tiistai 22. toukokuuta 2012

Kosmetiikkaa matkalle mukaan

Monesti työ- ja lomamatkani saattavat olla vain muutaman päivän pituisia. Silloin yritän pärjätä pelkillä käsimatkatavaroilla, erityisesti jos olen lentämässä johonkin. Rajana pidän kahta yötä: sitä pidemmän matkan tavaroita en edes yritä enää ahtaa pelkkiin käsimatkatavaroihin.

Olen kehittynyt aika hyväksi kaiken kosmetiikan tunkemisessa lentomatkojen käsimatkatavarastandardiin: vain enintään desilitran kokoisia nesteitä enintään litran kokoisen muovipussin verran. Esittelen joskus teille tarkemmin vinkkejäni näihin.

Nyt on kuitenkin edessä pidempi matka, joten näytän teille vähän mitä olen pakannut mukaan.

Tämä kaveri kulkee mukanani nykyään kaikilla matkoilla, eli Urban Decayn legendaarinen Naked -luomiväripaletti.

Paletin mukana tuli myös minikoko Urban Decayn erinomaista silmämeikinpohjustajaa Eyeshadow Primer Potion, joten sekin on ollut minulla matkakäytössä, vaikka ei normaalikoko Primer Potioniakaan nyt niin suuri ole. Mutta hei, mitä vähemmän nesteitä, sen parempi.

Urban Decay Naked on erinomainen matkapaletti, sillä sillä voi tehdä sekä neutraalin päivämeikin että tummemman iltameikin sekä lämpimissä että kylmissä sävyissä.

Lisäksi paletissa on tarpeeksi erilaisia luomivärejä, ettei siihen heti kyllästy. Usein saatan pakata silti Naken lisäksi mukaan yhden tai kaksi värillistä yksittäistä luomiväriä, siltä varalta että kyllästyn pelkkään ruskeaan ja mustaan ja kaipaan meikkiini vähän enemmän värikkyyttä.

Nakedissa on kätevästi valmiiksi jo mukana myös tarpeeksi vaalea sävy korostuksiin ja häivytyksiin sekä tumma sävy rajauksiin.


Yksi Nakedin parhaista ominaisuuksista on myös se, että se menee täydellisesti MACin sivellinpussini tuohon vasemmanpuoleisimpaan sivutaskuun, joka on kuin tehty sille. Sen vuoksi Naked onkin minulla nykyään vain pelkästään matkakäytössä. Jos ja kun se joskus loppuu, aion ostaa Urban Decaylta uuden samankokoisen paletin, vaikka uuden Naken. Toivottavasti niitä silloin vielä tehdään!

Aluksi mietin, että uskallanko ottaa Nakedia tällaiseen matkakäyttöön, jos se vaikka hajoaa matkalla. En kuitenkaan yleensä laita kallisarvoisia MACin siveltimiäni muutenkaan ruumaan meneviin matkatavaroihin, vaan kannan tämän sivellinpussin käsimatkatavaroissa. Toiset kantavat koruja käsimatkatavaroissa, minä kannan meikkejä. God forbid että rakkaat meikkini katoaisivat jonnekin maailman lentokentille!

Urban Decay Naked ja MACin siveltimet, jotka matkustavat turvallisesti omassa sivellinpussissaan, ovat siis aina mukana.

Ensimmäinen ongelma lyhyemmillä matkoilla tulee yleensä kuivashamppoosta, josta olen nykyään täysin riippuvainen.

Klippoteketin ponnekaasulla toimivaa kuivashamppoota ei voi ottaa ainakaan käsimatkatavaroissa lentokoneen matkustamoon. Se on siis ensimmäinen - ja ikävä kyllä myös tuntuvin - tuote, jonka joudun lyhyillä lentomatkoilla karsimaan. Pidemmille matkoille se  on muistaakseni päässyt joskus ruumassa mukaan, mikä on ollut suuri helpotus.

Tällä matkalla ajattelin selvittää once and for all, ovatko kuivashamppoo, hiuslakat ja muut erittäin helposti syttyvät tuoteet kielletty lentokoneen ruumassakin. Lentoyhtiöiden ohjeista en tarkasta tullaamisesta huolimatta ole kieltoa löytänyt, mutta asia on silti aina vaivannut minua. Nyt aion erikseen kysyä sitä check-inissä, silläkin riskillä että menetän tuon melkein täyden Klippoteket-pullon jos sitä ei saakaan ottaa matkaan mukaan.

Pidemmillä matkoilla ensimmäinen ongelma tulee muutenkin usein hiustenpesusta. Pesen hiukseni nykyään kuivashamppoon armollisella tuella yleensä neljän päivän välein. Viidentenä päivänä hiukset on siis pestävä, oli miten oli ja olin missä olin.

En halua kuitenkaan rahdata matkoille mukaan koko hiustenmuotoiluarsenaaliani. Sen vuoksi tämä Tigin Superstar Volumising Leave-In Conditioner on kätevä, sillä siinä on hoitoaine ja muotoilutuote samassa. Hotellien hoitoaineilla kun ei välttämättä tee mitään, shamppoo sentään vielä usein menee sen yhden pesun. Bonuksena Tigin Superstar hoitsikka tuoksuu ihanasti mansikkajogurtille.

Toinen ongelma pidemmillä matkoilla on kynsien lakkaus.

Kynsien lakkaaminen kestää minulla yleinsä pitkään ja on vaivalloista, sillä käytän aluslakkaa, päällyslakkaa ja everything in between. En todellakaan jaksa raahata mukana kynsilakanpoistoainetta ja kaikkia kynsienlakkaustarvikkeita, eikä minulla yleensä ole matkoilla myöskään aikaa kynsien lakkaamiseen. Sen vuoksi olisi hyvä, että sama kynsilakka kestäisi siistinä koko matkan ajan.

Pidemmälle matkalle yritän usein valita vaaleamman kynsilakan, jossa lohkeamat eivät näkyisi niin hyvin. Tässä kynsilakkana on Rimmelin ihana Angel, jonka pullossa vielä lukee "lasting finish".

Tällä kertaa laitoin myös kynsilakan alle uutta Color Clubin Stuck on You -aluslakkaani, jonka pitäisi lisätä kynsilakan kestävyyttä. Sellainen huomio muuten tuosta Stuck on You -aluslakasta, että se jättää kynnen pinnan yllätävän tahmeaksi, ja kynsilakka kestää ilmeisesti sen takia todella kauan kuivua pikakuivattajasta huolimatta. Eli ei kiireisen naisen hommaa tämä Stuck on Youlla lakkaaminen. Ei kannata tehdä viime hetkessä kun taksi jo odottaa.

Myös OPI Top Coat -päällyslakka pidentää havaintojeni mukaan kynsilakan kestävyyttä jonkin verran.

Toivottavasti näillä keinoilla kynsilakka kestäisi siistinä vajaan viikon verran.

Yksi tärkeä asia on lyhyillekin matkoille kynsiviila. On kamalaa jos kynsi repeää, eikä sitä pääse tasoittelemaan. Kynsisaksethan on lentokoneen cabinista kielletty, mutta kynsiviilaa kukaan ei ole kieltänyt, joten vakiovaruste matkalle mukaan siis! 


Sitten loppuun vielä yksi vinkki if you wanna pack light.

Kokonainen hajuvesipullo painaa, saattaa vuotaa ruumassa ja voi pahimmillaan jopa ylittää sen yhden desilitran, jonka käsimatkatavaroissa saa lentokoneen matkustamoon viedä. Ainakin se täyttää turhaan sitä matkustamoon sallittua litran pussia nesteitä.

Sen sijaan matkoille kannattaa ottaa mukaan parfyyminäytteitä. Mennessä ja tullessahan on usein tax free, jossa voi käydä suihkuttelemassa yllensä joko lemppariparfyymiaan tai jotakin uutta ihanuutta.

Välipäivät pärjää sitten näillä näytteillä. Parhaimmillaan tulee tehtyä ihania uusia löytöjä. Lisäksi tuoksu sitoutuu usein mielessä voimakkaasti siihen paikkaan jossa matkustaa. Esimerkiksi minulla tulee tuosta oikeanpuolimmaisesta Beyonce Heath Rushista mieleen heti Rooma, jossa sitä viimeksi käytin.

Tälle matkalle lähtevät mukaan elegantti suomalainen kukkaistuoksu Hannele ja hedelmäisen makea Beyonce Heath Rush. Niistä tulee taas sitten kivoja uusia tuoksumuistoja.


Eipä muuta sitten kuin Stylesnobin uudet balleriinat jalkaan ja matkalukemiseksi mukaan Suomi-tytöt New Yorkissa tv-sarjan ihanan Annabella Åsvikin uusi kirja Hollywoodin päiväkirjat.

Bon voyage!

5 kommenttia:

 1. Satunnainen vierailija22. toukokuuta 2012 klo 8.53

  Tässä vinkki hajuvesille matkalla.

  http://www.oranssikauppa.fi/product/show/90006/muut/784/travalo-parfyymipullo-4ml-hopea

  Saa kait myös KICK:stä.

  VastaaPoista
 2. Hyviä oivalluksia! Itse joudun pian painimaan kosmetiikan pakkailun kanssa, joten vinkit oli tarpeen :)

  VastaaPoista
 3. Mä olen ihan huoletta kuljettanut pieniä ponnekaasupulloja käsimatkatavaroissa nesteiden mukana ja isoja ruumassa. Reissaan itse niin paljon Helsinki-Tukholma väliä, että olen opetullut tekemään viikonkin reissut pelkillä käsimatkatavaroilla eikä hiuslakkaa ilman viitsi matkustella.
  Kukaan ole koskaan huomauttanut turvatarkastuksessa minihiuslakoista tai kuivahampoista, eikä ruumassakaan ponnekaasupulloille ole tapahtunut mitään.

  t. Aliisa/Vippaskonsti

  VastaaPoista
 4. Reissaan niin vähän ulkomaan suuntaan etten juurikaan tarvi lentomatkavinkkejä. Muuten matkavinkit on kyllä tarpeen sillä omalla autolla hurjastellessa tulee otettua usein turhaakin tavaraa mukaan "varmuuden vuoksi".

  Usein käy niin, että kun lähden lapsuudenkotiini kokoan mukaan valtavan arsenaalin meikkejä ja koko reissun aikana saatan tehdä ehkä yhden kunnnon silmämeikin ja laittaa ripsiväriä kahtena päivänä :) Ainakin varalla on tavaraa että voi tarvittaesssa näyttää nätiltä.

  VastaaPoista
 5. Satunnainen vierailija: Hei, ja tervetuloa uudelleenkin, onpas sinulla hauska nimimerkki! :)

  Nuo Travalot ovat tosiaan kiva ja hyödyllinen keksintö. En ole itse vielä sellaista kokeillut, mutta voisi olla erinomainen lahjaidea esim. jollekin paljon matkustavalle. Vaikuttaa tosi näppärältä keksinnöltä!

  Ja kyllä, niitä saa mielestäni myös Kicksistä. :)


  Eveliina: Tosi kiva kuulla että vinkeistä oli hyötyä, kiitos!

  Mitä enemmän matkustaa, sitä paremmin oppii mielestäni pakkaamaan. Niin se vain on, että harjoitus tekee mestarin. :)

  Laitan niitä lyhyemmän lentomatkan käsimatkatavaran pakkausvinkkejä sitten kun minulla on edessä seuraava sellainen matka. Muutaman viikon päästä piti olla, mutta se muuttuikin ilmeisesti vain päivämatkaksi. Ne ovat tosi rankkoja, mutta pakkaamisen osalta helpotuksia: pelkällä käsilaukulla pärjää. :)


  Aliisa: Kysyin check-inissä asiaa, ja juuri noin se on. Eli kosmetiikkatuotteissa ponnekaasupulloja saa viedä ihan samalla tavalla kuin muitakin nesteitä, eli alle desilitran kokoisia käsimatkatavaroissa ja sitä suurempia ruumassa, vaikka niissä onkin se helposti syttyvän tuotteen varoitusmerkki.

  Ihanaa, niin ei tarvitse yrittää enää lyhyelläkään matkalla kärvistellä ilman kuivashamppoota ja hiuslakkaa. :)

  Susta on kyllä varmaan kehittynyt ihan mestaripakkailija. Vau, itse en ikinä selviäisi paria päivää pidempään pelkillä käsimatkatavaroilla, tosi hyvä! Siinä on sekin etu, että pääsee nopeasti lentokoneeseen ja pois sieltä, eikä tarvitse turhaan odotella matkatavaroita kentällä. :)


  Eiko: Minäkin pakkaan automatkoille aina liikaa tavaraa, varmaan vain siitä ilosta, että ei tarvitse miettiä niin tarkkaan kuin lentomatkoilla. :)

  Erityisesti silloin jos tavarat on raahattava itse kuten junassa tai bussissa, painon ja koon minimointi on kyllä tarpeen. Siinä on hyötyä siitä lentomatkojen käsimatkatavaratyylistä: eli kaikkia tuotteita vaan minikoot mukaan, ja mahdollisimman pitkälle on yritettävä pärjätä ilman erikoistuotteita. :)

  Mulla on kyllä sama, että jos saa vapaasti pakata niin paljon tavaraa mukaan kun haluaa, otan aina liikaa vaihtoehtoja. Toisaalta inhoan sitä tunnetta matkalla, että haluaisin juuri käyttää jotain tiettyä vaatetta, luomiväriä tai muuta meikkituotetta, ja sitten se onkin kotona. Olen niin fiilispukeutuja ja -meikkailija, että minun on tosi vaikea päättää esim. viikoksi etukäteen mitä tuotteita haluan käyttää. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)