maanantai 28. toukokuuta 2012

Kosmetiikkaostoksia Saksasta ja Munchenin lentokentän kosmetiikkatarjonta

Matkailin viime viikolla Saksassa, ja ollakseni HYVIN tiukassa itse asetetussa kosmetiikan ostokiellossa, ostoksia tuli kuitenkin tehtyä jonkin verran.

Babor on saksalainen, kauneushoitoloissa käytettävä ihonhoidon tuotemerkki. Olen tutustunut ja ihastunut Baboriin Tallinnassa sijaitsevassa loistavassa Babor Spa -hoitolassa.

Arvasin oikein, että Saksassa Baboria voisi olla paremmin saatavissa kuin esim. Helsingissä, josta sitä on mielestäni vielä kohtuullisen hankalaa löytää. Lahteen on muuten avattu nyt marraskuussa 2011 Suomen ensimmäinen Babor Beauty Spa.

Pienessä kylässä Alppien keskellä olikin yllätyksekseni kauneushoitola, joka myi Baboria.







Minulle on suositeltu Tallinnan Babor Spassa Babor Skinovage Argan -kasvovoidetta. Se sopii kuivalle iholle, ja sitä voi käyttää sekä päivä- että yövoiteena.

Olen pitänyt Baborin Argan-voiteesta kovasti. Lisäksi se on kätevä matkoilla kun vain yksi purkki riittää sekä päivä- että yökäyttöön.

Niinpä ostin Saksasta lisää tätä loistavaa Argan-kasvovoidetta. Hinta oli 52 euroa, eli aivan samaa luokkaa kuin Tallinnassa.

Baborin Argan-voiteen pakkaus on uudistunut, ja nyt se kuuluu Babor Vita Balance -sarjaan. Sisällön pitäisi olla kuitenkin aivan sitä samaa keltaista ja kosteuttavaa argan-voidetta.






Saksassa kaikki luomuilu ja ekoilu on kovin suosittua, ja sama pätee luonnonkosmetiikkaan. Pienissäkin kaupoissa on luonnonkosmetiikkaa hyvin tarjolla, ja se on lisäksi vähän edullisempaa kuin Suomessa.

Suosittuja luonnokosmetiikan merkkejä vaikuttivat olevan saksalaiset Weleda ja Lavera. Lisäksi tarjolla oli paljon minulle tuntemattomiakin merkkejä, valikoima oli ihan huikea.






Kuten keskieurooppalaisissa pikkukaupunkien hotelleissa välillä, hotellissani ei ollut ollenkaan tarjolla shampoita ja hoitoaineita, ainoastaan pelkkää suihkusaippuaa. Tämähän oli kuitenkin hyvä syy tutustua paikalliseen shampootarjontaan.

Halusin kokeilla jotakin luonnonkosmetiikan shampoota ja päädyin tähän hyvin edulliseen Garnierin arganöljy- ja karpaloshamppooseen. Kosmetiikkaan tutustumistani vaikeutti Saksassa se, että tuotteiden kuvaukset olivat pakkauksissa vain saksaksi, jossa olen itse aivan alkeistasolla. Tästäkin shampoosta ymmärsin vain sen verran, että sen pitäisi ymmärtääkseni sopia värjätyille hiuksille "coloriertes haar". 

Shampoon hinta oli 99 senttiä. En ole nähnyt sitä myynnissä Suomessa, mutta hinta tuntui kyllä hämmentävän halvalta.

Olen pessyt shampoolla hiukseni kerran, ja lopputulos oli oikein puhdas ja kuohkea, ihan kuin millä tahansa muullakin shampoolla. 

Laveran Basis Sensitiv -sarjan manteliöljyä ja sheavoita sisältävät käsivoiteet maksoivat Saksassa 3 euroa kappaleelta, kun Suomessa hinta on 5 euroa. Ostin itselleni yhden ja miehelleni tuliaiseksi kaksi.

Basis Sensitiv -käsivoiteet ovat oikein kivoja, kosteuttavia perusvoiteita, jotka sopivat mielestäni erityisesti yökäyttöön. Lisäksi ne ovat hajustamattomia, josta taas mieheni pitää.






Pienestä alppikylästä löytyi yllätyksekseni myös Douglas-kosmetiikkaketjun liike, joihin olen viimeksi törmännyt Kroatiassa.

Vielä suurempi yllätys oli se, että Saksan Douglas myi englantilaista ihanaa Soap and Glory -ihonhoitosarjaa.

En ole ennen kokeillut Soap and Gloryn tuotteita, mutta nyt halusin ehdottomasti testata jotakin. Kysyin myyjältä suosituksia sarjan ostetuimmista tuotteista.

Myyjän mukaan Soap and Gloryn suosituimpia tuotteita heillä ovat No Clogs Allowed -kasvokuorinta, Sit Tight -kiinteytysvoide, Bright Here Bright Now -kuultovoide kasvoille ja Hand Food -käsivoide.






Valitsin näistä suosituista tuotteista kokeiltavakseni Hand Food -käsivoiteen.

Hand Foodin tuoksu on Soap and Gloryn kuuluisa, sitruksinen ja hedelmäinen Original Pink. Soap and Gloryn tuotteissa on kolmea tuoksua: Original Pink, vaniljaisen myskinen Mist You Madly ja hedelmäinen Fruitigo

Original Pinkissa on sekoitus appelsiinin lehtiä, sitruunaa, persikkaa, mansikkaa, ruusua, gardeniaa ja jasmiinia. Kaikkia syötävän suloisia tuoksuja!

Original Pink tuoksuu mielestäni karkille ja puhtaalle, vähän kuin Hubba Bubba -purukumi.

Aluksi Soap and Gloryn tuotteiden tuoksut tuntuivat joko latteilta tai kovin voimakkailta, vähän jopa alkoholisilta. Hetken niitä tuoksuteltuamme ihastuimme kuitenkin matkaseuralaiseni kanssa niihin niin, että meitä jäi kaduttamaan ettemme ostaneet lisää Soap and Gloryn ihania tuotteita.

Hand Food -käsivoiteen hinta oli 9,95 euroa. Matkaseuralaiseni osti Mist You Madly body sprayn, jonka hinta oli vähän yli 10 euroa.

Soap and Gloryn pakkaukset ovat myös tosi suloisia, pinkkejä ja nostalgisen 1950-lukulaisia. Tuotteiden nimet ovat hauskoja, ja purkeissa on kivoja tekstejä tyyliin "Mist at your own risk!".






Kaupan päälle saimme Douglasista molemmat parfyyminäytteet, aivan kuten kosmetiikkaketju Sephorastakin yleensä saa ostosten yhteydessä jotakin näytteitä.

Minä sain tämän DKNYn Be Delicious Fresh Blossom -tuoksun. Olen testannut Donna Karanin alkuperäistä vihreää Be Delicious -tuoksua, josta en tykännyt yhtään, vaikka sen pitäisi tuoksua mm. omenalta ja kurkulta, joista yleensä pidän.

Sen sijaan Be Delicious Fresh Blossom tuoksuu greipiltä, mustaherukalta, aprikoosilta, ruusulta, jasmiinilta ja omenalta sekä puumaiselta. 

Fresh Blossomin tuoksu onkin minusta paljon parempi kuin original Be Delicious, kukkainen ja mukava.   





Sitten siirrytään vielä Munchenin lentokentän kosmetiikkatarjontaan, joka onkin erinomainen.

Soap and Glorya ei tosin Munchenin lentokentältä löydy, mutta MAC! Ja amerikkalainen ihonhoitomerkki Kiehl's! Ja englantilainen luksuskynttilä slash tuoksu slash ihonhoitomerkki Jo Malone! Ja Bobbi Brown, Yhdysvaltojen lahja meikkiharrastajille!

Sekä lisäksi se tavallinen tax free Lancomeineen, Yves Saint Laurenteineen ja Dioreineen. Tax freessa on myös laaja valikoima OPIn kynsilakkoja. Chanelin tuotteille on omistettu aivan oma tyylikäs saarekkeensa lentokentällä.

Ensimmäisenä näistä ihanuuksista havaitsin MACin pisteen. 

MACin sivellinpesunesteeni oli loppu, joten ostin lisää sitä hintaan 12,90 euroa. Suomessa hinta on samaa luokkaa.






Lisäksi halusin kesäksi uuden aurinkopuuterin, jolloin myyjä suositteli minulle tätä kesän 2012 Hey, Sailor -kokoelman aurinkopuuteria sävyssä Soft Sand.


Set sail this summer with a colour collection inspired by the glam of vintage pin-up girls. Go overboard with the never-ending colours of Pro Longwear Lip Pencils, Zoom Waterfast Lash, Lipglass and more! Limited Edition.


Suomestahan nämä Hey, Sailor -kesäkokoelman tuotteet ovat varmaan jo kaikki loppu, mutta Munchenin lentokentällä näitä oli hyvin jäljellä.

Hey, Sailor -kokoelman tuotteiden graafinen ja merihenkinen ulkonäkö ei sinänsä vetoa minuun, mutta voisin hyvin kuvitella jonkun tykkäävän tuotteista kovasti.






Aurinkopuuteri sen sijaan vaikuttaa oikein kivalta, vähän shimmeriseltä ja pehmeältä.

Soft Sand -aurinkopuuteri maksoi 21,90 euroa. Luulen että hinta on noin sama kuin Suomessa.

Tuleeko jollekin muullekin muuten mieleen tuosta Hey, Sailor -kokoelman nimestä Ivana Helsingin loistavasti nimetty Where The Fuck Is My Sailor -vaatemallisto viime kesältä?

Valitettavasti havaitsin näiden MAC-ostosten yhteydessä, että luottokorttini ei toiminut MACn kassalla. Ostin nämä tuotteet siis viimeisillä käteisilläni. Unfortunatelly MACilla oli yhteinen kassa Kiehl'sin, Jo Malonen ja Bobbi Brownin kanssa, joten myös ne tuotteet saivat jäädä osaltani hyllyyn. Muuten mukaani olisi lähtenytkin melkoinen valikoima Bobbi Brownia, jota ei saa Suomesta ja jota on vaikea löytää Euroopastakin. Saksan lentokentille ja Bobbi Brownin ääreen olisi siis päästävä pian uudelleen!

2 kommenttia:

  1. Mä hamstrasin myös toissakesäiseltä Berliinin reissultani kosmetiikkaa. Weleda oli siellä noin puolet halvempaa kuin Suomessa, joten raaski ostaa uusiakin tuotteita :) En malta odottaa että elokuussa pääsen sinne taas! Olen netistä lukenut kehuja halpis-luonnonkosmetiikkasarja Alterrasta jonka yövoiteen ostinkin äidilleni viime kesänä Budapestistä. Se ei ollut kummoinen mutta ilmeisesti sarjan seerumi on tosi hyvä.

    Kävin muuten siellä Klabitin Babor-kasvohoidossa :) Hoito oli mukava ja hoitaja oli helläkätinen ja sai minut rentoutumaan. Hänen kysellessään esitietoja sain kuulla että Baborin oikeastaan kaikissa kasvotuotteissa on pähkinää, ja herkänkin ihon tuotteissa on mantelia. Itse olen siis tuoreelle mantelille allerginen, mutta esim. manteliöljy ei ole kyllä aiheuttanut oireita (Lushin mantelia sisältänyt kuorintakasvopesu kylläkin). Kauheasti suosituksia jatkohoidosta ihoni suhteen en saanut, hän ei varmaan nähnyt minussa potentiaalista uutta kanta-asiakasta :)

    VastaaPoista
  2. RockQueen: Olen vähän päättänyt, että kosmetiikan ostokieltoni ei koske ulkomaan matkoja, kun usein saatavilla on siellä niin paljon kaikkea kivaa ja joskus myös edullisemmin kuin Suomessa. :)

    Luonnonkosmetiikan tarjonta oli kyllä Saksassa aivan loistava. Tuntui, että sitä oli kaupoissa melkein enemmän kuin tavallista kosmetiikkaa, ja lisäksi vielä hinnat olivat huomattavasti edullisemmat kuin Suomessa. Ehkä kova kysyntä aiheuttaa sen.

    Oikein harmitti, että en ehtinyt enemmän tutustumaan, ja että lisäksi kaikki tuoteselosteet olivat saksaksi, niin en niistä niin paljon ymmärtänyt. :)

    Tosi kivaa että sä pääset Saksaan pian uudelleen. Mullekin tuli hirveä himo päästä sinne oikein ajan kanssa tutustumaan kaikkiin uusiin, kiinnostaviin merkkeihin.

    Myöskään tuosta Alterrasta en ole aikaisemmin kuullut. Lähinnä tunnistan vain Suomessa myynnissä olevat luonnonkosmetiikan merkit. Suomeenkin on nyt tullut onneksi muutamia edullisempia merkkejä kuten Benecos. Aluksihan kaikki luonnonkosmetiikka oli Suomessa tosi kallista. Pitää kyllä tsekata tuo Alterra seuraavan kerran, kuulostaa kiinnostavalta! :)

    Tosi kivaa kuulla myös sun kokemuksia Klabbitin Babor-kasvohoidosta! Kiitos vain vinkistä, mutta mä en sitten lopulta mennyt sinne, kun ajattelin, että joskos tulisi lähiaikoina matka myös Tallinnaan. Ei ole kyllä vielä tullut. :) Myös tuo Lahti kuulostaisi kiinnostavalta. :)

    Tämän blogin parhaita puolia on juuri se, kun saa niin loistavia vinkkejä teiltä ihanilta lukijoilta!

    Aika kiinnostavaa tuo tieto pähkinästä ja mantelista. Suomessa on juuri tuo hyvä kun voi kysellä tarkemmin hoidosta ja tuotteista. Tallinnassahan he eivät välttämättä puhu niin kauhean hyvin edes englantia. :)

    Kivaa myös kuulla että hoito oli hyvä ja mukava. Ja hei, positiivisesti ajateltuna: ehkä sun iho on niin hyväkuntoinen, että et tarvitse lisähoitoja. Sekin on aika hyvä juttu! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)