keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Kulmakarvojen värjäys

Kävin joskus nuorempana värjäämässä kulmakarvani ja ripseni säännöllisesti kosmetologilla.

Viime vuosina olen huomannut, että kestovärjäys on ihan helppoa tehdä myös itse kotona ainakin kulmakarvojen osalta. Ripsiä en ole kyllä uskaltanut lähteä itsekseni kokeilemaan. 


Kaupasta saa ostaa tällaisia valmiita kulmakarvojen ja ripsien värjäämiseen tarkoitettuja settejä.

Olen käyttänyt tätä RefectoCilia, jota pidän oikein hyvänä. Hinta on noin 15 euroa, ja tästä pitäisi riittää 12 käyttökertaan.

Näitä paketteja on saatavana ainakin mustana ja ruskeana. Itse olen käyttänyt tätä ruskeaa, sillä kulmakarvani ovat luonnostaan hyvin värittömät.


Toinen vaihtoehto, ja vähän edullisempi on ostaa väri erikseen ja hapete erikseen. Tuossa värjäyssetissä on valmiina jo kummatkin.

Värejä on RefectoCililla luonnollinen ruskea, musta ja sinimusta.

Valitsin itse tuon natural brownin, mutta se on mielestäni vielä huomattavasti vaaleampi kuin valmiin värjäyssetin ruskea. Sen vuoksi sainkin Sokoksen myyjältä vinkin sekoittaa siihen mustaa, jolloin jälki on huomattavasti tummempaa.


Ja tältä tämä operaatio sitten näyttää.

Tämä vaihe jossa väri sekoitetaan on kaikkein sotkuisin.

Olen säästänyt valmiista setistä tuon muovihärpäkkeen, jossa on tuollainen sopiva sekoituskippo ja muovitikku, jolla värit voi sekoittaa.

Seokseen laitetaan puolet väritahnaa ja puolet hapetinta ja ne sekoitetaan hyvin yhteen.


Käytän aina koko massan, ja levitän tikulla puolet toiseen kulmakarvaan ja puolet toiseen.
Ja tältä se sitten näyttää kun väri vaikuttaa.

Aineen annetaan vaikuttaa ohjeen mukaan 5-10 minuuttia. 

Poistan värimassan kulmakarvoista kostutetulla pumpulipuikolla ja pesen sen jälkeen kasvot huolellisesti.

En nyt kuvannut erikseen lopputulosta, sillä se on aina sama kuin lähtötilanne, sillä värjään kulmani noin kerran kuukaudessa ennen kuin ne ehtivät haalistua. Meikittömistä ripsistä ehkä näkee minkä väriset ne luonnostaan olisivat.

RefectoCilin mukaan värjäystuloksen pitäisi kestää kuusi viikkoa, mutta itselleni olen huomannut sopivaksi noin kuukauden välin. Tällä tahdilla yksi valmis paketti RefectoCilia kestää noin vuoden, erilliset suuremmat tuubit vielä pidempään.

Tässä kuvassa näette muuten minut hurmaavasti meikittömänä, sillä teen tämän kulmakarvojen värjäysoperaation yleensä aina samalla kun teen kasvokuorinnan ja laitan kasvonaamion. Annan kulmakarvavärin vaikuttaa sillä aikaa kun kasvonaamiokin vaikuttaa ja pesen sitten kaikki kerralla pois.

Aikaa tähän koko hommaan menee alle puoli tuntia, eli suosittelen tätä kulmakarvojen värjäämistä itse kyllä sekä ajan että rahan säästämiseksi!

15 kommenttia:

 1. joskus ajat sitten vinkkasit mulle, että kulmat voisi tosiaan helposti värjätä kotona itse. aluksi epäilin taitojani, mutta lopulta ostin setin, ja nyt oon jo vuoden ajan värjäillyt kulmiani parin viikon välein (juurikasvu on sen verran nopeaa), just eilen viimeksi :) kiitos siis vielä muinaisesta vinkistäsi! :D

  itselläni on kolme eri väriä: light brown, natural brown ja black. sekoittelen niistä itselleni sopivan mössön :) olen kokeillut värjätä ripsiänikin, mutta täytyy sanoa, että se on melko tuskaisaa - väriä menee aina silmiin, ja se sattuu ihan sikana!

  vinkiksi muuten sinnepäin, että itse käytän tuohon sekoittamisvaiheeseen ja värin levittämiseen vanhaa ripsivärimascaraa. sekoittaminen sujuu sillä tosi nopeasti, ja värinkin saa kivasti paikalleen! :)

  VastaaPoista
 2. *tarkennukseksi, että ripsivärimascaran harjaa siis :)

  VastaaPoista
 3. terrorisoin nyt tätä kommenttikenttääsi oikein urakalla :D tuli vielä mieleen, että itse poistan värin yleensä kasvovedellä. useimmin käytän cliniquen alkoholipitoista clarifying lotionia nro 2, joka (ainakin minusta) poistaa samalla ihoon jämähtäneet värit, muttei kuitenkaan vie väriä kulmista :)

  VastaaPoista
 4. Mä just tossa pari tuntia sitten värjäsin ripset samalla aineella. Pitääpä seuraavalla kerralla kokeilla kulmiin myös :) Ja kuten maijuemilia, minäkin käytän vanhaa ripsarin harjaa.

  VastaaPoista
 5. Kuinka ollakaan, värjäsin kulmani juuri eilen ja otin vielä kuvatkin, mutta saavat odotella postausta jonkin aikaa. :D

  VastaaPoista
 6. Kulmien ympärykset voi muuten suojata vaseliinilla ennen värin levittämistä, liika väri lähtee sen avulla näpsäkästi pois eikä jämähdä ihoon, niinkun esim. meikäläisellä joka ei jaksa omien karvojensa kanssa olla niin tarkka! :D

  (Muiden kulmien kanssa olen sen edestä supertarkka, hehe!)

  VastaaPoista
 7. Mä en oo ikinä värjänny kulmia. :D Olen muutenkin huono huolehtimaan niistä, sillä nypin ne satunnaisesti ja silloin kun muistan/jaksan niin meikkaan ne. x) Kätevintä varmasti olisi se itse värjääminen ja välillä olenkin sitä harkinnut.
  Otsatukan hyvä puoli on se, että se on melkeinpä aina vähän ylikasvanut niin kulmakarvat ei juur näy sen alta. :D Ainakaan silloin kun hiukset pusuvät aloillaan.

  VastaaPoista
 8. Maijuemilia: Ensinnäkin ihan mahtavaa kuulla, että neuvoistani oli hyötyä!

  Itse kävin tosiaan aiemmin aina kosmetologilla värjäämässä kulmat ja ripset tai sitten ne värjättiin kampaajalla samalla kun hiusväri vaikutti. Ihan kivaa ja helppoa, mutta maksoi kuitenkin sen noin 15 euroa kerta, verrattuna siihen että tuo koko Refecto Cil -värjäyssetti maksaa sen saman ja riittää noin vuoden. Ja kun kotonavärjäys on kuitenkin aika yksinkertaista ja nopeaa kun sen kerran oppii, niin ei todellakaan kannata maksaa turhasta. Nekin rahat voi käyttää vaikka johonkin ihanaan kasvohoitoon tai kivoihin meikkeihin sen sijaan. :)

  Ripsien värjäys on itselläni aika turhaa, sillä käytän yleensä ripsiväriä. Jos taas olen ilman ripsiväriä niin silloin tavoittelen yleensä muutenkin luonnollista lookia, joten ripsien vaaleus ei haittaa. Toki ne näyttäisivät vähän pidemmiltä jos olisivat tummemmat, mutta itseäni tämä ei häiritse niin paljon, että olisin valmis säheltämään tuon värjäysaineen kanssa kotona tai menemään kosmetologille vain ripsien värjäämistä varten. Kulmat ovat paljon tärkeämmät, kun ne kehystävät kasvoja ja itse inhoan ainakin kulmien meikkaamista. :)

  Kiitos myös tosi paljon hyvistä värjäysvinkeistä!

  Ripsariharja olisikin varmaan tosi hyvä tuon värin levittämiseen, kun tikulla levitettäessä sitä tulee tuollainen paksu kerros. Toisaalta sekoitan värjäysainetta aina vahingossa kuitenkin liikaa, joten mielummin laitan sitä kulmiin paksusti kuin että joku kulmakarva jäisi vahingossa värjäytymättä. :)

  Tosi hyvä vinkki myös tuo kasvovedellä puhdistaminen, otankin sen heti käyttöön! Paksun värimassan saa pois kulmista kätevästi topsipuikolla, mutta tuolla kasvovedellä pyyhkimisellä välttäisi sen, ettei väriä mene pestessä silmiin. Todella hyvä keksintö!

  Cliniquen kasvovesi on siitä varmaan vielä hyvä puhdistukseen, että se on niin voimakasta että poistaa tosiaan samalla varmaan väriä myös ihosta. Mun Dermalogican hellävarainen kasvovesi ei pysty varmaan ihan samaan, mutta muuten toimii kyllä.

  Eikä haitaa mitään useampi kommentti, kiitos paljon vain vinkeistä ja hyvä kun aihe kiinnosti! :)


  Hannele: Sä olet siis rohkaistunut värjäämään itse myös ripsiä, hyvä kuulla! Siinä on varmaan sama kyllä kuin tuossa kulmien värjäämisessä, että kun kerran kokeilee ja onnistuu, niin huomaa että sehän onkin ihan helppoa ja kätevää tehdä itse kotona. :)

  Itselläni on niin herkät silmät, että pelkään sitä silmien kirvelyä ripsiä värjättäessä, ja lisäksi olen kuvitellut, että olisi oltava silmät suljettuna niin kauan että väri vaikuttaa. Mutta tuo vanhan ripsariharjan käyttö varmaan helpottaa hommaa.

  Uteliaisuuteni kyllä heräsi, joten taidan kokeilla värjätä ensi kerralla ripsetkin sellaisella ripsiväriharjalla, nyt kun minulla on tuo musta värikin. Ripset nimittäin vaativat mielestäni ehdottomasti sen mustan värin, en usko että ruskealla tulee tarpeeksi tummaa jälkeä. :)


  Mansikka: Uskomatonta, kun nämä jutut menevät usein niin, että kun on itse ajatellut kirjoittaa jostakin aiheesta, huomaa että joku muukin on juuri kirjoittanut siitä. Itselleni käy ainakin usein niin, vaikka ei olisi edes millään tavalla ajankohtainen aihe niin kuin ei tämäkään ole.

  Mutta kivaa jos sultakin on tulossa pian postaus kulmien värjäämisestä. Itse odotan ainakin mielenkiinnolla miten sä teet tämän homman ja onkohan sulla mahdollisesti vielä uusia vinkkejä tähän. :)

  VastaaPoista
 9. Jonna: Kiitos paljon vaseliinivinkistä! :)

  Nyt kun värjäsin tuolla musta-ruskealla väriseoksella huomasin, että väri olikin paljon voimakkaampi kuin pelkkä ruskea, ja jämähti siis ihoonkin pahemmin. Itselläni se lähtee kyllä yleensä muutamassa päivässä kasvopesujen yhteydessä, joten en ole tähän asti vaivautunut erikseen suojaamaan ihoa.

  Vähän kuten sinäkin, tiedän mitä pitäisi tehdä, mutta itselleni en jaksa vaivautua. :) Pitää kuitenkin muistaa tämä vinkki jos värjäilen muiden kulmia, sillä jotakuta voi tuo asia häiritäkin. :)

  Tosi kivaa muuten kun tähän postaukseen tulee niin paljon vinkkejä muilta värjäilijöiltä, kiitos! :)


  Inna: Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä kulmien värjäämistä, yllättävän helppoa ja nopeaa! :)

  Itse en jaksa nykyään myöskään oikein meikkailla kulmia. Jos teen tosi voimakkaan tai juhlavan silmämeikin, silloin saatan meikata myös kulmat, mutta arjessa en enää jaksa. Siinä tämä värjäys helpottaa huomattavasti, sillä vaikka minullakin on tosi harvat kulmat, tuo se niihin kuitenkin juuri sen verran ryhtiä ja väriä, ettei erikseen tarvitse mielestäni välttämättä meikata. Vaikka vielä paremman näköiset ne tietysti olisivat nätisti meikattuina. :)

  Otsatukka on kyllä kätevä kun sen alle voi piilotua. :) Rakastan muutenkin otsista, minulla on ollut sellainen jo vuosia, enkä osaisi enää luopua. Mutta jos on oikein voimakas silmämeikki, niin silloin otsiksenkin kanssa voi mielestäni vaatia, että kulmat ovat tummemmat. Mutta siihen ei kyllä ainakaan itselläni tämä pelkkä värjäys valitettavasti riitä, vaan on käytettävä sitä kulmakynää ym. :)

  VastaaPoista
 10. Joo, kannattaa laittaa ripsiin mustaa. Ruskeesta ei saa kuin pahan mielen...

  VastaaPoista
 11. Hannele: Ehdottomasti, musta on ainoa keino saada ne näyttämään pidemmiltä!

  Kiitos vielä paljon vinkeistä, raportoin kyllä sitten tänne miten ripsien värjääminen on onnistunut jos uskaltaudun kokeilemaan! :)

  VastaaPoista
 12. Moikka! Kirjotettiin aiheesta pikku postaus, jossa käsiteltiin mm. värien sekoittamista; mikä väri-combo sopii ja kenelle. Muutamia muitakin vinkkejä on lisätty listaan :). Ripsiin kannattaa kokeilla mustan ja sinisen sekoitusta, sillä väri on paljon vahvempi http://kosmetiikkablogi.com/kulmakarvojen-varjays-kotikonstein/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, näinkin sen jo, tosi hyviä vinkkejä! :)

   Poista
 13. Tänään värjäsin ekaa kertaa itse kulmani ja muutenki ekaa kertaa väriä kulmiin. Näin tyhmänä kysyn ett millo toi väri näkyy?....mulla pysy iha samana vaikka oli monta astetta vaaleempi väri :O...mulla on siis luonnostaa melkee mustat kulmat ja myyjä suositteli ton refectocilin light brownin joten ostin sen...ja lopputulos näyttää ihan samalta...ja toinen kyssä ois et muuttuuks se värin väri sinä aikana tummeks ku se on kulmis vaikuttamas :O mulle kävi niin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsinköhän siis oikein, että värjäsit vaaleammaksi? Siitä minulla ei ole valitettavasti kokemusta, sillä itse värjään aina tummemmaksi. Mutta luulisin että se on kuten hiuksissakin, että vaalentaminen on vaikeampaa ja vaatii tehokkaampia aineita. Eli ei ihme jos Light Brownilla ei näkynyt mitään. Luulisin, että siihen tarvitsisi jotakin voimakkaampaa ainetta jos sinulla on luonnostaan melkein mustat kulmat. Myyjän olisi kyllä pitänyt neuvoa sinua paremmin!

   Voi kyllä olla että niin voimakkaita aineita ei edes kaupasta saa, että saisit kunnolla vaaleat kulmat. Ehkä sinun kannattaisi siis käydä kosmetologilla, joka voisi ehkä neuvoa myös kotivärjäyksessä. Jos siis haluat enää edes vaalentaa, olen niin kateellinen mustista kulmistasi! :)

   Minullakin väriaine muuttuu kyllä tummemmaksi kulmissa kun se vaikuttaa, on ihan normaalia. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)