii sulle hyvin. Itse etsin ihooni aina sitä tervettä, mielellään vähän ruskeaakin hehkua, joten siksi en ole kovin hanakka kokeilemaan noita ihoa vielä ennestään vaaleantavia aasialaisia BB Creameja. Pelkään näyttäväni entistä enemmän kalkkilaivan kapteenilta. :)

  Tietysti jos löytyisi sellainen aasialainen BB Cream, jossa ei ole sitä ihoa vaalentavaa ominaisuutta. Jossakin vaiheessa sellaista netistä etsin ja löysinkin muutaman vaihtoehdon, joten jossakin vaiheessa varmaan ihan mielenkiinnosta tilaan. :)

  Kiitos tosi, tosi paljon vinkistä, täytyy nyt oikein perehtyä tuon Bellogirlin valikoimaan! Kun itse en varmaan edes tunnistaisi feikkiä kun en tiedä millainen aidonkaan pitäisi olla. Kamalaa olisi jos saisi vahingossa jonkun väärennetyn, kun ei tiedä sitten yhtään mitä se sisältää. Se hyvä puoli noissa Suomessa myytävissä länsimaisten merkkien BB Creameissa on, että ovat ainakin varmasti turvallisia. :)

  Superkivaa että sulle on nyt siis matkalla aito aasialainen BB Cream, todella mielenkiinnolla odotan arviotasi! :)

  VastaaPoista
 5. BB-voidetta kyllä voisin käyttää tavallisen meikkivoiteen sijasta, mutta en siltikään voisi luopua mineraalimeikkipohjasta joka on tähän asti tehnyt sen luonnollisen näköisen ihon. Ehkä jos inc-lista olisi hyvä niin sitten voisin harkita.
  Toisaalta ihoni on myös paikoin hieman rasvoittuva, joten kaikki nestemäiset saavat vähän varpaisilleen. :D

  Toisaalta taas BB-voiteiden etuna on korkea suojakerroin, ainakin joissain niissä ja sehän olisi ihanteellinen kun tiedetään kuinka pahasti aurinko vaurioittaa ihoa (juuri eilen katsoin BBC:n dokumentin ihmiskehosta, jossa UV-valossa näytettiin mitä vaurioita liiallinen aurinko oli saanut aikaan kasvoille). Ja itse koen aurinkovoiteiden käytön epämiellyttäväksi, etenkin kasvoilla kun jättävät turhan tahmeiksi.

  VastaaPoista
 6. Bongasin juuri jostain mainoslehdykästä, että myös L'oréal on lähtenyt leikkiin mukaan Nude Magique BB Cream-voiteella. Saas nähdä millaisen vastaanoton se saa.

  VastaaPoista
 7. Inna: Luulen että te mineraalimeikkipohjan käyttäjät ette näitä BB voiteita niin kaipaakaan. :) Mineraalimeikithän jo itsessäänkin kai tekevät iholle hyvää. Muutenkin tämä BB voide on mielestäni paras meille kuivaihoisille, ei kovin rasvoittuvaan ihoon taipuvaisille. Minulla taas mineraalimeikkipohja voi olla erityisesti talvella jopa liian kuivattava.

  Ihoa hoitavat ominaisuudet olisivat BB voiteessa tietysti plussaa, mutta varsinaiseen ihonhoitoon kannattaa mielestäni käyttää ihan eri tuotteita, eli kunnon kasvovoidetta. :)

  Tuo vahva aurinkosuoja on omastakin mielestäni BB voiteiden ihan paras puoli! Ihanaa kun on tavallaan kosteusvoide, aurinkosuoja ja meikkivoide kaikki samassa, helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti. Itsekään en tykkää hirveästi käyttää meikkivoiteen alla kosteusvoiteen lisäksi erillistä aurinkosuojaa, tuntuu että kerroksia tulee sillä tavalla vain kertakaikkiaan liikaa. :)


  Mohn: Minäkin muistin lukeneeni jostakin, että myös L'Orealilta on tulossa oma BB voide. Mielenkiintoista, kuuluu siis ilmeisesti samaan sarjaan kuin L'Orealin uusi Lumi Magique -meikkivoide, jota jo aiemmin testailinkin.

  Yritin vähän katsella viikonloppuna tavaratalossa L'Orealin pisteellä, mutta ainakaan vielä silloin uutta BB voidetta ei näkynyt.

  Kiintoisaa myös sikäli, että myös Garnier kuuluu L'Orealille, eli saman talon sisällä on nyt kaksi kilpailevaa BB Creamia, varmaankin noin samassa hintaluokassa. :)

  VastaaPoista
 8. Muistaakseni tuo Nude Magique BB Cream oli vähän hintavampi kuin Garnierin BB, olisiko ollut jotain kuudentoista euron luokkaa. Sen verran hintava kuitenkin, että ainakaan minä en viitsisi siitä niin paljoa maksaa vaikka sitä toki olisi ihan mielenkiintoista päästä kokeilemaan.

  VastaaPoista
 9. Minä muuten tilasin Misshan BB-voiteen, sitä odotellessa siis... Mua kans vähän epäilyttää se ihoa vaalentava ominaisuus, mutta toisaalta mulla on arpia (kiitos finnien puristelun..köh) joiden toivoisinkin vaalenevan. Eli jos nyt kokeilisi sitä ja katsoisi auttaisiko voide niihin. Sellainen ei vaalentava BB-voide kiinnostaisi kyllä jatkossa joten kertoisitko mitä sellaisia olet löytänyt surffatessasi netissä =)

  VastaaPoista
 10. Mohn: Saattaa kyllä olla, että jossakin vaiheessa testaan vielä tuon L'Orealin BB Creaminkin, varsinkin jos suojakerroin on riittävä. Harmi vaan, että en ole vielä nähnyt sitä missään kaupoissa, tosi kiinnostavaa! :)


  Nova: Voi miten hauskaa, odotan kyllä mielenkiinnolla sitten kokemuksiasi!

  Jossakin vaiheessa tosiaan googlailin niitä aasialaisia BB voiteita, joissa ei olisi sitä vaalentavaa ominaisuutta, kun ainakin itselleni se on täysin tarpeeton. Vaikea oli kyllä löytää, sen muistan. Täytyy nyt jossakin välissä selvitellä uudelleen, ja tehdä siitä vaikka sitten erillinen juttu tänne. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)