keskiviikko 1. elokuuta 2012

Keltainen väri ja meikki

Minulla on muutamia kauniita kukkakuvioisia vaatteita, joiden pääväri on keltainen.
Toinen on kuvassa vasemmalla näkyvä Stockmannin ENY-merkin maksimekko viime kesältä, ja toinen on oikealla Tukholmasta ostettu Stockhlm-merkin paita. 

Molemmat ovat tosi nättejä, mutta niissä on niin paljon happening, että minulla on aina vaikeuksia keksiä, millaisen meikin niihin yhdistäisin.

Sama koskee laajemminkin keltaista väriä vaatteissa. Siihen on mielestäni aina hankalaa yhdistää meikkiä. Ruskea luomiväri on helposti tunkkainen, ja joku värikäs taas too much, koska keltainen on jo itsessään niin kirkas ja voimakas väri. Homman vaikeusaste kasvaa vielä huomattavasti, jos kyseessä on kirjava keltainen kuosi. 


Vietin tässä taannoin silmämeikitöntä teemaviikkoa. Silloin ylitin sen henkisen kynnyksen, että olin ensimmäistä kertaa töissä ja muissa virallisemmissa tapahtumissa kokonaan ilman silmämeikkiä.

Pidemmän päälle silmämeikittömyys ei sopinut minulle, ja kaipasin valtavasti rakkaita luomivärejäni.

Ihanista ihanin Glitz & Glam -blogin ammattimeikkaaja Minna kuitenkin rohkaisi minua, että pelkkä kirkas huulipunakin voisi sopia "trendikkääseen ja kansainväliseen tyyliini", niin kuin Minna niin kivasti sanoi. Minnalla on lahja löytää kaikista naisista jotakin kaunista ja kiinnostavaa sekä nostaa itsetuntoa!

Niinpä olen nyt tullut siihen tulokseen, että tällaisten kirjavien, keltapohjaisten vaatteiden kanssa sopii ainakin yksinkertainen ja selkeä pelkkä huulipuna -look. Olen jopa harrastanut  viime aikoina tätä lookia silloin tällöin töissä ja kaupungilla.

Tämän kesän lemppareitani kirkkaissa huulipunissa on L'Oreal Color Riche 371 Pink Passion L'Orealin Matte Mania -kesäkokoelmasta. Pink Passion on kuitenkin nimensä mukaisesti aika pinkki, joten aivan paras valinta se ei ehkä noiden lämpimien keltaisten kanssa ole.

Sen sijaan Make Up For Everin upean La Boheme -kevätkokoelman Rouge Artist Natural -huulipuna sävyssä Folk on melko lailla täydellinen. Se menee juuri tarpeeksi oranssiin ollaakseen lämmin koralli, mutta ei ole kuitenkaan liian oranssinenkaan.

Koostumus Make Up For Everin Rouge Artist Natural -huulipunassa on erinomainen. Se on mattamainen kuten tuo L'Orealkin, ja säilyy huulilla siistinä pitkään. Bonuksena huulipunan hylsy ja kotelo on koristeltu La Boheme -kokoelman ihanilla kukkakuvioilla, joten huulipunan käyttäminen on pelkkää iloa.  


Jos sitten haluaa lähteä keltaisen värin kanssa runsaamman meikin ja luomivärien tielle, sain valtavasti inspiraatiota tästä heinäkuun Gloria-lehden kannesta.

Pahoittelen iPhone-kuvanlaatua, mutta lehti jäi kesähuvilallemme. Unohdin myös katsoa millä tuotteilla meikki oli tehty, mutta onneksi on kirjasto, sillä Glorian heinäkuun numero ei ole enää myynnissä.

Helsingin kirjastoissa on nimittäin luettavana myös Gloria-lehti. Ensimmäisestä kirjastosta se oli lainassa, joten se tilattiin minulle toiseen. Pidän tätä erinomaisena palveluna ja hyvänä käyttönä verorahoilleni. Ajatelkaa, että kaikilla on siis mahdollisuus käydä lukemassa ilmaiseksi esimerkiksi Gloriaa kirjastossa, miten ihanaa!

Yllätyin hurjasti kun näin millä tuotteilla Glorian kansikuvan meikki oli tehty. Käytössä oli yksi lempparimerkeistäni, IsaDora!

Lämmin oranssinkorallinen huulipuna on yhdistetty kansikuvassa oranssinruskeaan luomiväriin. Luomiväriä on levitetty aika sisänurkkapainotteisesti. Rajauksia ei ole, ja ripsiväriäkin on ehkä yksi kevyt kerros.

Kauniisti sointuu keltaisen kanssa oranssi, ja näyttää tosi modernilta ja raikkaalta!

Glorian mukaan luomiväri on IsaDora Eyeshadow Quartet 20 Classic Browns ja huulipuna Perfect Moisture Lipstick 23 Rose Mallow.


Valitettavasti minulta ei mittavista IsaDora-kokoelmistani huolimatta löydy kumpaakaan, mutta yritin muuten löytää luomivärijemmoistani vastaavia oranssinruskeita sävyjä.

Vasemmanpuoleisin duo on halpismerkki Ruby Kissesin hurmaava Sugar Cookie. Olen ostanut sen viime kesänä Tukholmasta. Se on kuitenkin tähän tarkoitukseen liian vaalea ja puhdas oranssi.

Ruby Kissesin alapuolella on Wet n Wildin kuparinen Penny, joka on aika lähellä haluttua sävyä.

Viiden luomivärin paletti ylhäällä on IsaDora 50 Matte Chocolates. Se on tosi hyvä perusruskea paletti, ja varmaan aika lähellä Glorian käyttämää IsaDora Classic Brownsia. Mielestäni se on kuitenkin tähän tarkoitukseen lopulta liian ruskea. Jopa toinen väri oikealta, jota ensin ajattelin, vaikuttaa liian beigeltä.

IsaDoran alapuolella on Diorin viisikko Parisian Lights. Se on Diorin iridescent- eli helmiäislaatua, ja pigmentiltään aika heikko. Sen värit ovat myös liian vaaleat ja enemmänkin viileät, joten se ei oikein sovi tähän käyttötarkoitukseen. Vaikka Parisian Lights nimi todella viehättävä onkin!

Ja viimeisenä sitten oikealla Clarinsin nyt jo valikoimasta poistunut nelikko 40 Forest. Näitä Clarisinsin vanhanmallisia luomiväripaletteja on tosin näkynyt vielä tänä kesänäkin todella edullisesti aleissa.


Parhaat värit tähän meikkitarkoitukseen näyttäisivät olevan siis Clarinsin Forestin oikea laita ja Wet n Wildin ihana Penny. Niitä aion kokeilla meikissä seuraavaksi keltaisen asun ja korallisen huulipunan kanssa!   

6 kommenttia:

 1. Näin sitä usein käy, että saa etsimällä etsiä jotain tiettyä sävyä. Hienosti kuitenkin löysit parhaat mahdolliset vaihtoehdot :). Joskus onkin tosi kivaa ihan uteliaisuudesta hakea jotain tiettyä sävyä tai tyyliä omista laatikoista, ilman että ostaa kaupasta juuri sen mallissa/esimerkissä olevan tuotteen. Mulla ainakin luomivärisävyjä on jo sen verran runsaasti, että luulisi sieltä jotakin vastaavaa löytyvän ;).

  Kesäloma vietettiin meikkien suhteen Estee Lauder helmien kanssa ja nyt syvennyn uudelleen meikkilaatikon unohdettuihin.

  VastaaPoista
 2. "Glorian mukaan luomiväri on IsaDora Eyeshadow Quartet 20 Classic Browns ja huulipuna Perfect Moisture Lipstick 23 Rose Mallow."

  Nimenomaan "Glorian mukaan". Minä olin vähän yllättynyt kun kuulin, että nuo lehtien "näillä meikeillä tehtiin kansikuvameikki"- osiot ovat samanlaisia mainospaikkoja kuin muutenkin lehdessä, eli niissä listatut meikit ei välttämättä olekaan niitä, joita kuvassa on oikeasti käytetty. Vähän ärsyttävää kieltämättä jos yrittää etsiä jotain kivaa sävyä kuvan perusteella :-/

  VastaaPoista
 3. Eiko: Samaa ajattelin, eli että nyt pitäisi luomivärien riittää ja omista kokoelmistani löytyä helposti vastaavia sävyjä, ilman että on taas ostettava lisää IsaDoraa. :)

  Tuolla Wet n Wildin kuparisella Pennylla jo meikkasinkin, ja vaikka sävy ei ehkä ollutkaan aivan täsmälleen sama kuin Glorian kansimeikissä, vaikutelma oli juuri se haluttu. Enemmänhän tässä olikin tarkoitus hakea inspraatiota ja ideoita kuin kopioida sellaisenaan. Olen niin tyytyväinen, että keltaisen värin kanssa sopiva meikki -ongelmani näyttää nyt olevan ratkaistu. :)

  Hei, kivaa jos sinulta tulee lisää postauksia niistä eri meikkisarjoilla tehdyistä meikeistä, olen tykännyt niistä kovasti! :) Itsekin pitäisi varmaan tutkia omien meikkilaatikoiden unohdettuja luomivärejä, niistähän voisi löytyä vaikka mitä aarteita, vaikka aika hyvin luomivärejäni käytössä yleensä kierrätänkin. :)


  RainDrop: Joo, myös Karkkipäivä-blogin Sanni kirjoitti joskus tästä asiasta. :)

  On kyllä todella ärsyttävää jos mainoskuvan meikki on todellisuudessa tehty eri tuotteilla kuin on ilmoitettu. Lisäksi on tosi tylsää, jos käytettyjä tuotteita ei ole ilmoitettu ollenkaan. Joka kerta harmittelen kun Stockmannin kauneustapahtumien esitteissä ei lue, millä tuotteilla esitteen kansikuvan yleensä tosi kiva meikki on tehty.

  Jotenkin en haluaisi uskoa sitä Gloriasta, joka on kuitenkin laatulehti, vaikka on se varmaan aika tavallista. Tässä tapauksessa on mielestäni kyllä mahdollista, että meikki on todella tehty IsaDoran tuotteilla niin kuin on ilmoitettu. IsaDoran Classic Browns -paletissa on nimittäin tuollainen vähän oranssihtava vaaleanruskea. Vertasin sitä kaupassa tuohon IsaDoran Matte Chocolates paletin beigeen, ja se oli kyllä vähän oranssimpi kuin se. Lisäksi kuvan huulipunakin voi mielestäni hyvin olla IsaDoran Rose Mallow. Se ei suoranaisesti ole oranssi vaan enemmän pinkimpi, mutta se voisi mielestäni hyvin näyttää tuolta tietyssä valossa. :)

  Elle-lehdessä oli muuten myös juuri yhdessä muotijutussa käytetty IsaDoran meikkejä. Siinä se piti mielestäni kyllä ainakin paikkansa, sillä Elle ilmoitti että silmämeikit oli tehty tuolla IsaDoran Matte Chocolates -paletilla. Paletti on tuttu minulle, ja mielestäni tieto piti paikkansa. :)

  Onpas tämä mielenkiintoinen aihe! Pitää ehdottomasti tarkkailla Glorian kansikuvameikkejä ja niistä ilmoitettuja tietoja jatkossa ja koittaa selvittää ovatko kyseessä samat tuotteet. Kerrankin laajahkosta meikkitietämyksestä voi olla hyötyä! :) Teen siitä vaikka erillisen jutun vielä tänne Pumpulipupuun kun olen päätynyt johonkin lopputulokseen. Kiitos kivasta ideasta! :)

  VastaaPoista
 4. Jälkikäteen ajatellen, myös vaaleanpunainen voisi olla sopivasti annosteltuna erinomainen vaihtoehto keltaisen vaatteen kaveriksi. Ei mitään baby-pinkkiä, eikä kirkasta fuksia pinkkiä. Uskoisin että Diorin Pinki Idol voisi olla hyvä vaihtoehto :)

  VastaaPoista
 5. Pumpulipupu: Joo, se oli varmaan Sannin blogissa, mistä luinkin tuosta asiasta. Mutta hei, olisikin tosi kiva jos jaksaisit seurata tuota meikkien ilmoittelua ja tehdä siitä postauksen myöhemmin, olisi mielenkiintoista tietää miten hyvin ne ilmoitetut tiedot pitää paikkansa :)

  VastaaPoista
 6. Eiko: Olet aivan oikeassa, sellainen kalpea tai beige vaaleanpunainen voisi ola myös keltaisen kanssa tosi kaunis! Ihana idea! Ja sopisi ainakin tosi kivasti noiden kukkahörhellysteni kanssa. Ehdottomasti kokeiltava lähiaikoina, kiitos tosi hyvästä ehdotuksesta! :)

  Nythän minulla on jo kolme erilaista, hyvää meikkivaihtoehtoa keltaisen värin kanssa. Näistä voi jo valita, vähän fiiliksen ja vaikka vuodenajan mukaan. Hienoa! :)


  RainDrop: Joo, totta kai, minusta tämä on todella kiinnostavaa! :)

  Heti jo tarkistin elokuun Glorian kannen. Siinä on musta smokey eye, jossa on vähän tummanvihreää alaluomella. Tiedoissa sanotaan että meikki on tehty Diorin Golden Jungle -tuotteilla. Kyseessä on siis Diorin syyskokoelma, joten sitten kun se ilmestyy nähdään saako sillä tuollaista tummaa smokeya aikaan. Epäilen että saa. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)