perjantai 11. toukokuuta 2012

31 viikon kynsilakkahaaste; viikko 24, inspiraationa kirja

En tiedä kiinnostaako tämä täällä Pumpulipupussa jo ikuisuuden pyörinyt 31 viikon kynsilakkahaaste enää ketään muuta kuin minua, mutta here we go again: tällä viikolla inspiraationa kirja.  




Hävettää melkein myöntää, mutta lempparikirjasarjani on Cecily von Ziegesarin Gossip Girl -sarja. Sen vuoksi siis hävettää, että en ihan usko, että kirjasarja on suunnattu yli 30-vuotiaille uranaisille. 






Gossip Girl tv-sarja, josta ainakin itse pidän paljon koska se on kuvattu New Yorkissa, siinä on kiinnostavaa tyyliä ja witty dialogue, perustuu tälle kirjasarjalle. Samoista asioista voi kyllä kiittää tätä kirjasarjaakin. 

Gossip Girl -kirjasarjassa on 11 osaa, ja ne kaikki saa englanniksi ainakin Helsingin Akateemisesta kirjakaupasta sekä tietysti netistä tilaamalla. Yksi kirja paperbackina maksaa Akateemisessa vähän yli 10 euroa. 

Welcome to New York City's Upper East Side, where my friends and I live in luxe Fifth Avenue apartments and attend Manhattan's most exclusive private schools. We're smart, we've inherited classic good looks, we wear fantastic clothes, and we know how to party. 






Gossip Girl -kirjasarjan innoittamana oli tietenkin valittava klassinen punainen New York -kynsilakka eli OPI Big Apple Red.

Big Apple Red on muutenkin suosikkipunaiseni. Lämmin, aavistuksen tomaattiseen menevä peruspunainen, joka sopii ihonsävyyni hyvin.

Punainen kynsilakka on aina niin naisellinen. Eräs ystäväni ehdottikin joskus, että minun ei kannattaisi käyttää muuta kuin kirkasta punaista kynsilakkaa, tehdä siitä signature colourini. Olen vain niin vaihtelunhaluinen, että vielä en ole tähän tyytynyt, mutta joka kerta kun näen jollakin punaiset, 1950-luvun mieleen tuovat kynnet, en voi vain olla ihailematta.  





Gossip Girl -kirjoista punainen kynsilakka sopisi parhaiten Audrey Hepburnin tyyliä ihailevalle tummahiuksiselle kaunottarelle Blair Waldorfille, joka on muutenkin suosikkihahmoni kirjoissa ja tv-sarjassa. 

Blairin tyyli on hyvin klassinen ja hänen suosikkimerkkinsä on Chanel. Blair nähdäänkin sarjassa usein helmikoruissa ja Lanvinin balleriinoissa.

Bitchy ja kunnianhimoinen Blair meinaa aina jäädä parhaan ystävänsä Serena van der Woodsenin varjoon, joka on hyväntuulinen amerikkalainen golden girl, jolle kaikki onnistuu helposti. Myös Serena voisi tietenkin käyttää punaista kynsilakkaa, se sopisi hyvin hänen vaaleaan pitkään tukkaansa ja ruskettuneeseen ihoonsa.  

It-girl Serenan tyyli on modernimpi, kokeilevampi ja seksikkäämpi kuin Blairin. Serenan lempisuunnittelijat ovat newyorkilaiset Zac Posen ja Marc Jacobs. 


And who am I? That's a secret I'll never tell. You know you love me.. XO XO Gossip Girl.


31 viikon kynsilakkahaasteen muihin osiin pääset tästä.

7 kommenttia:

  1. Pyh pah, kyllä minua kiinnostaa tämä haaste! Se on kiva ja hauska. :)

    Punaisen kynsilakan ystävä en oikein ikinä ole ollut. Siinä pitäisi olla shimmeriä tai muuta kiinnostavaa, jotta käyttäisin sillä tavallisen punaisen en koe sopivan itselleni. Joillekin muille se taas sopii aivan loistavasti. :)

    VastaaPoista
  2. Nooh..eipä kirjoissa taida yläikärajoja olla.
    Minäkin rakastan satukirjoja kaikkien muiden opusten ohella. =)

    VastaaPoista
  3. Inna: No kiva kuulla, kiitos! Tämä haaste on vain pyörinyt jo niin monessa blogissa jo niin pitkään, että ajattelin että kaikki ovat varmaankin ihan kyllästyneitä tähän, ja varsinkaan kun en itse ole mikään kynsikoristelija. Silti jatkan tätä sitkeästi, sillä itsestäni tämä on hauska ja tätä on tosi kiva tehdä. Tulee kokeiltua kaikkea uutta ja mietittyä vähän tarkemmin joka kerta että millä sitä oikein kyntensä lakkaa. :)

    Minusta taas punainen kynsilakka on parhaimmillaan ilman mitään glittereitä, shimmereitä tai muita, ihan vain klassisena punaisena pintana. Kiinnitän aina huomiota siihen jos jollain on perinteistä punaista kynsilakkaa: bussissa, joogatunnilla ym olen bongannut ihania punaisia kynsiä. Punainen on usein kuin piste i:n päällä muuten yksinkertaisessa asussa: muuta ei tarvita ja look on heti naisellinen ja kaunis. :)

    Punainen kynsilakka on mielestäni myös totuttelukysymys. Aluksi voi näyttää hurjalta, liian kirkkaalta ja tätimäiseltä, mutta kun siihen tottuu, niin muut värit eivät näytäkään sen jälkeen juuri miltään. :)


    Tyly Muija: Olet aivan oikeassa, ei tietenkään ole. Hyvin sanottu! Kiitos paljon rohkaisusta, niinhän se tietenkin on että sitä saa lukea aivan mitä huvittaa ja mistä nauttii. :)

    Eräänlaisia satukirjojahan nuo Gossip Girlitkin ovat, mutta ihania! :)

    VastaaPoista
  4. Kannustusta täältäkin suunnasta. Minäkin seuraan mielenkiinnolla tätä haastetta. Yleensä haasteessa on sen verran hyvä johdatus, että se saa kiinnostumaan, mitä seuraavaksi onkaan luvassa.

    Itse olen kovasti ihastunut tuohon Big Apple Rediin juurikin sinun esittelemänäsi:). Ehkä saan sen itselleni jonain päivänä... Haaveilen tosin muistakin erilaisista punaisista lakoista, kuten CG:n Ruby Pumpsista.
    Isadoran Summer Red on ollut käytössä.

    Tsemppiä tähän haaasteeseen. Kohta se on ohitse.

    VastaaPoista
  5. TQ: No voi, kiitos kovasti! Kiva kuulla, että muutkin sentään tykkäävät kuin vain minä itse. :)

    Minusta tätä haastetta on tosi hauska tehdä, kun joutuu miettimään vähän enemmän kynsien lakkaamistakin ja samalla tulee opeteltua kokonaan uusia taitoja, koristelutapoja ym. Toistaiseksi olen ihastunut liukuvärjäykseen, polka dotseihin ja galaksikynsiin. :)

    Kiitos silti myös paljon tsempeistä, niitäkin tarvitaan, sillä on tämä kyllä tosi pitkä haaste näin viikko kerrallaan toteutettuna. Yli puoli vuotta reilusti menee, joten myös tsemppiä todellakin tarvitaan. :)

    OPI Big Apple Red on kyllä kaikkien aikojen suosikkipunaiseni, varmaan koska se sopii ihonsävyyni niin hyvin. Outoa kyllä, mutta China Glaze Ruby Pumpsista en niin paljon tykkääkään, vaikka luulin että siitä tulisi lempparipunaisiani. Varmaan ne on ne glitterit, kun punainen kynsilakka on minusta kuitenkin paras ilman mitään ylimääräisiä koristeluita, vain sellaisenaan. :)

    IsaDora Summer Red on mielestäni ihan ok punainen. Vähän tumma ja kylmä minulle, verrattuna tuohon iloiseen, kirkkaanpunaiseen Big Apple Rediin. Oikein hyvä peruspunainen kuitenkin kyllä. :)

    VastaaPoista
  6. Pumpulipupu: Minä pidän kimalteesta, mutta kimaltamattomuuskin on hyvä asia. Tämä on varmaan fiilikseen pohjautuva asia.

    Isadoran Red Summer on tällä hetkellä minulla ainoa punainen lakka, joka ei kimalla. Se on ihan ok, mutta etsin sitä täydellistä punaista lakkaa itselleni. Itseasiassa etsin kimaltavaa ja ei-kimaltavaa täydellistä lakkaa.

    Tällä hetkellä minulla ei edes ole kuin pari punaista lakkaa, kun edelliset ovat liian vanhoja ja viimeisin kynsilakkavillitys, mikä minulla oli, oli vihreän väriset lakat. (Ah, Isadoran Forest:).)

    VastaaPoista
  7. TQ: Kieltämättä kimaltava punainen on tosi upea esim. jouluna, mutta muuten en osaa oikein glitterpunaisia käyttää vaikka kesällä. :)

    Täydellisen punaisen kynsilakan etsintään kannattaa mielestäni kyllä sikäli panostaa, että se on klassinen ja aina muodissa. Niinpä onkin kivaa, jos siitä onnistuu löytämään sen juuri itselleen parhaan sävyn. :)

    OPI Big Apple Red ja OPI I'm Not Really A Waitress tunnetaan sävyinä, joiden pitäisi sopia kaikille. Big Apple Red on tosiaan kirkas punainen creme, I'm Not Really A Waitress on vähän tummempi punainen, jossa on vähän shimmeriä. Upeita kumpikin, ehdottomasti suosikkipunaiseni!

    Myö Essie A-listia pidetään kaikkiin ihonsävyihin sopivana hyvänä punaisena, mutta itselläni se on jotenkin lattea, eli en niin paljon tykkää siitä. Se on kuitenkin yksi Essien myydyimpiä sävyjä, joten voi olla worth checking out. :)

    Vihreät kynsilakat ovat kyllä hienoja, minäkin olen nyt varovaisen innostunut niistä. Forest on kyllä niin tyylikäs, erikoinen ja chic! Oi syksy! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)