lauantai 26. toukokuuta 2012

Helsinki-Vantaan lentokentän tax free -kosmetiikasta

Esittelin teille jo joskus aiemmin Helsinki-Vantaan lentokentän tax free kosmetiikkatarjontaa.

Tax free -ketjuja on Helsinki-Vantaalla kaksi: Duty Free Shop ja Finnair Shop. Itse pidän enemmän perinteisestä Finnair Shopista, vaikka Duty Free onkin monissa tuotteissa aavistuksen edullisempi.

Tällä kerralla lensin pienemmästä terminaali 1:stä (eikö olekin epäloogista, että se on pienempi ja pääterminaali on numeroltaan 2?). Terminaalissa 1 on vain pieni Duty Free Shop, kun taas isompi Duty Free Shop ja Finnair Tax-free Shop sijaitsevat terminaalissa 2.


Terminaali 1:sen Duty Free Shopissa on suppeampi valikoima kosmetiikkaa, eikä siellä myydä lainkaan monia merkkejä, kuten esim. Sensaita.

Onneksi huomasin kysyä myyjältä, että saako Sensaita muualta terminaali 1:stä. Hän neuvoi minua kävelemään terminaalin läpi Finnair Tax-Free Shopiin terminaaliin 2. Eli terminaaleista pääsee läpi ilman mitään erillisiä tarkastuksia tai muita, en ole ikinä tiennyt tätä! Eli nyt kaikki terminaali ykkösen halpalentäjät vain shoppailemaan terminaali kakkoseen parempien kosmetiikkavalikoimien äärelle!

Tässä saalistani eli Sensaita, Chanelia ja Lancomea.

Voisin melkein sanoa kuten Absolutely Fabulous (Todella Upeeta) -sarjan Eddy: Names, names, names, darling; french names. Paitsi että Sensai on japanilainen sarja.


Olen vakavasti sitä mieltä, että japanilaiset know their business mitä tulee ihonhoitoon.

Kaksoispuhdistus, eli meikin puhdistaminen ensin öljyllä ja sitten ihon puhdistaminen varsinaisella pesevällä tuotteella, on ymmärtääkseni japanilainen keksintö.

Olen käyttänyt pitkään Dermalogican puhdistustuotteita, jotka perustuvat myös kaksoispuhdistukseen. Olen puhdistanut meikin öljymäisellä Precleansella, ja sitten ihon geelimäisellä Special Cleaning Gelillä. Lopuksi olen suihkutellut iholle Multi-Active Toner -kasvovettä. Olen ollut varsin tyytyväinen kaksoispuhdistusmenetelmään, joten halusin jatkaa samalla linjalla. Niinpä vaihdoin nyt Sensain vastaaviin tuotteisiin.

Sensai Silky Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljy on kevyemmän ja vesimäisemmän tuntuista kuin Dermalogican vastaava, öljyisempi Precleanse. Idea on kuitenkin tuotteissa aivan sama, eli puhdistuksen ensimmäisenä vaiheena öljymäistä tuotetta hierotaan kuivalle iholle niin, että meikki alkaa irrota. Kun tuotteeseen lisää vettä, se alkaa vähän vaahdota ja huuhtoutuu helposti pois vieden myös meikin mennessään.  

Sensai Silky Purifying Creamy Soap on kaksoispuhdistuksen toinen vaihe. Se on kermainen, saippuamainen voide, joka vaahtoaa kevyesti puhdistaen ihon narskuvan puhtaaksi.

Toisena vaihtoehtona kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen olisi ollut maitomaisempi Sensai Silky Purifying Milky Soap, mutta kysyin myyjältä suositusta ja hän piti itse enemmän Creamy Soapista, joten otin sitten sen.

Ihonpuhdistus täytyy viimeistellä ihon ph:n tasapainottavalla kasvovedellä, joka kosteuttaa ja edistää kasvovoiteen imeytymistä ihoon. Tähän Sensailla oli tarjolla myös kaksi vaihtoehtoa: kevyempi Sensai Silk Softening Lotion Light ja kosteuttavampi Moist. Myyjän suosituksesta otin kevyemmän Lightin ainakin näin kesäksi, talvella ihoni voi kaivata kosteuttavampaa Moistia.

Sensain ihonhoitotuotteet ovat koostumukseltaan ylellisiä, ja valitettavasti siksi myös aika kalliita. Niiden käyttäminen tuo kuitenkin arkipäivään ihanaa luksusta, ja luotan myös kovasti niiden tehoon. Tuoksu Sensain tuotteissa on hienovarainen ja tyylikäs.

Lentokentällä Sensai Silky Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljy ja Silky Purifying Creamy Soap -puhdistusvoide maksoivat 38,20 euroa. Normaalisti hinta on Suomessa 50,90 euroa. Sensai Silk Softening Lotion -kasvovedet maksavat lentokentällä 44,90 euroa, kun muuten hinta on 60 euroa.

Kannattaa siis todellakin ostaa lentokentältä! Lisäksi tiedän kokemuksesta, että nämä putelit kestävät varmaan taas ainakin vuoden. Edelliset Dermalogicani puhdistelivat ongelmitta ainakin kahden vuoden ajan.

Sensai-ostoksistani tuli sen verran runsaat, että sain kaupan päälle näytteen myös tästä Sensai Prime Solution -hoitovedestä. En ole koskaan aiemmin saanut näytteitä lentokentältä, joten ilahduin tästä kovasti!

Prime Solution on todellinen luksustuote, jota 75 ml maksaa 155 euroa. Sen tehtävänä on toimia ensimmäisen vaiheen kosteutuksena, ikään kuin seerumina, joka valmistelee ihoa samalla muille tuotteille.

Todella mielenkiinnolla testaan tämän lux-lux-tuotteen. Siitä tulee samalla varmaan kallein kokeilemani ihonhoitotuote. Tätä kalliimpia linjoja Sensailla ovat enää Cellular Performance Wrinkle Repair -ryppyvoiteet ja huippukallis ja -ylellinen Sensai Premier -sarja, jonka kallein tuote, hoitovoide, maksaa 660 euroa (40 ml). Talk about expensive! 


Ostin lisäksi varastoon vakiosilmämeikinpoistajaani, tehokasta ja hellävaraista Lancome Bi-Facilia.

Bi-Facilin kanssa kyllä mokasin siltä osin, että etsin Finnair Shopista jotakin sopivaa tarjouspakettia, johon Bi-Facil sisältyisi. Sellaisia ei kuitenkaan ollut tällä kertaa tarjolla, joten otin sitten vain yksittäisen pullon Bi-Facilia hintaan 26,40 euroa (125 ml).

Viereisessä Duty Free Shopissa olisi kuitenkin ollut kaksoispakkauksia Bi-Facilia hintaan 47 euroa, jolloin yhdelle pullolle jää hintaa vain 23,50. Aina pitäisi malttaa kierrellä ja vertailla hintoja!


Chanelilta on tullut uusi kesäkokoelma, Summertime de Chanel. Se löytyi jo myös Helsinki-Vantaan lentokentältä Finnair Tax-free Shopista.


As longer days and warm, breezy nights herald the start of Summer, Chanel embraces the season and all the vibrant makeup hues it inspires. In the Summer 2012 Collection, SUMMERTIME DE CHANEL, Peter Philips, Creative Director of Chanel Makeup, replicates the natural glow of sunbathed skin with luminous bronze, gold and copper tones. Playing up a radiant complexion: season-perfect lip shades, from fresh pastels to bright corals.


Summertime de Chanel -kokoelman värit ovat auringon kuumentamia pronssia, kultaa ja kuparia. Kokoelmaan kuuluu kolme kynsilakkaa: korallinen Holiday, kultaisen beige Island ja pronssisen ruskea Delight.

Mietin hetken suloisen vaaleankuultavan Islandin ja tämän kimaltavan pronssisen Delightin välillä, mutta myyjättären rohkaisemana valitsin ihonväriini ehkä paremmin sopivan vähän tummemman, upean Delightin.

Chanelin kynsilakkojen hinta Helsinki-Vantaalla on 17,60 euroa, kun ne muuten maksavat lähemmäs 29 euroa.


Muita ajankohtaisia uutisia Helsinki-Vantaan lentokentältä ovat ainakin se, että Estee Lauderin BB Creamit ovat kaikista tax freista loppu, finito, slut, sold out. En huomannut kysyä, että koska niitä olisi odotettavissa lisää, mutta tarkistan tilanteen parin viikon kuluttua, kun menen lentokentälle seuraavan kerran.

Toinen ikävä uutinen oli se, että amerikkalainen Smashbox on poistunut Finnair Shopin valikoimista. Myyjät arvelivat, ettei sitä ehkä myydä enää Finnairin lentokoneissakaan. Olisin nimittäin kaivannut lisää Smashboxin loistavaa Photo Finish Primer -meikinpohjustajaa, mutta nyt en tiedä mistä sitä enää jatkossa saa. Jos se osoittautuu kovinkin hankalaksi, siirryn varmaan hyvin vastaavaan Make Up For Ever HD Primeriin, jota saa Suomesta.

Myyjättäret kertoivat, että Smashbox myi hyvin Finnairin lentokoneissa, ja sen vuoksi se otettiin myös lentokentän tax freen valikoimaan. Nyt he sitten itsekin ihmettelivät, että miksi se on sieltä poistunut. Minulle riittäisi vaikka se, että Smashboxin kuuluisin tuote Photo Finish Primer palaisi valikoimaan, muista nyt ei ole edes niin väliä.


Ja sitten vielä kaksi minua ennen matkaa arvelluttanutta kysymystä, joista kirjoitin aiemmin Kosmetiikkaa matkalle mukaan -postauksessa täällä. Eli saako helposti syttyvää ponnekaasullista kuivashamppoota kuljettaa lentokoneen ruumassa ja kestääkö kynsilakka siistinä kunnon alus- ja päällyslakalla viikon?

Vastauksena molempiin: kyllä ja kyllä.

Eli kuivashamppoota, hiuslakkaa, parfyymia ja muita helposti syttyviä kosmetiikkatuotteita voi kuljettaa lentokoneessa, jopa matkustamossa. Matkustamoon kokoraja on se normaali 1 dl, ja ruumassakin oli joku maksimimäärärajoitus. Se oli kuitenkin niin suuri, ettei sillä ole ainakaan minun kannaltani mitään väliä, tyyliin 2 litraa. Eli nyt tarvitsen matkakokoisen kuivashamppoon, niin bad hair dayt ovat lyhyilläkin ulkomaan lentomatkoilla ohi, hurraa!

Myös kynsilakka kesti lähes yllättävän siistinä viikon, kun pohjustin sen ensin Color Club Stuck On You -aluslakalla, jonka pitäisi parantaa kynsilakan kestävyyttä. Päälle laitoin OPI Top Coat -päällyslakkaa, ja tässä yläpuolella olevassa kuvassa on tulos tasan viikon jälkeen. Kiilto on vähän himmentynyt, ja jotkut kynnet ovat aavistuksen lohkeilleet päistä, mutta ei näitä nyt vielä hävetä tarvinnut. Suuri helpotus!  

Seuraavaksi täällä Pumpulipupussa tulevat esittelyyn kosmetiikkaostokset varsinaisesta matkakohteesta eli Saksasta. Lähti vähän niin sanotusti lapasesta sekin homma!  

9 kommenttia:

 1. Mulla lähti kynsilakkojen osalta lapasesta New Yorkissa :D Ja kyllähän sinne Sephoraankin sit tais n. sata euroa mennä... Mutta Urban Decayta piti saada lisää ja Harmittaa vieläkin, etten enempää Cliniquen tuotteita ostanut, pari kasvovettä ja pari kasvovoidetta. Ne eivät maksaneet juuri mitään siellä. Laukku oli vain niin täynnä kaikkea muuta, etten enempiä sinne enää voinut ängetä. Täytyy kai alkaa säästää uutta reissua varten ja hommata uus koiranvahtikin jostain.

  Odotan mielenkiinnolla, että mitä kivoja juttuja Saksasta ostit. Muistan itse raahanneeni jopa hiusvärejä Berliinistä vuosia sitten, kun ne eivät maksaneet juuri mitään. Mulla on kuulemma Sulo Vileen-syndrooma... Ku halavalla saa :D

  VastaaPoista
 2. Sensain emulsiot on kerrassaan ihania kosteusvoiteita. Pumppupullo on käytännöllinen, kaunis ja hygieeninen. Tuoksu on miellyttävä, emulsio imeytyy ihoon nopeasti ja tavara on vielä riittoisaa. Täydellisyydessä on vain yksi pieni miinus, se hinta... Pullohinta on kuitenkin kerta kirpaisulla n. 70 €.

  Emulsiot ovat siis lotionin jälkeen käytettävä kosteusvoide jonka vaikutus tehostuu lotionin jälkeen käytettynä.

  Kasvojen pesuista 2. vaiheen creamy soap on mun makuun liian pesevä, mutta milky soapia käytin muutaman erikoiskoko pullon (75 ml). 1. vaiheen öljy oli ihan kiva, mutta päädyin huokeampaan Lumene öljyyn.

  Mulla ei ole hetkeen ollut käytössä Sensain ihonhoitotuotteita, vaikka tykkään kyllä niistä kovasti. Kesäkäyttöön voisin tosin ihan koska vain ottaa light emulsionin :), harmi että tax free reissuja tulee niiiin harvoin.

  Cliniquesta tuli mieleen, että kerran kokeilemani purkki Cliniquen Take the Day of Balmia kummittelee kovasti. Aivan ihana iholla öljymäiseksi muuttuva tuote on kiinteässä muodossa ennen levitystä. Joten sitä ei edes voida laskea nesteeksi lentomatkoilla. Tosin purkki itsessään on varsin suuri. Ottaisin sitäkin uuden purkin käyttöön ihan koska vain, jos hinta maissa ei olisi kirpaisevat n. 35 €.

  VastaaPoista
 3. Tämä oli siitä mielenkiintoinen postaus, että juuri eilen tutkin ja tiedustelin tavaratalossa Sensain tuotteita. Oli mielenkiintoista lukea tekstistäsi, että Sensailla on kasvovesi, kun eilen kyselin, että eikö sarjalla ole kasvovetta käytössä ja esittelijä sanoi, ettei sellaista tarvita kaksoispuhdistuksen ansiosta. Puhdistusten jälkeen laitettaisiin vain ohut kosteusemulsio ja päälle toinen, jos nyt ymmärsin oikein. Vai voisiko kyseessä olla ohjeet juuri minun omalle ihotyypilleni, jolloin minä en tarvitsisi kasvovettä? Tämä pisti miettimään luettuani selostuksesi ostamistasi Sensain tuotteista.

  Itse käytin myös aikanaan Dermalogican tuotteita ja ne olivat todella riittoisia. Silmänympärysvoiteet olivat hyvät, varsinkin päiväkäyttöön tarkoitettu, koska siinä on UVA 15 -suoja. Myös Microfoliant-kuorinta on mielestäni hyvä. Itselläni on tällä hetkellä muutama muu tuotesarja testattavana ensin, mutta ehkä niitten jälkeen voisin kokeilla Sensaita. Ihan silkasta mielenkiinnosta, ja siitäkin syystä, että sain kuulla Sensailla olevan minullekin sopivia tuotteita.

  Niin, ja minä kyllä tiesin, että ykkösterminaalista pääsee kakkosterminaaliin. Reittiä tuli kokeiltua aikanaan useamman kerran;). Kävelymatkaa toki on jonkin verran, mutta jos on aikaa, niin ei se liian pitkä ole. Ostosmahdollisuudet ovat kaiken lisäksi paremmat ykkösterminaalissa kuin kakkosterminaalissa.

  Kerrothan sitten, mitä olet tykännyt Sensain tuotteista, kun olet ehtinyt niitä kokeilemaan. Niin, ja kai toit Saksasta luontaiskosmetiikkaa, kun se siellä on huomattavasti edullisempaa kuin täällä:).

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä ne on niin saumattomasti toisissaan et mä en ees huomaa milloin vaihdan ykkösestä kakkosterminaaliin. En oikein edes osaa ilman Finavian sivuja katsoa, että missä terminaalissa mikäkin liike aidosti sijaitsee, vaikka osaisin piirtää paikan kartalle. :D

  VastaaPoista
 5. Nina: Mielestäni kannattaa kyllä hyödyntää, jos pääsee ulkomailla noin loistavan kosmetiikkatarjonnan ääreen. New Yorkissa on niin erinomaiset kosmetiikkavalikoimat ja vähän edullisemmat hinnat, että kyllä siellä kannattaakin shoppailla. :) Suomesta kun on aika pitkä matka lähimpään Sephoraankin... :)

  Minäkin olen ostanut Cliniquea viimeksi Yhdysvalloista. Ihmeellistä, että se on niin paljon halvempaa siellä.

  Usein sitä jää kyllä matkan jälkeen harmittelemaan myös, että miksei ostanut enempää. Minuakin harmittaa, että en tyhjentänyt New Yorkin Bloomingdalesilla koko Bobbi Brownin tiskiä, kun kerran siellä olin. :)

  Toivottavasti teillä oli muutenkin ihana matka. New York on kyllä niin kiva kaupunki! :)

  Saksan kosmetiikkaostosten postaus ilmestyi juuri. Enemmänkin olisin kyllä ostanut, jos luottokortti olisi toiminut koko ajan. Ihmeellisiä katkoksia siihen tuli mm. lentokentällä Bobbi Brownin pisteellä, olisikohan ollut kohtaloa kuitenkin... :)


  Eiko: Kiitos paljon vinkistä ja suosituksista Sensain emulsioiden osalta! Aivan mahtavaa, kun saan teiltä lukijoilta aina niin hyviä neuvoja! Kiitos! :)

  Täytyy ehdottomasti ostaa myös nuo Sensain emulsiot ensi kerralla, niin pääsen testaamaan Sensain koko kaksoispuhdistus- ja kaksoiskosteutus ohjelman läpi. Voisin ottaa vaikka molemmat, Lightin kesäksi ja päiväksi ja Moistin talveksi ja yöksi. :)

  Toivottavasti myös Sensain emulsiot olisivat lentokentällä vähän halvempia. Ainakin ne ovat varmaan riittoisia, niin kuin kaikki laadukkaammat ihonhoitotuotteet.

  Vielä en ole ainakaan itselläni huomannut Creamy Soapia liian peseväksi. Päinvastoin, tykkään kun se on niin nopea ja tehokas ja tulee varmasti narskuvan puhdasta. Sen sijaan tuosta Lotionista tarvitsen varmasti Moist-version talveksi, Light vaikuttaa liian kevyeltä. :)

  Minä en ole tullut vieläkään kaveriksi sen Lumenen puhdistusöljyn kanssa, vaikka olen koittanut käyttää sitä myös kaksoispuhdistuksen 1. vaiheena. Ei vain tunnu tarpeeksi tehokkaalta minulle. Toisaalta tietysti olisihan se ollut harmi jos olisin nyt ihastunut siihen suunnattomasti, jos se on jo kerran lopetettu. :)

  Ja hei, kiitos paljon suosituksesta myös Cliniquen Take the Day Ofista! Olenkin kuullut siitä hyvää. Täytyy ehkä testata jossakin vaiheessa, vaikka en muuten Cliniquen tuotteiden suurin fani olekaan. Tuo kuulostaa kyllä kivalta ja tehokkaalta! :)

  VastaaPoista
 6. TQ: Käytin itse varmaan väärää termiä kutsuessani tuota Sensain Lotionia kasvovedeksi. Sehän on oikeastaan osa Sensain kaksoiskosteutusta, eli juuri niin kuin tavaratalon myyjä sinulle sanoi. Eli oikeastaan ohut kosteusemulsio, joka edesauttaa sen jälkeen tulevan varsinaisen emulsion imeytymistä ihoon. Jos nyt siis olen itsekin ymmärtänyt oikein. :)

  Olen vain niin kiinni vielä siinä perinteisessä ajattelussa, että puhdistuksen jälkeen tulee ksavovesi, että siksi kutsuin tuota Lotioniakin kasvovedeksi.

  Luulen, että tulen Eikon suosituksesta ostamaan nuo varsinaiset puhdistuksen ja Lotionin jälkeen tulevat kosteuttavat emulsiot lähiaikoina, niin kirjoitan sitten tarkemman jutun koko Sensain ihonhoitofilosofiasta. Aihe kiinnostaa nimittäin itseänikin kovasti. Myös Terhenin Sensaisti-blogissa on tosi paljon hyvää tietoa asiasta. Terhen on oikein varsinainen Sensai-asiantuntija, minun pitäisi itsekin kysellä häneltä vielä tarkemmin asiasta. :)

  Olen nyt vajaan viikon käyttänyt noita Sensain putsareita, enkä tiedä onko se vain sattumaa, mutta tuntuu että ihoni oikein hehkuu. Toistaiseksi tulokset ovat siis erittäin hyviä! :)

  Dermalogican tuotteetkin ovat minusta oikein hyviä. Minulla on ollut myös niitä silmänympärysvoiteita. Lisäksi pidän kovasti Dermalogican naamiosta, sekin on oikein hyvä. Sensaihin olen tutustunut alun perin kuorinta-aineen kautta, jota pidän aivan loistavana. Siitä heräsi kiinnostus kokeilla muitakin Sensain ihonhoitotuotteita, ja toistaiseksi kokemukset ovat siis so far so good! :)

  Minä en ole tosiaan tiennyt, että Helsinki-Vantaan 1 ja 2 terminaalin välillä on se yhteyskäytävä. Katsoin vielä jälkeenpäin infokarttaakin, eikä siinäkään mielestäni sanottu asiaa selvästi. Jatkossa ei sitten haittaakaan, vaikka lentäisi jollakin terminaali 1:sen halpalentoyhtiöllä, kun tietää silti pääsevänsä terminaali kakkoseen hyvien kosmetiikkavalikoimien ääreen shoppailemaan. Ihanaa! :)

  Saksassa luonnonkosmetiikkaa oli kyllä todella hyvin tarjolla, ja se oli kyllä tosiaan edullisempaa kuin Suomessa, tosi hyvä juttu! Aivan hirveästi en ostellut, kun minulla oli aika vähän aikaa shoppailla ja siellä missä olin valikoimat esim. kasvojenhoitotuotteiden suhteen eivät olleet niin valtavan hyvät. Jotakin kuitenkin ostin, niistä onkin tietoa uusimassa postauksessani. :)

  VastaaPoista
 7. Sonia: Minulle se yhteys ykkös- ja kakkosterminaalin välillä oli kyllä yllätys; en ollut yhtään tiennyt, että niiden välillä pääsee liikkumaan. Mutta positiivinen sellainen! :)

  En varmaan näe tarvetta pistäytyä kakkosesta ykkösen puolella, mutta ykkösestä tulen kyllä jatkossa tekemään aina retken kakkoseen hyvien kosmetiikkavalikoimien ääreen. Hieno juttu, niin jatkossa ei ole enää mitään väliä millä yhtiöllä lentää ostosmahdollisuuksien suhteen! :)

  VastaaPoista
 8. Smashboxia on saatavana mm. Tukholman joistain tavarataloista ja myös muistaakseni Viking Linen (ehkä myös Siljan?) Tax Freestä.

  Ihania nämä matkapostaukset! :)

  VastaaPoista
 9. Elisa: Kiitos paljon vinkeistä, niinhän tosiaan onkin! :)

  Luulen vielä, että suuntaan kesälomareissulle nimenomaan Tukholmaan, niin täytyy siellä Åhlensilla sitten täydentää Smashbox Photo Finsih Primer -varastoja. :)

  Ja toivotaan, että Smashbox olisi säilynyt vielä laivoilla, vaikka se onkin ilmeisesti nyt lentokentiltä poistunut. Eivät varmaan lentokentän ja laivojen tax freet ole missään yhteydessä toisiinsa, joten toivo elää. :)

  Ja voi kiitos kauniista sanoista. Juuri mietin, että kiinnostavatkohan nämä matkajutut ketään, joten tuli aivan oikeaan paikkaan. Kiitos, piristit päiväni, olet ihana! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)