lauantai 12. toukokuuta 2012

Hannele Eau de Parfum äitienpäivälahjaksi

Hannele Eau de Parfum on Suomessa luotu ja Ranskassa valmistettu parfyymi.

Hannelen on suunnitellut omaa tuoksublogiaankin Les Secrets de M. Aigu pitävä suomalainen Christian Aigu.

Hannele suunniteltiin alun perin lahjaksi Hannele-nimiselle naiselle, ja sen kolme ensimmäistä käyttäjää olivat nimeltään Hannele. 


No nytpä sattuikin niin, että äitini on nimeltään Hannele. Lisäksi hyvän ystäväni äidillä on myös tämä sama kaunis nimi. Niinpä päätimme ystäväni kanssa ostaa äideillemme nämä ihanat nimikkoparfyymit äitienpäivälahjaksi.

Saimme tuoksut tyylikkäästi pakattuina lahjapaketteihin.

Hienona ja juhlaan sopivana yksityiskohtana jo tuoksujen paketeissa on nimi Hannele.


Mukana tuli Hannele Eau de Parfumin tarina ja muutamia näytteitä tuoksusta. Voiko kuvitellakaan yksilöllisempää ja hurmaavampaa lahjaa kuin tämä?

Lisäksi koska Monsieur Aigu on todellinen tuoksujen professional, saimme mukana myös muutamia tuollaisia paperiliuskoja, joille tuoksua voi suihkutella. Niitähän on saatavilla myös tuoksumyymälöissä, mutta todelliset conoisseurit ilmeisesti nauttivat tuoksunsa aina tällaisilta, niin kaikki tuoksun vivahteet pääsevät esiin.

Niin hienostunutta, niin tyylikästä, aivan something else. Lämpimät kiitokset tästä elämyksestä Monsieur Aigulle!


Hannele Eau de Parfumissa tuoksuvat sireeni, ruusu ja jasmiini sekä pohjatuoksuna santelipuu ja vanilja.

Tuoksu on mielestäni hyvin kukkainen ja elegantti. Puuterinen ja hienostunut, ladylike. 

Alussa ruusun tuoksu on mielestäni voimakas, jopa dominoiva. Melkein eniten pidän Hannelen pohjatuoksusta, joka on hyvin puhdas ja miellyttävä. Luulen, että pohjalle jää vanilja ja raikas syreeni.

Hannele tuo jostakin syystä mieleeni vähän Diorin uudistuneen Miss Dior Eau Fraichen, mutta toisaalta minä en ole mikään kokenut tuoksuarvioija. Miss Dior Eau Fraiche on kyllä chypre-tuoksu, jossa on pohjalla voimakas ja makea patsuli, josta en yleensä pidä. Hannelessa ei ole tätä, ainoastaan kukkia, vaniljaa ja santelia. Yhteistä on kuitenkin jasmiini, ehkä se on se.

Hannele ei ole mielestäni mikään aivan nuoren tytön tuoksu, vaan enemmän rouvamaisempi ja kypsempi. Toisaalta nuorempi neitonen saattaisi saada tästä kaivattua kontrastia olemukseensa.

Hannele-tuoksua ovat tarkemmin arvioineet loistavat tuoksublogit Oopiumiluola, Le Monde des Reves, Gogolin Nenä ja Nuuh Beibe.  

Gogolin Nenän Gogol sanoi osuvasti, että hän käyttäisi Hannelea seuraavan kerran edustaessaan Suomea ja pukeutuessaan cocktailmekkoon, ja kehoitti Stockmannin sisäänostajia olemaan hereillä. 

Samaan voisin minä yhtyä, sillä uskon että tämä Suomessa kehitetty tyylikäs tuoksu myisi hyvin Stockmannilla, jossa äitini ikäiset rouvat tapaavat käydä ostoksilla, ja etsivät usein nimenomaan niitä suomalaisia tuotteita.


Le Monde des Reves -blogin Mohnin mieleen Hannele-parfyymi toi taas 1950-luvun ja Grace Kellyn.

Jaan mielikuvan, sillä samaa 1950-luvun sievää, nostalgista tyyliä on myös Hannelen pakkauksissa, jotka ovat varmasti lainanneet hennon liilan värinsä tuoksun syreenistä. 

Jakaisin muuten noita tuoksunäytteitä mielelläni myös teille, mutta olen nyt oppinut että parfyymeja ei saa turvallisuussyistä lähettää postissa. Harmi, sillä olisin todella toivonut että muutama teistäkin olisi päässyt tutustumaan tähän ihanaan kukkaistuoksuun!


Hannele-tuoksun pullokin tuo mieleeni vanhat ajat ja isoäitini hienot kristallikorkkiset parfyymit. Lasipullot seisoivat rivissä hänen kampauspöydällään.

Kaikki Hannelessa seurailee johdonmukaisesti samaa glamouria linjaa.

Hannele on Eau de Parfum, eli puhtaan parfyymin jälkeen seuraava voimakkuus ja myös sen vuoksi arvokas. Eau de Parfumia kevyempi ja siksi myös yleensä edullisempi on Eau de Toilette. Kaikkein kevyin vaihtoehto on Eau Fraiche, jollainen mm. Diorin kevättuoksu on. Eau de Cologne on yhtä kevyt, mutta tarkoitettu käytettäväksi koko keholle. 

Hannele Eau de Parfumia markkinoi PP Perfumes ja sen hinta on 69 euroa (50 ml). Sitä voi tilata netistä mm. täältä, jolloin mukaan tulee myös toimituskulut 6,90 euroa. 

Lisäksi Hannelea myydään kemikalioissa Helsingissä, Vantaalla, Turussa ja Eurassa.


Ilokseni huomasin, että Hannele oli tullut myyntiin Helsingin Munkkiniemen viehättävään kemikalio Helmiin, jossa siitä oli äitienpäivätarjous.

Hannelen julkaisseelta PP Perfumesilta on tulossa pian myös kolme uutta naisten mukaan nimettyä tuoksua: Aurora, Helena ja Lisette sekä yksi Eau de Cologne. Tarkemmat kuvaukset niistä löydätte M. Aigun blogista täältä. Kuulostaa todella kiinnostavalta!

Näissä ihanissa tunnelmissa haluan toivottaa rakkalle äidilleni Hannelelle ja kaikille muillekin äideille oikein mukavaa äitienpäivää!

5 kommenttia:

 1. Onpa ihana lahja! Harmi ettei oman äitini nimestä ole hajuvettä :)

  VastaaPoista
 2. Voi harmistus. Anoppini on nimeltään Hannele, ja lahjoisin häntä mielelläni tällä, mutta kun ei anoppikulta käytä lainkaan hajuvesiä allergioiden vuoksi....

  VastaaPoista
 3. Onpas hauska lahja!
  Oman äitini nimeä tuskin ilmestyy, sillä se on vanha suomalainen naisen nimi mutta nykyään harvinaisempi. Ehkä vahingossa voisi kyllä ilmestyä joltain valmistajalta, mutta ei nyt varmaan ensi ajatuksena suomalaisen naisen nimenä. :)
  Itse annoin äidilleni vain saippuaa, mutta olin tehnyt ne itse niin ilahtui kovasti. :)

  VastaaPoista
 4. Eveliina: Minäkin olin tyytyväinen kun kerrankin keksin hyvän äitienpäivälahjan. Ja vielä kosmetiikan tuoteryhmästä, kosmetiikkaa on niin kivaa ostaa sekä itselle että muille. Äiti ilahtui vielä lahjasta tosi paljon, mikä oli oikein kivaa. :)

  Harmi tosiaan ettei näitä parfyymeja ole useamman nimisiä. Uudet tuoksuthan PP Perfumesilta tulevat olemaan Aurora, Helena ja Lisette. Ainakin niitä Helenoita myös Suomesta löytyy... :)


  Morgaise: No voi, olipa huono tuuri! Kun tämä Hannele-parfyymi olisi ollut kyllä mainio lahja anopillesi. :)

  Tuossa Hannelessa on kyllä aineosalista, mutta senkään tarkistaminen ei taida auttaa, jos anoppisi on allerginen kaikille parfyymeille. Nyt meni kyllä erinomainen lahjaidea valitettavasti ohi! :(


  Inna: Kerrankin minulla oli myös etukäteen mietitty äitienpäivälahja, kun yleensä joudun vain äkkiä keksimään jotakin. Luin tästä Hannele-parfyymista jo useampi kuukausi sitten netistä, muistaakseni Nuuh Beibestä tai Ooppiumiluolasta, ja silloin jo päätin että tämä olisi erinomainen äitienpäivälahja. Kiva sattuma myös, että hyvän ystäväni äidinkin nimi on Hannele, niin voitiin ostaa samanlaiset lahjat. :)

  Luulin, että Hannelekaan ei olisi kovin yleinen nimi, mutta jännittävää, että miten tämä Hannele-parfyymi on nyt paljastanut, että Hanneleita onkin lähipiirissä yllättävän paljon. Hyvän ystäväni toinen nimi on Hannele, samoin kuin toisen ystäväni äidin toinen nimi. :)

  Itse tehty saippuahan on aivan loistava lahja! Minusta äidille itsetehdyt lahjat ovat parhaita, sen jälkeen tulevat vasta nämä ostetut. Lapsosten itse tekemiä lahjoja äiti varmasti kuitenkin arvostaa eniten. :)

  VastaaPoista
 5. Hannele ei ole pelkästään nimikkotuoksu upealle naiselle, vaan kunnianosoitus upeille suomalaisille naisille. Nimi ei takaa tuoksun sopivuutta, eikä onneksi myöskään sopimattomuutta. Toivon kaikille teille nostalgisia ja miellyttäviä hetkiä Hannele Eau de Parfumin seurassa. Jokaisella nimellä on takana oma tarinansa, joka avaa hiukan tuoksun taustaa. Blogissani olenkin jo kertonut Helenasta, joka on Helsingin kevään tuoksu.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)